KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

bordobijeli
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bordobijeli » 11 feb 2026, 21:53

Jarodwest je napisao/la:
11 feb 2026, 21:35
Halilović je nevjerojatno los, buraz primas 45 k KM igras ko picka
Ti ni jedan pozitivan komentar nemas na temi.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 feb 2026, 21:58

Game Information

Bosnia and Herzegovina
Sarajevo, "Juan Antonio Samaranch" - Zetra
Date
srijeda, 11. veljače 2026., 19:30
Local Time: 19:30 (GMT+1)
Referees (Affiliated National Federation)
YILMAZ, Zafer (TUR)
AGRAFIOTIS, IOANNIS (GRE)
SAKACI, Ali (TUR)
Commissioner / Technical Delegate
JELEN, Andrej
Attendance
2 190

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 11 feb 2026, 22:11

Nestvaran uspjeh!

Aferim za Pasalica i citavu upravu Bosne.

Moj duboki naklon.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 11 feb 2026, 22:21

Pasalic je već sad ozbiljan trener. Koliko mi je drago zbog Bosne, toliko sam sretan zbog njega. Sve najbolje majstore…

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 11 feb 2026, 22:24

Bravo momci, bravo Pašaliću! :bih:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 11 feb 2026, 22:28

Gdje je onaj utah da baci jos kakvu prognozu
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 feb 2026, 22:35

Rule_hz je napisao/la:
11 feb 2026, 22:28
Gdje je onaj utah da baci jos kakvu prognozu
Frajer nikad nista pozitivno nije napisao...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 feb 2026, 22:37

Sarun je napisao/la:
11 feb 2026, 22:21
Pasalic je već sad ozbiljan trener. Koliko mi je drago zbog Bosne, toliko sam sretan zbog njega. Sve najbolje majstore…
Postoje ljudi koji dođu u klub. I postoje oni koji postanu klub. Muhamed Pašalić spada u ovu drugu kategoriju.

U vremenu kada se dresovi brzo mijenjaju, kada se emocija često mjeri ugovorima, on je ostao konstanta Bosne, i kada je bilo najteže, i kada se slavilo najjače.

Bio je tu kada su tribine znale biti poluprazne, kada se putovalo autobusima bez glamura i kada je više bilo borbe nego aplauza.

I bio je tu kada je Skenderija ponovo gorila, kada se pjevalo i kada su se osvajali trofeji. Nije birao trenutak da voli Bosnu, volio ju je uvijek.

I to se vidjelo u svakom ulazu, svakom padu na parket, svakoj raspravi u kojoj je branio grb na prsima. Sada je nakon Reggiane bio posebno emotivan.

"Prošao sam sve, od 7.000 pa do prazne dvorane. Ovdje sam počeo igrati, počeo sam kao trener. Ovo je ostvarenje sna. Zetra je bila na vrhunskom nivou.

Podržavali su nas. Ja sam to i prije govorio, momci zaslužuju da u ovoj dvorani bude svaku utakmicu tri ili četiri hiljade", završio je Pašalić.

Danas stoji pored klupe, ali suštinski je i dalje na parketu. U načinu na koji reaguje, u energiji koju prenosi na igrače, u pogledu kada stvari krenu loše.

Njegova Bosna igra sa stavom, sa inatom, sa emocijom. To nije slučajno. To je karakter koji se godinama gradio, a sada se pretače u tim.

Pašalić zna šta znači izgubiti s Bosnom. Zna kako boli kada ne ide. I baš zato zna koliko vrijedi kada ide.

Njegovi rezultati danas nisu samo trenerski uspjeh, oni su potvrda da je neko ko je prošao i najteže dane ostao dovoljno jak da dočeka i one ljepše. I da ih gradi.

Jedan čovjek ne može sam osvojiti titulu. Ali može promijeniti atmosferu. Može vratiti vjeru.

Može natjerati grad da opet osjeti da je Bosna njegova. Muhamed Pašalić je za ovaj klub mnogo više od imena na zapisniku.

On je most između onoga što je Bosna bila, onoga što jeste i onoga što tek treba postati.

