FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 15 feb 2026, 13:58

Kad je Vranjes dolazio pisali smo da ce golmanima trebati duple rukavica.. a obicno ni golman nije trebao.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 15 feb 2026, 14:03

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 15 feb 2026, 14:10

Utakmica se igra sutra

Stojanović saopštio loše vijesti pred meč Želje i Rudara: "Ima jedna povreda..."

Stojanović je potvrdio da je pred meč s Rudarom ostao bez Joeyja Koningsa koji će propustiti meč zbog povrede, te da još uvijek nije jasno koliko će on odsustvovati s terena

Bez Koningsa sutra
Bit će jako teško bez njega

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 15 feb 2026, 14:18

svrakino1921 je napisao/la:
15 feb 2026, 14:10
Utakmica se igra sutra

Stojanović saopštio loše vijesti pred meč Želje i Rudara: "Ima jedna povreda..."

Stojanović je potvrdio da je pred meč s Rudarom ostao bez Joeyja Koningsa koji će propustiti meč zbog povrede, te da još uvijek nije jasno koliko će on odsustvovati s terena

Bez Koningsa sutra
Bit će jako teško bez njega
E jbg taman sam mislio da cemo dobit, znaci patnja bez Koningsa :plac:

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 15 feb 2026, 14:27

Bila je opcija da Karić dođe kod nas ali nije bilo sluha kao i sa još nekim igračima. Nadam se da će predsjednik tu praksu promijeniti. Posebno kada je u pitanju Zuban i igrači kojima je on menadžer. Dosta raje je bilo ljuto na njega zato što Karić i Berbić nisu došli u Želju a najmanje je do njega bilo čak je bio spreman da pomogne i sa parama da se riješe papiri. Trebamo to cijeniti.

Po meni je očigledno da imamo probleme sa trenerima golmana i ti problemi traju godinama. Ako nešto nije problem u omladinskom pogonu, onda su to golmani. Godinama mi imamo dobre golmane koji su od malena dio Željinog omladinskog pogona ali nemamo ljude koji će ih nečemu naučiti i uputiti ih u seniore. Na kraju nas momci napuštaju i karijere grade negdje drugo jer nemamo stručnog lica koji će da ih primi i pripremi na seniorski nogomet.

Samo treba pogledati šta Gušo i golmani rade prije utakmice. Na šta ono liči? Gušo još konta da je 2009. godina u pitanju kad je on bio igrač/trener.

Golmani nisu problem u omladinskom pogonu. Problem su ljudi koji ih dočekaju na mjestu trenera golmana kad pređu u seniore.

Nemam ličnih problema sa Muftićem samo smatram da bi bolje prošli da smo nekog drugog gurali toliko i na taj način. Isto nemam problem ni sa Gušom to je jedan od najboljih golmana poslije rata koje je Željo imao ali nije kapacitet da bude trener golmana posebno ne sada kada želimo iskorak.

Samo neki od golmana koji su prošli naš omladinski pogon: Alibašić, Karić, Šito, Bjelica, Dujmović, Ćeman, Veca, Miličević. Neko je više dobar a neko je manje dobar golman, ali imaju pristojne karijere, a osim Vece, niko nije dobio šansu. Ja sam siguran da se dobro radilo sa njima, nekog bi možda mogli i prodati od njih. Plus da ne pričam da imamo očajan skauting golmana, šta smo golmana propustili. Trebalo je siću da platimo a bili su među najboljim golmanima lige. Ja se trenutno sjećam samo jednog da je došao sa epitetom najboljeg golmana lige, Adnan Bobić, na kraju nije dobio ni minute, ako se dobro sjećam. A bilo ih je još: Manojlović, Marković, Ilić, Damjanović i slični. Mladi golmani koje si mogao prodati kako hoćeš a bili su među najboljim a ako ne i najbolji u ligi.

I sada imamo odlične mlade golmane u omladinskom pogonu i sa malo rada sa stručnim kadrom možemo puno da dobijemo.

Ćosić, 192, samo 18 godina.
Beridan, 188, godinu mlađi od Ćosića.
Neki dan je u omladinski pogon došao momak od 16 godina, bio član visočke Bosne, 190 a samo 16 godina. Plus još u federalci imaš odlične golmane kao što je golman Budućnosti, mladi Ikan kojeg smo htjeli prošlo ljeto i golman Letica. Obojica zaštićeno godište.

