monty python
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ista pričaMuumii je napisao/la: ↑11 feb 2026, 15:38Ja sam ispričao nešto sto sam vidio svojim ocima. Ja ti kažem da i u ovom vrticu “postoje” pravila, ali su roditelji bas u tom fazonu šta te briga ne smije tebi niko ništa. Naravno nisam za šaketanje i te stvari, ali da ima prije svega bezobraznih roditelja, pa tek djece itekako ima. DNS dijete ako dobije jedan u školu, to se scene prave, kako ćeš ti njegovom dijetu dati jedan ? Ja druže kad sam prvu jedinicu dobio samo mi u glavi bilo kako ću starom reci, iako me nikad prstom nije dotakao, za te stvari stara bila zadužena, Ali je svejedno bio autoritet. Ma naravno u svakom slučaju protiv maltretiranja. Ma ne znam, ne ide mi bas u glavu ova priča iz teksta, da je neko ovoliko bolestan, tako da sigurno ima i druga strana medalje, ako je sve uradjeno iz “ čista mira”, vrlo jednostavno metak u čelo.
Elem, slažem se da su djeca danas u staklenom zvonu i mislim da roditelji tu jako puno griješe. Moraju biti granice i u zaštiti djeteta, ali i u objektivnosti da ni jedno, pa ni tvoje dijete nije savršeno. Ne činiš mu uslugu sa prevelikom zaštitiom, a ako prekrši pravila, mora biti sankcija. Učiš ga životu od rođenja. Međutim, ima i odgojnog osoblja koji jednostavno nisu za taj posao iz xy razloga. Ima onih koje smo tukli u mladosti, pa se sad oni iživljavaju na našoj djeci. E nećeš.
Recimo moj primjer iz osnovne škole: Mi nemirni na času, nastavnik nas posadi u ćošak, kaže raširi ruke, u jednu ruku debelu knjigu u drugu olovku, za 5 minuta znači hoće ruke otpast
Nisi ti to morao sve raditi, ali onda odgovaraš, dobiješ 1, izbaci te sa časa, ideš direktoru škole sa roditeljima
Dakle postoje metode, evo ja sam naveo jednu nekonvencionalnu ali je radila posao. Tog nastavnika sam do njegove smrti poštovao, a drugi se pola i ne sjećam.
- Wilshere10
- Kontakt:
E što se blamiraju ovi tzv specijalci, daj vrati ih kuci vise 
Škola već odavno nije odgojna ustanova, zapravo, pitanje da li je to ikada i bila. Djeci se serviraju programi i metode, nameće im se kruta disciplina, a svima je jasno da sve to pada u vodu, već na prvom velikom odmoru.
Učenici je doživljavaju kao zatvoren i krut sistem.
Proces socijalizacije počinje unutar familije, onda kroz odgojno-obrazovne ustanove, pa vršnjačke grupe i širu zajednicu.
Navedeni faktori plus genetske predispozicije oblikuju osobine i ponašanje pojednica.
Znači roditelji i recimo škola (u uređenoj sredini) su samo stepenice u formiranju ličnosti, te imaju određeni ali ne i cjelokupan udio u tome, kako će dijete odgovoriti na životne izazove.
Proces socijalizacije počinje unutar familije, onda kroz odgojno-obrazovne ustanove, pa vršnjačke grupe i širu zajednicu.
Navedeni faktori plus genetske predispozicije oblikuju osobine i ponašanje pojednica.
Znači roditelji i recimo škola (u uređenoj sredini) su samo stepenice u formiranju ličnosti, te imaju određeni ali ne i cjelokupan udio u tome, kako će dijete odgovoriti na životne izazove.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 12 feb 2026, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Wilshere10
- Kontakt:
Trpaj glupana Kasha
Amerika se raspada, ja im dajem još 4, 5 godina max, prije građanskog rata i totalnog uništenja.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nije se desilo. Krenula je bježat. A ko leži, ne bježi.alemsa je napisao/la: ↑12 feb 2026, 00:01Cuj nije ne skrivila, blokirala saobracaj, vrsila obstrukciju rada, pa kad 'oj je lik rekao da izadje iz auta, opala po gasu na drugog agenta. Tvoj stari nije imao izbora, ko se nadje na liniji ako ga pogodi-pogodi. Ova je imala izbor da stane kao sto 'oj se reklo. Ali ti nonstop koristis neka nebulozna poredjenja da nije ni vrijedno replika realno.ArtemisFowl je napisao/la: ↑11 feb 2026, 22:10
Pa pogriješila je da je mogla izbjeći nepogodnu situaciju, nije ju skrivila. Ali to ti je u rangu toga da ja kažem starom da je kriv za svoje ranjavanje u ratu jer je mogao ostati u insotranstvu sa svojom ženom i djetetom.
