Edin Džeko

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la NoDi80 » 15 feb 2026, 18:41

coelho41 je napisao/la:
15 feb 2026, 18:17
Đeš poredit Schalke sa timovima iz naše privatne srpske blato lige :facepalm:
Dzeko bi kod nas imao po tri gola ili asistencije svaku utakmicu, a u dobroj ekipi nekima bi davao i po 5,6 golova
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 feb 2026, 18:49

FerdinandF je napisao/la:
15 feb 2026, 15:55
Shategabri je napisao/la:
15 feb 2026, 15:47
15 feb 2026, 15:41
U prvom poluvremenu odradio poso, u drugom cijeli tim preloš, a on nije dotako loptu.
Kako nije dotakao loptu, 2 ili 3 puta bio u šansi, na kraju spusta sebi loptu na centru i predaje je igraču na krilo.
Uz to se vraćao u 16,čistio lopte.
Da je još gol dao ne bi bilo 9.1 nega čista 10.
Polušanalse, iz kojih niko ne bi šuto dobro, pa je tako i on po dva metra preko gola.
Ekipa mu je odron. Mislim da je svaki tim iz prvih pet BiH premijer lige bolji od Schalkea.
Ovo je najgluplja izjava ikada na ovom forumu. :rol:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 feb 2026, 19:43

Da malo dodamo boje u ovu izjavu, kolega forumaš @FerdinandF tvrdi da su Borac, Zrinjski, Sarajevo, Velež i Široki bolji timovi od Schalkea koji je prvi u 2. Bundesligi. :urnebes:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 feb 2026, 20:01

coelho41 je napisao/la:
15 feb 2026, 19:43
Da malo dodamo boje u ovu izjavu, kolega forumaš @FerdinandF tvrdi da su Borac, Zrinjski, Sarajevo, Velež i Široki bolji timovi od Schalkea koji je prvi u 2. Bundesligi. :urnebes:
gasi mjesalicu, motaj kablove:-)

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 15 feb 2026, 20:03

Dan te je.bo...šta sve neću pročitat na ovoj ludari od foruma.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 15 feb 2026, 20:05

Ne znam na osnovu čega on ovo tvrdi, a ni vi ostali suprotno? Dajte argumente , osim vrijednosti po transfermarktu itd.
Pa jedan Zrinjski bi bez problema Mainzu digao bod (naglašavam Mainzu ne Bayernu, Borussiji...) da je imao iole stručnog trenera , a ne Štimca.
Glory Glory Man United

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 feb 2026, 20:13

Mijenjam Džeku i Katića u reprezentaciji za Bilbiju i Kerima Memiju :rol:

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 15 feb 2026, 20:13

Iskreno, nisam pratio cvajtu do sad. Moja izjava je proizasla iz malog revolta zbog onog što sam ranas vidio, a bio sam na tekmi, na stadionu, i razočarao se prikazanim.
Puno bolje sam tekme gledao u našoj ligi, i na osnovu onog što sam danas vidio, mislim da bi Zrinjski dobio Schalke, ili bi bili bara bara.
Ev da malo ublazim.
Nisam vidio tri uigrane, odrađene akcije.
Dva su gola iz prekida, na Dzekin konto.
Ostalo sve nešto mlitavo, lopta stalno u zraku, dosta prekida, a opet nije neka agresivna muska igra. Sve u svemu, ruzan i mlitav fudbal, kao da sam gledao neki malo jači termin 11 na 11.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 feb 2026, 20:16

Daduli je napisao/la:
15 feb 2026, 20:05
Ne znam na osnovu čega on ovo tvrdi, a ni vi ostali suprotno? Dajte argumente , osim vrijednosti po transfermarktu itd.
Pa jedan Zrinjski bi bez problema Mainzu digao bod (naglašavam Mainzu ne Bayernu, Borussiji...) da je imao iole stručnog trenera , a ne Štimca.
Ma daj nemoj biti smijesan, naravno da mozes u jednoj utakmici svakog pobjediti s malo srece i super taktika ali ekipa kao ekipa ili kas poredis cvajtu i nasu ligu to je kao dan i noc.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 15 feb 2026, 20:17

coelho41 je napisao/la:
15 feb 2026, 20:13
Bilbija bi Katića slomio, i uvalio mu dva komada najmanje.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 feb 2026, 20:28

Daduli je napisao/la:
Mozda zato sto je BH premijer liga najslabija liga u evropi. Jedino u grupnoj fazi Liga evrope svoje predstavnike nikad nisu imale slijedece drzave Andora, Samo Marino, Gibraltal, Lihtenstajn i jos jedna drzava - sta mislis koja? Pa 30 godina od rata nabroj mi 5 igrača koji su ponikli i odskolovali se u nasoj Boni i napravili pristojnu karijeru. Nasi najbolji igraci ne mogu dalje od turske dobaciti, naše omladinske selekcije su rupe za nabijanje gol razlike i sve sto u reprezentaciji imamo pa da ona ne bude u rangu gore navedenih reprezentacija dolazi iz dijaspore. I to ti je pokazatelj kvalitete nasih timova, nasih ekipa i nase lige.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 feb 2026, 20:33

