Arjan Malić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

aezakmi
Kontakt:

Re: Arjan Malić

Post Postao/la aezakmi » 08 feb 2026, 18:02

bhfanatic14 je napisao/la:
08 feb 2026, 17:36
fanatik19 je napisao/la:
08 feb 2026, 17:18
Djeluje da ga je Gazibegovic istisnuo iz prve postave odmah po dolasku..
To sam napiso prije mjesec da ce Gaza igrat. 3 puta bolji igrac od malica kojeg tjeraju iz sturma navijaci odavno. Gaza je bolji tehnicki,takticki,brzi,inteligentniji.. malic nakon 5 min uvijek visi vec na crvenim kartonu. Los igrac koji ima dubok dzep u repci, to je javna tajna. Sve utakmice igro desnog beka u Sturmu malic,sad kad ga je gazi izbacio odjednom treba bit stoper :rol:
Obojica loši fudbaleri.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 feb 2026, 18:08

Toliko je dobar na beku da su morali dovesti jusufbegovica.

Ja sam govorio vise puta i očito to i u austriji vide. Malic nije za beka. On je tu igrao bukvalno jer nije imao ko.
On je za stopera ili eventualno defanzivnog veznog na fazon Sunjica. Nema on nikakve karakteristike modernog beka.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 feb 2026, 19:11

DeeWa je napisao/la:
08 feb 2026, 18:08
Toliko je dobar na beku da su morali dovesti jusufbegovica.

Ja sam govorio vise puta i očito to i u austriji vide. Malic nije za beka. On je tu igrao bukvalno jer nije imao ko.
On je za stopera ili eventualno defanzivnog veznog na fazon Sunjica. Nema on nikakve karakteristike modernog beka.
Ama smiješno je i porediti, i smiješna je uopšte argumentacija bila po kojoj Malić kao igra, a Gazibegović ne igra, pa ovaj zasluženo ima prednost u reprezentaciji.

Gazibegović je PREKUCAO Sturm, bio u zadnje dvije godine u svakom trenutku među tri najbolja i najkonstantnija igrača ekipe. Daj Bože da Malić ikad dostigne taj nivo u Sturmu, na bilo kojoj poziciji.

Apsolutno nikakve logike nije bilo u istiskivanju Gazibegovića u korist Malića u reprezentaciji, ne što je Gazibegović igračina, nego što ga mijenjaš lošijim od njega po svim parametrima.

Evo sad kada su skupa u klubu, to će svakome postati jasno preko noći.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 08 feb 2026, 19:47

Nemojte ba momka dzabe blatiti totalno su neuporedivi. Malic ima jos vremena da promjeni svoju poziciju za koju definitivno fizicki nije i doslovno je stavljen tu da krpi poziciju.
Ali bez daljnjeg momak za svoje godine igra top i to vec drugu sezonu seniorskog fudbala. Nama bi bolje odgovaralo da ga grade kao nekog defanzivnog veznog, a i fizicki je vise za toga.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 08 feb 2026, 19:49

eleGancy je napisao/la:
08 feb 2026, 19:47
Nemojte ba momka dzabe blatiti totalno su neuporedivi. Malic ima jos vremena da promjeni svoju poziciju za koju definitivno fizicki nije i doslovno je stavljen tu da krpi poziciju.
Ali bez daljnjeg momak za svoje godine igra top i to vec drugu sezonu seniorskog fudbala. Nama bi bolje odgovaralo da ga grade kao nekog defanzivnog veznog, a i fizicki je vise za toga.
Ali slazem se ja jako volim Jusufa, uvijek mi je bio drag igrac i zao mi je sto je izbacen iz repke, jer on i da je pokrivao poziciju lijevog beka, bolje bi to radio nego Burnic ili Mujakic.
Ali svi znamo da ga onaj trener naguzio dobro i da nije imao formu.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 feb 2026, 19:53

eleGancy je napisao/la:
Problem je što to selektor nažalost ne vidi. Mogao ga je gurati na defanzivnog veznog kao zamjena sunjicu, kao što je gurao burnica na lijevog beka.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 feb 2026, 20:05

eleGancy je napisao/la:
Znači blaćenje je istaći činjenicu, ponavljam ČINJENICU, da Malić ni u jednom momentu kao desni bek ne treba imati prednost u odnosu na Gazibegovića?

