FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
66
18%

Ukupno glasova: 368

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 12 feb 2026, 22:49

Slijedi nam gust raspored i sreca igramo kuci tri od prve cetiri utakmice, moramo rijesiti Slogu u prvoj utakmici

16.02 Željezničar - Rudar
21.02 Velez - Željezničar
25.02 Željezničar - Sloga (četvrfinale kupa)
28.02 Željezničar - Zrinjski
07.03 Sloga - Željezničar
11.03 Sloga - Željezničar (revans kupa)
15.03 Željezničar - Borac
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 12 feb 2026, 23:05

Samir Bekrić je zastupnik/menadzer Armina Hodžića.

Gavrane puši ga
1921-1987

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 12 feb 2026, 23:14

Drago mi je sto je Prokop zabio,stvarno se vidi da je covjek klasa.
Ne bih da nesto zakeram zaista,ali meni se nije gledala tekma zbog onog terena.
Svasta sam ja sa ovim klubom prosao. Vidio sam ovaj teren kao dijete u stanjima jada i cemra. Nikad zaboraviti necu,kada smo kao pioniri na nepregledanu Grbavicu izasli na svoju ruku. Igrali se ispred sjevera i pobjegli kada smo ugledali neeksplodiranu granatu. To je bilo prije one povratnicke tekme 2 maja 1996.
Na povaljanoj zutoj travi od metar i pol. Pa do onog terena sa derbija,pa do raznoraznih ciscenja i blata po zimskim uslovima. Sjetimo se super kupa 4-0. Pa do onih zadbjih derbija i farbanja lopti i onog ismijavanja protiv Belgije.
Ali zaista ne mogu da vjerujem da su ljudi koji su bili u klubu zadnjih 3-4 godine,uspijeli do ove mjere unistiti teren. Razumijem i da je februar,ali da su onolike rupe bez trave,pa ono je strasno.Pa teren odrzavaju kao poslije rata. Mozda smo mi navikli,duze od ostalih da imamo dobar teren,pa nam sad ovo cudno za oko,ali mene bas nervira ovo. Vjerujte i dannije isto igrati,pogotovo znalcima,na dobrom i ovakvom terenu. Pa sjetite se kako je nama bilo teze igrati sa svima na Grbavici kada smo napravili teren. Svima milina bila.
Znam da je na Bilinom Polju bio teren u losem stanju,ali ga nisu mijenjali nego ga je ALBA osposobila prije par godina. Ne znam moze li se sa ALBOM vidjeti da se ovo malo sanira do neke zamijene.
Mene iskreno bilo stid ovih par novih igraca sto su dosli sta gledaju danas. Ovo nije Grbavica koja je nas ponos. Znam da ce se to srediti sigurno,ali bas pokvari sliku.
Igru necu ni da komentatisem,nadam se da ce to biti bolje kad ovi pocnu igrati.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 12 feb 2026, 23:19

irfo je napisao/la:
12 feb 2026, 21:23
tiagofaria25 je napisao/la:
12 feb 2026, 20:55
Armin Hodžić, Samir Bekrić i još dva gospodina koja viðam na zapadu (ne znam ko su) sjede u paper moon. Je li moguće da se opet s njim razgovara? Sumnjam, došao je Pejić.
Bekric ko i mi s foruma ima utjecaja u dovodjenju igraca
Hvala :salut:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 12 feb 2026, 23:21

Željezničar 4:0 Slavija
1/4 finale Kupa BiH 12/02/2026

Interesantna utakmica pred, rekao bih, sasvim solidno popunjenim tribinama obzirom da se radi o ekipi iz nižeg ranga BH fudbala.

Iskreno, ne treba tu mnogo hvaliti ili kritikovati ipak se radi o značajno slabijoj ekipi ali bih se osvrnuo na par elemenata koji su meni lično bili interesantni.

Prokop - Milošević
Mislim da je prokop najveće pojačanje u zadnjih nekoliko sezona sigurno. Vidjet ćemo kako će se pokazati protiv snažnijih ekipa ali ovo što sam vidio na pripremama i u ove dvije utakmice. Ekipa sa njim i bez njega jednostavno nije ista. Pravi kreator igre i zadovoljstvo ga je gledati u ekipi.

Posebno raduje što mi djeluje da se odlično razumije sa Miloševićem i mogao bi ovo biti izuzetan duo oko kojeg se može izgraditi jako kvalitetna ekipa.

