FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nama je Cvetanovski danas upropastio 2 jako dobre kontre, Borac,Sarajevo i Zrinjski iz onih kontri zabili 2 gola jer je bas bilo zicer i po kretanju odbrambenih igraca Posusja i zbog toga sto smo u oba slucaja imali igraca vise u kontri a mi nismo ni uputili sut prema golu.
Ma treba igrat 3-4-2-1.
Ćosić kao u21 opcija.
Nastić - Pejić - Seedorf kao stoperi stim da bi Pejić bio libero koji može iznijet loptu.
Alić i Odinaka po stranama, to bi olakšalo Odinaki posebno, jer bi imao poleđinu ako pogriješi.
Milošević i Erick u sredini, Cveta i Prokop iza napadača, i Husković u špicu (valjda je bolji od ostalih).
Mislim da je ovo najbolje da se iz rostera izvuče maksimum.
Ćosić kao u21 opcija.
Nastić - Pejić - Seedorf kao stoperi stim da bi Pejić bio libero koji može iznijet loptu.
Alić i Odinaka po stranama, to bi olakšalo Odinaki posebno, jer bi imao poleđinu ako pogriješi.
Milošević i Erick u sredini, Cveta i Prokop iza napadača, i Husković u špicu (valjda je bolji od ostalih).
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Nije ljudi Nastic los,pogotovo prema naprijed,problem je sto tebi vezni i napadaci ne znaju osnove kretanja bez lopte.
Evo jeste upratili igras sa 2 napadaca,ni jednom se jedan od njih nije otvarao na stranu,stoje jedan od drugog u 5 metara. Svaki Nasticev pokusaj da centrira do njih,je prosao tako kako je prosao, da stoper izbije ni ne dodje do njih,vezni stoje daleko a krila nam isto stoje zalijepljena za liniju. Jedino dobro je 2-3 puta je Krpic uspio primiti loptu i gurnuti na stranu. To je sve sto smo uradili.
Evo jeste upratili igras sa 2 napadaca,ni jednom se jedan od njih nije otvarao na stranu,stoje jedan od drugog u 5 metara. Svaki Nasticev pokusaj da centrira do njih,je prosao tako kako je prosao, da stoper izbije ni ne dodje do njih,vezni stoje daleko a krila nam isto stoje zalijepljena za liniju. Jedino dobro je 2-3 puta je Krpic uspio primiti loptu i gurnuti na stranu. To je sve sto smo uradili.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 08 feb 2026, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Njega nisam izdojio kao nekog ko nema određeni kvalitet da mi mogao odigrati solidno danas, nego kao igrača kojem baš i ne vjerujem, pogotovu u utakmici protiv Posušja, a vala i u narednim.
Meni je Cvetan samo za trke, završnice ili eventualno davanja nekog zadnjeg pasa bez komplikovanja u prostor. Zato je i on djelujovao bolje kada smo imali dobru vezu prije odlaska Al Jabera i povrede Madžida, a ne da on nešto kombinuje, centrira i proigrava jer se standardno pogubi. Slično se tako i Santos znao pogubiti i u driblinzima.Ejnur je napisao/la: ↑08 feb 2026, 18:21Nama je Cvetanovski danas upropastio 2 jako dobre kontre, Borac,Sarajevo i Zrinjski iz onih kontri zabili 2 gola jer je bas bilo zicer i po kretanju odbrambenih igraca Posusja i zbog toga sto smo u oba slucaja imali igraca vise u kontri a mi nismo ni uputili sut prema golu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Malo je maliciozno reći da je trener probleme prebacio samo na igrače. Kako sam ja čuo, nakon utakmice je rekao da ne želi upirati prstom u nikoga, da je on odabrao ekipu i stil igre danas, na kraju je rekao mi nismo ništa uradili danas. Meni lično tu ne izgleda da je samo osuo paljbu po igračima a da je sebe preskočio.
Ne branim ga, pogriješio je debelo i nakon utakmice (bar po pressu) je skontao da je pogriješio.
A to što je rekao da neki nemaju pojma indirektno, to nije pogriješio. Ljudi su profesionalni fudbaleri barem tako piše da jesu a ne znaju pas odigrati na 5m. Ne znaju kako i gdje da stoje kad se braniš, isto kad napadaš, to se ne uči sa 30 godina nego kad si još u pjetlićima i ako to nisu naučili do sada ne može tu pomoći prime Ferguson a ne neki tamo Stojanović.