Po meni bi idealno bilo da dođe Šeha, da bude trener i golman ujedno. Od njega imaju šta naučiti sigurno a i on je željan rada.

Nadam se da će naši skauti da prate Camaja u komšiluku. Nekad smo ga spominjali na temi. Gledam sad utakmicu NP - OFK, odličan, zabio je i pogodak. Odličnu kretnju ima, sumnjam da je nešto puno skup a bio bi pojačanje sigurno. Do ljeta ima saradnju.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 feb 2026, 14:51

Je li Odinaka pod kartonima?

Edit : Ako je pod kartonima kakve su šanse da vidimo Ibraheem-a u rosteru? Je li on uopšte registrovan?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 15 feb 2026, 15:40

Dolazi ti Rudar koji je zakovan na dnu sa 15bodova .

Ovo ako ne pobjedis rutinski, bojim se da bi to bilo to ..sto se evrope tice

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 15 feb 2026, 15:53

Ima li kakve šanse da Hasagića vratimo? Ako glavni trener repke može bit i trener kluba, može i trener golmana koji manje posla ima.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 15 feb 2026, 15:54

Sutra na noz protiv Rudara, moramo uzeti tri boda i približiti se Širokom i Veležu.

Na začelju se sve vise zakuhava, u ovom trenutku četiri ekipe su u borbi za opstanak, **** je ova liga 10, pogotovo u ovim našim okolnostima, gdje te za tren oka mogu gurnuti na dno.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 15 feb 2026, 15:55

Pablo11 je napisao/la:
15 feb 2026, 13:46
Argentina je napisao/la:
15 feb 2026, 13:40
Pablo11 je napisao/la:
15 feb 2026, 13:12

Slagao itekako, nikad nije bilo politike unutar grupe.
Grohotom se smijem😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Pogledaj parole i navijanje, cuj nije bilo politike unutar grupe. Nema potrebe dalje da nastavljamo, usao je u tebe duh kosovakih mitova, lazi i ostalih sranja. E cuj nije nikad bilo politike unutar grupe.
Nisi ni ti tacan. Muci te nesto opasno, priznaj nam kakvu si situaciju imao sa jugom pa ti je tesko. :tralala:
Sa primitivcima i klosarima nemam kontakt.
Smeta mi sto klub stete sa kaznama. To je fakt i realnost, htio to priznati neko ili ne. Stete klubu, a kao kunu se u njega.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 15 feb 2026, 15:56

muharemovicdzelo je napisao/la:
15 feb 2026, 14:27
Bila je opcija da Karić dođe kod nas ali nije bilo sluha kao i sa još nekim igračima. Nadam se da će predsjednik tu praksu promijeniti. Posebno kada je u pitanju Zuban i igrači kojima je on menadžer. Dosta raje je bilo ljuto na njega zato što Karić i Berbić nisu došli u Želju a najmanje je do njega bilo čak je bio spreman da pomogne i sa parama da se riješe papiri. Trebamo to cijeniti.

Po meni je očigledno da imamo probleme sa trenerima golmana i ti problemi traju godinama. Ako nešto nije problem u omladinskom pogonu, onda su to golmani. Godinama mi imamo dobre golmane koji su od malena dio Željinog omladinskog pogona ali nemamo ljude koji će ih nečemu naučiti i uputiti ih u seniore. Na kraju nas momci napuštaju i karijere grade negdje drugo jer nemamo stručnog lica koji će da ih primi i pripremi na seniorski nogomet.

Samo treba pogledati šta Gušo i golmani rade prije utakmice. Na šta ono liči? Gušo još konta da je 2009. godina u pitanju kad je on bio igrač/trener.

Golmani nisu problem u omladinskom pogonu. Problem su ljudi koji ih dočekaju na mjestu trenera golmana kad pređu u seniore.

Nemam ličnih problema sa Muftićem samo smatram da bi bolje prošli da smo nekog drugog gurali toliko i na taj način. Isto nemam problem ni sa Gušom to je jedan od najboljih golmana poslije rata koje je Željo imao ali nije kapacitet da bude trener golmana posebno ne sada kada želimo iskorak.

