KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

DirkNowitzki
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la DirkNowitzki » 15 feb 2026, 19:48

Shategabri je napisao/la:
15 feb 2026, 17:15
DirkNowitzki je napisao/la:
14 feb 2026, 18:49
U ponedjeljak protiv Dubaija. Nadu polazem u cinjenici da imaju samo jedan poraz u ABA ligi, a u Euroligi pokusavaju uhvatiti 10. mjesto u borbi za play in. Teoretski, ovaj mec njima nista ne znaci, jer ce 99% biti u prva cetiri tima pred playoff.

Jedini je problem sto je naredna euroligaska utakmica 25/26.02.2026. godine. Ide vrlo tezak period utakmica i kada krenu mecevi protiv Partizana, Madjara dva puta i Igokee, tu mozemo izuzetno mnogo dobiti. Ako bi se uslo u polufinale plus eventualno pobjeda u Laktasima, golem bi to korak bio.

Partizan takodjer nije nepobjediv, nestabilni su do kraja ove sezone. Iako su se podigli u posljednje vrijeme, sve ovisi na koju nogu ustane Washington i drustvo. Tu se nadam punoj Zetri, iako je termin izuzetno nezgodan, Ramazan ce biti, a u 17:00 sati je utakmica.
Potući se sa Dubaiem, al tu su nam šanse baš male.
Oni su i u Euroligi odlični kući.
Kad smo kod Eurolige, tu je Partizan praktično otpao i za playin, tako da če se oni fokusirati na Aba.
No, ova faza je svakako bonus ove sezone za Bosnu.
Treba ovakvih utakmica da vidimo gdje smo tačno.
Nekako bas imam osjecaj da nas nece razbiti. Igrat cemo rastereceno, jer nemamo nikakvog pritiska. Bice to utakmica za uzivati momcima, jer su realno zasluzili to. Sve ovo poslije sto dolazi je neki bonus za nase momke. Mada, iskreno receno bojim se jako za budzet za narednu sezonu, uslijed svih ovih previranja. Nekako sam se ubijedio da je lijepo dok ovo sve traje, ali opet nekako bi bilo jos ljepse, ako bude moguce podignuti se jos u narednoj sezoni.

Dusan Makitan npr. prikazuje odlicne partije ove sezone, sigurno ce ga Igokea vratiti u narednoj sezoni. Moja zelja za narednu sezonu je Aleksandar Langovic, prikazuje odlicne partije u Poljskoj, a igra za smijesnu lovu. Ima jos puno zaista dobrih igraca koji bi mogli unaprijediti roster.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 15 feb 2026, 22:03

Inace sutra nam sudi Sasa Pukl. Bilo je par kontroverzi s njim kada ga je Giannakopoulos prosle sezone prozivao i haos pravio protiv Efesa u cetvrtfinalu ili kada je dvije sezone prije Real igrao cetvrtfinale protiv Baskonije iskljucen Mario Hezonja zbog psovki i dvije tehnicke greske sto mu je Pukl dao, a prije toga mu nije svirao cist faul koji je napravljen na njemu.

Ono sto je zanimljivo da nam sutra kao i protiv Spartaka sudi Maid Lasetovic, sin od Laseta iz Tuzle. Perfektno je uradio svoj dio posla u Dudovoj sumi, nadamo se da ce tako biti i sutra. Samo treba da vidimo borbu kao i svaki put ove sezone, a rezultat je u drugom planu.

Gledam Bosnu previse sezona, niti jedna se nije ovako borila i bacala za svaku loptu. Muha je najvise zasluzan za ovo sto se desilo, napravio je fantasticnu atmosferu, gdje su svi zadovoljni ma koliko igrali ili sutirali.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 15 feb 2026, 22:06

Ma ne sumnjam u to da ce se iduce sezone pojacati roster nadat se najboljem.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 15 feb 2026, 22:39

Ovu sezonu uživati maksimum koliko se može jer svaka naredna je neizvjesna. Politička previranja će sigurno imati odraz i na podršku za KK Bosna, bez jakog budžeta nema ni vrhunske ekipe. Ljudi sa privatnim kapitalom imaju vrlo malo interesovanja za ulaganje u klub pa je budžet većim dijelom od javnog novca. Tu Dubravku odajem veliko poštovanje jer je jedini koji je uložio ozbiljan novac i ako ništa Bosnu sigurno neće ostaviti sa dugovima, mislim kada se odluči za takav korak-odlazak.

