FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
84
18%
2. Borbu za Evropu
185
39%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
118
25%

Ukupno glasova: 471

Hrasno15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 » 08 feb 2026, 16:27

Slaviša je još samo trebao reći da je totalno fulao sa igračima i formacijom

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 feb 2026, 16:29

muharemovicdzelo je napisao/la:
08 feb 2026, 16:16
Jako loše danas. Malo je reći da sam razočaran.

Toliko dugo čekaš utakmicu i odmah bolno prizemljenje na početku. Nemam pojma šta je trener pokušao sa današnjim odabirom igrača ali je očigledno pogriješio. Imam dojam da još ne konta gdje je došao. Pripreme odrađene super i ti dođeš i promijeniš formaciju i igrače. Zaista jako puno nelogičnosti danas. Nadam se da je naučio lekciju i da ubuduće neće eksperimentisati jer danas je bio očiti eksperiment.

442 mi ne možemo igrati jer gubimo sredinu. 4231 i 343 su naše. Sa našim rosterom to je idealna kombinacija.

Nadam se da je konačno došao period kad će Muftić malo na klupu. Naše je dijete ali mora se klupirati. Golman koji ne igra nogom ne može igrati i biti na golu u ekipi koja gradi napade preko posjeda, od golmana i štopera prema naprijed. To je nemoguće. Iako danas nismo ni to radili. Seedorf dobar ali bilo je dosta grešaka. Osman promašena egzibicija totalno. Kontao sam da nešto od njega može biti ali ništa. Još gore što je Šuki druga opcija. Nastić je onako bio. Siguran u odbrani, prema naprijed solidan, ali dosta je griješio u primopredaji lopte. Očekujem da je to zbog manjka uigranosti sa kolegom u odbrani. Odinaka toplo-hladno, kao i obično. Konačno pomisliš došao je sebi - on te demantuje i debelo pogriješi. Samir dobar, dao je maksimum. Erick je bio jedan od najgorih danas ako ne i najgori. Ništa. Nula. Prekidi očajni nijedan korner nije pogodio ali nijedan a bilo ih je 4-5. Matej i Peišoto nešto a ništa. Tako bih opisao. Nešto su ko igrali ali doprinosa od toga nije bilo. Napadače neću komentarisati uopšte. Krpiću uručiti ispisnicu. Jaganjac ima neke predispozicije koje na momente dođu do izražaja ali mimo toga očajno djeluje na terenu.

Preskočio sam da su Muftić i Seedorf poklonili pogodak Posušju.

Zaštićeno godište je problem. Punimo ga samo što mora. Opcije su gora od gore. Pitanje šta je sa tim Gojakom? Ako se ne može nametnuti kod trećeg trenera i ako ne igra u totalno lošoj konkurenciji onda mora biti malo i do njega. Ono što igraju Jaganjac i ostali, komotno može i Korora, može biti čak samo bolje rješenje nego oni. I dalje smatram da je najbezbolnija opcija da se klupira Muftić i da se gurne Ćosić. Lakše je graditi tim kada je golman zaštićeno godište.

Na stranu igrači, znali smo da neki ne mogu igrati u Želji ali su problemi očigledni. Željni momenat nula. Znači niko da potrči pa da kažeš da mu je stalo što gubimo ama baš ništa. Jedino što mi daje nadu je komentar nakon utakmice ali i to ne bih puno komentarisao. Raduje me što je bio ljutit ali sam si odabrao igrače koji će istrčati na teren i 442 formaciju. Nelogično. Drugi problem su greške. U kadetima nema ono što pojedinci rade. Djeca ali djeca i to ona mala ne rade one greške.

Ubuduće se nadam sljedećem:
Ćosić - Alić, Nastić, Seedorf, Odinaka - Pejić, Dominik - Cvetanoski, Deni, Peišoto - Muharem. Ono što je dobro kod igračkog kadra što se lagano ekipa može promijeniti u 343. Trojica štopera Nastić, Pejić, Seedorf, četiri u sredini Alić, Dominik, Deni, Odinaka i u napadu trojica Peišoto, Matej i Muharem. Problem zaštićenog godišta riješiš na golu i nemaš problema sa ostalim.

