Nemanja99 je napisao/la: ↑09 feb 2026, 20:52
jurisicduska je napisao/la: ↑09 feb 2026, 18:58
Riquelme1921 je napisao/la: ↑09 feb 2026, 18:41
Malo je tužno što smo uopšte dozvolili da meč Želje/Sarajeva sa Čelikom nazivamo derbi. Okej, oni ga nazivaju ali zašto mi? To je ekipa koja u posljednjih 30 godina tj. od nezavisnosti nema niti jedan trofej, ekipa koja već godinama ne igra Premijer ligu. Meni je derbi sa Sarajevom čuj derbi Sarajevo-Čelik. hahahaha haj kontam oni se nabrijavaju da je to neki q derbi ali to je meni jedna obična utakmica..niželigaš koji će napuniti stadion jer dolazi ekipa iz Premijer lige..nešto kao Albacete-Barcelona meč
Zbog ovog.
A tom tvojom analogijom ni utakmica Sarajevo Željezničar ne bi trebala biti derbi jer niste 15 godina titulu osvojili.
Pa ovo ne priznaju ni u Nemiloj. Čuj prvaci BiH 1996
Ja ne vidim niti jedan razlog sto se ne bi priznavala.
Ljudi igrali tad najveci rang i osvojili i svaka im čast.
Ne znam čemu toliki animozitet prema Čeliku ako su vam sitni i maleni. Nešto ih previše mrze ljudi za neki nebitan klub. Tipa ko mrziš Tuzla City a ipak nije tako. Zenica grad preko 100 k ljudi , dišu Čelik. Ljudi zajebani od lokalnih vlasti i kabadahija pušteni niz vodu, bukvalno se samoorganizirali i spasili klub, krenuli ni iz čeg, evo ide im lijepo. Dobar stadion, dobar teren, dobra grupa navijaca, nabijena atmosfera, prelijepo gostovanje, ne vidim fkt razlog da se nešto sikaniraju.