Bosnu ko voli gledat će je i u maloj dvorani Skenderije, bitno je nikada ne dozvoliti da klub dotakne dno kao što je to bilo u ne tako davnoj prošlosti.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 16 feb 2026, 06:32

VensanKasel je napisao/la:
15 feb 2026, 18:02
U ponedjeljak protiv Dubaija. Nadu polazem u cinjenici da imaju samo jedan poraz u ABA ligi, a u Euroligi pokusavaju uhvatiti 10. mjesto u borbi za play in. Teoretski, ovaj mec njima nista ne znaci, jer ce 99% biti u prva cetiri tima pred playoff.

Jedini je problem sto je naredna euroligaska utakmica 25/26.02.2026. godine. Ide vrlo tezak period utakmica i kada krenu mecevi protiv Partizana, Madjara dva puta i Igokee, tu mozemo izuzetno mnogo dobiti. Ako bi se uslo u polufinale plus eventualno pobjeda u Laktasima, golem bi to korak bio.

Partizan takodjer nije nepobjediv, nestabilni su do kraja ove sezone. Iako su se podigli u posljednje vrijeme, sve ovisi na koju nogu ustane Washington i drustvo. Tu se nadam punoj Zetri, iako je termin izuzetno nezgodan, Ramazan ce biti, a u 17:00 sati je utakmica.
Zamolio bih tebe , a i sve ostale forumaše na ovoj temi da ignorišete forumaša @Amirutah1998 . Najbolje bi bilo da ga svi stavite na ignoriranje , ne spominjite ga i ne odgovarajte na njegove postove . Također ni slučajno nemojte da ga vrijeđate , samo ga zaobiđite . Mislio sam da je slučajnost , ali ovo je po nečijoj naredbi . Slično kao onaj njemački debil numayenumaye tako nešto se zvao . Pošto moderacija da odradi svoj posao , mi ćemo . Hvala svima unaprijed .
Ne mogu da vjerujem da ovako nešto čitam,necu nista ruzno pisati iako bi na ovakav komentar trebao uzvratiti.
Prvo,kada nemate nista pametno reci i odgovoriti,kada potrosite forumaške poteze onda ovako kao ti se nadjes i trazis ignoriranje,da me se ne spominje itd.
Drugo mene ne moze niko uvrijediti jer se ja ne primam na ove ili slicne forume,davno sam to prevazisao,mozete samo biti u pokušaju.
I trece ono najvaznije sto nisam mogao da vjerujem da citam ,čak sam par puta to premotavao u sebi jer nisam mogao da vjerujem da to neko ovdje može napisati:druže moj o kakvoj ti "NAREDBI"pises,presaberi se.,
Da nesto tako napises,trebas imati dokaz,ako ga imaš predoci ga,a ne pisati u prazno i koristiti te forumaške trikove koji su davno izlapili.
Moderatori nemaju potrebe da bilo sta ucine po mome pitanju jer ja nisam nikome nista loše uputio,uvrijedio itd.
Na provokacije sam odgovarao,i to imam pravo
Zadnja izmjena: Amirutah1988, dana/u 16 feb 2026, 06:38, ukupno mijenjano 1 put.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 16 feb 2026, 06:36

15 feb 2026, 19:42
VensanKasel je napisao/la:
15 feb 2026, 18:02

Zamolio bih tebe , a i sve ostale forumaše na ovoj temi da ignorišete forumaša @Amirutah1998 . Najbolje bi bilo da ga svi stavite na ignoriranje , ne spominjite ga i ne odgovarajte na njegove postove . Također ni slučajno nemojte da ga vrijeđate , samo ga zaobiđite . Mislio sam da je slučajnost , ali ovo je po nečijoj naredbi . Slično kao onaj njemački debil numayenumaye tako nešto se zvao . Pošto moderacija neđe da odradi svoj posao , mi ćemo . Hvala svima unaprijed .
Ma druze, kad sam ga uhvatio da ne govori istinu, tu je zavrseno. Necu vise niti jednog trenutka potrositi na njega.