Nije dobro krenulo ali ipak opet ne želim da dajem preuranjene zaključke. Trener je danas pogriješio i tu nema priče. Nadam se da će skontati gdje je došao i da će naučiti lekciju inače se neće dugo zadržati. Jedno me samo raduje, znam da je čudno, ne raduje me ništa, ali eto ako ima neka slamka to je što je danas samo jedan igrač od pridošlih igrao. Očekujem da se iskupe u kupu i da to bude puno, puno, puno bolje nego danas. Osim toga nedostaje nam još pojačanja. Štoper će doći uskoro. Pored štopera fali nam krilo, najmanje jedno, po mogućnosti da odmah igra i po meni fali nam desni bek jer se na Odinaku i Troupeea ne može ozbiljno računati. To je minimum.

Biće jako težak period do kraja. Pretežak. Nadam se da ćemo se presabrati i pregurati do ljeta. Maksimalnu pažnju usmjeriti na kup. Tu je naša šansa. Preko lige smatram da je kasno da bilo šta pokušamo. Normalno, ne trebamo gubiti nadu ali jako teško da možemo preko lige do EU i pretkola.

Valjda ona ljutitost sa pressa dođe do izražaja i na djela, da ne ostane samo na riječima. Najbolje mu je da krene od sebe, pa dalje. Na hajr samo da bude. Još puno posla je pred nama.
Neće me iznenaditi Ćosić u prvoj pogotovo ako Mufta ne produži u skorije vrijeme. Meni je lično jako drag ali neće imati smisla više držati ga na golu jer ne donosi sigurnost a prodaji se ne nadaš. Poziv u repku dobiti neće pa se ne možeš nadati ni onim parama što UEFA daje ekipama koje imaju igrače u reprezentacijama. Isto tako me neće iznenaditi i fomracija sa 3 stopera. A što se tiče lige mislim da nije sve izgubljeno, zaostatak nije mali ali imaš utakmice sa direktnim protivnicima pa izvoli....
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 08 feb 2026, 16:30

Zna li se zasto Prokop danas nije počeo?

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 08 feb 2026, 16:31

Zasto je doveden Prokop ako ne moze protiv Posusja dobiti 15min? Ovo je ocajno da 90min nismo suta unokvir gola, da ti Krpic igra 90 min…sad ces fol dobiti Slaviju i onda opet neka lazna euforija, samo u krug.

SG1921
Kontakt:

Post Postao/la SG1921 » 08 feb 2026, 16:38

Pod 1 Odinaka, kakav god da je nekad imao “doprinos” (a realno i nije), poslije današnje utakmice treba sam sjesti, pogledati se u ogledalo i oprostiti od profesionalnog fudbala. Ono je bilo amaterski nivo, propuh po njegovoj strani, ljudi prolaze kao kroz otvorena vrata. Katastrofa.

Pod 2 Ode ti u Posušje 500 navijača, ljudi potroše pare, vrijeme, živce… i ti prvi put šutneš u 70. minuti i to lopta završi u autu. Devet utakmica bez pobjede i niko ne pokazuje ni trunku karaktera da to prekine. Kao da se takmiče ko će više ogaditi klub navijačima.

Pod 3 Jasno je svima da se ništa ne može promijeniti preko noći, ali mi bukvalno N I Š T A nismo pokazali pod novim trenerom. Nema akcija, nema ideje, nema tranzicije, nema želje. Štoper ti vodi napade, ista priča godinama, isti cirkus gledamo iz kola u kolo.

Realnost je da nama treba minimum 9 novih igrača za prvi tim i da se pomirimo s činjenicom da smo postali klub kojeg dere svako selo i da smo izgubili respekt koji smo nekad imali. I to je istina.

I nemojte više priču “treba vremena”. Ljudi, ovo traje godinama. Godinama ubijaju volju navijačima da prate klub. Godinama nam se piša po glavi dok mi dolazimo, bodrimo, trošimo i živce i novac.

Imamo najviše navijača, imamo klub koji svi volimo ali nemamo sistem, nemamo kičmu, nemamo odgovornost. A ovi tzv. igrači izgledaju kao da se namjerno trude da otjeraju raju i ogade fudbal svima koji ih gledaju.

