FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
traktori46
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pregledao sam sve pripremne utakmice, trcali uzimali lopte davali golove,Prokop na utakmicama dobar dijelio lopte ko na tanjiru, sad ga ne ubacuje poslije gola,Odi glup ko .ita Sedorf i Osmanovic odron.Sramota
Da odigras bez ikakve volje i zalaganja ne mogu da shvatim. Govor tijela pojedinaca kao da su prisiljeni da igraju, fuj, uzas. Posusje je ocigledno vise zeljelo pobjedu i bilo motivisanije, a to je nedopustivo narocito kad imas ovakvu podrsku i 500+ ljudi prevali toliki put u ovakvom terminu, skoro 8 hiljada clanova za mjesec dana bez ikakve promocije. Onda pricamo o nekom strpljenju i podrsci pa sta bi vi vise od ovoga.
Zasto Prokop nije igrao nikako, a citave pripreme je uigravan u prvih 11, gubis utakmicu i preokret trazis tako sto uvodis Sabu i MHanda koji su citave pripreme imali sporadicnu minutazu, cemu to?
Citava ekipa je danas bila katastrofa i postavka igre je bila promasena od prve sekunde... Tanko do bola. Mora znacajno bolje vec od iduce utakmice.
Zasto Prokop nije igrao nikako, a citave pripreme je uigravan u prvih 11, gubis utakmicu i preokret trazis tako sto uvodis Sabu i MHanda koji su citave pripreme imali sporadicnu minutazu, cemu to?
Citava ekipa je danas bila katastrofa i postavka igre je bila promasena od prve sekunde... Tanko do bola. Mora znacajno bolje vec od iduce utakmice.
Može li meni neko reći šta je bila ideja danas? Onako objektivno. Možda sam malo pod dojmom ali ja fakat nisam skontao koja je zamisao danas bila kako da se pobijedi Posušje. Čak i kad imaš najlošiju ekipu u ligi valjda se vidi neka ideja.
Nadao sam se da bi Slaviša mogao biti najveće pojačanje ali ovo danas uopšte ne ukazuje na to.
Nadao sam se da bi Slaviša mogao biti najveće pojačanje ali ovo danas uopšte ne ukazuje na to.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Nisi otjeral 20 igraca i doveo 10 boljih,sve ostalo je vodilo ovom sto smo gledali danas i sto cemo.gledati u buducnosti,ako nemmamo finansije za to onda nam investitor i nije trebao .
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- dubioza144
- Kontakt:
Mozda mi jos zvanicno i nemamo investitora, ili je samo uplaceno 1000 clanskih od njega
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Prvi sam najavljivao Odinaku u prvih 11, ali danas bi sigurno Troupee bolje odradio defanzivni dio. Iz njegove uspavanosti jer je valjda očekivao neki faul i prekid smo mogli primiti i ranije gol. Bio bi sigurno korisniji protiv rudara na Grbavici gdje bi bar "na papiru" trebali dominirati ali eto neće ga biti zbog 3 žuta. Brinu svakako i Cvetina dva žuta, koja znače da ga sigurno nema u jednom od mnogobrojnih derbija koji nas očekuju.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Premalo se dovelo na nikad.goru ekipu,nazalost ovog cemo se nagledati.dubioza144 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 15:52Mozda mi jos zvanicno i nemamo investitora, ili je samo uplaceno 1000 clanskih od njega
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Naravno da se dovelo premalo. Imao si opciju da čekaš i dovodiš dobre igrače, ili da po starom dobrom običaju dovodiš sve i svašta sa slobodnim papirima.
Neko pametan u klubu je izabrao prvu opciju koja je jedina ispravna. Ekipa koju je ostavio Adžem je jedna od najgorih ikada i ne može se to popraviti za jedan prelazni rok, i to zimski.
Ljudi moraju biti svjesni da su promjene krenule prije mjesec dana, a problema ne da je mnogo - nego im nema broja. Nema tog čarobnjaka koji bi to doveo u red za mjesec dana. Daj Bože da bude i za godinu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Ako je ekipa toliko losa bila lako je bilo dovesti pojacanja
Slavišina izjava na nivou saopštenja Naše Stranke, u vlasti a glume opoziciju, tako i on, loše igrali, a on odredio ekipu i taktiku
-
samoposmatram
- Kontakt:
Goli racku.
Pa reče predsjednik da možemo platiti i više od pitara i zrinjskog.