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 08 feb 2026, 20:41

izdzezveubrazil je napisao/la:
08 feb 2026, 20:05
eleGancy je napisao/la:
Znači blaćenje je istaći činjenicu, ponavljam ČINJENICU, da Malić ni u jednom momentu kao desni bek ne treba imati prednost u odnosu na Gazibegovića?
Momak nije desni bek uopste nego stoper I tu treba da gradi svoju karijeru. Sturm ove godine do povratka jusufa nije ima desnog beka na rosteru, malic je bukvalno krpio tu poziciju. Iz aspekta repke, Bolje on I kospo nego radeljic, mujakic I ostale ojebine od kojih necemo imati nikakve koristi u buducnosti. Zapravo imat ce koristi barbini guzni haveri poput ivice dzidica

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 08 feb 2026, 21:09

Niste otkrili nikakvu toplu vodu ako kažete da Malić nije za beka ili da Jusufu bolje odgovara ta pozicija, pa sigurno i sam Arjan bi rekao da se ne vidi dugoročno na toj poziciji. On je igrao ovu polusezonu desnog beka spletom nekih okolnosti.

Po meni dobro za njega da je prošao kroz ovo jer imao je vrhunsku minutažu za defanzivca od 20 godina, a i to je pozicija gdje je imao dosta 1 na 1 duela, više pas igre, trke, sve to će mu dobro doći sutra kad se (nadam se) bude razvijao kao zadnji vezni ili štoper.

Pa njemu je još tek 20, u augustu puni 21. Tarik u njegovim godinama imao još jednu čitavu sezonu pred sobom u Next Gen, Barišić tek ulazio u prvu seniorsku sezonu u Osijeku, Katić do 22. bio u Slavenu, a Malić ima preko 20 nastupa u prvaku Austrije, reprezentativno iskustvo, iskustvo u evropskim takmičenjima uključujući Ligu prvaka. Podcjenjuje se zato što je kao još nezreo igrač u reprezentaciji popunjavao poziciju koja mu ne odgovara baš najbolje, ali ako malo objektivno sagledate, momak je za naše prilike na odličnom putu.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 08 feb 2026, 22:42

Zglavkar je napisao/la:
08 feb 2026, 21:09
Niste otkrili nikakvu toplu vodu ako kažete da Malić nije za beka ili da Jusufu bolje odgovara ta pozicija, pa sigurno i sam Arjan bi rekao da se ne vidi dugoročno na toj poziciji. On je igrao ovu polusezonu desnog beka spletom nekih okolnosti.

Po meni dobro za njega da je prošao kroz ovo jer imao je vrhunsku minutažu za defanzivca od 20 godina, a i to je pozicija gdje je imao dosta 1 na 1 duela, više pas igre, trke, sve to će mu dobro doći sutra kad se (nadam se) bude razvijao kao zadnji vezni ili štoper.

Pa njemu je još tek 20, u augustu puni 21. Tarik u njegovim godinama imao još jednu čitavu sezonu pred sobom u Next Gen, Barišić tek ulazio u prvu seniorsku sezonu u Osijeku, Katić do 22. bio u Slavenu, a Malić ima preko 20 nastupa u prvaku Austrije, reprezentativno iskustvo, iskustvo u evropskim takmičenjima uključujući Ligu prvaka. Podcjenjuje se zato što je kao još nezreo igrač u reprezentaciji popunjavao poziciju koja mu ne odgovara baš najbolje, ali ako malo objektivno sagledate, momak je za naše prilike na odličnom putu.
Ja uopšte ne tvrdim da čovjek neće možda postati Maldini (neće, ali razumiješ poentu), niti da će Gazibegović biti bolji igrač od njega generalno. Zapravo se nadam da će ovaj napraviti daleko bolju karijeru.

Poenta je da kao desni bek apsolutno nije pokazao ni u jednom momentu dovoljno da bi dobio prednost u odnosu na Gazibegovića u reprezentaciji, a da je argument da ovaj kao igra u Sturmu, a Gazibegović ne igra u Kolnu apsolutno smiješan, jer evo vidimo sad, Gazibegović je ubjedljivo ispred njega i i dalje je sasvim kvalitetan bek za nivo Sturma, a to što nije igrao u Kolnu nije značilo da je automatski postao lošiji desni bek od Malića.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.