Ja ću mu oprostiti današnju utakmicu ako od sljedeće utakmice budu promjene i ako uradi ono što i mi obični laici možemo primijetiti da treba uraditi. Znači nema sad kalkulacija i izmišljanja - najbolje što imaš poredaš u formaciju i nema puno pameti.
Greške trenera na stranu ali kurcobolja na terenu, to je nešto posebno. Niko ali baš niko ništa. Pa čak ni kapiten. Laganica. Možda bi trebalo promijeniti odnos pa da se pređe na sistem plata po učinku. Fiksni dio da imaju isti a ostalo da primaju u odnosu na igre i rezultate koje pružaju. Siguran sam da bi se onda bacali i zujali po terenu. Sad je laganica, pojedinci sjede na klupi, ne računa se na njih, neće raskid, a laganih 6500€ kapa u džep.
Nadajmo se da ćemo sa ostalim igračima koji danas nisu igrali (Pejić, Muharem i Dominik) progirati. Štoper nadam se da će biti od pomoći. Trebao bi bar da bude. Pod hitno nam treba i krilo, Šabić ne može biti zamjena, mali nema pojma a o kilaži i masi da ne pričam. Malo jače puhni u njega odletiće.
Sad opet gledam, penal je bio, tu nema dileme. Sudeći po jednom odigranom kolu na proljeće, čeka nas identično proljeće kao i jesen. Čeferin će samo biti tu da lakše ispuni namaštacije predsjednika. Gol Rudara na utakmici Rudar-Široki, penal na utakmici Velež-Borac i danas penal na utakmici Posušje i Željo. Stoji da bi bod bio nezaslužen ali ako je bio penal, penal je, čak da ga je i promašio neko, ako je bio, sudi ga, kako nama, tako i drugima. Bar se ja ne sjećam slučaja gdje AVAR priča sa sudijom i pošalje ga da gleda snimku (gleda jer AVAR smatra da je penal i da ima elemenata) a on ode pogleda i ne promijeni odluku.
Treba se dobro naoružati strpljenjem.
Ne branim ga, pogriješio je debelo i nakon utakmice (bar po pressu) je skontao da je pogriješio.
A to što je rekao da neki nemaju pojma indirektno, to nije pogriješio. Ljudi su profesionalni fudbaleri barem tako piše da jesu a ne znaju pas odigrati na 5m. Ne znaju kako i gdje da stoje kad se braniš, isto kad napadaš, to se ne uči sa 30 godina nego kad si još u pjetlićima i ako to nisu naučili do sada ne može tu pomoći prime Ferguson a ne neki tamo Stojanović.
Ja ću mu oprostiti današnju utakmicu ako od sljedeće utakmice budu promjene i ako uradi ono što i mi obični laici možemo primijetiti da treba uraditi. Znači nema sad kalkulacija i izmišljanja - najbolje što imaš poredaš u formaciju i nema puno pameti.
Greške trenera na stranu ali kurcobolja na terenu, to je nešto posebno. Niko ali baš niko ništa. Pa čak ni kapiten. Laganica. Možda bi trebalo promijeniti odnos pa da se pređe na sistem plata po učinku. Fiksni dio da imaju isti a ostalo da primaju u odnosu na igre i rezultate koje pružaju. Siguran sam da bi se onda bacali i zujali po terenu. Sad je laganica, pojedinci sjede na klupi, ne računa se na njih, neće raskid, a laganih 6500€ kapa u džep.
Nadajmo se da ćemo sa ostalim igračima koji danas nisu igrali (Pejić, Muharem i Dominik) progirati. Štoper nadam se da će biti od pomoći. Trebao bi bar da bude. Pod hitno nam treba i krilo, Šabić ne može biti zamjena, mali nema pojma a o kilaži i masi da ne pričam. Malo jače puhni u njega odletiće.
Sad opet gledam, penal je bio, tu nema dileme. Sudeći po jednom odigranom kolu na proljeće, čeka nas identično proljeće kao i jesen. Čeferin će samo biti tu da lakše ispuni namaštacije predsjednika. Gol Rudara na utakmici Rudar-Široki, penal na utakmici Velež-Borac i danas penal na utakmici Posušje i Željo. Stoji da bi bod bio nezaslužen ali ako je bio penal, penal je, čak da ga je i promašio neko, ako je bio, sudi ga, kako nama, tako i drugima. Bar se ja ne sjećam slučaja gdje AVAR priča sa sudijom i pošalje ga da gleda snimku (gleda jer AVAR smatra da je penal i da ima elemenata) a on ode pogleda i ne promijeni odluku.