Nista nije slucajno u nasoj drzavi, pa ni to.
Kakvu istinu?
Ja ,kao i svi drugi ovdje imam pravo da kažem prognozu za određenu utakmicu,to sto ne budem u pravu,bože moj,ali uzdizati Bosnu i pricati o nekoj LP i Europe Cupu a znati sve nedostatke ovog kluba je apsurdno.
Neka se prvo Bosna dokaze na domacoj sceni,to ce biti uskoro,pa da vidimo onda,ili ce i tad biti isprika"UMOR"

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 16 feb 2026, 07:05

Procjenjivao si u više navrata da Bosna ili nema nikakve šanse protiv Reggiane, ili da su mizerno male, potezao si neke hipoteze "da sad igra s tim i tim"... upravu je Dirk. Našao te crno na bijelo.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 16 feb 2026, 07:52

TripleThreat je napisao/la:
16 feb 2026, 07:05
Procjenjivao si u više navrata da Bosna ili nema nikakve šanse protiv Reggiane, ili da su mizerno male, potezao si neke hipoteze "da sad igra s tim i tim"... upravu je Dirk. Našao te crno na bijelo.
Regianna je ocitala lekciju Bosni u Italiji ,a prica o umoru je za malu djecu.
To je samo alibi kada Bosna izgubi,a bilo je dosta pobjeda na srecu.
Ruku na srce Regianna ove sezone barem u Italiji dosta slabo igra,6-7timova je na papiru jace od Bosne u Italiji i to je svima jasno

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2026, 08:34

Amirutah1988 je napisao/la:
16 feb 2026, 07:52
Ruku na srce Regianna ove sezone barem u Italiji dosta slabo igra,6-7timova je na papiru jace od Bosne u Italiji i to je svima jasno
A sta ti ustvari pokušavaš da kazes ???
Čemu stalno podcjenjivanja KK Bosne .
Bosna se diže iz mrtvih igra jako dobru sezonu i normalno da ima 6 boljih timova u Italiji od Bosne pa do jučer smo gubili od proma i orlovika a danas igramo s Murcia, Reggiana, Zvezda,Partizan, Dubai . Koga god je Bosna dobila to si našao neki razlog a kad izgubi onda je protivnik bolji i kao zasluzeno izgubljeno. Imam osjecaj da namjerno udaraš kontru .

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 feb 2026, 10:44

Bosna BH Telecom danas u Dubaiju, igra svoju prvu utakmicu Top 8 faze ABA lige.
Utakmica počinje u 17:00h

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 16 feb 2026, 10:51

Dubai ne da ima 12 podjednako kvalitetnih, nego ima 15 podjednako kvalitetnih igrača na platnom spisku.

U ABA ligi ove godine kući su na 8-0 (najbolji u ligi), a u Euroligi na 10-3 (peti najbolji domaćin). S tim da im je jedan "domaći" poraz zapravo onaj u Sarajevu od Hapoela.

Vjerovatno najteža utakmica ove sezone koju ćemo imati. Zato momci uživajte, zaslužili ste
ZELJEZNICAR 1921!

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 16 feb 2026, 10:53

Danas je na rasporedu prijateljska utakmica dva bratska kluba!

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 16 feb 2026, 10:54

Danas uživati gledati momke dok igraju Top 8 fazu ABA lige poslije godina i godina problema vraća se KK Bosna.

GokuSSJG
Kontakt:

Post Postao/la GokuSSJG » 16 feb 2026, 11:57

Ma ovaj Brat troluje

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 16 feb 2026, 12:15

hamzaTM87 je napisao/la:
16 feb 2026, 10:51
Dubai ne da ima 12 podjednako kvalitetnih, nego ima 15 podjednako kvalitetnih igrača na platnom spisku.

