FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

benko21
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la benko21 » 11 feb 2026, 23:37

znaci raspored nam je
15.02 Sloga(G)
21/22. Posusje (K)
25. Velez kup (K)
28/1. Mart borac (G)
04.03 superkup ako se ne odgodi
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 11 feb 2026, 23:37

ajdohordas je napisao/la:
11 feb 2026, 23:33
Vanja8 je napisao/la:
11 feb 2026, 23:23
Mene je fasciniralo da mi kod 0-0 u 70 minutu utakmice ne pokazujemo nervozu, silovanje,izgubljenost...
Gledam onaj aut za nas u 72 minuti, Rile ide po loptu, sasvim miran, ko da vodimo tri razlike...
Svega mi na svijetu, isto sam pomislio...
Kontam koji im je qrac, kakva nošalancija... Ali bili smo strpljivi na kraju i dočekali taj gol hvala Bogu.

Ko bi ih slušao po društvenim mrežama da su nas uzeli...
Mario unio strpljivost :D

Strpljivi 1946

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 11 feb 2026, 23:47

Pomalo mi se vraca ona sigurnost u pobjedu i kada ne ide. Valjda kad vidis ova imena, a pogotovo Gojkovica i Ristovskog nazad stvarno osjecas neku sigurnost i pobjednicki duh kao za vrijeme rahmana i ekipe.

Interesantno je kakav utjecaj promjena trenera moze imati na ekipu. Iz kakvog ponora smo se mi digli to je prica za udzbenike.
Onaj docek Cvitanovica je bio sasvim opravdan jer smo tako bil potonuli poslije Zekica i Husrefa da smo bili sigurni da nam niko vise ne moze pomoci.
Adem nastavlja dokazivati zasto vrijedi svaku marku, ne mora cak nikakvu statistiku imati, dovoljna je njegova pojava na terenu za sve ostale igrace. Ova djeca ga trebaju gledati ko oca rodjenog i samo uciti, ako je on na spidu neka i oni izvuku liniju, znaci gledaj, suti i uci. Iako rezultat ne pokazuje rutinu, ovo je danas bila jako lagana utakmica i osjecam se lijepo i smireno, kao i prije utakmice. Vjerujem da i vecina osjeca isto.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 feb 2026, 23:54

Možda ovo Sarajevo nije golgeterski strašno, ali jako, jako čvrsto. Nevjerovatno da ne mora čovjek strijepiti kod prekida i napada, veoma rijetko se dovedemo u situaciju da paničarimo.
Možda bi najviše trenutnu igru povezao sa onom iz perioda Vinka, veoma čvrsto, a naprijed uvijek neko individualnom kvalitetom riješi meč.
Naravno, ima još posla da dostignemo nivo kao tada, gdje se zabiju 2-3 gola do 45’ i riješi meč. Danas smo baš to mogli uraditi da smo normalni u završnici bili, ali nije ni ovako loše.
U svakom slučaju, dominacija na terenu, ali Boga mi još veća na tribini :salut:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 11 feb 2026, 23:59

Evo pošto zeniĆani govore da lažem da su zviždali, evo snimka pa sami poslušajte gospodo draga. Ko god je zviždo Vedranu mrtve vam J*** i sve najmilije.

Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 12 feb 2026, 00:21

Trenutno samo Kodro ima više bodova po utakmici od Marija.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 feb 2026, 00:21

adoado je napisao/la:
11 feb 2026, 23:59

Evo pošto zeniĆani govore da lažem da su zviždali, evo snimka pa sami poslušajte gospodo draga. Ko god je zviždo Vedranu mrtve vam **** i sve najmilije.

Mrtvu majku
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 12 feb 2026, 00:22

adoado je napisao/la:
11 feb 2026, 23:59

Evo pošto zeniĆani govore da lažem da su zviždali, evo snimka pa sami poslušajte gospodo draga. Ko god je zviždo Vedranu mrtve vam **** i sve najmilije.

Bukvalno zvizde jer su tek poceli navijati. Zar mislis da znaju sta se skandira u 27. minuti ljudi na zapadnoj tribini bilinog polja. Pa 50% stadiona je prvi put na utakmixi protiv sarajeva. I na tvu se culo kako su na kraju aplaudirali.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 feb 2026, 00:25

Mislim da niko do sad nije pohvalio centarsuteve mujkica, ovo u sarajevu nismo gledali ima 15 godina. Ne znam odakle mu izvadise onu preciznost i ostrinu.