Imao je izbora ne hvatati se puške isto ko što je i ona imala izbor ne protestirati protiv kabadahija u uniformama. Ti misliš da je nešto opravdano samo zato što se tebi ne bi desilo.
po meni roditelji su prvi na listi i jedini .. nisu ni prije nesto u osnovnim /srednjim specijalno radili tj nije bilo vao a od njih ocekujes da te obavjeste tj roditelje ako ima potrebe naravno ako ima potrebe i za nekim discip mjerama pa i to da poduzmu …sve ostalo iz kuce nosis osnovno i realno kuca ce te usmjeriti u kojem smjeru ces ici … ako u kuci boli patka i furaju djeca su mi zlatna nema od toga nista .. drustvo oko tebe utjece dosta ako su belaj boys tu su roditelji da te izbave jer realno ces i sam praviti belaje i slicno … da se ne lazemo na startu ako je djete problematicno bude vise situacija koje ti dodji kao upozorenje te na koje se moze na vrijeme reagovati te ima prilike se ispravi drustvo//ponasanje i slicno ako kao sto sam rekao roditelje boli ona neka stvar i zanemaruje posljje tesko se ispravlja …Asteriks je napisao/la: ↑12 feb 2026, 10:46Škola već odavno nije odgojna ustanova, zapravo, pitanje da li je to ikada i bila. Djeci se serviraju programi i metode, nameće im se kruta disciplina, a svima je jasno da sve to pada u vodu, već na prvom velikom odmoru.
- JayCatwright
- Kontakt:
to je taj fantastični gradski prevoz 
- Wilshere10
- Kontakt:
Bas nezgodna nesreca. Nadam se da nema poginulih.
katastrofa
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Vidi, naveo sam agense socijalizacije, onako kako se pominje u stručnoj literaturi.bob je napisao/la: ↑12 feb 2026, 11:50po meni roditelji su prvi na listi i jedini .. nisu ni prije nesto u osnovnim /srednjim specijalno radili tj nije bilo vao a od njih ocekujes da te obavjeste tj roditelje ako ima potrebe naravno ako ima potrebe i za nekim discip mjerama pa i to da poduzmu …sve ostalo iz kuce nosis osnovno i realno kuca ce te usmjeriti u kojem smjeru ces ici … ako u kuci boli patka i furaju djeca su mi zlatna nema od toga nista .. drustvo oko tebe utjece dosta ako su belaj boys tu su roditelji da te izbave jer realno ces i sam praviti belaje i slicno … da se ne lazemo na startu ako je djete problematicno bude vise situacija koje ti dodji kao upozorenje te na koje se moze na vrijeme reagovati te ima prilike se ispravi drustvo//ponasanje i slicno ako kao sto sam rekao roditelje boli ona neka stvar i zanemaruje posljje tesko se ispravlja …Asteriks je napisao/la: ↑12 feb 2026, 10:46Škola već odavno nije odgojna ustanova, zapravo, pitanje da li je to ikada i bila. Djeci se serviraju programi i metode, nameće im se kruta disciplina, a svima je jasno da sve to pada u vodu, već na prvom velikom odmoru.
Ti ćeš npr. fokus staviti na roditeljski odgoj, recimo iz ličnog iskustva. Ali ovdje je riječ o većem uzorku i svim faktorima koji u određenim fazama formiraju ličnost.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Avdo javlja da je djevojka poginula 
- bavariapivo
- Kontakt:
Vjerovatno je pokupio ljude na stanici...
O yebem ti dan, strašno. Mogao je biti bilo ko.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ima tome nekoliko mjeseci, odro ga tu Patel, cim se ovome tlak digao, i galami tj. zajapurio se sav, znaci da Patel tj. Ramo Isak reze suho meso
It's my time, your time is over
A kravata Liverpool 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Wilshere10
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.