Da je utakmica zivota bas i nije. Realno, nama bitnije utakmice dolaze za mjesec dana, a ovo moze posluziti cisto da vidimo koliko se trebamo pojacati ako bi se na kraju plasirali u PL. Zbog toga se nadam da ce i Sarajevo odigrati tutta forza. Mi nemamo ambicija u Kupu, osim finansijskog dijela da napunimo kasu od ulaznica, a sportski se nadati i da ce se odigrati muski i srcano pa kakav god rezultat na kraju bio. A koliko nam znaci ova utakmica mozda je dovoljan pokazatelj da smo poceli pripreme prije 20-tak dana, pred ovu utakmicu odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu i to nakon tri mjeseca pauze, i da cemo nakon srijede u narednom periodu opet ici na jos jedne pripreme jer prvestvo pocinje 14.03.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑09 feb 2026, 23:56Da hoce vise proci i ta srijeda.Za nas kao i svaka utakmica za zenicane iz nekog razloga utakmica zivota.Mislim razumijem jer dolazi najveci i najtrofejniji klub u drzavi ali ne vidim cemu se posebno nadaju ko drugoligas.Da su barem premijer liga pa razumio bi ovako citam komentare kako ljudi nocima ne spavaju i nije mi bas jasno sta konkretno ocekuju od utakmice a da ce atmosfera bit vatrena svakako hoce.
Hajde sportski je nadati se,neka bolji pobjedi i bez lomljenja nogu na terenu sto oni najavljuju jer ce dobiti odgovor i sa nase strane.
A sto se tice hajpa i mislis da je to sto Sarajevo dolazi, pa ne bih se bas slozio. Celik trenutno drzi drugo mjesto po prosjecnoj posjeti u drzavi. A ne igra ni protiv Zelje ni Sarajeva ni Veleza ni Zrinjskog...vec protiv Viteza, GOSKA, Tuzle City-ja itd... Pa eto protiv Posusja u prosloj rundi Kupa bilo je mozda 9 ili 10.000, u zadnjem kolu jesenjeg dijela protiv GOSKa bilo je 10.500 ljudi na stadionu.
Ovo "lomljenje kostiju" ljudi prizivaju u smislu da se odigra fajterski i muski, a ne da se ide sa namjerom da se povrijedi igrac... To nismo radili ni u kantonalnoj, ni u drugoj federalnoj, gdje je bilo mesara napretek, pa necemo ni sada.
Uglavnom, Celik u ovoj utakmici nema sta da izgubi, i vjerujem da ce tako i igrati. Sarajevo prije svega mora opravdati ulogu favorita sto nadam se nece biti lako, a na kraju utakmice ko bude bolji dobice cestitke.
Sretno.
Ps. A forum ko forum, najlakse je laprdati i srati po nekome. Trpi tastatura sve.
@Vanja
Sto se Rijada tice, misljenja sam da je brzopleto odlucio, jer mogao je odigrati jos ovu polusezonu u Celiku i imao je jos prostora za napredak u ovom rangu. A opet, ako se nametne u Sarajevu i bude prvotimac, od srca zelim da ga prodate u Bundesligu bar