FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
70
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
66
18%

Ukupno glasova: 369

VibeTribeX
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VibeTribeX » 09 feb 2026, 14:12

AhmedNurudin je napisao/la:
09 feb 2026, 10:05
Hajduk se u Splitu spremao, zrinjski u hercegovini a naše manekenke put Antalije
vremenske prilike u Dalmaciji i Hercegovini se ne mogu porediti sa Sarajevom
kod nas je u vrijeme odrzavanja priprema bilo snijega do koljena po gradu
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 09 feb 2026, 14:18

Smijemo li biti ljuti sto u Posusju nisi napravio vise od 2 sanse?
Curva Sud

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 09 feb 2026, 14:18

Realno koje su to eventualne promjene koje bi se mogle izvrsiti a da djeluju sa ovim potkapacitiranim sastavom kojeg imamo? I Adzem je na kraju poceo vrtiti svakakve sastave u pokusaju da nadje pravu kombinaciju pa je sve djelovalo od loseg do groznog. Mozemo probati narednu utakmicu i 4-5-1 sa drugacijim veznim redom, ali mislim da se samo mozemo nadati da pocnu usvajati stvari koje im Slavisa govori na treningu.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 09 feb 2026, 14:22

Mamba21 je napisao/la:
09 feb 2026, 11:55
Šta bi vi uradili sa ovim igračima da ste uprava?
Nema se ovdje u ovakvoj situaciji i na današnji datum puno prostora za manevar. Od svih igrača čije odlaske zazivamo samo bi imala smisla dva raskida u špicu, recimo Konings i Rakić, sve ostale pozicije su nam tanke. Evo situacije gdje se navodno radi na raskidu sa Troupeom a on ti treba započeti utakmicu protiv rudara, jer Odinaka ima kartone a trećeg desnog beka nemaš. Sada zamisli koliki će njegov motiv biti protiv rudara da se bori sa bolivarom ili keranovićem kada i jedini yt kanal koji se bavi našom ligom u eter plasira da se radi na raskidu. Osmanović je pod salvom kritika, opravdano slažem se, sa loptom u nogama je smlata kakvu dugo nisam vidio ali eto da se dogovori raskid sa njim, ko da igra lijevog stopera? Najavljuje se to pojačanje na stoperskim pozicijama i ja mu se nadam, ali dok dođe dok ga registrujemo proći će par kola još...Ovdje su Klubu ruke vezane realno. Jednostavno nemamo alternative na tim pozicijama.

A da sam uprava za ovu situaciju od juče, popili bi 20% od plate minimalno, igrači zbog kurcobolje, a SS zbog kriminalnog vođenja utakmice, djeci je bilo jasno da su na poluvremenu vani morali ili Krpić ili Jaganjac a u igru Šabić ili Milošević ali na poziciju desetke, i naravno da je Nastić ispuhao možda čak i za poluvrijeme, ne znam šta je čekao sa Alićem.

Virtu4l je napisao/la:
09 feb 2026, 11:38
AhmedNurudin je napisao/la:
09 feb 2026, 10:05
Raja ili ne prati, ili ne želi da vidi ili jednostavno nisu Željovci.

Ovo posljednje. ;)
Nažalost.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 09 feb 2026, 14:23

Pact1921 je napisao/la:
08 feb 2026, 22:29
Sta si ti dobio od te tajnosti. Dobio si da ne znas imas li novi statut u klubu, ne znas ko ga pise, ko glasa za njega, ko su clanovi UO i clanovi Skupstine ko ce biti u tom senatu. Ti znaci ne znas nista
e to je ono na sta se moramo navici
ima neko ko placa i on se pita
kako nam je privatno na poslu u firmi, tako ce nam biti u klubu (od proslog decembra) u buduce
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 09 feb 2026, 14:27