Također, djeluje mi da Deni još nije u punom ritmu i formi i da tu nešto fali kod njega ali i da ima još prostora da se podigne na mnogo veći nivo. Ako se to otkloni to ima potencijal da bude mnogo dobro.

Sa njima dvojicom čak i Erick djeluje dosta dobro. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se Pejić uklopiti u tu priču ali generalno sam sredinom dosta zadovoljan i mislim da ova sredina, kad se uigra naravno, ima potencijal da se dobro nosi sa tri vodeće ekipe.

Milošević, Prokop, Pejić, Erick, Radovac, Šošić, Fočo, Ismail pa tu dodati evo i malog Dragovića. Jedan dobar spoj znanja, borbenosti, iskustva i mladosti sigurno. Samo treba da su na okupu neko vrijeme i sigurno će biti dobarctemelj za, rekao bih, šampionski Željezničar.

Odbrana

Odbrana će sigurno biti najzahtjevnija za uigrati i dovesti na potreban nivo i mislim da se tu treba tražiti još jedno rješenje na štoperu. Po mogućnosti neko malo visočiji. Možda selektirati nekog od juniora ili potražiti neku U21 opciju za rotaciju na štoperu a kojeg bi potencijalno mogao fovesti na neki nivo. Vidjet ćemo hoće li Galčev biti adekvatno rješenje jer Odinaka definitivno ima fokusa za jedno poluvrijeme i puca pod pritiskom. Možda da malo porazgovara sa kakvim psihologom jer večeras je nakon dvije pogreške i par dobacivanja sa tribina potpuno izgubio konce. Svaka čast Slaviši pa ga je izveo na vrijeme.

U biti, svi nazad igraju toplo-hladno i često imaju običaj da povaljuju jedni druge nekim čudnim dodavanjima.

Također mora se ustaliti prva postava i u narednom periodu vidim zadnju liniju u sljedećem sastavu : Galčev - Bičakčić - Seedorf - Alić.

Uglavnom odbrana mora poraditi na nekim stvarima a posebno u predaji lopte i brzini oslobađanja.

Enes Alić
Iskren da budem,ne vidim niti jedan razlog zašto bi Nastić bio ispred Alića. Realno, od svih igrača u ekipi Alić je imao najbolju konstantnu tokom cijele godine i, vjerujem, igrač koji bi mogao biti vrlo zanimljiv i na kojem bi se mogla uzeti fina lova. Do tad nek se Bojan malo privikne na Sarajevski smog.

Šabić
Mislim i nadam se da će dobiti više prilike u nastavku sezone. Volio bih da uhvati neki kontinuitet nastupa pa da konačno vidimo je li to to ili nije. Bez toga bojim se da mu ne gine Federalna liga.

Na žalost, ne mislim da mu mnogo odgovara krilna pozicija jer jednostavno nema on tu brzinu, ni prodornost ali ni razmišljanje. Dobra ljevica, solidna tehnika i razmišljanje jednog veznjaka a ne krila.

U ovu utakmicu je ušao prilično nesigurno i sa mnogo grešaka ali kasnije se značajno popravio. Nadam se da bi se mogao dignuti na veći nivo kad uhvati neki kontinuitet. Tu me Adžem strašno razočarao i pokazao manjak mu*a. Posebno kada je riječ o njemu i Gojaku.

Dragović
Moram reći, vrlo prijatno iznenađenje. Ne zbog toga što smatram da nema talenta već zbog zrelosti koju je pokazao na terenu. Vrlo dobre kretnje, dobra tehnika i pravovremeno razmišljanje. On i Gojak su potpisani nakon probe ljetos i poredeći njih dvojicu Dragović na terenu mnogo zrelije djeluje. Možda je tu i njegova prednost. Vidjet ćemo kad dobije priliku protiv ozbiljnije ekipe, ne treba ništa unaprijed tvdlrditi.

Krpić/Rakić
Mislim da je Suljo za penzije. Ovo što igra igra isključivo na iskustvo i evidentno mu Slaviša vjeruje. Ok, nemam ništa protiv. Zamjene su mu jako mladi momci i nadam se da će dio svog znanja prenijeti na njih.

