Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

HP46
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la HP46 » 15 feb 2026, 10:20

DamirT je napisao/la:
15 feb 2026, 09:29
Možda budemo morali kočiti nasred ravnice u Las Vegasu za prikupiti energiju.
Navodno će i tokom kvalifikacijskog kruga vozači morati voditi brigu o tome.

Kao posljedica novih pravila, vozači će dosta morati dizati nogu s gas papučice i krstariti tokom kruga, čak i u kvalfikacijama kako bi prikupili energiju za korištenje na ravnicama.

Lewis Hamilton kaže da su morali 600 metara koristiti lift&coast na Barceloni koja ima 4657 metara. Za prikupljanje energije, ponekad će se morati i ubaciti u nižu brzinu na pravcu!

"Možda se u Bahreinu zbog konifiguracije dalo upraviti energijom, ali ćemo ići na staze gdje nas očekuje katastrofa po tom pitanju. Melbourne i Monza primjerice, možda ne toliko Meksiko, ali Spa će biti također jako loša", kaže Verstappen.

"U Las Vegasu je dugačka ravnica, gotovo 2 kilometra koja se vozila u punom gasu, a sada ćemo možda morati prikočiti kada ostanemo bez energije. Meni je to smiješno sada, ali zaista nema smisla", dodaje.

Na upit jesu li raspravljali o tome s F1 i FIA-om, Verstappen kaže: "Mislim da nisu u potpunosti razumjeli koliko će biti loše, ali vidjeti ćemo. Kao što rekoh, na nekim stazama će biti lakše upravljivo. Kada budemo u Melbournu, vidjet ćete koliko moramo usporiti na pravcima.", zaključio je.

Mnogi su vozači također izrazili zabrinutost oko menadžmenta energije novih bolida, ali u nešto blažoj maniri od Maxa.
Majko mila :crazy:
Formula je svakako umrla nakon zadnje titule GOAT-a Sumahera. :yawn:

RobertHrkac555
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la RobertHrkac555 » 15 feb 2026, 13:11

Jel moguće da su ovo učinili od ovoga sporta, ovo je stvarno žalosno
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.