Nekako bas imam osjecaj da nas nece razbiti. Igrat cemo rastereceno, jer nemamo nikakvog pritiska. Bice to utakmica za uzivati momcima, jer su realno zasluzili to. Sve ovo poslije sto dolazi je neki bonus za nase momke. Mada, iskreno receno bojim se jako za budzet za narednu sezonu, uslijed svih ovih previranja. Nekako sam se ubijedio da je lijepo dok ovo sve traje, ali opet nekako bi bilo jos ljepse, ako bude moguce podignuti se jos u narednoj sezoni.Shategabri je napisao/la: ↑15 feb 2026, 17:15Potući se sa Dubaiem, al tu su nam šanse baš male.DirkNowitzki je napisao/la: ↑14 feb 2026, 18:49U ponedjeljak protiv Dubaija. Nadu polazem u cinjenici da imaju samo jedan poraz u ABA ligi, a u Euroligi pokusavaju uhvatiti 10. mjesto u borbi za play in. Teoretski, ovaj mec njima nista ne znaci, jer ce 99% biti u prva cetiri tima pred playoff.
Jedini je problem sto je naredna euroligaska utakmica 25/26.02.2026. godine. Ide vrlo tezak period utakmica i kada krenu mecevi protiv Partizana, Madjara dva puta i Igokee, tu mozemo izuzetno mnogo dobiti. Ako bi se uslo u polufinale plus eventualno pobjeda u Laktasima, golem bi to korak bio.
Partizan takodjer nije nepobjediv, nestabilni su do kraja ove sezone. Iako su se podigli u posljednje vrijeme, sve ovisi na koju nogu ustane Washington i drustvo. Tu se nadam punoj Zetri, iako je termin izuzetno nezgodan, Ramazan ce biti, a u 17:00 sati je utakmica.
Oni su i u Euroligi odlični kući.
Kad smo kod Eurolige, tu je Partizan praktično otpao i za playin, tako da če se oni fokusirati na Aba.
No, ova faza je svakako bonus ove sezone za Bosnu.
Treba ovakvih utakmica da vidimo gdje smo tačno.
Dusan Makitan npr. prikazuje odlicne partije ove sezone, sigurno ce ga Igokea vratiti u narednoj sezoni. Moja zelja za narednu sezonu je Aleksandar Langovic, prikazuje odlicne partije u Poljskoj, a igra za smijesnu lovu. Ima jos puno zaista dobrih igraca koji bi mogli unaprijediti roster.