Iako Rakića svi mnogo kritikuju radi promašaja ja smatram da treba dobiti više prostora za igru. Kod njega mi je interesantno kako je uvijek na pravom mjestu. Ima dobru kretnju i pozicioniranje. Snažan je i razmišlja i ako namjesti te nišanske sprave mogli bismo imati dobrog napadača. Realno, za mnogo manje vremena na terenu našao se u više dobrih prilika nego Krpić a ne treba mu umanjiti ni zasluge kod posljednjeg pogotka. Ipak se on izborio za već izgubljenu loptu.

Ne znam šta je plan sa Jaganjcem ali ako se ne misli otkupljivati nkegov ugovor za mene ne bi bilo dileme. Krpić prvi napadač do kraja sezone (evidentno mu Slaviša vjeruje) i Rakić njegova zamjena a iako za sad djeluje da ima dvije lijeve noge možda se to uz pravilan rad i promijeni.

Teren
Teren! Teren je katastrofa. Na nekim mjestima je skoro nemoguće dodati normalno loptu i vjerujem da će biti sve gore. Sudeći po Nijazovim izjavama to će biti jedan od prioriteta na ljeto.

Suma sumarum
Dajmo Slaviši punu podršku jer će mu trebati. Kako podršku tako i vrijeme. Moglo bi nam se isplatiti.

Edit : Krila

Zaboravih dodati za krila. Na žalost širina na krilnim pozicija nam je nikakva. Vini na trenutke djeluje fantastično a na trenutke ga nema nigdje. Možda mladost i neiskustvo igranja na ozbiljnom nivou tome doprinose ali vidjet ćemo u nastavku. Realno nema ni on kontinuitet u igri kao i neki drugi pojedinci.

Cveta sa druge strane ima brzinu i tehniku ali i viška potez te ponekad ograničen vidokrug. Djeluje mi da je dobio posebne instrukcije nakon Posušja jer je večeras dosta igrao za ekipu i dosta razigravao.

Od ostalih, mi realno nemamo pravo krilo. Šabić djeluje i ponaša se više kao vezni. Koningsa ne možeš ni pomenuti. Vidim da Slaviša gura i bekova na krila i obuirom da je komplementarna pozicija to ima smisla iako ne volim te eksperimente tako da bismo u narednim utakmicama tu mogli vidjeti i Odinaku ali i Galčeva. Opet kažem, to su eksperimenti koji mogu uroditi plodom ali nike velika šansa da će. Volio bih vidjeti još jedno pravo krilo u rosteru. Po mogućnosti ljevaka.

Također, krila nam imaju očajne šuteve i slabu završnicu ali poseban vid problema.

Slavija
Što se tiče Slavije interesantan mi je bio mali Dabić. Jedanaska. Ako se dobro sjećam Adžem ga je zvao i na probu bio ljetos.

Naši omladinci. Vrlo tanko. Očekivao sam više od Babaluka a Šemdin ništa specijalno na žalost. Nadam se da će više raditi na sebi inače federalna. Iskreno, bolje su se pokazali Efendić i Garčević u Stupčanici protiv Zrinjskog.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 12 feb 2026, 23:38, ukupno mijenjano 3 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 feb 2026, 23:22

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 19:32
Nije mi jasan vodis 3:0 fenjerasa i ubacujes vinicusa koji je siguran prvotimac
Bog te **** i trener niko vizije nema svi picke na siguricu
Kakav si ti kloc onaj maloumni i psovanje bespotrebno. Redali ti se svi omladinci koje guras dosta te vise smaras ko ret.ard po forumu.
Instaliraj sebi pes i master ligu pa guraj tu djecu do mile volje.
Cuj milosevica gurati po strani, pa kakav ti fudbal gledas, on i prokop u veznom strasan tandem. Mozda se ni ovo ne pika imao je samo jednu asistenciju?
Fk Željezničar.

MarcosSenna
Kontakt:

Post Postao/la MarcosSenna » 12 feb 2026, 23:43

Gledam highlights ovog Galčeva novog beka, ima dobar centaršut, hvala Bogu neću morati gledati Odinakin centaršut rak za oči... A i kao da je više wing-back, možda trener hoće da se prebaci na neku kombinaciju sa njim i Alićem. Zna i podvaliti neku loptu, mislim da će značajan uticaj imati na igru pozitivan. Još gore ako ovaj Muharem proradi, od ostalih ništa ne očekujem.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 feb 2026, 23:47

Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano, a tvoje konstatnovrijedjanje je tvoj maksimalan domet
Sa strane je asistirao Milisevic i sad meni nije jasno sta ti gledao. N stop nesto po strani i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Prokop za Milosevica Iniesta u ovakvom sistemu koji je bio protiv Slavije
Vidjeces sam kad se vrati Sosic Milosevic ce biti klupa
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 12 feb 2026, 23:53

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:47
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano
Sa strane je i asistirao Milisevic ne znam sta ti gledao i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 feb 2026, 23:56

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:47
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano, a tvoje konstatnovrijedjanje je tvoj maksimalan domet
Sa strane je asistirao Milisevic i sad meni nije jasno sta ti gledao. N stop nesto po strani i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
Prokop za Milosevica Iniesta u ovakvom sistemu koji je bio protiv Slavije
Vidjeces sam kad se vrati Sosic Milosevic ce biti klupa
Pa prokop je kreator i vecinu vremena je igrao sa Erickom, Milosevic ispred. Milosevic i Prokop su nasa dva najbolja igraca.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 feb 2026, 23:57

Levin je napisao/la:
12 feb 2026, 23:53

Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.
Zato sto nam napadaci ne dolaze do izrazaja, svedeni smo da napadamo samo preko bekova i krila, a vezni i spic diskonektovani
Nema igraca kao Sosic da probije sredinu i da iz veznog prelazi u poluspica
U modernom fudbalu cilj je da protok lopte bude sto fluidni i da se lopta sto brze nadje ispred protivnickog gola
Sa tri ovakva vezna uvijek lopta negdje zastane i kako god zapocnemo akciju uvijek je zavrsavamo preko krila
To se desava otkad smo ostali bez Sosica i on je vezni bez kojeg je Zeljo slabiji 50% u napadu
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 13 feb 2026, 00:19

Nije bilo loše. Daleko je to još od idealnog. Puno je posla pred nama i ima još puno prostora da napredujemo. Bitno da je pročepilo i da smo pobijedili. Jako je bitno sa psihološkog aspekta da se skine mrak sa očiju. Ne bih nešto pretjerano da komentarišem. Na momente je bilo lijepo. Biće još bolje kad se uigramo i kad se ekipa kompletira u globalu.

Ono što me brine je teren. Ako ostane kao danas mi ćemo puno bolje i ljepše izgledati na strani nego kod kuće. I to je realno. Danas je bilo momenata gdje smo mogli primijetiti jasnu ideju trenera kako želi da igramo iako je u pitanju niželigaš ali na momente je to bilo jako loše zbog terena i te ideje nisu u potpunosti došle do izražaja.

Sa Rudarom nećemo moći isto. Oni su puno bolja ekipa i siguran sam da će nas poprilično namučiti da dođemo do pobjede. Bićemo pojačani sa dodatnim opcijama tj. sa Pejićem i Muharemom. Odinake nema i raduje me što ga nema. Galcho će odmah uletiti umjesto njega čim bude spreman da igra. Ja još očekujem promjene u odbrani. Danas su oba štopera bili dešnjaci što je potpuno neprirodno ali očekujem da to neće biti slučaj u ponedjeljak.

Zaključci sa današnje utakmice:
- Nastić se mora baš potruditi da igra umjesto Alića.
- O Sulji nema potrebe pričati. Treći napadač samo da krade minute kad pobjeđujemo.
- Reći da je Deni loš i da nema pojma može samo ublehaš najobičniji koji nikad nije šutnuo ni mačku sa praga.
- Dominik će biti ogromno pojačanje.
- Šabić jedna ogromna nula. Baš imamo problem sa zaštićenim godištem.

Sa Rudarom očekujem sljedeće:
Muftić - Alić, Osmanović, Seedorf, Troupee - Pejić, Deni - Cvetanoski, Dominik, Peišoto - Jaganjac.

Jaganjac je trenutno najmanje zlo na mjestu zaštićenog godišta. Što se tiče igre puno značajniji u kreaciji napada je Jaganjac. Fascinantno mi je kako se Rakić odjednom nađe u šansi. Znači odjednom se lik nađe pred golom. Lopta mu padne sa neba i on ide 1 na 1. Problem je što mu je učinak nula i kad god ima priliku on je promaši. Da pogodi samo drugu šansu bio bi barem na 5-6 pogodaka do sada.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2026, 00:29