VibeTribeX je napisao/la:
09 feb 2026, 14:23
Pact1921 je napisao/la:
08 feb 2026, 22:29
Sta si ti dobio od te tajnosti. Dobio si da ne znas imas li novi statut u klubu, ne znas ko ga pise, ko glasa za njega, ko su clanovi UO i clanovi Skupstine ko ce biti u tom senatu. Ti znaci ne znas nista
e to je ono na sta se moramo navici
ima neko ko placa i on se pita
kako nam je privatno na poslu u firmi, tako ce nam biti u klubu (od proslog decembra) u buduce
To moze biti samo kad uvali svojih 10 miliona pa da se tako ponaša, a ovako tesko da ce to proci.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 09 feb 2026, 14:47

Pablo11 je napisao/la:
09 feb 2026, 12:06
mamonelafo je napisao/la:
09 feb 2026, 10:26
Ovu utakmicu nije izgubio niti jedan jedini igrač - svi znamo koje su mane ovih igrača, pa i ta poneka vrlina koju imaju. Ovo je izgubio ŠS i ljudi koji su radili na pojačanjima odnosno raskidima. I to je to. Idemo dalje, za nadati se da će Pejić, Prokop i taj Muharem moću nešto više. Za ovog posljednjeg i nisam siguran, ali dobro, vidjet ćemo, dobit će svoju šansu.
Ovo sve sto se bude desavalo do ljeta je kriv psihicki bolesnik koji nam je uvalio igraca kojih se ne mozes rijesiti. Slavisa bi sigurno drzao Koningsa i slicne u sastavu. Od ljeta mozemo suditi kad citava ekipa bude po njegovom kroju,a ne dva igraca.
Možeš li mi ti ili bilo ko drugi objasniti ko to tvrdi, šta se to dešava na ljeto, neki magični štapić koji će džaba otjerati Holanđane ili tako nešto ?
Matematika = Konings do ljeta plata, stan, hrana +doprinosi, od ljeta još 12 mjeseci ugovora.
Ovi ostali isto...
Jedino ako mislite da ćemo se riješiti ovih kojima svakako ističe ugovor, a to su od prvotimaca Erik,Muftic,Krpic i s klupe Sukilovic.
Peixoto i Odinaka valjda produze...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 09 feb 2026, 14:53

WeekendOffender je napisao/la:
09 feb 2026, 14:18
Smijemo li biti ljuti sto u Posusju nisi napravio vise od 2 sanse?
NE, kriv je sudija što nije svirao penal :urnebes: :urnebes:
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 feb 2026, 14:54

Anpa je napisao/la:
Realno koje su to eventualne promjene koje bi se mogle izvrsiti a da djeluju sa ovim potkapacitiranim sastavom kojeg imamo? I Adzem je na kraju poceo vrtiti svakakve sastave u pokusaju da nadje pravu kombinaciju pa je sve djelovalo od loseg do groznog. Mozemo probati narednu utakmicu i 4-5-1 sa drugacijim veznim redom, ali mislim da se samo mozemo nadati da pocnu usvajati stvari koje im Slavisa govori na treningu.
Za početak ne nabijati toliko lopti an Krpića jer čovjeku treba 20 lopti da bi tri iskoristio. Svaka čast na doprinosu majstore ali si za penzije. Drugo, ne davati Odinaki da pokreće toliki broj akcija jer će ih 2/3 sje*ati. Nema on taj kapacitet. Za njega je da trči, brani i dodaje a ne da mnogo razmišlja. Radovac umjesto da se spusti i uzme loptu mi nešto izvodimo sa Odinakom, Seedorf-om i Osmanovićem koji, u najboljem slučaju, mogu biti zamjena u ozbiljnijem klubu.

