Liga Nacija 2026/2027
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Sindikat12
- Kontakt:
Re: Liga Nacija 2026/2027
Protiv švedjana imamo dvije ”domace” tekme, ocekujem 15 000 nasih u Štokholmu, a švedjani nisu svakako zagrijani da gledaju LN protiv manje atrativni protivnika.
2010 u prijateljskoj nas je bilo preko 15 000.
2010 u prijateljskoj nas je bilo preko 15 000.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Švedjani odskacu po igrackom kadru od svih ostali, debelo su podbacili u SP kvalama… imaju novog trenera Pottera vidjet cemo kako ce to izgledat.Lavcina je napisao/la: ↑12 feb 2026, 19:06Bice bas yebene utakmice. Al ni jedna repka neodskace ni po kvaliteti ni u formi. Rekao bi da smo u 5 deka svi. Mozda igracki Rumuni najslabiji, ali ce mrsiti racune itekako.
Dobro je ovo za nase mlade momke, da se jos malo iscelice. Pogotovo na gostovanjima. Poljaci su blagi favoriti grupe, ali isto tako cini mi se repka koja je u malom padu naspram one Poljske prije sta znam 4,5 godina.
Isak, Gyekores, Kulusevski, Elanga, Bergwall, Larsson
Zeznuti do bola…
- Goalgetter
- Kontakt:
Dobra grupa, volio bih samo da smo izbjegli Rumune da se mozemo malo vise skoncentrisati na fudbal a ne na ono pored terena. Poljska i Svedska super protivnici.
Trebali bi danas da objave raspored utakmica koliko sam upratio.
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Ja ne znam sto nam brane Kosovo u grupi. Mi Kosovo podrzavamo, to je nama bratska drzava i utakmica protiv Kosova bi bila susret iskrenih prijatelja. A to sto je vlahadija spala na beogradski pašaluk i što im smeta sto je Kosovo dobilo ono sto odavno zasluzuje,tj.samostalnost, nije nasa stvar.
Sta ce biti kad se Vojvodina otcijepi,branit ce nam i protiv njih? Srbija ce moci samo izvuci grupu onda s Grckom,Izraelom i Madjarskom. Liga Kriminacija ce se zvati haha
Sta ce biti kad se Vojvodina otcijepi,branit ce nam i protiv njih? Srbija ce moci samo izvuci grupu onda s Grckom,Izraelom i Madjarskom. Liga Kriminacija ce se zvati haha
Ako je ovaj raspored, moguce je da cemo nakon 3 kola imati 0 bodova. Dobro je jedino sto sa Rumunima revans igramo kuci.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Izgleda da jeste:
5.kolo Švedska - BiH 14.11.2026
6.kolo BiH - Rumunija 17.11.2026
5.kolo Švedska - BiH 14.11.2026
6.kolo BiH - Rumunija 17.11.2026
Zadnja izmjena: TheShed, dana/u 13 feb 2026, 10:15, ukupno mijenjano 3 puta.
- Goalgetter
- Kontakt:
25/09: Poljska - BiH
28/09: Rumunija - BiH
02/10: BiH - Svedska
05/10: BiH - Poljska
- - - -
14/11: Svedska - BiH
17/11: BiH - Rumunija
Sta je ovo, 4 utakmice u 10 dana.
Morace pozvati 50ak igraca za 1. do 4. kolo. 
28/09: Rumunija - BiH
02/10: BiH - Svedska
05/10: BiH - Poljska
- - - -
14/11: Svedska - BiH
17/11: BiH - Rumunija
Sta je ovo, 4 utakmice u 10 dana.
Odron raspored.
Sve nam dolazi na naplatu za one zadnje kvale. Od rasporeda, pa do grupe 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Zasto los raspored? Uvijek je najbolje otvoriti kvalifikacije u gostima.
Po meni veci je problem sto se igraju 4 utakmice u 10 dana.
Po meni veci je problem sto se igraju 4 utakmice u 10 dana.
Ne znam je li svima u grupi isto, 4 utakmice u 10 dana, ili je samo nas to zapalo. Vjerujem da smo svi u istim 'ovnima, ali u tom slucaju nam je svima isto pa na to ne mozemo gledati kao na hendikep. Ako bismo u prva cetiri kola nrkako ugrabili 2 pobjede i remi, bilo bi doboljno za jedno od prva dva mjesta, a onda to potvrditi jos jednom pobjedom u novembru.
-
General505
- Kontakt:
Grupa u kojoj ce biti uspjeh opstat u drugom sesiru
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Svima je tako. Ako sam ja dobro shvatio, od sad pa na dalje će uvijek biti samo dva reprezentativna prozora na jesen.231983 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 10:50Ne znam je li svima u grupi isto, 4 utakmice u 10 dana, ili je samo nas to zapalo. Vjerujem da smo svi u istim 'ovnima, ali u tom slucaju nam je svima isto pa na to ne mozemo gledati kao na hendikep. Ako bismo u prva cetiri kola nrkako ugrabili 2 pobjede i remi, bilo bi doboljno za jedno od prva dva mjesta, a onda to potvrditi jos jednom pobjedom u novembru.