Nije on los, on je ofanzivno smijesan igrac vise se Alic i Odinaka nalaze pred golom nego on i to je poenta
A vrtiti loptu po sredini i cuvati posjed je gubljenje vremena u modernom fudbalu
Milosevic 16 utakmica i evo prva asistencija protiv nizeligasa, ne moze osutati prema golu
Prokop prva utakmica gol, Alic vec zabio 4,5 golova
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 00:32

NoDi80 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:29
Nije on los, on je ofanzivno smijesan igrac vise se Alic i Odinaka nalaze pred golom nego on i to je poenta
A vrtiti loptu po sredini i cuvati posjed je gubljenje vremena u modernom fudbalu
Milosevic 16 utakmica i evo prva asistencija protiv nizeligasa, ne moze osutati prema golu
Prokop prva utakmica gol, Alic vec zabio 4,5 golova
Drzi se skautinga na drugoj temi ziv bio.
Fk Željezničar.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 13 feb 2026, 00:34

muharemovicdzelo je napisao/la:
13 feb 2026, 00:19
Nije bilo loše. Daleko je to još od idealnog. Puno je posla pred nama i ima još puno prostora da napredujemo. Bitno da je pročepilo i da smo pobijedili. Jako je bitno sa psihološkog aspekta da se skine mrak sa očiju. Ne bih nešto pretjerano da komentarišem. Na momente je bilo lijepo. Biće još bolje kad se uigramo i kad se ekipa kompletira u globalu.

Ono što me brine je teren. Ako ostane kao danas mi ćemo puno bolje i ljepše izgledati na strani nego kod kuće. I to je realno. Danas je bilo momenata gdje smo mogli primijetiti jasnu ideju trenera kako želi da igramo iako je u pitanju niželigaš ali na momente je to bilo jako loše zbog terena i te ideje nisu u potpunosti došle do izražaja.

Sa Rudarom nećemo moći isto. Oni su puno bolja ekipa i siguran sam da će nas poprilično namučiti da dođemo do pobjede. Bićemo pojačani sa dodatnim opcijama tj. sa Pejićem i Muharemom. Odinake nema i raduje me što ga nema. Galcho će odmah uletiti umjesto njega čim bude spreman da igra. Ja još očekujem promjene u odbrani. Danas su oba štopera bili dešnjaci što je potpuno neprirodno ali očekujem da to neće biti slučaj u ponedjeljak.

Zaključci sa današnje utakmice:
- Nastić se mora baš potruditi da igra umjesto Alića.
- O Sulji nema potrebe pričati. Treći napadač samo da krade minute kad pobjeđujemo.
- Reći da je Deni loš i da nema pojma može samo ublehaš najobičniji koji nikad nije šutnuo ni mačku sa praga.
- Dominik će biti ogromno pojačanje.
- Šabić jedna ogromna nula. Baš imamo problem sa zaštićenim godištem.

Sa Rudarom očekujem sljedeće:
Muftić - Alić, Osmanović, Seedorf, Troupee - Pejić, Deni - Cvetanoski, Dominik, Peišoto - Jaganjac.

Jaganjac je trenutno najmanje zlo na mjestu zaštićenog godišta. Što se tiče igre puno značajniji u kreaciji napada je Jaganjac. Fascinantno mi je kako se Rakić odjednom nađe u šansi. Znači odjednom se lik nađe pred golom. Lopta mu padne sa neba i on ide 1 na 1. Problem je što mu je učinak nula i kad god ima priliku on je promaši. Da pogodi samo drugu šansu bio bi barem na 5-6 pogodaka do sada.
mislio sam da sam jedini primjetio, al rakic se uvijek nadje u sansi, samo ne moze il ne zna zabit, al barem se nadje za razliku od ove dvojice, jedan gol bi mozda okrenuo sve
nek crknu dusmani, najjaci smo

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 13 feb 2026, 00:38

Po meni

Ćosić - Alić/Nastić (prije Alić), Seedorf/Osmanović/Nastić, Bičakčić, Bugar (nzm kako se zove) - Prokop, Deni, Pejić - Husković/(Jaganjac ako Ćosić nije U21), Cveta, Vini
hajduk živi vječno

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2026, 00:39

Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:32

Ovako ce biti jos malo :thumbup:
…………….Huskovic
Cvetanoski Dragovic :rol: Vinicius
………Prokop …… Pejic
Alic Osmanovic Bicakcic Galchev
………………Muftic

Vjerujem da ce taj tvoj biti bivsi u augustu uz krpica, radovca i slicne
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 13 feb 2026, 00:56, ukupno mijenjano 5 puta.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 feb 2026, 00:43