Adžem je sam sebi napravio problem. Priliku kakvu je on imao vjerovatno neće imati nijedan trener više. Mogao je napraviti ekipu kakvu je htio a ne samo da je profulao sa igračima već nije kvalitetno izbalansirao ekipu. Kad je odstranio Radovca ostao je bez osmice u timu. Pokušao je on to sa Dan-om ali Dan jednostavno nema taj kapacitet. Gledam, u Zrinjskom igra upravo ono što treba. Nema nikakvih izleta naprijed bez potrebe ili da on nešto kreira. Zna se gdje mu je mjesto. Nama je taj isti Dan na kraju bio kreator igre nakon što se Šošić povrijedio. Milošević i Ismail su jednostavno došli prekasno. Uz to Ismail nema uopšte iskustva u seniorskom fudbalu. Dakle, Adžem je, na žalost, napravio previše pogrešnih stvari a možda najveća što je ostao bez osmice i kreativca u sredini terena. Iskreno, ono jučer je bilo lošije i od Adžemovog.

4-5-1? Obavezno. Ova ekipa je limitirana i ne može igrati ni 4-4-2 ni 3-4-3 ni 3-5-2. Jednostavno ne može. Najbolje i najednostavnije je ono što je Denis radio : 4-2-3-1 sa dvojicom kreativaca u sredini, mobilnom desetkom i rotirajućim krilima. Denisu je bio problem što nije imao kvalitetnu šesticu koja bi pomogla odbrani (Dan se jednostavno prekasno ustalio u ekipi) ali i vrlo upitne igrače nazad. 4-2-3-1 igra većina klubova u BiH i to nije uopšte slučajno. Jednostavno formacija koja se najviše koristi jer imaš dobru pokrivenost terena i dobar balans između odbrane i napada. 4-4-2 zahtjeva pravo dobre igrače u sredini i možda to mogne sa Pejićem i Prokopom ali sa Erickom i Radovcem ni u ludilu. Dok se ne krenu dovoditi ozbiljni igrači mi moramo biti vrlo pragmatični i bez eksperimenata. 7 bodova smo od Evrope ali isto tako 7 bodova smo sad i od zone ispadanja. Sve je moguće.

Ja bi lično do kraja sezone gurao 4-2-3-1 :
Muftić
Odinaka - Seedorf - (novi štoper ili Nastić) - Alić
Pejić - Prokop
Vini - Milošević - Cvetanoski
Jaganjac/Rakić

Svi ostali samo u slučaju potrebe, povreda ili kartona. Nikakav Krpić i Radovac. Nikakvi eksperimenti sa 4-4-2 i bunarenjam na špica. Šta god neko tvrdio ovo su sve profesionalni fudbaleri i mnogo od njih imaju i fine karijere i igrali su po jačim ligama od naše. Na štabu je da izvuće maksimum od njih dok ne dođu novi momci.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 09 feb 2026, 15:07

@Levine kako ti se brate da pravit bilo kakve formacije. Ja kad vidim ovo Jaganjac /Rakic , momentalno mi muka,imam nagon za povracanje. Ne moras dalje ni gledati.
@hazre mi sa Huskovicem dodje ko apaurin

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 09 feb 2026, 15:12

vs Radnik 0-1
vs Radnik 0-0
vs Sarajevo 0-0
vs Velež 0-2
vs Igman 1-3
vs Zrinjski 0-0
vs Zrinjski 0-1
vs Posušje 0-1

U posljednjih 8 godina na otvaranju proljetnog dijela prvenstva imamo 5 poraza, 3 remija i 0 pobjeda.
U 8 odigranih utakmica smo zabili samo 1 gol, Igmanu iz Konjica.