Samo neki od golmana koji su prošli naš omladinski pogon: Alibašić, Karić, Šito, Bjelica, Dujmović, Ćeman, Veca, Miličević. Neko je više dobar a neko je manje dobar golman, ali imaju pristojne karijere, a osim Vece, niko nije dobio šansu. Ja sam siguran da se dobro radilo sa njima, nekog bi možda mogli i prodati od njih. Plus da ne pričam da imamo očajan skauting golmana, šta smo golmana propustili. Trebalo je siću da platimo a bili su među najboljim golmanima lige. Ja se trenutno sjećam samo jednog da je došao sa epitetom najboljeg golmana lige, Adnan Bobić, na kraju nije dobio ni minute, ako se dobro sjećam. A bilo ih je još: Manojlović, Marković, Ilić, Damjanović i slični. Mladi golmani koje si mogao prodati kako hoćeš a bili su među najboljim a ako ne i najbolji u ligi.

I sada imamo odlične mlade golmane u omladinskom pogonu i sa malo rada sa stručnim kadrom možemo puno da dobijemo.

Ćosić, 192, samo 18 godina.
Beridan, 188, godinu mlađi od Ćosića.
Neki dan je u omladinski pogon došao momak od 16 godina, bio član visočke Bosne, 190 a samo 16 godina. Plus još u federalci imaš odlične golmane kao što je golman Budućnosti, mladi Ikan kojeg smo htjeli prošlo ljeto i golman Letica. Obojica zaštićeno godište.

Po meni bi idealno bilo da dođe Šeha, da bude trener i golman ujedno. Od njega imaju šta naučiti sigurno a i on je željan rada.

Nadam se da će naši skauti da prate Camaja u komšiluku. Nekad smo ga spominjali na temi. Gledam sad utakmicu NP - OFK, odličan, zabio je i pogodak. Odličnu kretnju ima, sumnjam da je nešto puno skup a bio bi pojačanje sigurno. Do ljeta ima saradnju.
Karić logično nije došao jer prošle zime nije otišao Muftić, kod pijačara je na kraju završio ispred hadzikica do kraja te polusezone, nema se tu šta prigovarati ni Zubanu ni njemu išao je gdje će braniti, a što se Berbića tiče neko je ovdje pisao da je taj dolazak stopirao Adžem. Glupo je udaljavati ljude kao Zuban od Kluba a da su Klubu bliže spodobe tipa šukala. Na kraju krajeva svi se nadamo Bajiću na ljeto. Ovo ostalo što si pisao za golmane potpisujem.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 15 feb 2026, 16:01

Što me presječe.
MA HAJTE MOLIM VAS

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 15 feb 2026, 16:08

E jes mi drago što nismo na kraju doveli ovog Vizingera.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 feb 2026, 16:19

MisterBlue je napisao/la:
15 feb 2026, 16:08
E jes mi drago što nismo na kraju doveli ovog Vizingera.
Zašto? To se povrijedio?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 15 feb 2026, 16:37

Ma ako se kontamo priključiti vrhu tabele u borbi za Evropu, sutra nam je finale finala :D

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 15 feb 2026, 16:43

avalPacidoroP je napisao/la:
15 feb 2026, 16:37
Ma ako se kontamo priključiti vrhu tabele u borbi za Evropu, sutra nam je finale finala :D
Najvise me strah terena. Nije alibi, ali ako bilo sta pokusavamo odigrati nama ne ide u prilog. Odmah bi poceo sa Bicakcicem ovo su utakmice gdje se uigrava. Nadam se prekidu niza.
Fk Željezničar.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 15 feb 2026, 16:58

Bojim se da cemo jako tesko preuzeti ako i uopce dodjemo u priliku da ukrademo trece mjesto.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 feb 2026, 17:00

Ferroviere1987 je napisao/la:
15 feb 2026, 16:58
Bojim se da cemo jako tesko preuzeti ako i uopce dodjemo u priliku da ukrademo trece mjesto.
Bitno je da se stoposto fokusiramo na kup i da ga osvojimo
Na sest utakmica smo do trofeja kupa, a trofej treba da nam bude glavni cilj. Opet kad sve sagledas, uvijek je bolji trofej nego trece mjesto.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Brufen

Post Postao/la Brufen » 15 feb 2026, 17:06

Sutra rutinski 2-0 :bih:
Gol za golom eto nove pobjede...!
Hajde Zeljo zabij gol, samo tebi pjevamo...!
Jug, jug, jug, jug je samo jedan!

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 15 feb 2026, 17:10

Idemo utakmicu po utakmicu, samo tako se može rezultat ostvarit.
Daleko smo od osvajanja kupa, prvo fokus sutra aBd na pobjedu, da prekinemo katastrofalan ligaški niz i dignemo se pred Velež.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Arma00, eldin1987, Riziko i 60 gostiju.