Ovo u vezi zvizdanja - stvarno bezveze pumpate, ljudi 5 minuta zvizdali i nisu slusali skandiranje nit imaju blage veze sta se dogadja.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 feb 2026, 00:27

Odlična utakmica, svaka čast na pripremi. Nažalost kriza u realizaciji, Kyeremeh je imao dvije izuzetno opasne prilike, prva loše primanje lopte, druga loš pas Menalu. Menalo pored ove imao je čini mi se još dvije. Elezi također dvije ako se ne varam. To sve u prvom poluvremenu. Nedostajao je napadač, moramo to priznati i reći kako je. Nadati se što bržem transferu nekog napadača, ovo je stvarno odlično bilo, ne možeš pronaći neku zamjerku ili grešku. Rumuni pišu da smo doveli (ili smo blizu Dugandžića), samo sa Turkešom nastaviti dalje je teški horor. Neka dobije crveni, neku povredu eto belaja.
Bravo još jednom za sve.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lujkaa
Kontakt:

Post Postao/la Lujkaa » 12 feb 2026, 00:39

Ima li repriza na areni?

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 12 feb 2026, 00:40

Još da Marko Duga devetka potpiše prije Sloge, bilo bi top :D .

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 12 feb 2026, 00:41

Meni Cvitanovic baca na rahmetli Dzenu, da je on raja sa njima i opustio ih je maksimalno. Svaki press ih dize i skida pritisak, hvali ih itd itd. Dao im je slobode, puno prica sa njima i slicno
Menalo je par puta pokazao klasu, da je onu zabio prvu pojeli bi ih. Kako je nanizao jednom 5-6 igraca nista im nije bilo jasno.
Mi kad bi imali nekog da realizuje svaku trecu sansu mi bi bili prejaki

IndependenT
Kontakt:

Post Postao/la IndependenT » 12 feb 2026, 00:59

Izvinjavam se na upadu, moram napisat vezano za pokojnog Vedrana, posto mi je zao sto je ovako ispalo pogotovo posto sam bio medju generacijom robije u busu koji je bio na sahrani, cak sta vise licno sliku napravio za njega:

https://blogger.googleusercontent.com/i ... ipveca.jpg

Bio sam na juznoj tribini niko od nas nije skonto to za zvizduke, dok nije objavljeno na portalu. Vidi se i po snimku nekom da je zapad prestao kad je cuo da se to skandira.

Robija je x puta skandirala i skandirati ce za Vedrana. Ako je stvarno neki majmun namjerno zvizdao ja mu licno J*** najmilija.
Izvinite i sretno.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 feb 2026, 01:02

IndependenT je napisao/la:
12 feb 2026, 00:59
Izvinjavam se na upadu, moram napisat vezano za pokojnog Vedrana, posto mi je zao sto je ovako ispalo pogotovo posto sam bio medju generacijom robije u busu koji je bio na sahrani, cak sta vise licno sliku napravio za njega:

Bio sam na juznoj tribini niko od nas nije skonto to za zvizduke, dok nije objavljeno na portalu. Vidi se i po snimku nekom da je zapad prestao kad je cuo da se to skandira.

Robija je x puta skandirala i skandirati ce za Vedrana. Ako je stvarno neki majmun namjerno zvizdao ja mu licno **** najmilija.
Izvinite i sretno.
Ok druze, posteno od tebe...
Neka vam je sa srecom u nastavku prvenstva

TrueStrength
Kontakt:

Post Postao/la TrueStrength » 12 feb 2026, 01:24

IndependenT je napisao/la:
12 feb 2026, 00:59

Robija je x puta skandirala i skandirati ce za Vedrana. Ako je stvarno neki majmun namjerno zvizdao ja mu licno **** najmilija.
Izvinite i sretno.
Nemaš se šta izvinjavati niti opravdavati za Robiju, jer Robija nije ništa loše po tom pitanju ikad odradila. I večeras je Robija pjevala svoju pjesmu dok se skandiralo Vedran Puljić.

Zviždali su idioti sa istoka ili zapada i to poprilično dugo.

Kasnije su normalni navijači aplaudirali kad se opet skandiralo i to je to.

TrueStrength
Kontakt:

Post Postao/la TrueStrength » 12 feb 2026, 01:28

rimljanin90 je napisao/la:
12 feb 2026, 00:22
Bukvalno zvizde jer su tek poceli navijati. Zar mislis da znaju sta se skandira u 27. minuti ljudi na zapadnoj tribini bilinog polja. Pa 50% stadiona je prvi put na utakmixi protiv sarajeva. I na tvu se culo kako su na kraju aplaudirali.
Nemoj, života ti.

Počeli su navijati dobru minutu prije ovoga, ponavljalicu 'Za Sarajevo'.

I tu se zviždalo, normalno i očekivano, jedno vrijeme, a onda prestalo.

A onda je opet počelo kad je zagrmilo 'Vedran Puljić.

