FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

Valter
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Valter » 16 feb 2026, 22:03

Sve izgleda grozno i na prvu svi argumenti su protiv Slaviše. Pisalo se da zadnjih deset utakmica nemamo pobjedu, dakle od toga osam pod komandom Adžema a dvije pod Slavišinom komandom. Nažalost ogromna večina te nekvalitete dovedena je za vrijeme Adžema. Ipak mislim da treba malo sačekati da vidimo da li će ovi "šamari" osvjestiti Slavišu da napokon skonta koji pojedince treba pod hitno udaljiti iz ekipe i bilo kakvih opcija da igraju u nastavku. Tu prije svega mislim na Erika a ima ih još hejbet.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 16 feb 2026, 22:05

E ljudi moji da kakvim smo tim rosterom igrali i kako smo igrali pod Edisom

slika

slika

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 22:06

Treba malo spustiti ljudi loptu, i usput spustiti očekivanja. Ko ima imalo mozga od pocetka priprema do početka prvenstva mogao je vidjeti da od ove sezone nema nista. Ako se traže krivci nije tu samo trener kriv, nego komplet svi koji su zaduženi za transfere.
Pa ti za napadaca dovedeš dečka koji je imao ozbiljnu saobraćajnu nesreću da ti igra gdje ti najviše gori. Ne moze to tako. U lancu su svi krivi. Od uprave,trenera do igraca.
I da, ovo se moralo pobjediti da imas ne znam kakve igrace. Ovom Rudaru ce Zrinjski, Borac Sarajevo, zabiti tri komada.

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 16 feb 2026, 22:09

Da je srece Slavisa bi veceras vec bio bivsi.Zna sa kakvim debilima u timu ima posla,i on izigrava nekakve formacije gdje se ne zna ko sta igra.Isto je uradio u Posusju s tim da je veceras ubio sve sto je mogao.Ok nisu novi igraci svi u rosteru,onda prilagodis taktiku prema onome sto imas,nema logike Alic ofanzivni vezni,a tri idiota Sukilovic,Troupe i Sedorf nazad.Novi igraci vidi se da imaju kvalitet,Pejic je sam skocio 5 puta,smireno dodao loptu,Prokop je zujalica,ov ostalo je goli k.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 feb 2026, 22:14

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:05
E ljudi moji da kakvim smo tim rosterom igrali i kako smo igrali pod Edisom

slika

slika
Ma mi smo nezahvalni navijaci to je cinjenica vjecito se cijenio neko drugi a nas pljuvao . Meni je sablja ubjedljivo najdrazi trener jer on pogotovu u svom drugom mandatu je imao ekipu nikakvu . Imao je par veterana koji su znali kao stila i cocalic ali je imao i hajvana kao Vego na beku . Ali on je poslozio da oni izgledaju kao solidna ekipa defanzivno se igralo ali nikad se protiv nikog nismo brukali . Ja pogotovu volim defanzivan fudbal puno vece znanje je potrebno da se igra defanzivan fudbal nego ofanzivan jer lahko je kad ti imas posjed 70 posto ali je potrebna velika disciplina da se branis vecinu utakmice i da kroz tranziciju zabijas golove.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 feb 2026, 22:16

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:59
Evo Maksimović slobodan...
Nek ostane slobodan...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 16 feb 2026, 22:17

I **** vas i sablja i adzem i osim i guso i sva ta stara garnitura.samo trenera iz hrvatske dovesti

majtn22
Kontakt:

Post Postao/la majtn22 » 16 feb 2026, 22:17

09.08. isti protivnik, 1-1 stadion je ključao od bijesa na Adžema (opravdano, smatram da je i za ovo danas on 95% krivac)
16.02 gubimo 0-3, ljudi nas školuju raja se sprda na tribinama i aplaudiraju Rudarovim igračima, za Slavišu nisam čuo ružnu riječ
mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da NAŠ trener ovdje ne može uspjeti, sve smo ljude iscjedili i odbacili i ne možemo očekivati da će nas neko od njih povesti u uspjeh, ne branim Adžema lik nas je unazadio 10 godina ali da je danas on na klupi bio mislim da ne bi sa stadiona izašao do petka
Zadnja izmjena: majtn22, dana/u 16 feb 2026, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 16 feb 2026, 22:19

Da svih 7 igraca koje smo doveli stavimo u prvih 11. Opet bi bili losi. Jer nemamo krila i napadaca.. Dok je god to tako,nemamo mi sta treneru reci.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 feb 2026, 22:19

Treba još dati čovjeku priliku, sačekajte jutro i hladne glave skontajte, prvi sam i ja izletio nakon utakmice. Smjena čovjeka nakon 3 zvanične utakmice je cirkus, pritom 95% igrača su isti oni koji su napravili katastrofalan niz još kod prošlog trenera.
Čovjek ima ozbiljan CV, veliko iskustvo, gospodin, odmjeren, sigurno nije prvi put u ovakvoj situaciji, vjerujem da može okrenut stvari na pozitivno.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 feb 2026, 22:19