Mi da smo se htjeli pojačati mi bi doveli Vizingera i Berishu, a ne napadača koji nije 3 godine gola dao, igrača iz ekipe koja je ispala iz izraelske lige i Nastić koji ne može ni na turniru veterana po trčati da valja
Gospodo, keširajte, mi imamo slabiju ekipu nego na zimu
Mi da smo se htjeli pojačati mi bi doveli Vizingera i Berishu, a ne napadača koji nije 3 godine gola dao, igrača iz ekipe koja je ispala iz izraelske lige i Nastić koji ne može ni na turniru veterana po trčati da valja
Gospodo, keširajte, mi imamo slabiju ekipu nego na zimu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Samo neka krene od sebe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Sta je sa statutom, ko je u senatu?
Dosta se euforicno i sa velikim najavama krenulo u ovu godinu. Investitor je tu skoro dva mjeseca. Strucni stab se jos kompletira..
Logicno je bilo dovesti 5-6 dobrih igraca, samo nemojtr reci da ga ovu ligu se ne moze dovesti takvi igraci na zimu nije spanska liga..
Ali eto buducnost je razigravati Jaganca Istri.
Dosta se euforicno i sa velikim najavama krenulo u ovu godinu. Investitor je tu skoro dva mjeseca. Strucni stab se jos kompletira..
Logicno je bilo dovesti 5-6 dobrih igraca, samo nemojtr reci da ga ovu ligu se ne moze dovesti takvi igraci na zimu nije spanska liga..
Ali eto buducnost je razigravati Jaganca Istri.
zeljovolimte je napisao/la: ↑08 feb 2026, 15:19Promjene u klubu su djelomicno legalne. Koliko se ceka usvajanje statuta..dubioza144 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 15:15Sve je to neozbiljno bez ikakvog plana od trenutka kada je izglasan investitor, ekipa, strucni stab, UO, NO svi organi u klubu se sklapaju u hodu bez ikakvog plana a sigurno i da puno stvari ne stima samo sto to niko ne zna, nista spremno docekali nismo niti smo u bilo sta spremno usli da zelimo neki rezultat u svim segmentima
Glavna satisfakcija ne cure informacije, a pitanje ima li ih uopste.
Gušo, Dino i Mulaosmanović u stručnom štabu a priča se o investitoru...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- dubioza144
- Kontakt:
Znaci za godinu dana kad se ekipa dovede u red mozda pobijedimo Posusje
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Jako loše danas. Malo je reći da sam razočaran.
Toliko dugo čekaš utakmicu i odmah bolno prizemljenje na početku. Nemam pojma šta je trener pokušao sa današnjim odabirom igrača ali je očigledno pogriješio. Imam dojam da još ne konta gdje je došao. Pripreme odrađene super i ti dođeš i promijeniš formaciju i igrače. Zaista jako puno nelogičnosti danas. Nadam se da je naučio lekciju i da ubuduće neće eksperimentisati jer danas je bio očiti eksperiment.
442 mi ne možemo igrati jer gubimo sredinu. 4231 i 343 su naše. Sa našim rosterom to je idealna kombinacija.
Nadam se da je konačno došao period kad će Muftić malo na klupu. Naše je dijete ali mora se klupirati. Golman koji ne igra nogom ne može igrati i biti na golu u ekipi koja gradi napade preko posjeda, od golmana i štopera prema naprijed. To je nemoguće. Iako danas nismo ni to radili. Seedorf dobar ali bilo je dosta grešaka. Osman promašena egzibicija totalno. Kontao sam da nešto od njega može biti ali ništa. Još gore što je Šuki druga opcija. Nastić je onako bio. Siguran u odbrani, prema naprijed solidan, ali dosta je griješio u primopredaji lopte. Očekujem da je to zbog manjka uigranosti sa kolegom u odbrani. Odinaka toplo-hladno, kao i obično. Konačno pomisliš došao je sebi - on te demantuje i debelo pogriješi. Samir dobar, dao je maksimum. Erick je bio jedan od najgorih danas ako ne i najgori. Ništa. Nula. Prekidi očajni nijedan korner nije pogodio ali nijedan a bilo ih je 4-5. Matej i Peišoto nešto a ništa. Tako bih opisao. Nešto su ko igrali ali doprinosa od toga nije bilo. Napadače neću komentarisati uopšte. Krpiću uručiti ispisnicu. Jaganjac ima neke predispozicije koje na momente dođu do izražaja ali mimo toga očajno djeluje na terenu.