Stvarno nevjerovatno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 09 feb 2026, 15:13

Tek sad vidimo koliki dusmani su bili u klubu kad su ovolike plate i ugovore davali ovim panjevima, koji su se prljavi poslovi radili to samo Allah zna... Jedno je sigurno da niste zeljeli dobro nasem Zelji ! Ovo 3 Sanina ne mogu ispraviti za najmanje 2 godine.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 feb 2026, 15:14

BarbareZeljin je napisao/la:
09 feb 2026, 15:07
@Levine kako ti se brate da pravit bilo kakve formacije. Ja kad vidim ovo Jaganjac /Rakic , momentalno mi muka,imam nagon za povracanje. Ne moras dalje ni gledati.
Kako ono naš svijet kaže "pokrij se koliko ti je jorgan dug". Na žalost to je najbolje što imamo od U21 a iskreno da ti kažem ja nešto ne vidim na terenu da su i ostali nešto bolji. Mslm na ove starije. Najdajmo se boljim vremenima. U svakom slučaju bismo trebali ostati u ligi da sačekamo ta bolja vremena.

P.S. Nadajmo se da nas Muki oduševi i da bude najbolji u ligi ali ja se više ne radujem prije vremena.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 09 feb 2026, 15:15

Levin je napisao/la:
09 feb 2026, 14:54
Anpa je napisao/la:
Za početak ne nabijati toliko lopti an Krpića jer čovjeku treba 20 lopti da bi tri iskoristio. Svaka čast na doprinosu majstore ali si za penzije. Drugo, ne davati Odinaki da pokreće toliki broj akcija jer će ih 2/3 sje*ati. Nema on taj kapacitet. Za njega je da trči, brani i dodaje a ne da mnogo razmišlja. Radovac umjesto da se spusti i uzme loptu mi nešto izvodimo sa Odinakom, Seedorf-om i Osmanovićem koji, u najboljem slučaju, mogu biti zamjena u ozbiljnijem klubu.

Adžem je sam sebi napravio problem. Priliku kakvu je on imao vjerovatno neće imati nijedan trener više. Mogao je napraviti ekipu kakvu je htio a ne samo da je profulao sa igračima već nije kvalitetno izbalansirao ekipu. Kad je odstranio Radovca ostao je bez osmice u timu. Pokušao je on to sa Dan-om ali Dan jednostavno nema taj kapacitet. Gledam, u Zrinjskom igra upravo ono što treba. Nema nikakvih izleta naprijed bez potrebe ili da on nešto kreira. Zna se gdje mu je mjesto. Nama je taj isti Dan na kraju bio kreator igre nakon što se Šošić povrijedio. Milošević i Ismail su jednostavno došli prekasno. Uz to Ismail nema uopšte iskustva u seniorskom fudbalu. Dakle, Adžem je, na žalost, napravio previše pogrešnih stvari a možda najveća što je ostao bez osmice i kreativca u sredini terena. Iskreno, ono jučer je bilo lošije i od Adžemovog.

4-5-1? Obavezno. Ova ekipa je limitirana i ne može igrati ni 4-4-2 ni 3-4-3 ni 3-5-2. Jednostavno ne može. Najbolje i najednostavnije je ono što je Denis radio : 4-2-3-1 sa dvojicom kreativaca u sredini, mobilnom desetkom i rotirajućim krilima. Denisu je bio problem što nije imao kvalitetnu šesticu koja bi pomogla odbrani (Dan se jednostavno prekasno ustalio u ekipi) ali i vrlo upitne igrače nazad. 4-2-3-1 igra većina klubova u BiH i to nije uopšte slučajno. Jednostavno formacija koja se najviše koristi jer imaš dobru pokrivenost terena i dobar balans između odbrane i napada. 4-4-2 zahtjeva pravo dobre igrače u sredini i možda to mogne sa Pejićem i Prokopom ali sa Erickom i Radovcem ni u ludilu. Dok se ne krenu dovoditi ozbiljni igrači mi moramo biti vrlo pragmatični i bez eksperimenata. 7 bodova smo od Evrope ali isto tako 7 bodova smo sad i od zone ispadanja. Sve je moguće.

Muftić
Pejić - Prokop
Jaganjac/Rakić

Svi ostali samo u slučaju potrebe, povreda ili kartona. Nikakav Krpić i Radovac. Nikakvi eksperimenti sa 4-4-2 i bunarenjam na špica. Šta god neko tvrdio ovo su sve profesionalni fudbaleri i mnogo od njih imaju i fine karijere i igrali su po jačim ligama od naše. Na štabu je da izvuće maksimum od njih dok ne dođu novi momci.
1) mislim da igraci sredine ne mogu drzati posjed i ici prema vani, nema toliko kvaliteta. Krila ne sudjeluju previse u kreaciji, sa dva vezna u sredini smo vazda u deficitu, jos pogotovo sto su to niski i spori igraci, tako da vjerujem da je zbog toga ova opcija hrkljus fudbala gdje se nabijanjem osvaja teren i onda da se da prostor krilima za utrcavanja.

2) Ne mislim da smo otkrili toplu vodu, i slijepac zna da ne bi odinaka trebao imati previse dodira s loptom. Po meni bi bilo ispravno da vrati Alica na beka i da se ide prema naprijed po lijevoj strani.

3) Sa Nasticem na stoperu bi nas blago receno satrali svi iole visi timovi. Muftic, Nastic, Seedorf i dvije kratke osmice u prvih 11 ne bi trebalo da se ikad desi.

Mozda grijesim, ali ja bi probao 4-3-3 sa veznim redom Pejic, Prokop i Milosevic kada se ovaj prvi prikljuci ekipi. Na stoperima od prisutnih ne znam ko je veci rizik za katastrofu.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 09 feb 2026, 15:17

Krpicevo je proslo, Rakic i Jaganjac nisu fudbaleri. Huskovic je sigurno bolji od njih trojice.

Problem je sto Huskovic nije zasticeno godiste, a Jaganjac i Rakic jesu. Mi ne mozemo da nadjemo mjesto za u21, svi su gori od goreg. Gdje i koga staviti?

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 09 feb 2026, 15:21

Levin je napisao/la:
09 feb 2026, 15:14
Kako ono naš svijet kaže "pokrij se koliko ti je jorgan dug". Na žalost to je najbolje što imamo od U21 a iskreno da ti kažem ja nešto ne vidim na terenu da su i ostali nešto bolji. Mslm na ove starije. Najdajmo se boljim vremenima. U svakom slučaju bismo trebali ostati u ligi da sačekamo ta bolja vremena.

P.S. Nadajmo se da nas Muki oduševi i da bude najbolji u ligi ali ja se više ne radujem prije vremena.
Ko da smo ih sa TEMU-a dovodili .

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 feb 2026, 15:31

Anpa je napisao/la:
09 feb 2026, 15:15
Levin je napisao/la:
09 feb 2026, 14:54
Anpa je napisao/la:

Muftić
Pejić - Prokop
Jaganjac/Rakić

1) mislim da igraci sredine ne mogu drzati posjed i ici prema vani, nema toliko kvaliteta. Krila ne sudjeluju previse u kreaciji, sa dva vezna u sredini smo vazda u deficitu, jos pogotovo sto su to niski i spori igraci, tako da vjerujem da je zbog toga ova opcija hrkljus fudbala gdje se nabijanjem osvaja teren i onda da se da prostor krilima za utrcavanja.

2) Ne mislim da smo otkrili toplu vodu, i slijepac zna da ne bi odinaka trebao imati previse dodira s loptom. Po meni bi bilo ispravno da vrati Alica na beka i da se ide prema naprijed po lijevoj strani.

3) Sa Nasticem na stoperu bi nas blago receno satrali svi iole visi timovi. Muftic, Nastic, Seedorf i dvije kratke osmice u prvih 11 ne bi trebalo da se ikad desi.

