FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
1-1 Milosevic
Vidimo se u Posusju
Vidimo se u Posusju
Imamo mi 4-5 igrača koji mogu dobiti priliku u prvih 11 seniorske ekipe. Samo što ili nećemo, ili neko sputava, ili ne daju treneri juniora.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑08 feb 2026, 01:15Freeman je interesantan igrač ali po meni jedini igrač kojeg odmah moraju gurnuti u seniore i koji treba da dobija postepeno minutažu je Aldian Korora. Momak je strašan igrač i strašan potencijal a samo mu je 16 godina. Ja se nadam da nećemo uraditi grešku kao što smo radili ranije i pustiti ga da trune po kadetima i po juniorima kao drugi jer momak to ne zaslužuje.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑24 okt 2023, 20:38Aldian Korora - 14, odličan malac, sa ogromnom lakoćom igra, fin pas, dobar pregled igre, odmah to treba zaključati i osigurati ga. Mali milion nagrada je pokupio po turnirima širom Balkana (Zagreb, KS, Bijeljina, Dubrovnik, Mostar).
Ne možemo čekati da ima 19 pa da pričamo da je talenat i da ga onda guramo. Prosječne ekipe u regionu prodaju igrače sa 18 godina i zarađuju milione od odšteta a ta djeca sa 18 godina imaju po 50-60 seniorskih nastupa. Moramo se i mi pokrenuti u tom smijeru. Imamo sada pare i sa jačim igračima će biti puno lakše gurnuti mladog igrača na teren.
Ako budemo čekali da napuni 18 kao što smo radili ranije i ako budemo čekali da nadođe ogromnu ćemo grešku uraditi. On će otići negdje drugo i tamo će eksplodirati. Budite sigurni da ga prate ozbiljne ekipe koje su spremne da ga otmu ako mu se ne bude dala šansa.
Kup utakmica je idealna šansa da dobije barem pola sata igre. Bolje da smo njega gurali posljednjih sedam utakmica nego što smo one manekene. Bilo bi bolje i nama i njemu.
Žao mi babinog sinčića. Baš mu paše nadimak. Džabe ga Ado D. nagradi sa Slogom da pokaže raskošni talenat - opet ga nogiraše.
Korora, Freeman, Garcia ("kad" se završe papiri), Ćosić, Kelmendi, Dragović itd. Dragovića i Kelmendija nisam puno pratio ali ne vjerujem da su loši. Od Malog ne mogu biti gori.
Volio bi iskreno vidjeti Kororu i Freemana u istoj utakmici jer momci izgledaju kao da imaju dobru hemiju.
Da je Derviši bio pametan i da nije bio nečiji potrčko, mogao je izvesti juniore u zadnjih par utakmica da ispoštuje i njih, a i nas. Onako nam se popišao u lice i on i ostatak SŠ.
hajduk živi vječno
- NerminFatic
- Kontakt:
Samo se bojim dnevnog termina. Bezvoljni i beskrvni smo uobicajeno godinama. Nista bez reflektora. Ocekujem da Stojanovic, Prokop, Nastic ipak promijene navike i neka frljoka udje. Bod ne bi bio katastrofa.
Nadam se da ćemo danas izaći žestoko, napadački i bez taktiziranja te maksimalno disciplinovano.

Realno, Posušje je najlošija ekipa u ligi i ovdje moramo pokazati pravo lice.

Realno, Posušje je najlošija ekipa u ligi i ovdje moramo pokazati pravo lice.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Sa Freeman-om se nema šta čekati. U vatru odmah sljedeće sezone...
- gegenpressing
- Kontakt:
Utakmica se igra 90 minuta i Vini će sigurno zaigrati. Prema nekim informacijama dat će se prednost Sulji u napadu i, negdje tamo, razumijem. Ne opravdavam ali razumijem.
Edit : Suljo je trenutno teret za ovu ekipu. Neće donijeti ništa specijalno a nametnut će se kao prvi izbor u napadu jer je realno, prvenstveno zbog iskustva, bolji od svih napadača. U svemu tome će Vini najviše da ispašta. Zašto? U odbrani nemaš nijednog U21 a u vezi imaš prejaku konkurenciju da bi Gojak, Dragović ili Šabić se uspjeli nametnuti. Sa druge strane, teško da će neko skinuti Muftu sa gola radi momka koji nema cijelo poluvrijeme odigrano za prvi tim.