Iskreno, nisam pratio cvajtu do sad. Moja izjava je proizasla iz malog revolta zbog onog što sam ranas vidio, a bio sam na tekmi, na stadionu, i razočarao se prikazanim.
Puno bolje sam tekme gledao u našoj ligi, i na osnovu onog što sam danas vidio, mislim da bi Zrinjski dobio Schalke, ili bi bili bara bara.
Ev da malo ublazim.
Nisam vidio tri uigrane, odrađene akcije.
Dva su gola iz prekida, na Dzekin konto.
Ostalo sve nešto mlitavo, lopta stalno u zraku, dosta prekida, a opet nije neka agresivna muska igra. Sve u svemu, ruzan i mlitav fudbal, kao da sam gledao neki malo jači termin 11 na 11.
Naravno da nisi pratio, to i slijepac vidi. Nebuloze popit tvojih ni ne moze izvaliti neko ko barem povrsno pogleda poneku utakmicu.

Cuj "mali revolt". Ljepse zvuci u deminutivu "revoltic" 🤣
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 feb 2026, 20:38

Naši klubovi su protiv klubova iz 4. lige Njemačke znali fasovat u prijateljskim...Cvajta je Liga prvaka za ovu našu kaljužu :D
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 15 feb 2026, 20:44

Edincapitano je napisao/la:
15 feb 2026, 20:16
Daduli je napisao/la:
Ma daj nemoj biti smijesan, naravno da mozes u jednoj utakmici svakog pobjediti s malo srece i super taktika ali ekipa kao ekipa ili kas poredis cvajtu i nasu ligu to je kao dan i noc.
Pa to i ja govorim. Isto tako u Evropi se može potrefiti da Velež npr izbaci Freiburg ako nema svoj dan. Hoću da kažem da mi nije jasno zašto ne može neki bolji igrač iz naše lige imati šansu u reprezentaciji, a Burnić i ekipa mogu.
Glory Glory Man United

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 15 feb 2026, 20:46

Sport90 je napisao/la:
15 feb 2026, 20:28
Daduli je napisao/la:
Mozda zato sto je BH premijer liga najslabija liga u evropi. Jedino u grupnoj fazi Liga evrope svoje predstavnike nikad nisu imale slijedece drzave Andora, Samo Marino, Gibraltal, Lihtenstajn i jos jedna drzava - sta mislis koja? Pa 30 godina od rata nabroj mi 5 igrača koji su ponikli i odskolovali se u nasoj Boni i napravili pristojnu karijeru. Nasi najbolji igraci ne mogu dalje od turske dobaciti, naše omladinske selekcije su rupe za nabijanje gol razlike i sve sto u reprezentaciji imamo pa da ona ne bude u rangu gore navedenih reprezentacija dolazi iz dijaspore. I to ti je pokazatelj kvalitete nasih timova, nasih ekipa i nase lige.
Nije naslabija sigurno. Sad i ti pretjeruješ. Da su nam transferi išli u Tursku redovno to je tačno. Ali i da se nije davalo šanse barem igračima iz naše lige i to je tačno. Ja npr. ne vjerujem da nema barem sličnog igrača u našoj ligi poput Burnića ili Naila Omerovića.
Glory Glory Man United

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 feb 2026, 20:47

15 feb 2026, 20:17
coelho41 je napisao/la:
Bilbija bi Katića slomio, i uvalio mu dva komada najmanje.
Zato Bilbija nije mogao nigdje igrati van BiH...klasa.. :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 feb 2026, 20:50

Sport90 je napisao/la:
15 feb 2026, 20:28
Daduli je napisao/la:
Prvo, na listi kome fali ekipa u Ligi evrope ti je cijeli niz država još.
Drugo, za koji klinac je to meritorno? Eto imala je Makedonija, pa im je liga ko naša federalna, ako i to.

Liga je taman gdje treba biti po rejtinzima. I opet ne znači ništa u kontekstu pojedinačnog igrača ili kluba. Eto iz takve lige ti ekipa otkine bod Aston Villi, uzima Alkmaara i sl.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 15 feb 2026, 20:51

Smijesno je sta mi pricamo uopste. Cvajta je jedna od dvije profesionalne lige u Njemačkoj, a Njemačka treća liga ima više profesionalnih timova od PLBiH. Da ne govorimo dalje nista.

Crystal Palace je sad u užasnoj formi, uprava je iznevjerila klub, prodaju igrače bez dogovora, atmosfera je nikava i Zrinjski će ih sigurno namučiti na dvije utakmice, posebno u Mostaru, al ne znam baš da ćemo vodit diskusiju o kvalitetu. Tako se desilo i Majncu, igrali su sa Zrinjom izmedju 5 poraza u Bundeski i opet ih dobili.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 feb 2026, 20:51

Jel drugi go njegov ili asistencija.Ako je onaj Turčin dirno loptu onda sam ja ufatio Jennifer Lopez za sise.Nema sansi.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 15 feb 2026, 20:52

Je li moguće da neko poredi Cvajtu i našu ligu?

Pa Cvajta je nakon Championshipa druga najbolja liga drugog ranga, vjerovatno bolja i od dosta srednje jakih europskih liga ranga od 15-30. mjesta.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.