Mozda grijesim, ali ja bi probao 4-3-3 sa veznim redom Pejic, Prokop i Milosevic kada se ovaj prvi prikljuci ekipi. Na stoperima od prisutnih ne znam ko je veci rizik za katastrofu.
100%. Nemam ništa za dodati.
09 feb 2026, 15:21
Levin je napisao/la:

Ko da smo ih sa TEMU-a dovodili .
Nemoj toga živ bio... Da samo znaš kako sam dobrih stvari naručio sa Temu-a. :kafa:

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 09 feb 2026, 15:41

Levin je napisao/la:

Nista ne brinite drugovi...kakav Nastic Seedorf i bakraci. Poslusajte Hazreta, Huskovic i Prokop ce biti glavni igraci, to vam garantujem

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 09 feb 2026, 16:03

Mi imamo preskromnu ekipu, dodaj još kad imaju qurcobolju i dobiješ utakmicu kao onu jučer. Pa mi smo sami sebe nadmašili i odigrali najlošiju utakmicu u sezoni a sezona nam je takva da skoro na pola utakmica i to u cugu ne znamo za pobjedu.

Druga stvar je što ne možeš ništa specijalno ni mijenjati, blaga promjena.

Muftić odavno zaslužio klupu.
Osmanović zvani "nabijanje lopte", očajan fudbaler.
Sedorf katastrofa, kratak k'o februar, da nije tamnoput i stranac, prošao bi gore od bilo kojeg igrača.
Šukilović bijela verzija Sedorfa.
I šta ćeš sad? Da staviš Salibu sa bilo kojim od njih trojice neće imati skoro nikakve koristi. Tu mislim na eventualno spuštanje Pejića na štopera ili recimo Nastića (gdje bi u kombinaciji sa Šukilovićem ili Sedorfom imali najniži štoperski par u ligi).

Odinaka opet dovodi u pitanje da li je fudbaler uopće. Još jedna situacija u kojoj smo se našli a to je njegova zamjena, Trupe. Pisalo se ovdje da se pokušava završiti sa Holanđanima, pretpostavljam tu je i on. Šta sad imamo? Nezadovoljnog igrača koji je jedina normalna opcija ili ćemo nekom izmisliti tu poziciju, evo već za Rudar jer je Odinaka suspendovan.

Radovac i Erik dva dizelaša koji ne mogu nikako igrati zajedno. Čovjek pola godine nije igrao i nama je jučer u prvoj postavi. Erik poslije derbija na Grbavici više nije isti igrač, Bog dragi zna šta je tu. Cvetanoski pileći mozak, siluje jedno te isto, upropasti više nego što doprinese. Spreman za 60 minuta i bljesne sa solo prodorom svaka četiri mjeseca. Vini je malo pametniji ali spreman isto kao i ovaj.

Krpić isto nije igrao pola godine, čovjek 35 godina. Jučer je odigrao 90 minuta. Posljednje dvije sezone nije spreman za 90 minuta a ne poslije tog perioda neigranja i u tim godinama. Jaganjac bambi na ledu, očajan.

Nejasno je šta je Stojanović htio. Prvo izbor prvih 11 i formacija a zatim kašnjenje s izmjenama. Držanje Krpića 90 minuta je odluka koja je u najmanju ruku diskutabilna.

Bit će zanimljivo. Nekvalitetna ekipa - to imamo, još ako imamo i nekoliko nezadovoljnih onda je to to, dobitna kombinacija.

Ako Pejić, Prokop i Husković ne budu bolji od ovih, već u prvoj utakmici u kojoj nastupe, onda nam svaka čast. Ne znam do kad ćemo čekati neki konkretan učinak od Miloševića? Ne mogu da vjerujem da ne može ni ovdje biti neka prevaga.

Proći bilo kako Slaviju u četvrtak. Protiv Rudara moliti Boga da nastave sa lošom realizacijom pa da probamo uzeti, da će nas nadigrati u polju sa Špancima, vjerovatno hoće.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 09 feb 2026, 16:04

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dlakavijazavac, Giba87, LoveFootball1987, MisterBlue, TefalTava i 54 gosta.