Ako kontamo napredovati na Fifa Rank Listi (što će neko da kaže da je nebitno), jer je demotivirajuće da smo zapeli na 70 i nekim pozicijama, sa povremenim skokom među 60 reprezentacija, onda je ovo idealna grupa da počnemo napredovati i dobijati neke vece bodove. Etablirati se među reprezentacijama B divizije, jer A je još jako daleko. U najgorem slučaju, ispasti u C diviziju znači da bi mogli ponovo hvatati zalet.
Mi smo jako dugo bili A ili B, i tu smo gubili utakmice i bodove (u B diviziji smo imali i lakše protivnike), a nismo pobjeđivali protivnike koji puno bolje plasirani na listi. Ja bih ovo uzeo kao idući test, pred kvalifikacije za EP, jer stvarno ako želimo, moramo se početi nositi ravnopravno sa ovim ekipama. Mogla je biti grupa lakša, ali ovo je dobro vrijeme za izazov. Ne očekuje niko da ćemo biti prvi, ali da pokušamo zadržati B diviziju, u borbi recimo za drugo mjesto bilo bi idealno, sve više bi bio izuzetan rezultat. U ovom trenuku Poljska se raspada, Rumuniju smo pokazali da možemo dobiti kad smo full koncentrisani, ali ne treba se opuštati, Švedska je mala nepoznanica, iza sebe imaju užasne kvalifikacije, nekoliko loših godina i ciklusa iza sebe, ali počeli su se polako dizati, imaju izuzetan napadački potencijal, i tu treba igrati maksimalno oprezno. Rekao bih da je grupa u 5-10 deka, s tim da treba biti objektivan da smo mi možda uz Rumuniju malkice ograničeni igrački. Bitno je konsolidovati odbranu, naći bolja rješenja u veznom redu, na krilima imamo odlične igrače, i osigurati dobrog napadača pred utakmice.
Mi smo jako dugo bili A ili B, i tu smo gubili utakmice i bodove (u B diviziji smo imali i lakše protivnike), a nismo pobjeđivali protivnike koji puno bolje plasirani na listi. Ja bih ovo uzeo kao idući test, pred kvalifikacije za EP, jer stvarno ako želimo, moramo se početi nositi ravnopravno sa ovim ekipama. Mogla je biti grupa lakša, ali ovo je dobro vrijeme za izazov. Ne očekuje niko da ćemo biti prvi, ali da pokušamo zadržati B diviziju, u borbi recimo za drugo mjesto bilo bi idealno, sve više bi bio izuzetan rezultat. U ovom trenuku Poljska se raspada, Rumuniju smo pokazali da možemo dobiti kad smo full koncentrisani, ali ne treba se opuštati, Švedska je mala nepoznanica, iza sebe imaju užasne kvalifikacije, nekoliko loših godina i ciklusa iza sebe, ali počeli su se polako dizati, imaju izuzetan napadački potencijal, i tu treba igrati maksimalno oprezno. Rekao bih da je grupa u 5-10 deka, s tim da treba biti objektivan da smo mi možda uz Rumuniju malkice ograničeni igrački. Bitno je konsolidovati odbranu, naći bolja rješenja u veznom redu, na krilima imamo odlične igrače, i osigurati dobrog napadača pred utakmice.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Jeli prpa
haha tesko je kad si mali mentalno, ne brinite ovo rijesava babuka sa 4 puta po 90minuta u 12 dana. Njegove ciljeve da ispunimo mi smo rahat, to je najmanje sto mozemo uradit. Bit ce puno suza okrece se kolo srece, sa ovim ljudima njih 5 koji nigdje nisu radili nit imaju iskustva na klupi Fiasko je zagarantovan kad tad samo pitanje koji momenat.
Njemacka Bih 7-0
Nizozemska Bih 5-2
Kipar Bih 2-2
Bih San marino 1-0
Engleska Bih 3-0
Bih Madjarska 0-2
Bih kipar 2-1
Slovenija Bih 2-1 ( nikad u historiji nismo izgubili od mrtve slovenije) , puno je bilo sramota u kratko vrijeme. A dolaze jos nazalost. Pojma vi nemate ko vas vodi i kako.
Njemacka Bih 7-0
Nizozemska Bih 5-2
Kipar Bih 2-2
Bih San marino 1-0
Engleska Bih 3-0
Bih Madjarska 0-2
Bih kipar 2-1
Slovenija Bih 2-1 ( nikad u historiji nismo izgubili od mrtve slovenije) , puno je bilo sramota u kratko vrijeme. A dolaze jos nazalost. Pojma vi nemate ko vas vodi i kako.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Miran lažovčino.bhfanatic14 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:14Jeli prpahaha tesko je kad si mali mentalno, ne brinite ovo rijesava babuka sa 4 puta po 90minuta u 12 dana. Njegove ciljeve da ispunimo mi smo rahat, to je najmanje sto mozemo uradit. Bit ce puno suza okrece se kolo srece, sa ovim ljudima njih 5 koji nigdje nisu radili nit imaju iskustva na klupi Fiasko je zagarantovan kad tad samo pitanje koji momenat.
Njemacka Bih 7-0
Nizozemska Bih 5-2
Kipar Bih 2-2
Bih San marino 1-0
Engleska Bih 3-0
Bih Madjarska 0-2
Bih kipar 2-1

.jpg)