Kad je bio komentar za Uka na nekom portalu u fazonu "sta ce ovaj, mati ga i sad kupa".JayCatwright je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:33Ko je ikad igrao termin fudbala sa Ukom zna da je to najgori sportista među političarima ikad. Što bi rekao moj drug đe će ti grad voditi lik koji ne zna lopte šutnuti
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- napoleon72
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
E propadose onda koncerti i ostali sadržaj za valentinovo, gdjes taku priliku za zaradit propustiti... a kod nas u tz dva mjeseca Zijo tuguje za penzionerima kako bi kod drugih penzionere opro sebe pa ne slavimo Novu a on ubire poene... društvo paradoksa kojim ne upravlja logika vec čisti interes... kolko smo jadni i paradoksalni pokazat ce i to kako ce sve prepisati vozaču...
Bravo omladino na ulice i blokirat samo, treba u cijeloj državi...
Pa da se desilo gdje drugo van Sarajeva dobili bi članak, minut možda na vijestima i to bi bilo to.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- akisarajevo92
- Kontakt:
Na tramvaju MaxBet, na slj. stanici preko cijele zgrade reklama Meridiana, malo nize sija poslovnica Mozzarta kao Vegas, i to nesto govori o stanju u ovoj drzavi, tj. graduSlatinash_7 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:39Nek su oni stavili maxbet reklame na tramvaje..nek su kupljene nove škode,tourazei i ostala vozila po 150+ hiljada KM..
Lijepo je vidjeti omladinu na ulici nakon ovog događaja..no comment
Kome god smeta zuta boja na novim tramvajima nece se morati jos dugo sekirati, uskoro istice garancija na farbu na onim sto su prvi pristigli pa ce moci banjalucka firma da lijepi reklame i na njih i ubire novac, koliko sam upucen GRAS-u ne ide nista ili u nekim malim procentima
Don't believe the hype.
Price oko ostavki su glupost, najlakse je dati ostavku i pobjeci od odgovornosti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Porazno je da nam socijalne mreze i mediji odlucuju sta je bitno sta nije, kad je dan zalosti, kad nije, ko ce dat otkaz, ko nece, ko je kriv, ko nije...Cim vlast, zakon padne pod uticaj dva tri komentara i posta na instagramu popisaj je..., kako jadno, smotano, bljutavo i neautoritativno...sutra ce mi braniti da hodam jer se to nekim konjima na fejsbuku ne svidja ili sto bi time iz fotelje dokazivali svoju brigu ili patriotizam
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Samo nas narod ovako krupne i potpuno različite pojmove moze miješati...
Ostavka je odstupanje sa dužnosti, u ovom slučaju ju je potrebno podnijeti zbog moralne odnogovornosti SAME osobe koja je na funkciji, ako je ta osoba uopste moralna...
Krivična odgovornost se dokazuje pred sudom i za nju odgovara svaki pocionioc krivičnog djela ili bi bar trebao, bez obzira da li je jos na funkciji ili se pokajao ili nije...
Po izjavama se vidi vec da se sve prebacuje na vozaca... sacekajte da istraga utvrdi, a istraga ce utvrditi da najmanji ide pod točkove dok veliki nastavljaju dalje isto ako ne i gore, posljedice po nas mogu biti samo vece.
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Zao mi je sto ti ranije nisam stigao odgovoriti, oprosti.VensanKasel je napisao/la: ↑13 feb 2026, 09:17Upravo čitam tvoj post , prvi srk kafe i odmah pred očima papanluk .HeavyBassBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 06:15Ovdje uopste ne postoji nikakva moralna odgovornost. K tome, narod je izuzetno glup i pokvaren. Sistem je u potpunosti naopako okrenut i ovo je samo posljedica tog i takvog sisttema za koji smo, prvenstveno, mi građani krivi.
U ovom gradu ljudi ginu zbog 14cm snijega, a evo sad i zbog iskakanja tramvaja. Koliko znam, ovo je trece ili cetvrto iskakanje tramvaja, ali je sada sa tragicnim posljedicama.