Da je neki stranac na klupi puno više pohvala bilo ovdje , a pošto je neko ko je sve prošao u Bosni i naš je neka bude debil i imbecil ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 feb 2026, 22:37

Apetiti rastu kako sezona odmiče sada se svi nadamo 1/2 finalu Europe Cupa. Naravno opravrano se nadamo jer protiv Szombathelya ulazimo sigurno kao favoriti u dvomeč.

Jel se prva utakmica igra poslije Partizana?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 feb 2026, 22:48

CAZIN je napisao/la:
11 feb 2026, 22:37
Apetiti rastu kako sezona odmiče sada se svi nadamo 1/2 finalu Europe Cupa. Naravno opravrano se nadamo jer protiv Szombathelya ulazimo sigurno kao favoriti u dvomeč.

O utakmici protiv mađarskog predstavnika, ekipe Szombathelyja, istakao je da ga brine više raspored.

"Iskreno, nadam se da neće biti raspored da igramo u ponedjeljak sa Partizanom, pa u srijedu u Mađarsku da idemo. Ne znam da li se ABA i FIBA se podržavaju, ali nadam se da će se to promijeniti", rekao je Pašalić.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 11 feb 2026, 23:10

Koji comeback. Dokumentarac snimiti!

slika
Zadnja izmjena: CHR, dana/u 11 feb 2026, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 feb 2026, 23:12

svrakino1921 je napisao/la:
11 feb 2026, 22:48
CAZIN je napisao/la:

O utakmici protiv mađarskog predstavnika, ekipe Szombathelyja, istakao je da ga brine više raspored.

"Iskreno, nadam se da neće biti raspored da igramo u ponedjeljak sa Partizanom, pa u srijedu u Mađarsku da idemo. Ne znam da li se ABA i FIBA se podržavaju, ali nadam se da će se to promijeniti", rekao je Pašalić.
Idealno bi bilo da se pomjeri utakmica za nedjelju naveče zbog dosta faktora. Posjeta zbog Ramazana, našeg gostovanja u Mađarskoj, Partizanovo gostovanje Virtusu. Jedino bi problem mogao biti jer Partizan igra protiv Dubaia na domaćem terenu u okviru EL 5.3. znači 3 dana prije utakmice u Sarajevu ako se pomjeri za nedjelju.

Samo da napomenem da će igrati do kraja sezone sa Dubaijem, Partizanom, Clujom, Igokeom, Szombathelyem i nadamo se Bilbaom.

Igralo se do ove utakmice protiv Mege koja je najbolji tim u Europi kad je u pitanju razvijanje mladih igrača, protiv Budućnosti koja je Top 4 regionalne ekipe i jedna od jačoh EC ekipa, protiv Murcie koja je Top 4 u ACB ligi te ekipa kojoj smo mi nanije jedini proaz u Europe Cupu, protiv Cedevita Olimpije koja je kao i Budućnost Top 4 u regionu i jedna od jačih EC ekipa, protiv Zadra koji je vjerovatno najjači klub u Hrvatskoj, protiv Spartaka koji se plasirao u Top 16 u BCL ove sezone te skinula skalp Zvezdi u Subotici te Budućnosti u Podgorici, protiv Zvezde koja igra veoma kvalitetno u EL dok će tek u ovom dijelu sezone se krenuti brinuti malo za ABA ligu, protiv Oradee koja je poslije Cluja najbolja ekipa u Rumuniji i protiv Reggiane koja će se boriti za Top 8 u domaćem prvenstvu. Kada na ovo sve dodamo da bi još trebali igrati protiv Dubaia, Partizana, Cluja, Igokee, Szombathelya te aBd Bilbaa sigurno da bi se ova sezona mogla uvrstiti u kvalitetnu sezonu kad usporedimo godine tavorenja u dugovima. Naravno da bi dupla kruna bila pečat na ovu sezonu ali mislim da se i sada može smatrati kvalitetnom sezonom.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 feb 2026, 23:14

Muha svaka čast tebi pa upravi i ekipi. Milina ih je gledati
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sanfrancisco
Kontakt:

Post Postao/la Sanfrancisco » 11 feb 2026, 23:46

VensanKasel je napisao/la:
Sarun je napisao/la:
11 feb 2026, 22:21
Postoje ljudi koji dođu u klub. I postoje oni koji postanu klub. Muhamed Pašalić spada u ovu drugu kategoriju.