Ovo je moje viđenje utakmice od koje smo možda svi previše očekivali a dobili smo jedno veliko NIŠTA.
The South will rise again

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 08 feb 2026, 16:41

Ovo danas se moze nazvati samo MISTERIJA. Misterija sta je htio trener,sta su htjeli igraci.Misterija zasto Cveta tri puta ima samog igraca na sutu,a on svaki put ko kreten suta,misterija zasto nema Prokopa?Danas je sve misterija bila,pa i onaj penal cist,misterija zasto nije sviran?Puno pitanja,premalo odgovora.Trenutno smo u nekom zacaranom krugu.Kazu pojacanja ce biti,sto ce nam ako ce odigrati dvije utakmice na kraju.Pejic dosao,ali nije dosao,Prokopa nema,Huskovica nema.Ako ko dode jos pocece igrati sljedece sezone. Sve u svemu sumorno je mala rijec, jedina svijetla tacka su Manijaci

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 08 feb 2026, 16:43

Ekipa bez spica, bez desnog krila, bez jednog stopera, bez visokog modernog golmana…

Ima slobodnih igraca, ima mladih slobodnih igraca koji nisu mogli u jacim ligama, mozda mogu kod nas, mozda jos i zaradimo ako se pokazu kod nas.

Dovesti desno krilo, dovesti stopera -HITNO-

Te dvije pozicije bas gore… Daj boze da ovaj Huskovic bude kakav spic, ali ne mislim da ce biti prevelik upgrade. Daj Cosicu priliku na golu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 feb 2026, 16:45

Virtu4l je napisao/la:
08 feb 2026, 16:05
delinjo je napisao/la:
08 feb 2026, 15:54
Premalo se dovelo na nikad.goru ekipu,nazalost ovog cemo se nagledati.

Naravno da se dovelo premalo. Imao si opciju da čekaš i dovodiš dobre igrače, ili da po starom dobrom običaju dovodiš sve i svašta sa slobodnim papirima.

Neko pametan u klubu je izabrao prvu opciju koja je jedina ispravna. Ekipa koju je ostavio Adžem je jedna od najgorih ikada i ne može se to popraviti za jedan prelazni rok, i to zimski.

Ljudi moraju biti svjesni da su promjene krenule prije mjesec dana, a problema ne da je mnogo - nego im nema broja. Nema tog čarobnjaka koji bi to doveo u red za mjesec dana. Daj Bože da bude i za godinu. ;)
Jasno ali.kazem premalo je to sve za bilo sta ozbiljno i poluozbiljno,i od ovih ato su dosli.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 feb 2026, 16:48

Koliko smo uzeli za Karamarka? 100k euro + 50k euro u bonusima? Nadam se da je taj stoper koji treba doći iole dobar.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 08 feb 2026, 16:51

Kakav Kup,da bi osvojio Kup moras imati iole dobar tim. Poslije Slavije ce vec biti gusto svaku narednu tekmu Kupa.
Ko ti danas bilo sta moze garantovati,taman da si se strasno pojacao.
Zaista je rano za bilo kakve zakljucke, ali ovo danas je bilo **** lud zbunjenog. Bez obzira na sve probleme,i na polugotovu sezonu,ocekivao sam vise u smislu jacanja igrackog kadra.Nisam ocekivao nikakve spektakle narednih par mjeseci,ali ovo je jako malo i nekonkurentno.Ok odbijali nas,necu uopste da vjerujem da je drugacije bilo. Pokusavalo se,ne srlja se...ali kako ne vidis da nemas napad i nemas krila. Pa ne moze uslov za dovodnjenje novih biti da se moramo rijesiti velikog broja starih. Pa placali su se nekako i ti stari bez investitora. Kasnilo se ali nekako se krpilo. Razumijem da se i to mora osloboditi jer nemas koristi od ovih igraca koje si nagomilao,ali sto kaze Delinjo pa sta si onda ulozio.
Ne bi da me neko shvati pogresno,znate da sam najveci zagovornik ulaska investitora i moja maximalna podrska za dalje.
Ima mi logike strpljenje i ovo sto govore @virto i @dzelo ali mi isto tako ima logike ovo sto govori @delinjo.
Treba nam strpljenje kojeg nemamo,treba nam para koje imamo,ali imamo malo igraca koji mogu bilo sta sto se fudbala tice. Sto neko rece ja sam vise igraca vidio u Rudaru,Radniku,Slozi,Posusju nego u Zelji.
Hajd ti sad budi pametan. Danas je nama igralo 4-5 igraca koji ne znam jesu poluvrijeme na pripremama odigrali.
Ja jos ne mogu da se smirim. Ako je zimski prelazni siromasan,mogli smo pare preusmjeriti da isplatimo ove kloceve i da ih negledamo. Otice nam na zdravlje dalje kontinuirano gledanje gospode u nasem dresu. Plati Istri za Hamzu,samo ga vodite.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 08 feb 2026, 16:55