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:57
Levin je napisao/la:
12 feb 2026, 23:53

Zato sto nam napadaci ne dolaze do izrazaja, svedeni smo da napadamo samo preko bekova i krila, a vezni i spic diskonektovani
Nema igraca kao Sosic da probije sredinu i da iz veznog prelazi u poluspica
U modernom fudbalu cilj je da protok lopte bude sto fluidni i da se lopta sto brze nadje ispred protivnickog gola
Sa tri ovakva vezna uvijek lopta negdje zastane i kako god zapocnemo akciju uvijek je zavrsavamo preko krila
To se desava otkad smo ostali bez Sosica i on je vezni bez kojeg je Zeljo slabiji 50% u napadu
Znači, duša me zaboli kad se sjetim komentara kako je Šošić sebićan i ovakav i onakav a naš najbolji igrač od samog početka. Još gore mi bude kad se sjetim onih zvižduka a momak izgara na terenu. Sad već nebitni momenti. Nadam se i njemu.

Bez šošića mi nismo samo ostali bez desetke već i bez osmice jer je jedini bio taj koji je znao povući loptu. Adžem je to probao sa Lagumdžijom ali budimo realni nema on taj kapacitet. On je po meni klasična šestica koja djeluje iz dubine i to dobro znaju u Zrinjskom. Tamo on odlično izgleda na terenu.

Realno, kad smo kod modernog fudbala. Moderni fudbal zahtjeva krila koja koja mi nemamo. Krila koja su tehnički dovoljno pokovana, brza ali koja itekako razmišljaju glavom i igraju za ekipu.

Da bi napadač došao do izražaja upravo takva krila moraš da imaš ali i snažan vezni red koji će kvalitetno distribuirati lopte a koji sa Prokopom i Denijem itekako imamo a koji imaji i glavni konkurentni za titulu. Sa njima dvojicom i Pejićem možda se i mognemo upustiti u borbu za titulu. Još kad se Madžid oporavi i ako mali Arsenalovac uspije da se podigne iz apatije što nije zadovoljio u Arsenalu to će biti vrh.

Uostalom, jasno je meni da ti to potenciraš zbog Muharema jer znaš dobro da nijedan trener u ovoj ligi neće igrati sa centarforom od 1.80m u vrhu i kojeg vjetar može otpuhati. To je jedino moguće ako si Bilbija lično ili ako igraš neku varijantu 3-5-2 ili 4-3-3. U svim ostalim slučajevima to se ne radi. Ili kontaš da treba umjesto denija na desetku. Edit : Hoću da kažem da ti Muharema vjerovatno vidiš na toj poziji. Mislim da to nije dobro. Bar dok ne pokaže da može.

Da, kad smo još kod napadača. Preko 80% golova centralni napadači daju glavom, na odbijenu ili na povratnu. I meni da Herera ubacuje siguran sam da bih i ja postigao koji pogodak. Ili da imam krila koja kad se zabiju u peterac znaju odigrati povratnu na napadača umjesto da šutaju u golmana. Dobar primjer gol Krpića na pripremama.

Nejse, opusti se. Dobit će Muki svoju šansu i na njemu je da je iskoriati.

Edit : Treba maksimalno forsirati vezu : Pejić - Prokop - Milošević i sa zamjenama Erick - Radovac - Ismail i povremeno U21. Dok se ne uigra da se znaju bolje nego braća.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 01:04

NoDi80 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:39
Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:32

Ovako ce biti jos malo :thumbup:
…………….Huskovic
Cvetanoski Dragovic :rol: Vinicius
………Prokop …… Pejic
Alic Osmanovic Bicakcic Galchev
………………Muftic

Vjerujem da ce taj tvoj biti bivsi u augustu uz krpica, radovca i slicne
Jesi se to sjetio da postoji u21 pravilo?
Fk Željezničar.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 13 feb 2026, 01:33

Nekad je Tušanj bio sinonim za loš teren i loš fudbal, a nekad je to bila Bijeljina, sad se definitivno može reći da je to i naš teren postao, ne može se gledati ono

Haram vam bilo svima koji ste u ovome učestvovali
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Cwirek, drzgemboadislic, GavranBeli, Google Adsense [Bot], greenwood, Hazre, MrkiMedo, Sarajevskigigant1921 i 92 gosta.