muharemovicdzelo je napisao/la: ↑24 okt 2023, 20:38
Aldian Korora - 14, odličan malac, sa ogromnom lakoćom igra, fin pas, dobar pregled igre, odmah to treba zaključati i osigurati ga. Mali milion nagrada je pokupio po turnirima širom Balkana (Zagreb, KS, Bijeljina, Dubrovnik, Mostar).
Freeman je interesantan igrač ali po meni jedini igrač kojeg odmah moraju gurnuti u seniore i koji treba da dobija postepeno minutažu je Aldian Korora. Momak je strašan igrač i strašan potencijal a samo mu je 16 godina. Ja se nadam da nećemo uraditi grešku kao što smo radili ranije i pustiti ga da trune po kadetima i po juniorima kao drugi jer momak to ne zaslužuje.
Ne možemo čekati da ima 19 pa da pričamo da je talenat i da ga onda guramo. Prosječne ekipe u regionu prodaju igrače sa 18 godina i zarađuju milione od odšteta a ta djeca sa 18 godina imaju po 50-60 seniorskih nastupa. Moramo se i mi pokrenuti u tom smijeru. Imamo sada pare i sa jačim igračima će biti puno lakše gurnuti mladog igrača na teren.
Ako budemo čekali da napuni 18 kao što smo radili ranije i ako budemo čekali da nadođe ogromnu ćemo grešku uraditi. On će otići negdje drugo i tamo će eksplodirati. Budite sigurni da ga prate ozbiljne ekipe koje su spremne da ga otmu ako mu se ne bude dala šansa.
Kup utakmica je idealna šansa da dobije barem pola sata igre. Bolje da smo njega gurali posljednjih sedam utakmica nego što smo one manekene. Bilo bi bolje i nama i njemu.
Žao mi babinog sinčića. Baš mu paše nadimak. Džabe ga Ado D. nagradi sa Slogom da pokaže raskošni talenat - opet ga nogiraše.