BarbareZeljin je napisao/la:
08 feb 2026, 15:06
@gavranebeli najvece si smece na forumu,iritiras svakog istinskog navijaca Zelje vise od 5 godina.
Nikad ti nista ne valja i sustinski ko god bio u klubu ti si pisao po tome.
I znas sta je najtuznije sto se ispostavi da si svaki put upravu.
Evo javno ti pred svima kazem,dok se ne desi suprotno,nema ti ko sta reci. Pisas se po nama svima i klubu godinama. Ti si najbolji dokaz svima nama u kakvom stanju nam je klub,a kakva smo mi telad.
Ocajni smo sezonama unazad,ali meni sad tek nista nije jasno. Napisao sam neki dan da ne ocekujem nista od nastavka sezone,jer po meni ovo nije dovoljno,izuzev ozbiljnog trenera,ali ovo je gore od onoga sto nisam ocekivao. Ovo danas je skrivena kamera.
Prvo, ruzno je nazivati nekoga s smećem ko god to bio. Ne treba ti niko da saberes dva i dva. Investitor dosao jedino što je uradio kupio XY clanskih. Sve ostalo bi mi uradili bez njega.
Da krenemo u petak se vidjela neozbiljnost odlazi Marin najbolji od onog što imaš, ako hoces nesto da napraviš takav igrač se ne pušta. Kaze se sad nam trebas, dobit ces veću platu, na ljeto te prodajemo.
Krpic I Radovac nikad nisu smjeli biti vraćeni. Prvo jer pola godine nemaju utakmica, drugo što nisu kvalitet jer su svoje već pokazali.
Dovoditi igraca i dati mu slobodno a mi ganjamo evropu je amaterizam i kretenizam u jednom.
Nažalost da li namjerno ili ne, mi smo o borbi za evropu danas završili.
Napomenuti da smo igrali s zadnjom ekipom lige, da nismo napravili sanse govore odron i amaterizam po ko zna koji put, a sve još puno teže jer se pisalo o nekom investitoru.
Ako znaš kakvu sredinu preuzimas, izvali odmah pare, a poslije u hodu rješavaj druge stvari, pa čak rjesavaj na ljeto sta trebas s financijske strane, a sad upumpaj novac za krilo, napadaca, veznog i zadrži ono sto valja do ljeta.
Očigledan scenarijo bio jasan i prije utakmice.

A ne treba dalje pisati da ovdje nama ljudi objašnjavaju kako je Odinaka najbolji na pripremema i tako to. Dečko nema veze s fudbalom igra jer mu je gazda iz Olova u klubu. Inace bi on radio na nekoj farmi u Olovu. Takvi igraci nama danas igraju.

A da ne pišemo kako dovodimo lijevog beka a najmanje nam ta pozicija gorila. Alic sasvim solidan.
Pored toliko pozicija dovodiš lijevog beka, da se razumijemo nemam ništa protiv njega al amaterizam. Ili još jedan lopovluk u nizu za nas klub.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 08 feb 2026, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 08 feb 2026, 17:05

Možete li konkretnije objasniti navijačima kad se Željezničar po ulaganjima u igrački kadar može približiti vodećoj trojci?