U ABA ligi ove godine kući su na 8-0 (najbolji u ligi), a u Euroligi na 10-3 (peti najbolji domaćin). S tim da im je jedan "domaći" poraz zapravo onaj u Sarajevu od Hapoela.

Vjerovatno najteža utakmica ove sezone koju ćemo imati. Zato momci uživajte, zaslužili ste
Lakše je igrati i Dubaiu nego u Podgorici. U Dubai odeš nako avionom a do Podgorice se polomiš u autobusu.
Realna je razlika u širini i kvaltetu rostera, znaći odigrati borbeno i bez opterećenja, sve je to sport.
Ćuda su moguća, ali rijetka.
:kafa:

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 16 feb 2026, 12:46

Jadnimi je napisao/la:
16 feb 2026, 12:15
hamzaTM87 je napisao/la:

Lakše je igrati i Dubaiu nego u Podgorici. U Dubai odeš nako avionom a do Podgorice se polomiš u autobusu.
Realna je razlika u širini i kvaltetu rostera, znaći odigrati borbeno i bez opterećenja, sve je to sport.
Nije ni ovo nimalo naivan put, što me najviše brine za petak i završnicu kupa.

Naši su otišli u subotu i imali su let do Istanbula 2 sata, presjedanje u Istanbulu (bar 1,5-2 sata) i onda let do Dubaija (4 sata). Sa odlaskom/dolaskom na aerodrom, izađe to sve sigurno bar 10 sati. Vremenska razlika u UAE je 3 sata.

Sutra će imati isti povratak, jer utrokom nema direktan let Dubai - Sarajevo tokom zime. Srijeda za doći sebi i četvrtak već za Banja Luku. a u petak i subotu dvije utakmice...
ZELJEZNICAR 1921!

Kylian
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Kylian » 16 feb 2026, 13:10

Adnan33 je napisao/la:
08 jan 2026, 20:59
08 jan 2026, 20:27
bihfanaticos66788 je napisao/la:
08 jan 2026, 13:37
Razvojni tim je u rasulu, trener Jojic ode 10 dana u Rumuniju na odmor u sred sezone, ekipu ostavi pomocnom treneru dok se on ne vrati, na treninzima se nista ne radi od pocetka sezone, 10 igraca je nezadovoljno radom, igrom, treningom... Par momaka je htjelo napustiti ali Dubravko nije nikog htio pustiti, samo se Delic izborio sa svoju slobodu. Suma sumaru nikakvog napretka nema tu jer nemaju djecs trenera koji je strucan da pravi igrace, Joja je seniorski izumrli trener sa kosarkom iz 1980tih, ubija djeci kreaciju, djeca moraju igrati slobodno, imati pravo na gresku, na los
potez, losu utakmicu, ali on to ne dozvoljava i psihicki ubija djecu koja se jos nisu pocela profesionalno baviti kosarkom, djecu koja razmisljaju da batale
kosarku da pocnu studirati.. baviti se necim drugim..traziti srecu, novac, uspjeh u necemu drugom...
Sve sam ovo nazalost najavio pocetkom augusta kada je dosao Joja. Momci nisu talenti za koje ih je Dubravko smatrao, nemaju taj kapacitet jednostavno. Tada je Dubravko izasao u javnost i rekao da napusta klub krajem sezone. I tako je opet bacena sezona u vjetar, gdje je Novak jedini dobijao sanse na kapaljku, a vec je trebao da igra po 20 minuta u ABA2 ligi i nasem prvenstvu BiH. Ako/Kad se Halilovic vrati u roster, nece imati ni te mrvice od minuta.

Joja je poslije toga samarao na treninzima Mandzukica, pa poslije i Jasarevica, ali Eman nije napustio klub iz razloga sto platu koju ima u Bosni nikada mu vise niko nece dati. Pa samo treba vidjeti prosjeke od Grahovca u posljednje vrijeme u A1 ligi, a placeno je veliko obestecenje za njega, plus ima platu koja je enormna, itd.