Preskočio sam da su Muftić i Seedorf poklonili pogodak Posušju.
Zaštićeno godište je problem. Punimo ga samo što mora. Opcije su gora od gore. Pitanje šta je sa tim Gojakom? Ako se ne može nametnuti kod trećeg trenera i ako ne igra u totalno lošoj konkurenciji onda mora biti malo i do njega. Ono što igraju Jaganjac i ostali, komotno može i Korora, može biti čak samo bolje rješenje nego oni. I dalje smatram da je najbezbolnija opcija da se klupira Muftić i da se gurne Ćosić. Lakše je graditi tim kada je golman zaštićeno godište.
Na stranu igrači, znali smo da neki ne mogu igrati u Želji ali su problemi očigledni. Željni momenat nula. Znači niko da potrči pa da kažeš da mu je stalo što gubimo ama baš ništa. Jedino što mi daje nadu je komentar nakon utakmice ali i to ne bih puno komentarisao. Raduje me što je bio ljutit ali sam si odabrao igrače koji će istrčati na teren i 442 formaciju. Nelogično. Drugi problem su greške. U kadetima nema ono što pojedinci rade. Djeca ali djeca i to ona mala ne rade one greške.
Ubuduće se nadam sljedećem:
Ćosić - Alić, Nastić, Seedorf, Odinaka - Pejić, Dominik - Cvetanoski, Deni, Peišoto - Muharem. Ono što je dobro kod igračkog kadra što se lagano ekipa može promijeniti u 343. Trojica štopera Nastić, Pejić, Seedorf, četiri u sredini Alić, Dominik, Deni, Odinaka i u napadu trojica Peišoto, Matej i Muharem. Problem zaštićenog godišta riješiš na golu i nemaš problema sa ostalim.
Nije dobro krenulo ali ipak opet ne želim da dajem preuranjene zaključke. Trener je danas pogriješio i tu nema priče. Nadam se da će skontati gdje je došao i da će naučiti lekciju inače se neće dugo zadržati. Jedno me samo raduje, znam da je čudno, ne raduje me ništa, ali eto ako ima neka slamka to je što je danas samo jedan igrač od pridošlih igrao. Očekujem da se iskupe u kupu i da to bude puno, puno, puno bolje nego danas. Osim toga nedostaje nam još pojačanja. Štoper će doći uskoro. Pored štopera fali nam krilo, najmanje jedno, po mogućnosti da odmah igra i po meni fali nam desni bek jer se na Odinaku i Troupeea ne može ozbiljno računati. To je minimum.
Biće jako težak period do kraja. Pretežak. Nadam se da ćemo se presabrati i pregurati do ljeta. Maksimalnu pažnju usmjeriti na kup. Tu je naša šansa. Preko lige smatram da je kasno da bilo šta pokušamo. Normalno, ne trebamo gubiti nadu ali jako teško da možemo preko lige do EU i pretkola.
Valjda ona ljutitost sa pressa dođe do izražaja i na djela, da ne ostane samo na riječima. Najbolje mu je da krene od sebe, pa dalje. Na hajr samo da bude. Još puno posla je pred nama.
Toliko dugo čekaš utakmicu i odmah bolno prizemljenje na početku. Nemam pojma šta je trener pokušao sa današnjim odabirom igrača ali je očigledno pogriješio. Imam dojam da još ne konta gdje je došao. Pripreme odrađene super i ti dođeš i promijeniš formaciju i igrače. Zaista jako puno nelogičnosti danas. Nadam se da je naučio lekciju i da ubuduće neće eksperimentisati jer danas je bio očiti eksperiment.
442 mi ne možemo igrati jer gubimo sredinu. 4231 i 343 su naše. Sa našim rosterom to je idealna kombinacija.