U vremenu kada se dresovi brzo mijenjaju, kada se emocija često mjeri ugovorima, on je ostao konstanta Bosne, i kada je bilo najteže, i kada se slavilo najjače.

Bio je tu kada su tribine znale biti poluprazne, kada se putovalo autobusima bez glamura i kada je više bilo borbe nego aplauza.

I bio je tu kada je Skenderija ponovo gorila, kada se pjevalo i kada su se osvajali trofeji. Nije birao trenutak da voli Bosnu, volio ju je uvijek.

I to se vidjelo u svakom ulazu, svakom padu na parket, svakoj raspravi u kojoj je branio grb na prsima. Sada je nakon Reggiane bio posebno emotivan.

"Prošao sam sve, od 7.000 pa do prazne dvorane. Ovdje sam počeo igrati, počeo sam kao trener. Ovo je ostvarenje sna. Zetra je bila na vrhunskom nivou.

Podržavali su nas. Ja sam to i prije govorio, momci zaslužuju da u ovoj dvorani bude svaku utakmicu tri ili četiri hiljade", završio je Pašalić.

Danas stoji pored klupe, ali suštinski je i dalje na parketu. U načinu na koji reaguje, u energiji koju prenosi na igrače, u pogledu kada stvari krenu loše.

Njegova Bosna igra sa stavom, sa inatom, sa emocijom. To nije slučajno. To je karakter koji se godinama gradio, a sada se pretače u tim.

Pašalić zna šta znači izgubiti s Bosnom. Zna kako boli kada ne ide. I baš zato zna koliko vrijedi kada ide.

Njegovi rezultati danas nisu samo trenerski uspjeh, oni su potvrda da je neko ko je prošao i najteže dane ostao dovoljno jak da dočeka i one ljepše. I da ih gradi.

Jedan čovjek ne može sam osvojiti titulu. Ali može promijeniti atmosferu. Može vratiti vjeru.

Može natjerati grad da opet osjeti da je Bosna njegova. Muhamed Pašalić je za ovaj klub mnogo više od imena na zapisniku.

On je most između onoga što je Bosna bila, onoga što jeste i onoga što tek treba postati.

Da je neki stranac na klupi puno više pohvala bilo ovdje , a pošto je neko ko je sve prošao u Bosni i naš je neka bude debil i imbecil ...
Ides li 9.marta u Zetru :mrgreen:

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 11 feb 2026, 23:55

TripleThreat je napisao/la:
11 feb 2026, 20:51
Još jednom, kako je Gutić na širem spisku ispred Zubca?
Jos dvaput, kako je Gutic jos uvijek u rosteru Bosne? :damn:
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 12 feb 2026, 00:10

Brat Guta haman da ima vise minuta u repki nego u Bosni ove sezone, kakva je tek to tragedija :tokralju:

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 12 feb 2026, 00:13

Maverick je napisao/la:
11 feb 2026, 23:55
TripleThreat je napisao/la:
11 feb 2026, 20:51
Još jednom, kako je Gutić na širem spisku ispred Zubca?
Jos dvaput, kako je Gutic jos uvijek u rosteru Bosne? :damn:
Nece ujko da igra eto kako

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 feb 2026, 00:25

Svaka cast Muhi i ekipi :tokralju: da dovedu centra vjerujem da bi mogli iznenaditi i vjerovao bih vise u playoff aba lige, i ovo je ekstra sto se uradilo, jos samo uzeti nasu ligu i :bih: :bih:

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 12 feb 2026, 01:01

Bio je skoro intervju sa Dubravkom Barbarićem,čini mi se na N1.
Čovjek je između ostalog uputio "apel" da se finansijska konstrukcija za narednu godinu treba riješiti do 1.marta.
Kaže da je on trenutno jedini od pr8vrednika.koji daje svoj novac u klub i da je na izmaku snaga.
Uostalom ovo je cijeli intervju:
BosnaE

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 12 feb 2026, 01:16

950 000 od KS (potpisano 1 200 000)
To mi nije baš najjasnije i nije išao u detalje da li to ide u tranšama ili odjednom, sumnjam da ide u jednom valu.

Ali Grad Sarajevo 150 000,sramota teška.

Nije vrijedno pomena, Vijeće Ministara 10 hiljada 🤣
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 7 gostiju.