E tu se ogleda krvava i opasna glupost našeg covjeka i njegovo tragicno odsustvo bilo kakvog morala. Umjesto da se reaguje nakon prvog iskakanja tramvaja negdje kod Č. Vile, ako se dobto sjecam, da resorni ministar podnese ostavku, ili da ga smjene po hitnom postupku, ne! Daju se instagram-saopstenja, obecava se nesto sto ni sami oni ne znaju sta je, a zaostali i katastrofalno glupi narod, za manje od tri dana sve zaboravi. Naravno, do slijedece nesrece, pa opet tako ikrug, bez ikakvog rezultata, samokritike, samoodgovornosti itd.
Da postoji imalo empatije i svijesti, ministar bi podnio ostavku, a slijedio bi ga direktor GRAS-s, jer je to minimum minimuma koji bi trebali uciniti, a tek onda pricati o nekoj krivicnoj ili kaznenoj odgovornosti.
S druge strane, narod je jos nakon Jablanice trebao blokirrati sve institucije u drzavi, ali zatucani narod uopste nema razvijenu kolektivnu svijest. Svijest ovdasnjeg građanstva je na nivou goveda - pojedi, popij, podrigni, poseri, upregni i šuti. Trideset godina mentaliteta krda, uz lazne diplome, kiseljacke univerzitete, svaki moguci i nemoguci vid korupcije, dolazi na naplatu i sve ce se vise i vise pokazivati.
Svako ko je zaposlen u tzv drzavnoj firmi, zna kako se poslovi dobivaju i kako se tenderi sprovode. Onaj ko to prijavi, bude razapet i javno prozivan kao lopov, huligan, bezobraznik i to od strane medija koji su apologeti politickih stranaka, isto kao i sudovi, policija, inspekcije...
Iz licnog iskustva: Ja sam vezan za invalidska kolica. Međutim, radim, vozim auto, idem u kupovinu... radim to zbog sebe. Ali, skoro da nema dana kada ne zateknem neki automobil parkiran na invalidskom mjestu, a koji ne bi tu trebao biti. O trznim centrima da ne govorim. Uposlenici TC samo slijezu ramenima, a policija odgovara da ne izlazi na privatne parkinge. Na javnim parkinzima im treba citav dan,a nekad uopste ne dođu.
E tu lezi klica svih tragedija - u kolektivnoj svijesti. Sebija se parkira na sred trotoara, narod se ibreti, a policija joj naplati 40bam kazne uz mogucnost placanja pola iznosa. Ovo je samo primjer. E dok god taj isti narod skriva pogled pored njenog dzipa i ibreti se u sebi, umjesto da joj prevrne vozilo na licu mjesta, izgura ga na cestu i zapali, a policiji ne dadne prici, tad mozemo poceti stidljivo pricati o nekom ozdravljenju drustva. Do tada, mi smo vjerski i nacionalno zadojena stoka. Davimo se u vlastitoj nesposobnosti i pokvarenosti. Korupcija nam je srednje ime, a nepotizam i kriminal svakodnevnica.
Sutra je ovo moje i bilo cije dijete. Da li trebamo oplakivati nasu djecu dok nam porucuju da saburamo i cekamo sluzbena i strucna saopstenja od nesposobnih i nestrucnih ljudi?
E narode, poserem ti se na sabur i volovsku glavu na ramenima!!!!
Fino se ima parking odmah do kafića , 6-7 mjesta slobodnih . Ma jok , ide preko ovih žutih "prepreka" i direkt ispred kafića .
Najluđe od svega jeste , kada su se te "prepreke" postavljene i čekale da se osuše , pekar koji ima pekaru odmah pored kafića je poslao svoje sinove da stoje na "preprekama" da potonu što više da bi on da svojim Audijem mogao parkirati pogađate direkt ispred pekare![]()
Policija ? Dobija kifle džaba svaki dan , sve ok .
Sutra kada pekar fasuje pregazi neko djete na pješačkom prostoru , biće kuku majko ne valja država . Ne valjamo mi , jednostavno .