Treba se dobro naoružati strpljenjem.
-
zeljovac21
- Kontakt:
Samo ne kontam sta je glumio danas. Citave pripreme igra Prokop i Milosevic i ti u prvoj prvenstvenoj stavis Radovca, Krpica, Jaganjca ccc. Prokop? Pokazao se dobar na pripremnim, ni minute.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Preskočio sam Mateja. Ona odluka da šalje pas Peišotu umjesto Odinaki je retardirana. Šalješ pas igraču koji je u očiglednom ofsajdu a Odinaka sa desne strane u punom šprintu trči i traži da mu daš loptu i da maltene ide 1 na 1 sa golmanom i ima šansu da postigne pogodak. Osim toga one fore a la Nikola Nikić su pročitane. Ako je prošlo par puta ne znači da će stalno.
Rade reflektori na stadionu, izgleda trening
..
..
Zbog toga valjda sluze pripreme. Znas sta imas, cime raspolazes i prema tome pravis svoju igru. Ne mozemo mi ocekivat igru barse sa mesijem xavijem i iniestom ali valjda mozemo uigrat da 2 centarsuta dodju do Krpica.BarbareZeljin je napisao/la: ↑08 feb 2026, 18:22Nije ljudi Nastic los,pogotovo prema naprijed,problem je sto tebi vezni i napadaci ne znaju osnove kretanja bez lopte.
Uostalom sve prijateljske igramo na jesan fazon danas nesto skroz drugo.
Bas sam zbunjen i razocaran.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Čuj trebao bi štopera biti od pomoći
Pa jel pojačanje ili je Još jedan rang polovnjaka Nastića
KATASTROFALAN PRELAZNI ROK
Pa jel pojačanje ili je Još jedan rang polovnjaka Nastića
KATASTROFALAN PRELAZNI ROK
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
MarcosSenna
- Kontakt:
Meni je zasmetalo što izgledaju kao da su im teške noge i što nema volje u igri. Više puta igrač ide uz aut liniju i gleda kome da doda, vezni stoje, niko ne traži loptu i izgubiš je. Sigurno ima razlog što nije igrao Prokop. Sve u svemu se slažem s nekim gore ko je pisao da treba dati šansu Korori/Gojaku/Dragoviću jer bi barem ostavili dušu na terenu da se pokažu. To ne možeš očekivati od igrača 30+ koji znaju da idu za par mjeseci. Trener je prekratko tu da bi osuo bilo kakvu kritiku na njega, vjerujem da može bolje puno i da će to i sigurno biti bolje, ali sigurno ću se još dosta puta iznervirati do kraja sezone.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Raja, slazem se sa 95% vas ovdje. Svi ste rekli fakat onako kako je bilo danas cisti horor.
Ali moje misljenje je da su najveci krivci za ovo sto nam se desava sad Adzem & Co.
Sam je rekao da je dobio odrijesene ruke za ekipu i dovodjenje igraca, a on je to iskoristio da bi se utalio sa svim mogucim menadzerima i nanio nam u klub gomilu amatera sumnjivih fudbalskih kvaliteta.
Skidam mu kapu kako ih je izabrao, od holandskih ubleha, pejica, rakica, jaganjca iz tog prelaznog roka je samo Alic po meni za Zeljeznicar. Ostalo nula i to velika nula.
Eh sad, posto ovo nije Football Manager ili FIFA, nije realno da se ocekuje potpuna rekonstrukcija ekipe sad na zimu. Jednostavno nije realno, dzaba pare i sve. Evo da mi das milione, ja ne bih znao odakle bih krenuo jer je toliko problema u klubu da im nema broja.
Tipa, da je kod nas sve uredjeno na max OP, uprava, SS itd. bilo bi lakse graditi ekipu.
Ali jedan covjek radi 300 poslova kako bi bio siguran da u Zeljeznicar vise nikad ne udje neko ko zeli zlo ovome klubu. Dzelo je fino objasnio u proslom postu, tako i jest trebat ce previse vremena da bi mi bili neko i nesto ponovo.
Nek nas raduje cinjenica da nehljebari vise nisu u klubu, da pravi ljudi rade prave stvari za klub i ispravljaju tudje greske i talove.
Postavite se samo u njihovu poziciju milion problema, pritisak ogroman, a malo vremena.