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Otjerali ga spor, trom , ne moze more s broda pogodit. Ne igra godinu dana I Sad se vraca i prvi je napdac, i ovdje neko prica o nekoj ozbiljnosti. Strasno
Šta je strašno. Trener pokušava biti praktičan, i izvući max iz ekipe. Utakmica se igra 90 minuta, i sigurno će i Vini i Jaganjac dobiti minute.
Treba ovo progurati do ljeta, pokušati izboriti Europu, a u hodu graditi ekipu za slijedeću sezonu, odnosno vidjeti na koga se može računati, a na koga ne. Suljo igra, Vini ne igra. Sulji neće biti ponuđen novi ugovor sigurno, a Viniju hoće. Nemam sumnje da uprava i struka vuku prave poteze.
Treba ovo progurati do ljeta, pokušati izboriti Europu, a u hodu graditi ekipu za slijedeću sezonu, odnosno vidjeti na koga se može računati, a na koga ne. Suljo igra, Vini ne igra. Sulji neće biti ponuđen novi ugovor sigurno, a Viniju hoće. Nemam sumnje da uprava i struka vuku prave poteze.
-
Maniacs1987
- Kontakt:
Raja ne kačite se na gluposti @bojudaosinebu još jedan u nizu profila našeg retarda. Samo pogledajte historiju komentara sve samo ponižavanje, provociranje, omalovažavanje kluba, igrača itd ...
-
Emindoks20
- Kontakt:
Ja bih volio taj sastav da bude jer je najidealniji, Saba mora zbog u21 i znate da je Vini uvijek bolje igrao kad uđe na poluvremenu. Brzi bekovi Alic i Odinaka, prokop i milosevic dobri s loptom, Krpa je bolja opcija od hamze u svakom slucaju, Nasticu bolje stoperska pozicija stoji, Seedorf dobar bio na pripremama.
Sve vrijeme ce u 21 stvarati problem ali sta mozemo daj da se iskoristi vecinski Saba kad vec Hamza nije nista napravio za pola godine.
Sve vrijeme ce u 21 stvarati problem ali sta mozemo daj da se iskoristi vecinski Saba kad vec Hamza nije nista napravio za pola godine.
Zadnja utkamica koju smo pobijedili na otvaranju drugog dijela iz sezone 2017/2018 sezone protiv Krupe 2:4... Jel realno ovo?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Zamolio bih te da izdvojis neki od komentara koji nisu tacni, tebi je okej da otjerad nekog jer nije dobar, sad ga vracas nakon godinu neigranja nikako, valjda se na terminima pokazao, a pri tome se ocekuju bolji rezultati, igra i napredak.Maniacs1987 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 11:27Raja ne kačite se na gluposti @bojudaosinebu još jedan u nizu profila našeg retarda. Samo pogledajte historiju komentara sve samo ponižavanje, provociranje, omalovažavanje kluba, igrača itd ...
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ma samo statistika jbg, sjećam se crveni za Subašića na pijaci, poništenog čistog gola Ace Kosorića na derbiju, pa i sa Brunom onaj remi sa zrinjskim na Grbavici, Amoah i Haračić promašuju zicere 1 na 1. Protiv Igmana se jako dobro sjećam kriterija suđenja i povrede Armina Hodžića mlađeg kojeg je Beća zamijenio pa bio igrač manje na terenu...Prije bi rekao da je stvar slučajnosti bez da ikog opravdavam. Danas se aBd nadamo prekidu tog niza.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
Railwayman30
- Kontakt:
Daj Boze da dole uzmemo bodove.
- kolezeljovac
- Kontakt:
E ako ćemo biti zadovoljni s bodom na ovakvim gostovanjima onda nećemo iskorak nikakav napraviti do Sudnjeg Dana.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
HAJDE RUKE SVI BOLAN
Iznenadi nas Slaviša sa sastavom
- kolezeljovac
- Kontakt:
Iiiiiii ostat' ćemo iznenađeni
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.