Tacno znam o cemu pricas i sta mi pokazujes. Bez zelje da te zatrpavam podacima, samo od Nove Godine sam se devet puta obratio poiciji, tri puta nacelnicima opcina i tri pzta na sluzbeni mail TC. Znas koliko sam dobio odgovora i intervencija - 0! Doduse, lazem. Od ureda nacelnika opcine N.Sarajevo, dobio sam mail da je moja predstavka upucena u proceduru, te notifkaciju da tqj mail nije moguce odgovoriti. Dva obracanja ombudsmenima: U prvom sam dobio pitanje da li zelim kod bosnjackog, hrvatskog ili srpskog ombudsmena? Kad sam rekao: invalidskog, nisu znali sta da odgovore. Poslije sam dobio obavijest da su moju zalbu proslijedili ministarstvu saobracaja KS, a na drugu jos nisu odgovorili iako je upucena prije vise od 8 mjeseci. Pogađas da mi ministarstvo saobracaja nikada nije odgovorilo.
Bas u tom pekaru je personifikacija citave drzave. Kriminal i tragedije se otkupjuju kiflama. Naravno, ovo je metafora. Ali, razumjet ces napisano. Sto veci kriminal i korupcija - kifle su skuplje. A narod krvlju placa svoju glupost i njihov bezobrazluk. A za kifle ce se uvijek naci...
- tutankamon1905
- Kontakt:
Jel upratio itko ovu akciju za pomoc ovom momku Darisu iz Mostara? Troskovi lijecenja 248tisuca eura??? jel ovo tipfeler il se stvarno ove cifre uzimaju na ljudskim zivotima? Mislim, ne mozemo bez doktora, al dan te **** sta je ovo..ko ovo moze platit..jos kaze do ponedjeljak treba skupit
- feniksptica
- Kontakt:
Iako ljudski zivot nema cijenu
Sta to moze bit tako skupo, jedino da je proces oporavka dug i da treba dugo lezat mozda u privatnoj ustanovi
Sta to moze bit tako skupo, jedino da je proces oporavka dug i da treba dugo lezat mozda u privatnoj ustanovi
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Druze, hajmo pokusati utvrditi spiralu odgovornosti, bez da bilo koga optuzujemo.KosevoZove je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:32Ljudi ne sudite vi jel kriv ili ne, imaju strucni ljudi da dokazu sta je bio stvarni razlog ne srece, rodjen sam u ovome gradu nikad za svojih 37 g ovo nisam vidio, druga stvar ovakvi tramvaji se ne smiju vise koristiti znaci u zeljezo , trece momku da dragi allah dz.s., podari lijepi dzenet, djevojci da ozdravi sto prije abd.
Citam od jutros i juce kako se ovaj vozac osudjuje, niko ne vidi da nije mozda kazem otkazalo nesto, jer onom brzinom je ne moguce uletiti u krivinu, pustimo ljude da rade svoj posao.!
A za dan zalosti mamu im **** eto toliko!
Ako pretpostavimo da vozac nije kriv, onda se namece zakljucak da je kvar tehnicke prirode, odnosno; neispravan tramvaj. Ako je je tramvaj neispravan, a vozac je znao za to, onda je kriv jer nije prijavio kvar i vozio potencijalno opasno vozilo. Ako je znao i prijavio kvar, a bio natjeran od strane pretpstavljenog da upravlja predmetnim vozilom, onda je kriv njegov pretpostavljeni sto je ucinio radnju prisile nad uposlenikom i primorao ga da vozi neispravno vozilo. Ako je i pored toga vozac pristao da vozi neispravno vozilo, onda je kriv , jer nije obavezan koristiti neispravna sredstva rada. U ovom slucaju su obojica krivi. Ako je pretpostavljeni upoznat sa neispravnoscu vozila, a i dalje inzistira na koristenju istog, bez obzira na uozorenja, onda je isti kriv i za nemar, i za prisilu, i za prijetnju prema radniku, te indirektni krivac za izazivanje nesrece sa smrtnim ishodom. Ako su obojica nesvjesni problema, onda su krivi radnici na odrzavanju.
U svakom slucaju, kriv je direktor koji je, ili dozvolio nasilnicko i prijetece ponasanje prema radniku od strane pretpostavljenog, ili je nesposoban za organizaciju posla i postavljanje nesposobnih ljudi na osjetljiva i rukovodeca radna mjesta. Obzirom da znamo kako se imenuju direktori javnih preduzeca i ustanova i kako doticni postavljaju sebi lojalne kadrove, poprilicno je jasna spirala odgovornosti. Ovoj tvrdnji u prilog ide i javna izjava premijera Uka kako su svjesni dotrajalosti vozila i mogucoj naispravnosti.
Dakle, formalno-pravno, svi, ukljucujuci i vozaca, snose podjednaku kaznenu ili krivicnu odgovornost.
Sto se tice moralne odgovornosti, prvi je direktor GRAS-a trebao podnijeti ostavku. Ali, on to nece uciniti, jer ga je postavio resorni ministar i slusa samo njegove naloge. Buduci da je njegova lutka, automatski je kriv i ministar, te obojica imaju moralnu odgovornost da posnesu ostavke, sto ih ne oslobađa kaznene, ili krivicne odgovornosti.
Vozaceva krivica je sto je uopste sjeo u neispravan tramvaj.
Za primjer: ako si, recimo, stomatolog i radis na neispravnoj stoici - govorim za javne ustanove - a tu stolicu dijelis sa jos jednim kolegom i obojica uocite da je stolica neispravna, kao da je i moguce opasna i za pacijenta i za operatera, te kvar redovno prijavljujes, kriv si sto uopste radis na toj stolici jer dovodis u pitanje zivot i zdravlje pacijenata, a i svoje, bez obzira sto tehnicka suzba ne otklanja kvar koji si prijavio. Tvoja je obaveza prijava i prekid rada. Ako se menadzment oglusi, onda si duzan obavijestiti Tuzilastvo. Tvoja odgovornost ne prestaje obavjestenjem tehnicke sluzbe, nego tu nastaje podjela iste odgovornosti. Tek ako nadlezno tuzilastvo ne reaguje, onda si amnestiran krivice za eventualni akcident, u ovom slucaju - smrtni ishod.
Razumijem ja i strah od gubitka posla i sl., ali postoje mehanizmi anonimne prijave inspekciji i tuzilastvu.
Dakle, vozaceva krivica je svakako neupitna, osim ako nije bio u potpunosti nesvjestan neispravnosti vozila.
Ali, buduci da je premijer javno istakao da je imao svijest o dotrajalosti i neispravnosti vozila, ispravno je pretpostaviti da su u GRAS-u svi znali za to, ukljucujuci i vozaca, jer odakle premijeru ta informacija ako je nije dobio od resornog ministra, ili menadzmenta firme?!
Ovako samo preostaje da se utvrdi stepen krivice od vozaca do ministra. Poznavajuci nase pravosuđe, kola ce se slomiti na najmanjem, odnosno onome ko nema nikakvu protekciju.
Tipujem na radnicu koja je obavljala jutarnje ciscenje tramvaja. Sigurno je pomela onaj šaraf što sve drzi, nema sta drugo bit'.
Također, i vozac mora imati moralnu odgovornost. Ali, sve je ovo utopija, zar ne?
- Maroon1946
- Kontakt:
tutankamon1905 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 17:38Jel upratio itko ovu akciju za pomoc ovom momku Darisu iz Mostara? Troskovi lijecenja 248tisuca eura??? jel ovo tipfeler il se stvarno ove cifre uzimaju na ljudskim zivotima? Mislim, ne mozemo bez doktora, al dan te **** sta je ovo..ko ovo moze platit..jos kaze do ponedjeljak treba skupit
S obzirom na veliki broj poziva i upita koje sam dobio u toku dana, te različitih informacija u javnosti u vezi sa liječenjem petnaestogodišnjeg D.D. iz Mostara, nakon prikupljenih informacija u nemogućnosti da svakome posebno odgovorim ovim putem želim podijeliti meni dostupne informacije.
Pacijent je već na klinici u Njemačkoj i operisan je. Prije svega njemu želim brz i uspješan oporavak. Zavod zdravstvenog osiguranja je u kontaktu s klinikom, sredstva za operativni zahvat i popratne troškove su osigurana iz budžeta Federacije putem Fonda solidarnosti i bit će transferirana klinici prema isporučenoj fakturi.
Ističem da Vlada Federacije ima osigurana sredstva u Fondu solidarnosti, koja ove godine iznose više od 100 miliona KM, za ovakve slučajeve, koja se izdvajaju po precizno utvrđenim procedurama sa kojim su upoznate domaće zdravstvene ustanove i stručni kadar.
Humanost naših ljudi nikad nije bila upitna, niti se može zabraniti bilo kome da traži način za osiguravanje sredstava za liječenje, ali koristim i ovu priliku da pozovem sve one koji su u stanju potrebe da se prije toga informiraju u Fondu solidarnosti te na taj način izbjegnu stres oko prikupljanja i osiguranja potrebnih sredstava.
Pisali su neki po komentarima na FB da je vise puta prijavljivao kvar nadleznim, ali da su ga svaki put ignorisali.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 18:06Druze, hajmo pokusati utvrditi spiralu odgovornosti, bez da bilo koga optuzujemo.KosevoZove je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:32Ljudi ne sudite vi jel kriv ili ne, imaju strucni ljudi da dokazu sta je bio stvarni razlog ne srece, rodjen sam u ovome gradu nikad za svojih 37 g ovo nisam vidio, druga stvar ovakvi tramvaji se ne smiju vise koristiti znaci u zeljezo , trece momku da dragi allah dz.s., podari lijepi dzenet, djevojci da ozdravi sto prije abd.
Citam od jutros i juce kako se ovaj vozac osudjuje, niko ne vidi da nije mozda kazem otkazalo nesto, jer onom brzinom je ne moguce uletiti u krivinu, pustimo ljude da rade svoj posao.!
A za dan zalosti mamu im **** eto toliko!
Ako pretpostavimo da vozac nije kriv, onda se namece zakljucak da je kvar tehnicke prirode, odnosno; neispravan tramvaj. Ako je je tramvaj neispravan, a vozac je znao za to, onda je kriv jer nije prijavio kvar i vozio potencijalno opasno vozilo. Ako je znao i prijavio kvar, a bio natjeran od strane pretpstavljenog da upravlja predmetnim vozilom, onda je kriv njegov pretpostavljeni sto je ucinio radnju prisile nad uposlenikom i primorao ga da vozi neispravno vozilo. Ako je i pored toga vozac pristao da vozi neispravno vozilo, onda je kriv , jer nije obavezan koristiti neispravna sredstva rada. U ovom slucaju su obojica krivi. Ako je pretpostavljeni upoznat sa neispravnoscu vozila, a i dalje inzistira na koristenju istog, bez obzira na uozorenja, onda je isti kriv i za nemar, i za prisilu, i za prijetnju prema radniku, te indirektni krivac za izazivanje nesrece sa smrtnim ishodom. Ako su obojica nesvjesni problema, onda su krivi radnici na odrzavanju.
U svakom slucaju, kriv je direktor koji je, ili dozvolio nasilnicko i prijetece ponasanje prema radniku od strane pretpostavljenog, ili je nesposoban za organizaciju posla i postavljanje nesposobnih ljudi na osjetljiva i rukovodeca radna mjesta. Obzirom da znamo kako se imenuju direktori javnih preduzeca i ustanova i kako doticni postavljaju sebi lojalne kadrove, poprilicno je jasna spirala odgovornosti. Ovoj tvrdnji u prilog ide i javna izjava premijera Uka kako su svjesni dotrajalosti vozila i mogucoj naispravnosti.
Dakle, formalno-pravno, svi, ukljucujuci i vozaca, snose podjednaku kaznenu ili krivicnu odgovornost.
Sto se tice moralne odgovornosti, prvi je direktor GRAS-a trebao podnijeti ostavku. Ali, on to nece uciniti, jer ga je postavio resorni ministar i slusa samo njegove naloge. Buduci da je njegova lutka, automatski je kriv i ministar, te obojica imaju moralnu odgovornost da posnesu ostavke, sto ih ne oslobađa kaznene, ili krivicne odgovornosti.
Vozaceva krivica je sto je uopste sjeo u neispravan tramvaj.
Za primjer: ako si, recimo, stomatolog i radis na neispravnoj stoici - govorim za javne ustanove - a tu stolicu dijelis sa jos jednim kolegom i obojica uocite da je stolica neispravna, kao da je i moguce opasna i za pacijenta i za operatera, te kvar redovno prijavljujes, kriv si sto uopste radis na toj stolici jer dovodis u pitanje zivot i zdravlje pacijenata, a i svoje, bez obzira sto tehnicka suzba ne otklanja kvar koji si prijavio. Tvoja je obaveza prijava i prekid rada. Ako se menadzment oglusi, onda si duzan obavijestiti Tuzilastvo. Tvoja odgovornost ne prestaje obavjestenjem tehnicke sluzbe, nego tu nastaje podjela iste odgovornosti. Tek ako nadlezno tuzilastvo ne reaguje, onda si amnestiran krivice za eventualni akcident, u ovom slucaju - smrtni ishod.
Razumijem ja i strah od gubitka posla i sl., ali postoje mehanizmi anonimne prijave inspekciji i tuzilastvu.
Dakle, vozaceva krivica je svakako neupitna, osim ako nije bio u potpunosti nesvjestan neispravnosti vozila.
Ali, buduci da je premijer javno istakao da je imao svijest o dotrajalosti i neispravnosti vozila, ispravno je pretpostaviti da su u GRAS-u svi znali za to, ukljucujuci i vozaca, jer odakle premijeru ta informacija ako je nije dobio od resornog ministra, ili menadzmenta firme?!
Ovako samo preostaje da se utvrdi stepen krivice od vozaca do ministra. Poznavajuci nase pravosuđe, kola ce se slomiti na najmanjem, odnosno onome ko nema nikakvu protekciju.
Tipujem na radnicu koja je obavljala jutarnje ciscenje tramvaja. Sigurno je pomela onaj šaraf što sve drzi, nema sta drugo bit'.
Također, i vozac mora imati moralnu odgovornost. Ali, sve je ovo utopija, zar ne?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Kaze mi čovjek koji se penzionisao kao vozač tramvaja da je ovo mogao biti samo strujni udar i usljed čega se nije mogla aktivirati nijedna od tri kočnice koje tramvaj posjeduje. Objasnio je on to podrobnije kako i sta, ali ja sam kao laik samo ovo zapamtio.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ako govorimo ovdje o odgovornosti ona je po zakonu vise slojna. Zakon je jasno propisao kako, koliko često I ko vrši tehnički pregled. U konkretnom slučaju svako vozilo koje vrši prevoz putnika mora imati urađen dnevni tehnički pregled, od strane tehničkog kontrolora i vozača. Tehnički kontrolor potpisuje da je pregledao vozilo a vozač također potpisuje da je vozilo preuzeo ispravno jer isti također ima obavezu da pregleda vozilo.
Druga je stvar što je to kod nas onako ujutro uz kafu de mi potpiši nalog žurim, ma uredu je to može on još i slično.
Naravno direktor preduzeća ima tako reci komandnu odgovornosti jer je odgovoran za organizaciju posla.
Dakle, svi imaju svij dio odgovornosti, nakon što se utvrdi tačan uzrok posle vještačenja znati ćemo ko ovdje ima najveću odgovornost.
Druga je stvar što je to kod nas onako ujutro uz kafu de mi potpiši nalog žurim, ma uredu je to može on još i slično.
Naravno direktor preduzeća ima tako reci komandnu odgovornosti jer je odgovoran za organizaciju posla.
Dakle, svi imaju svij dio odgovornosti, nakon što se utvrdi tačan uzrok posle vještačenja znati ćemo ko ovdje ima najveću odgovornost.
- Centre forward
- Kontakt:
Baš sam pitam da li ijedna firma koja se bavi tom rabotom poštuje propise koje je LegendKiller naveo ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Može li moderatura utjecati na kletve ovog diskutanta.
Da mu uzvratim istom mjerom, npr. općim s mrtvom materom na tabutu i sl. , dobio bi ban.
Prijave očigledno ne dopiru do upravništva ovog svemrežnog općilišta.
Kakvo je mišljenje forumskog puka o abortusu?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
19vendetta87
- Kontakt:
Stvar izbora. Ne znam sto se toliko diže frka oko tog pitanja ili oko dobrovoljne eutanazije.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Pa ukoliko nije opravdano, nije li to neki vid ubistva?19vendetta87 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 22:09Stvar izbora. Ne znam sto se toliko diže frka oko tog pitanja ili oko dobrovoljne eutanazije.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.