Ne kontam što se pravite budale? Jel neko proziva Robiju? Jel neko proziva normalne navijače koji su kasnije aplaudirali?

Prozivaju se idioti koji su zviždali punih 20 sekundi na skandiranje ubijenom navijaču i najmanje što možete jeste da takvu stoku nazovete idiotima, umjesto što sami glumite idiote opravdavajući ih. '

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 12 feb 2026, 01:45

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
11 feb 2026, 23:25
Mi smo duži vremenski period bili u onoj fazi gdje nam ništa ne ide, sreća bi nam okrenula leđa kad je najpotrebnije, a čini mi se da je ovaj gol večeras potvrda da nam se i sreća malo vraća. U pravi čas. Volim te Saraj’vo!
Nista nam nije islo jer si doveo VHS trenera ciji stil je izumro 1999. i ciji karakter je 0.
Cim si doveo iole normalnog lika i trenera, gle cuda, krenulo nas...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 feb 2026, 02:11

Strpljiva gradnja igre je ok i disciplina, al neznam kako sa ovom igrom mozemo odgovorit kad bi nedo bog primili go za 1-0.

Nebi se bas slozio da je Cvitanovic ucvrstio odbranu, odbranu je ucvrstio BROJ JEDAN BANIC, pod broj dva maroodza i tek onda Cvitanovic posle cvitanovica bralic. Napad i vezni su na istom nivou ko i kod husrefa.

BANIC ODKAD SE VRATIO NA SVAKOJ UTAKMICI BAR JEDNOM ODBRANIO jednu 100% sansu, danas nije u posusju i neznam protiv rudara.

Zrinjski 2x 100 sanse na kosevu
Borac 2 sto posto sanse
Velez pidrin sut
Zeljo boljevucev sut
Zrinjski u mostaru 1
Protiv rudara 2 sto posto sanse

Ovo bi sve primio sehinovic dizdarevic rockov rogic musija i ostale ubkehe koje su dosle posle Kovacevica, prem da bi i kova 2-3 komada fasovo.

U ove dvihe utakmice u nastavku ja nisam vidio novi stil neke nove automatizme vec identicna igra kao u zadnjih 10 kola u prvom djelu.

Zasta se treba skinut kapa Cvitanovicu jeste sto je odabrao perfektan nacin igre koji mogu najbolje da igraju nasi igraci, plus naravno uvidjenje maroodze i ignjatkova

Jeste dosadan spor fudbal al donosi bodeve, **** kod zekica je bila fina igra za gledat al rezultat los.

Treba isto reci Mario od prvog dana je pokazao ljubav prema klubu, pokazao da mu je stalo, dok je zekic od prvig dana stavljao klub na drugo mjesto.

Takodje danasnja utakmica je po dosta nacina iskoristena,pored prolaska u 1/4 menalo dobio 100 minuta, mujkic 100, turkes dobio 10 minuta keremeh 65 gojkovic 95 minuta, plus nije umaro previse begana brakica turkesa, maroodza telalovic ignjatkov odmorili, jedino eto sto je Adem igro 85 minuta i ristovski koji i hajmo reci da Smo njih malo vise potrosilo ostali decki odradili dobru trening utakmicu
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 12 feb 2026, 02:19, ukupno mijenjano 1 put.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 12 feb 2026, 02:18

TrueStrength je napisao/la:
12 feb 2026, 01:28
rimljanin90 je napisao/la:
12 feb 2026, 00:22
Nemoj, života ti.

Počeli su navijati dobru minutu prije ovoga, ponavljalicu 'Za Sarajevo'.

I tu se zviždalo, normalno i očekivano, jedno vrijeme, a onda prestalo.

A onda je opet počelo kad je zagrmilo 'Vedran Puljić.

Ne kontam što se pravite budale? Jel neko proziva Robiju? Jel neko proziva normalne navijače koji su kasnije aplaudirali?

Prozivaju se idioti koji su zviždali punih 20 sekundi na skandiranje ubijenom navijaču i najmanje što možete jeste da takvu stoku nazovete idiotima, umjesto što sami glumite idiote opravdavajući ih. '
Ne kazem ja, ima idiota ali stvarno ne treba okretati na to da je citav stadion zvizdo. Kazem ti dobar dio je iz neznanja pa je presto kad su skontali sta skandiramo. Jer je ovo nesto ozbiljnije od prepucavanja

Ne glumim idiota. Gledao sam utakmicu i znam sta sam cuo. Objektivno ti govorim. Kreten moze samo na ovakve stvari nasjesti

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo, ErosViverosViv, Jadnimi, kogmagie46, MaroonBjelave i 27 gostiju.