Nadam se da je konačno došao period kad će Muftić malo na klupu. Naše je dijete ali mora se klupirati. Golman koji ne igra nogom ne može igrati i biti na golu u ekipi koja gradi napade preko posjeda, od golmana i štopera prema naprijed. To je nemoguće. Iako danas nismo ni to radili. Seedorf dobar ali bilo je dosta grešaka. Osman promašena egzibicija totalno. Kontao sam da nešto od njega može biti ali ništa. Još gore što je Šuki druga opcija. Nastić je onako bio. Siguran u odbrani, prema naprijed solidan, ali dosta je griješio u primopredaji lopte. Očekujem da je to zbog manjka uigranosti sa kolegom u odbrani. Odinaka toplo-hladno, kao i obično. Konačno pomisliš došao je sebi - on te demantuje i debelo pogriješi. Samir dobar, dao je maksimum. Erick je bio jedan od najgorih danas ako ne i najgori. Ništa. Nula. Prekidi očajni nijedan korner nije pogodio ali nijedan a bilo ih je 4-5. Matej i Peišoto nešto a ništa. Tako bih opisao. Nešto su ko igrali ali doprinosa od toga nije bilo. Napadače neću komentarisati uopšte. Krpiću uručiti ispisnicu. Jaganjac ima neke predispozicije koje na momente dođu do izražaja ali mimo toga očajno djeluje na terenu.
Preskočio sam da su Muftić i Seedorf poklonili pogodak Posušju.
Zaštićeno godište je problem. Punimo ga samo što mora. Opcije su gora od gore. Pitanje šta je sa tim Gojakom? Ako se ne može nametnuti kod trećeg trenera i ako ne igra u totalno lošoj konkurenciji onda mora biti malo i do njega. Ono što igraju Jaganjac i ostali, komotno može i Korora, može biti čak samo bolje rješenje nego oni. I dalje smatram da je najbezbolnija opcija da se klupira Muftić i da se gurne Ćosić. Lakše je graditi tim kada je golman zaštićeno godište.
Na stranu igrači, znali smo da neki ne mogu igrati u Želji ali su problemi očigledni. Željni momenat nula. Znači niko da potrči pa da kažeš da mu je stalo što gubimo ama baš ništa. Jedino što mi daje nadu je komentar nakon utakmice ali i to ne bih puno komentarisao. Raduje me što je bio ljutit ali sam si odabrao igrače koji će istrčati na teren i 442 formaciju. Nelogično. Drugi problem su greške. U kadetima nema ono što pojedinci rade. Djeca ali djeca i to ona mala ne rade one greške.
Ubuduće se nadam sljedećem:
Ćosić - Alić, Nastić, Seedorf, Odinaka - Pejić, Dominik - Cvetanoski, Deni, Peišoto - Muharem. Ono što je dobro kod igračkog kadra što se lagano ekipa može promijeniti u 343. Trojica štopera Nastić, Pejić, Seedorf, četiri u sredini Alić, Dominik, Deni, Odinaka i u napadu trojica Peišoto, Matej i Muharem. Problem zaštićenog godišta riješiš na golu i nemaš problema sa ostalim.
Nije dobro krenulo ali ipak opet ne želim da dajem preuranjene zaključke. Trener je danas pogriješio i tu nema priče. Nadam se da će skontati gdje je došao i da će naučiti lekciju inače se neće dugo zadržati. Jedno me samo raduje, znam da je čudno, ne raduje me ništa, ali eto ako ima neka slamka to je što je danas samo jedan igrač od pridošlih igrao. Očekujem da se iskupe u kupu i da to bude puno, puno, puno bolje nego danas. Osim toga nedostaje nam još pojačanja. Štoper će doći uskoro. Pored štopera fali nam krilo, najmanje jedno, po mogućnosti da odmah igra i po meni fali nam desni bek jer se na Odinaku i Troupeea ne može ozbiljno računati. To je minimum.
Biće jako težak period do kraja. Pretežak. Nadam se da ćemo se presabrati i pregurati do ljeta. Maksimalnu pažnju usmjeriti na kup. Tu je naša šansa. Preko lige smatram da je kasno da bilo šta pokušamo. Normalno, ne trebamo gubiti nadu ali jako teško da možemo preko lige do EU i pretkola.
Valjda ona ljutitost sa pressa dođe do izražaja i na djela, da ne ostane samo na riječima. Najbolje mu je da krene od sebe, pa dalje. Na hajr samo da bude. Još puno posla je pred nama.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Daj prvo da imamo sut u okvir goladubioza144 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 16:16Znaci za godinu dana kad se ekipa dovede u red mozda pobijedimo Posusje
I pored slabe igre, treba spomenuti da smo opet strasno osteceni
Kriminalna hobotnica nastavlja po starom
Kriminalna hobotnica nastavlja po starom
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
zeljovolimte
- Kontakt:
E cuj Muftic da kreira napade