Svako ko nema pojma o fudbalu da mu das pola sata nasih ovosezonskih utakmica (osim zadnjih pola sata protiv Borca kuci) rekao bi da ovoj ekipi trebaju 2 dobra pojacanja u vrhu napada. To svaka budala zna osim ovih sto odlucuju u Zelji.
Sanine ako postojis rastjeraj sve koji su se pitali za teren ili ces imat klub u prvoj federalnoj.
Likovali ste nakon odkaza Coricu hej mati mila.
Jeste li vi svjesni da smo 2 puta u zadnje 3 sezone trecinu prvenstva ubjedjivo najgora ekipa cjele lige. Ubjedljivo najgora. Serrem vam se na znanje, svima u klubu.
Prizivate sad opet Amara, nemam ja licno nista protiv tpg covjeka. Frajer je ubjedljivo najtrofejnija osoba ovog kluba ali u navrata posle toga je napravio nista. Prvo od veleza kuci zijanio korona titulu, pa nanizao 5 poraza u nizu. Iz veleza izasao sigurno ne jer je bio dobar strucnjak.
Opet, Sanine ako postojis uopste sve ovo rastjeraj nemaju pojma.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 feb 2026, 22:19

majtn22 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:17
09.08. isti protivnik, 1-1 stadion je ključao od bijesa na Adžema (opravdano, smatram da je i za ovo danas on 95% krivac)
16.02 gubimo 0-3, ljudi nas školuju raja se sprda na tribinama i aplaudiraju Rudarovim navijačima, za Slavišu nisam čuo ružnu riječ
mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da NAŠ trener ovdje ne može uspjeti, sve smo ljude iscjedili i odbacili i ne možemo očekivati da će nas neko od njih povesti u uspjeh, ne branim Adžema lik nas je unazadio 10 godina ali da je danas on na klupi bio mislim da ne bi sa stadiona izašao do petka
Primio gol sa 30m iz slobodnog udarca. Kasnije imao situacije da okrenes nisi okrenuo jer su igraci idioti.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 16 feb 2026, 22:23

Jos veceras se treba raskinuti saradnja sa Stojanovicem. Dovoljno je ove tri utakmice da se vidi, da on nema pojma, plus je zestoko potcijenio ligu. Dvije utakmice zaredom u ligi izvodi sastav, da se dobro zapitas jel normalan. Nema apaolutno nista da mozes reci da je dobro uradio. Ako ostane trener ici cemo samo iz poraza u poraz.

Nama je potreban sad trener koji poznaje ligu, neko ce ujediniti igrace, napraviti dobru hemiju unutar ekipe, probati na neki hajc nesto. Moje misljenje je da bi Klafuric bio dobra opcija, da nas uvede u mirnije vode i privede kraju ovu katastrofalnu sezonu..

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 feb 2026, 22:28

Prvi koji obeca da ce skinuti Muftica s gola i da mu nece igrat Seedorf Troupee Sabic Krpic Rakic i da mu bek nece biti na krilu odmah ga dovedi makar to bio i Feja bio.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 16 feb 2026, 22:29

AMILU ŠUKALO PRILAZ GRBAVICI ZABRANITI! Kakav škart nam je doveo nije realno.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 feb 2026, 22:29

Priziva se Adzem i Edis,pa nss treba ugasiti🤣 🤣 🤣

Zbog Adzema smo ovdjr gdje jesmo ,stvsrno internet nije za svakoga.
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u 16 feb 2026, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 16 feb 2026, 22:29

Da li je došao trenutak da bacimo u vatru golmana kao U21 i da prestanemo izmišljati toplu vodu sa formacijom?
Mislim da je vakat da se Muftić klupira i da se odmah u subotu stave u početni sve novajlije pa da vidimo šta znaju!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 22:30

Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:23
Jos veceras se treba raskinuti saradnja sa Stojanovicem. Dovoljno je ove tri utakmice da se vidi, da on nema pojma, plus je zestoko potcijenio ligu. Dvije utakmice zaredom u ligi izvodi sastav, da se dobro zapitas jel normalan. Nema apaolutno nista da mozes reci da je dobro uradio. Ako ostane trener ici cemo samo iz poraza u poraz.

Nama je potreban sad trener koji poznaje ligu, neko ce ujediniti igrace, napraviti dobru hemiju unutar ekipe, probati na neki hajc nesto. Moje misljenje je da bi Klafuric bio dobra opcija, da nas uvede u mirnije vode i privede kraju ovu katastrofalnu sezonu..
Kakav bolan Klafurić. Trener koji je iz svakog kluba otjeran a imao je dobre rezultate sa svakim. Šta ti to govori?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 16 feb 2026, 22:31

Arma00 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:19
Treba još dati čovjeku priliku, sačekajte jutro i hladne glave skontajte, prvi sam i ja izletio nakon utakmice. Smjena čovjeka nakon 3 zvanične utakmice je cirkus, pritom 95% igrača su isti oni koji su napravili katastrofalan niz još kod prošlog trenera.
Čovjek ima ozbiljan CV, veliko iskustvo, gospodin, odmjeren, sigurno nije prvi put u ovakvoj situaciji, vjerujem da može okrenut stvari na pozitivno.
Ozbiljan CV, šta to znači? Šta nama znači ako u naredne dvije utakmice izgubimo? Jeli trebamo čekati da dođemo u borbu za opstanak? Dvije utakmice protiv dvije najlošije ekipe i učinak 0 bodova. Gore od tih nula bodova je da nema igre. Po meni, što prije tražiti novo rješenje to bolje.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 16 feb 2026, 22:37

MisterBlue je napisao/la:
16 feb 2026, 22:29
Da li je došao trenutak da bacimo u vatru golmana kao U21 i da prestanemo izmišljati toplu vodu sa formacijom?
Mislim da je vakat da se Muftić klupira i da se odmah u subotu stave u početni sve novajlije pa da vidimo šta znaju!
To pod obavezno i protiv Veleza da sva”pojacanja” pocnu mec.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz, Google Adsense [Bot], Levin, Omerta1921, yurrr i 32 gosta.