dobro, jel nema vise mahale u klubu, ili...? koliko mogu vidjeti po upisima, ima je. i to poprilicno. to se zna s kim se pregovara, s kim ne, sta portali "lupaju", kome menadzeri dizu cijenu preko Zelje, zna se kakve su jade bivsi ostavili iza sebe u klubu... kako se sve ovo moze znati bez mahale i ako nam se ovdje govori da samo treba pratiti zvanicnu? kako to da se iznose i brane samo pozitivne stvari, koje uprava ima u planu ili ih je vec odradila? zasto se ne demantuje ili ne potvrdi problem sa statutom? uprava, ako zeli bespogovornu podrsku, treba biti transparentna, bila info pozitivna ili negativna. sve drugo je pucanje samom sebi u koljeno. jer, na kraju, sve ispliva na povrsinu. i, uvjek su krivi oni prethodni za sve lose.
na moju srecu, nakon nekih pola godine na onom forumu sam shvatio koliko zlo su botovi. slijepo, da ne kazem bezobrazno, podrzavanje i branjenje neodbranjivog, coporativni napadi na tebe, proglasavanje neprijateljem i dusmanom Zelje ako se ne uklapas u sve to, itd, itd. kad sam vidio kuda plovi taj brod, trazio sam brisanje acc i nikad mi vise nije palo na pamet da se tamo registrujem.
nemojte da se i ovdje desi, ne samo meni, nesto slicno. da se ne ponavljam oko jucerasnje utakmice. tu je sve pogresno bilo, od postavke prvih 11 i formacije, preko izmjena, do same predstave igraca. nema se sta dodati, ni oduzeti.
za mene, koji preko 50 godina aktivno prati Zelju (sad mi je 60 punih), razocarenje je prelazni rok. da me ne napadate u startu, svjestan sam ja da se ne mogu cuda uraditi za nesto preko mjesec dana, da je zimski prelazni rok, da imamo tonu skart igraca na plati... stvar je sto Nijaz na presu izjavi kako nam pare vise nisu problem, kako odmah mozemo prekucati konkurenciju finansijski i nakon toga mi imamo roster u 5 deka sa onim jesenjim. iskreno, u startu sam bio skeptican na tu Nijazovu izjavu. suti i radi, u tisini, prema planovima (valjda su ih pripremili) i guraj, dizi nas pomalo, sve na silu i brzinu ne izadje na dobro. ali, otvoreno reci da nam treba 2 prelazna roka, ili godina 2, 3... ovako je, nakon tog presa, dosta raje ocekivalo da cemo dovesti 5-6 babaroga igraca, s kojim cemo, bez problema, zavrsiti treci u ligi i uzeti kup. hladan tus. rekoh, ja sam bio skeptik, pa sad i nisam nesto ekstra sjeban, standardno nase, na sto smo navikli.
sto se mene tice, podrska i upravi i ss. uostalom, kao da bi nesto i znacilo da je nemaju. do njih je kakvim slovima ce biti upisani u nasu istoriju.