Vec vise puta se ponavljam nazalost, ali jednostavno nije nista naucio, niti zeli da promijeni bilo sta.

Ja koliko znam Dubravko neće napustiti klub. On će imati još mnogo veću podršku s obzirom na rezultate Kluba do sada. Postoji mogućnost ulaza novih jakih partnera i ukoliko se to desi KK Bosna će sljedeće sezone biti još jedan level više na naše zadovoljstvo.
Šta se događa sa Razvojnim timom i Jojom, vidim da nije više trener
Kakvo šamaranje djece????

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 16 feb 2026, 13:21

30 jan 2026, 11:12
CAZIN je napisao/la:
28 jan 2026, 22:55
Darkus je napisao/la:
28 jan 2026, 22:43
Razvojna ekipa Bosne izgubila od Travnika.
Izgleda je tamo opet novi raspad sistema. Čujem djeca traže ispisnice, nekom se da nekom ne. Večeras najefikasniji Livadić, izgleda nema Joje jer Livadić nije skoro nikako igrao prije.Dobro napisa Dirk, ništa od ove djece neće biti.

slika
Kako sam negdje pročitao Aco je sada u razvojnoj ekipi
Koliko znam Joja je idalje trener razvojnog tima.
Ostaće on trener do kraja sezone i trener Mladen Jojić i pomoćni trener: Arijan Radan
Ovome Livadiću u selekciji U-18 prošle godine selektor Marin nije dao ni da uđe na utakmicu omladinske reprezentcije, Joja mu nije dao da igra utakmice Bosne i gledaj sada ...on izdominirao

O ćemu se ovdje radi u Razvojnom timu KK Bosna?

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 16 feb 2026, 15:48

hamzaTM87 je napisao/la:
16 feb 2026, 12:46
Jadnimi je napisao/la:
16 feb 2026, 12:15
hamzaTM87 je napisao/la:

Nije ni ovo nimalo naivan put, što me najviše brine za petak i završnicu kupa.

Naši su otišli u subotu i imali su let do Istanbula 2 sata, presjedanje u Istanbulu (bar 1,5-2 sata) i onda let do Dubaija (4 sata). Sa odlaskom/dolaskom na aerodrom, izađe to sve sigurno bar 10 sati. Vremenska razlika u UAE je 3 sata.

Sutra će imati isti povratak, jer utrokom nema direktan let Dubai - Sarajevo tokom zime. Srijeda za doći sebi i četvrtak već za Banja Luku. a u petak i subotu dvije utakmice...
Ma vecerasnja utakmica je samo da se momci opuste i uzivaju. Da se izgubi sa 70 razlike ili sa 1, nema se nista izgubiti. Ni pobjeda nam vjerovatno nece donijeti plasman na 6. mjesto, ali treba samo da se niko ne povrijedi i da se ode na Kup spreman.

Nadam se da ce Plummer veceras izaci iz suterskog “kanala”, imam osjecaj da bi se to moglo desiti. I da Novak dobije neke minute, svi ostalo bez povreda i to je to.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 16 feb 2026, 16:26

Priča za malu djecu?

Izvoli ti opali turu od oko 1000 kilometara busem pa da te pitamo hoćeš li i za kakvih zahtjevnih aktivnosti biti, a kamoli za igranje naporne utakmice. Eno imaš one studentske pohode do Istanbula busem, tamam je to ta kilometraža otprilike.
Ovo si napisao danas, a sada da citiram tvoj raniji post od prošog mjeseca:
14 jan 2026, 21:29
Ja konstantno ponavljam,nemojte da vas zavarava polozaj Reggiane ili eventualno Rostocka pa da se nadate necemu sto nije moguce pod sadasnjim okolnostima.
Kontradiktoran si sam sebi i onda se iščuđuješ što te na ovoj temi rijetko iko uzima za nekog kredibilnog. Daj se dogovori sa sobom, je l' argument Reggianin poredak u italijanskoj ili nije? Mijenjaš taj "argument" shodno potrebi svog narativa.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 6 gostiju.