-"Po ulaganjima u igrački kadar, FK Željezničar se može približiti odmah, ako ne i više", dodao je na kraju Brković.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 08 feb 2026, 17:07

Pa treba ga sad pitati dobro što se onda ne približi ako može?! Koje su ovo ublehe ljudi moji ovaj je naučio samo u mutnom da pliva, ne znam kako ga Borac nije angažovao on bi se savršeno sa Vicom uklopio

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 08 feb 2026, 17:13

Ono najvaznije, ako će treneru biti krivi igrači, bez da preuzme svoj dio odgovornosti, bolje je da odmah ide. Danas je za ovaj poraz najzaslužniji Slaviša, od formacije, vraćanja Krpića i Radovca, izmjena u 70toj minuti, pa do toga da najveće pojačanje nije odigrao ni minut. Plus neozbiljnost da se pusti Karamarko par dana pred utakmicu, da ostaneš sa tri štopera od kojih se ne zna koji je gori, da Pejić nije dana bio na pripremama, sve ovo znači samo jedno, totalni amaterizam

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 08 feb 2026, 17:17

Moglo bi ovo zavrsiti ko epizoda sa Brunom
Curva Sud

Sommersby
Kontakt:

Post Postao/la Sommersby » 08 feb 2026, 17:19

Koliko god je trener danas pogriješio, mislim da nije bio ni svjestan kakve neznalice ima u timu. Realno, svaki igrač koji igra u timu koji je član najvećeg ranga takmičenja u bilo kojoj državi trebalo bi da zna osnove fudbala, to svaki trener očekuje. Ne bih nikog prozivao, svi su bili očajni, ali evo jedan primjer. Odinaka je u prve četiri minute, napravio tri greške u predaji lopte. Dvije duge lopte nikome i dodavanje u pola metra u noge protivnika. To su kardinalne greške bez obzira što protivnik iz njih nije ostvario nikakvu prednost. Realno, ekipa smo za donji dio tabele, sve više je ravno tituli.

Koliko god je to nepopularno, šta smo za sada dobili sa investitorom? Članske karte? Treba se uložiti ako želiš biti konkurentan, pa makar u raskide ugovora, za početak. Barem bi se oslobodio neznalica. Mislim da je statut problem, da nema ulaganja dok investitor ne dobije garanciju za povrat investicije. Nema tog insajdera niti te demagogije koja me može ubijediti u suprotno..

Prelazni rok? Kritično odrađen. Sve ste već napisali, nema potrebe za dodatnim.

Sa razlogom sam strahovao od ove utakmice, pokazalo se. Nadam se da se ovakav sramotan pristup više neće ponoviti, a ponavlja se godinama. Više želje pokažu djeca na igralištu iza škole..
Zadnja izmjena: Sommersby, dana/u 08 feb 2026, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 08 feb 2026, 17:19

Erick nije igrač za nas.
Ne postoji kontrola lopte kad on igra.
Dobar igrač za ekipe koje se brane,za nas nikako.
Ključni problem nepovezane igre je on.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 08 feb 2026, 17:29

Žalosno. Jad i čemer, od trenera do igrača. Nema se šta komentarisati, od decembra nijedan ne zaslužuje Željin dres, od Muftića pa dalje a danas haman pa ne promijenjen sastav.

Još jedna propala sezona. Kakav Kup i bakrači. Ja ću biti zadovoljan ako se ne budemo borili za opstanak.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 feb 2026, 17:35

avalPacidoroP je napisao/la:
08 feb 2026, 17:19
Erick nije igrač za nas.
Ne postoji kontrola lopte kad on igra.
Dobar igrač za ekipe koje se brane,za nas nikako.
Ključni problem nepovezane igre je on.
Kada sam Erika vidio u prvoj postavi i to protiv Posušja, napisao sam da mu nešto ne vjrujem, ali ne zato što je loš igrač. Opasno je igrati sa igračima poput Erika, uskoro mu istiće ugovor, vjerovatno neće potpisati novi, pa može odigrati i onako kako po nas i nije dobro.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 08 feb 2026, 17:47

Ako su ovo Čeferinove reforme dabogda se ugasila liga. Sram i stid da vas bude.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, boki86, DinGospo21, ELDIABLO20, Hansestadt, Lynx, voltron30 i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []