FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
34
10%
Treći
104
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 339

boki86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la boki86 » 14 feb 2026, 22:53

Bravo Nidale, sve najbolje. DaBogda otisao u celzi za 40 miliona

Lujkaa
Kontakt:

Post Postao/la Lujkaa » 14 feb 2026, 22:56

DoktorXabaras je napisao/la:
14 feb 2026, 21:51
Lujkaa je napisao/la:
14 feb 2026, 21:05
14 feb 2026, 20:04

Bio sam ja kao svjedok u paralelnom slučaju pa zato. Živ ti meni bio.

Za ove mlađe i neupučene Tobe je dao kroz humanitarne pomoći više para nego što će ovi pojednci odavde zaraditi da žive deset života.
Moj slucaj je bio zaseban ali kada je trebala biti donesena presuda debili u sudu su odlucili da meni i toj dvojici srpskih vojnika (ako su to ta dvojica) procitaju presude zajedno jer su slucajevi kao isti. Na kraju su oslobodjeni i oni i ja.
Pojedinci nisu ni svjesni kakvu torturu naši ljudi i borci prolaze u tom sudu. Koliko sam čuo takva im je praksa da jedan sudija kad iznosi presude u svojim sllučajevima skupi sve za jedan dan da se kao ne maltretira za svaki posebno pa se onda dešavaju takve stvari. Ja sam bio u onoj njihovoj pušionici kad smo tu svi skupa bili optuženi, svjedoci, oštećeni, žrtve sve u jednoj prostoriji, hajd ovi kriminalci ali žrtve iz rata, ma katastrofa. Npr. moje svjedočenje su odbacili samo što sam u pisanoj izjavi napisao "da bio je" a kasnije na ispitivanju "možda je bio" i nisu mi dali da to promjenim ma koliko sam insistirao iako se radilo o trećem licu nevezanom za optuženog, ali eto bilo je dovoljno dokaza da se osudi tako da dobro je prošlo.
Nisam ja nikada bio sa mojim “zrtvama” ali iskreno nije ih ni bilo.
Nasi su me fino prodali a srbi kao i kod vecine slucajeva u zlocine suracunali vojne akcije a izginuli vojnici su za njih civilne zrtve.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 14 feb 2026, 23:11

pasica je napisao/la:
14 feb 2026, 22:07
SHZ82 je napisao/la:
14 feb 2026, 21:41
pa kad gledas kakav tempo igra Lens i koliko visoko igraju kad su naprijed nije ni cudo sto mu je trebalo godinu dana za orve minute.
Celik da nema talent ovi ne bi dali 2.5miliona bezveze, ali morao je on jos dosta raditi na brzini, snazi,skocnosti, igri sa loptom jer Francusla liga je 5 svjetlosnih godina ispred nase lige.
Uglavnom ovo je pokazatelj da racunaju na njega i da ce vremenom dobiti prostor da igra
Puno to govori o njemu i njegovoj disciplini i volji, da je godinu dana stisnuo zube i posvetio se radu da dostigne taj nivo. Sta bi bilo od jednog Skore da je imao taj mentalitet kad je otisao tamo.
a jbg drugacije je vrijeme sada u odnosu na prije cca 20god kad je Skoro otisao u Francusku.
Siguran sam da sa Celikom radi 2-3 trenera, pa vjerovatno jezik dok je savladao. Mislim evo debitovao je u super vaznoj pobjedi, jak tempo cijelih 90min, vidi se da je napredovao. Nadam se da ce dobiti ove sezone jos neke minute i da cemo ga mozda vec slijede gledati redovnije.
druga stvar kako bih volio da Sarajevo moze ovakonigrsti 352, kakav tempo, bekovi su bukvalno konstantno u vrhu napada, lopta ide kao munja, nema niko vise od 2 dodira milina za gledati

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 feb 2026, 00:01

Lujkaa je napisao/la:
14 feb 2026, 22:56
14 feb 2026, 21:51
Lujkaa je napisao/la:
14 feb 2026, 21:05

Moj slucaj je bio zaseban ali kada je trebala biti donesena presuda debili u sudu su odlucili da meni i toj dvojici srpskih vojnika (ako su to ta dvojica) procitaju presude zajedno jer su slucajevi kao isti. Na kraju su oslobodjeni i oni i ja.
Pojedinci nisu ni svjesni kakvu torturu naši ljudi i borci prolaze u tom sudu. Koliko sam čuo takva im je praksa da jedan sudija kad iznosi presude u svojim sllučajevima skupi sve za jedan dan da se kao ne maltretira za svaki posebno pa se onda dešavaju takve stvari. Ja sam bio u onoj njihovoj pušionici kad smo tu svi skupa bili optuženi, svjedoci, oštećeni, žrtve sve u jednoj prostoriji, hajd ovi kriminalci ali žrtve iz rata, ma katastrofa. Npr. moje svjedočenje su odbacili samo što sam u pisanoj izjavi napisao "da bio je" a kasnije na ispitivanju "možda je bio" i nisu mi dali da to promjenim ma koliko sam insistirao iako se radilo o trećem licu nevezanom za optuženog, ali eto bilo je dovoljno dokaza da se osudi tako da dobro je prošlo.
Nisam ja nikada bio sa mojim “zrtvama” ali iskreno nije ih ni bilo.
Nasi su me fino prodali a srbi kao i kod vecine slucajeva u zlocine suracunali vojne akcije a izginuli vojnici su za njih civilne zrtve.
Ma ko im je.be mater, meni su samo zato što sam bio maloljetan pokušali osporiti svjedočenje i kao zbog torture koju sam prošao neću biti objektivan, mislim uspjeli su na kraju al opet je dobro završilo. ne vrijedi više ni raspravljati.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 feb 2026, 00:57

jurisicduska je napisao/la:
15 feb 2026, 00:30
slika
Razumijem samo ovog prvog... :rol: :rol: :rol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 feb 2026, 02:59

Cuj da ide u celzi za 40 m€, prvo plava boja dobio bi malac odma sihre, posto siromasan, itd itd.

Fino decko nek ide gdje mu tata kaze a to je REAL MADRID 100 m€

CUj celzi, sine nije te babo pravio za plavu boju, prem cinimi se da je u mladim godinsma 11-12 bio zaluto, al brzo se dozvo..

Bravo;

Kako smo napravili CELIK

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 feb 2026, 08:09

Sta kazu forumske sveznalice , nema od njeg nista eto njeg za pola godine u federalnoj ligi :rol: :rol: :rol: :rol: .
Bravo Nidale zivjeli FK Sarajevo i Akademija .

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 15 feb 2026, 09:10

bordobijeli je napisao/la:
15 feb 2026, 08:09
Sta kazu forumske sveznalice , nema od njeg nista eto njeg za pola godine u federalnoj ligi :rol: :rol: :rol: :rol: .
To je problem foruma i davanja mišljenja uopće. Zidar komentariše rad doktora, doktori daju mišljenje o radu keramičara, a oni koji nikada nisu igrali lopte prave formacije i procjenjuju ko zna, a ko ne zna.
Ovo što je sinoć uradio Čelik pokazatelj je kakva je ekipa Lens. Kada su ga doveli imao je osamnaest godina i nije odmah bio spreman, ni fizički, ni motorički, a ni psihički, da igra za prvi tim. Ovdje smo pisali kako imamo neku “šemu” da prodajemo igrače u Francusku, da su to talovi i slično. Da li mi stvarno mislimo da je Lens ekipa koja će kupiti “nekog” Čelika i dati za njega 100 hiljada eura, a ne 2.5 miliona, da ga nisu pratili barem pola godine? Siguran sam da se već tada znao plan koji imaju s njim.
Taj plan se sinoć pokazao. Istina je da su im nedostajala tri braniča, ali su na klupi imali igrača od 32 godine kojeg su mogli hladno ubaciti. Međutim, nisu, jer su znali da Čelik može iznijeti utakmicu. I hvala Bogu, odigrao je odlično, uz jednu malu grešku.
To je razlika između nas, koji smo, realno, htio to neko iz konkurencije priznati ili ne, daleko ispred svih ekipa iz Bosne i Hercegovine u radu s mladim igračima, ali još uvijek kasnimo za ekipama poput Lensa, Dinama i Ajaxa jer nemamo takve planove. Prilikom dovođenja nekog talenta mora postojati rezervni plan ako se odmah ne uklopi u prvi tim. Strpljenje i stručni kadar ,treneri za mlade igrače, psiholozi, treneri za fizičku spremu i stručnjaci za ishranu obavezni su kako bi se mladi igrač istrpio i pravilno uveo u prvu ekipu.
Sarajevo je brend za sve ekipe iz Bosne i Hercegovine i ovo s Čelikom je samo još jedna dobra stvar. Međutim, mora se još bolje raditi u Akademiji i na skautiranju igrača, jer je to način kako ćemo doći do onoga što želimo, a to su titule i dominacija.
Pored svega ovoga, veoma je bitan i sam Čelik, koji je istrpio sve sa samo osamnaest godina, jer je znao šta je cilj kluba, ali i njegov lični cilj. Sretno Čeliku u daljnjoj karijeri i da, uz Božiju pomoć, zaigra za još jače i bolje ekipe.
Sljedeći igrač koji će, ako Bog da, otići u neku od liga petice je, po mom mišljenju, Ignatkov. Mlad je igrač s velikim prostorom za napredak, a po onome što čujem, veliki je radnik.
Evo i oni tebe selame!

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 15 feb 2026, 09:37

Ne treba zaboraviti da mu je Mirvic kupio mjesto u reprezentaciji. nikada se ne bi preselio u Francusku, već bi otišao u Poljsku u drugu ligu. :kafa:

kakve smo gluposti morali slušati o njemu ovdje. umjesto da podržavamo sedamnaestogodišnjeg dječaka, jednog od nas. kritika je dozvoljena i dobrodošla. ali svako pogrešno dodavanje ga je prikazalo kao amatera koji ne može ništa da uradi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 feb 2026, 10:19

obrijanopile je napisao/la:
15 feb 2026, 09:10
bordobijeli je napisao/la:
15 feb 2026, 08:09
To je problem foruma i davanja mišljenja uopće. Zidar komentariše rad doktora, doktori daju mišljenje o radu keramičara, a oni koji nikada nisu igrali lopte prave formacije i procjenjuju ko zna, a ko ne zna.
Ovo što je sinoć uradio Čelik pokazatelj je kakva je ekipa Lens. Kada su ga doveli imao je osamnaest godina i nije odmah bio spreman, ni fizički, ni motorički, a ni psihički, da igra za prvi tim. Ovdje smo pisali kako imamo neku “šemu” da prodajemo igrače u Francusku, da su to talovi i slično. Da li mi stvarno mislimo da je Lens ekipa koja će kupiti “nekog” Čelika i dati za njega 100 hiljada eura, a ne 2.5 miliona, da ga nisu pratili barem pola godine? Siguran sam da se već tada znao plan koji imaju s njim.
Taj plan se sinoć pokazao. Istina je da su im nedostajala tri braniča, ali su na klupi imali igrača od 32 godine kojeg su mogli hladno ubaciti. Međutim, nisu, jer su znali da Čelik može iznijeti utakmicu. I hvala Bogu, odigrao je odlično, uz jednu malu grešku.
To je razlika između nas, koji smo, realno, htio to neko iz konkurencije priznati ili ne, daleko ispred svih ekipa iz Bosne i Hercegovine u radu s mladim igračima, ali još uvijek kasnimo za ekipama poput Lensa, Dinama i Ajaxa jer nemamo takve planove. Prilikom dovođenja nekog talenta mora postojati rezervni plan ako se odmah ne uklopi u prvi tim. Strpljenje i stručni kadar ,treneri za mlade igrače, psiholozi, treneri za fizičku spremu i stručnjaci za ishranu obavezni su kako bi se mladi igrač istrpio i pravilno uveo u prvu ekipu.
Sarajevo je brend za sve ekipe iz Bosne i Hercegovine i ovo s Čelikom je samo još jedna dobra stvar. Međutim, mora se još bolje raditi u Akademiji i na skautiranju igrača, jer je to način kako ćemo doći do onoga što želimo, a to su titule i dominacija.
Pored svega ovoga, veoma je bitan i sam Čelik, koji je istrpio sve sa samo osamnaest godina, jer je znao šta je cilj kluba, ali i njegov lični cilj. Sretno Čeliku u daljnjoj karijeri i da, uz Božiju pomoć, zaigra za još jače i bolje ekipe.
Sljedeći igrač koji će, ako Bog da, otići u neku od liga petice je, po mom mišljenju, Ignatkov. Mlad je igrač s velikim prostorom za napredak, a po onome što čujem, veliki je radnik.
Ma ovdje ljudi veze nemaju sa fudbalom. Kad je dosao Banic koji je top golman za nase standarde,karakter,lider godinama jedan od boljih u HR, prva tekma gdje nije imao 50 intervencija odma je bila prica kloc,treba nam golman, onda mozemo se sjetiti sta su za Gulija pisali prije nego je otisao u Velez. Inace znao sam da Celik nece odma igrati,previse je mlad a vrlo su rijetki stoperi koji preuzmu odbranu za 18 ili 19 godina iz nasih zemalja, ima ovaj iz HR koliko znam a ostalih nemogu nesto da se sjetim.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 feb 2026, 10:32

Kakva su vam očekivanja danas ?

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 15 feb 2026, 10:36

Kvalitetniji smo od njih to je jasno, ne smijemo nikoga pocjeniti , nasu igru postaviti i pobjeda nebi smjela doci u pitanje iskreno.

Kakav se sastav ocekuje otprilike, formacija? :kafa:

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!! :cool: :opaopa: :bih:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 feb 2026, 10:45

Do sad u Doboju smo odigrali top ili katastrofa. Znali smo u 30 minuta 3 zabiti i kraj a isto tako bilo je par puta gdje se nismo sastavili s loptom .

SilaMoc1946
Kontakt:

Post Postao/la SilaMoc1946 » 15 feb 2026, 10:47

fks74 je napisao/la:
15 feb 2026, 10:32
Kakva su vam očekivanja danas ?
Pobjeda sa 2 komaTa razlike.
Sarajevo ljubavi moja 1946

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 feb 2026, 10:48

KosevoZove je napisao/la:
15 feb 2026, 10:36
Kvalitetniji smo od njih to je jasno, ne smijemo nikoga pocjeniti , nasu igru postaviti i pobjeda nebi smjela doci u pitanje iskreno.

Kakav se sastav ocekuje otprilike, formacija? :kafa:

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!! :cool: :opaopa: :bih:
Banić, Hujber, Ristovski, Gojković, Maroodza, Kuprešak, Cimirot, Ignatkov, Elezi, Ljajić, Menalo. Bez prave devetke, mada iako mi je Turkeš najmrži u ovom rosteru, stavio bih ga jedno poluvrijeme da igra jer mu leži Sloga. Sve u svemu, dosta smo brži od Sloge po obje strane a i osjetno su naši ofanzivci brži od njih nazad. Nadam se bez problema 0-2.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 feb 2026, 11:01

Sloga Doboj qurac nam podoj!

0-1 Menalo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 15 feb 2026, 11:06

Ma forumski strucnjaci otpisali prvo lens na pocetku sezone, nikakva ekipa kazu, borba za opstanak. Evo ih titulu napadaju.

Za Nidala je bilo eto ga u Velez na posudbu kroz godinu, momak skoro igrac utakmice bio, odusevio sviju.

Cestitke i njemu, i akademiji na ovom uspjehu, nastavljamo biti daleko ispred sviju!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

endeende
Kontakt:

Post Postao/la endeende » 15 feb 2026, 11:22

ko prenosi

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 15 feb 2026, 11:24

endeende je napisao/la:
15 feb 2026, 11:22
ko prenosi
MYTV
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, gh0stHZ, Hamagara, trunks1946 i 38 gostiju.