Sve po starom, moja rano…
Ali moje misljenje je da su najveci krivci za ovo sto nam se desava sad Adzem & Co.
Sam je rekao da je dobio odrijesene ruke za ekipu i dovodjenje igraca, a on je to iskoristio da bi se utalio sa svim mogucim menadzerima i nanio nam u klub gomilu amatera sumnjivih fudbalskih kvaliteta.
Skidam mu kapu kako ih je izabrao, od holandskih ubleha, pejica, rakica, jaganjca iz tog prelaznog roka je samo Alic po meni za Zeljeznicar. Ostalo nula i to velika nula.
Eh sad, posto ovo nije Football Manager ili FIFA, nije realno da se ocekuje potpuna rekonstrukcija ekipe sad na zimu. Jednostavno nije realno, dzaba pare i sve. Evo da mi das milione, ja ne bih znao odakle bih krenuo jer je toliko problema u klubu da im nema broja.
Tipa, da je kod nas sve uredjeno na max OP, uprava, SS itd. bilo bi lakse graditi ekipu.
Ali jedan covjek radi 300 poslova kako bi bio siguran da u Zeljeznicar vise nikad ne udje neko ko zeli zlo ovome klubu. Dzelo je fino objasnio u proslom postu, tako i jest trebat ce previse vremena da bi mi bili neko i nesto ponovo.
Nek nas raduje cinjenica da nehljebari vise nisu u klubu, da pravi ljudi rade prave stvari za klub i ispravljaju tudje greske i talove.
Postavite se samo u njihovu poziciju milion problema, pritisak ogroman, a malo vremena.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ovakva današnja predstava je zrela i za "udaranja po džepu", samo trening je mila majka.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Veceras kazneni trening, 21:00.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Zvuci obecavajuce samo je pitanje koliko snage bi bilo za takvu formaciju. I ja sam za Cosica kao u21 kad se vec patis sa ostalim pozicijama, a Cosica mozes istrpiti i prodat ce se prije nego Mufta. Samo svi znamo da se Muftu nece tako lako skinuti jer je capitain.Arma00 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 18:21Ma treba igrat 3-4-2-1.
Ćosić kao u21 opcija.
Puna podrška šefu.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Sluze pripreme,ali mi ovo niti smo igrali tamo,niti je 4-5 igraca bilo u prvih 11 koji su to bili u Antaliji.godrina je napisao/la: ↑08 feb 2026, 19:14Zbog toga valjda sluze pripreme. Znas sta imas, cime raspolazes i prema tome pravis svoju igru. Ne mozemo mi ocekivat igru barse sa mesijem xavijem i iniestom ali valjda mozemo uigrat da 2 centarsuta dodju do Krpica.BarbareZeljin je napisao/la: ↑08 feb 2026, 18:22Nije ljudi Nastic los,pogotovo prema naprijed,problem je sto tebi vezni i napadaci ne znaju osnove kretanja bez lopte.
Uostalom sve prijateljske igramo na jesan fazon danas nesto skroz drugo.
Bas sam zbunjen i razocaran.
Covjek svjestan koji igraci ne mogu pomoci,i tebi danas 5 takvih igra.
Plus jos imas par za kojih mislis da mogu. Nama je roster ocajan.
Moje misljenje da u ovoj ekipi vrijede Prokop,Cveta,Nastic,Alic,Deni,Vini...Madzida nema,ova dvojica novih,njih tek treba da ih vidimo. Ostalo nije ni za federalne vise.
Nemas ni prvih 11 a kamoli klupu. Ogroman nas posao ocekuje.
-
perodeformero
- Kontakt:
Kakve veze imaju problemi, navodno dobio si pare kupi tri vrhunska igrača bolan šta je problem, hoćeš par primjera iz ove lige gdje su ljudi keširali za ono što im treba?! Ovaj šatro investitor je došao u idealno vrijeme taman pred prelazni rok, e pa šta je njemu konkretno trebalo da dokaže svoje dobre namjere, pa mater mu J*** mogao na peškeš dovesti jednog napadača bar si to očekivalo od njega kad će ako neće sadFerroviere1987 je napisao/la: ↑08 feb 2026, 19:15Raja, slazem se sa 95% vas ovdje. Svi ste rekli fakat onako kako je bilo danas cisti horor.
Trenutno korisnika/ca: Arma00, avalPacidoroP, kosuljaplava, Levin, Pact1921 i 28 gostiju.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)