FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 17 feb 2026, 00:57

Bojudaosinebu je napisao/la:
17 feb 2026, 00:52
Pablo11 je napisao/la:
17 feb 2026, 00:33
Bojudaosinebu je napisao/la:
17 feb 2026, 00:13
Mora se dovesti trener koji zna kalkulisati i igrati na rezultat. Neko ko se borio za opstanak, i znao izboriti. nama sad trebaju bodovi. Poslije poraza u mostaru upascemo u opasnu krizu i tenziju a svi znamo kakvi smo pod pritiskom i kad moramo. Svi ispod nas su poceli igrati i uzimati bodove. Sad ako upadnemo u bilo kakve kalkulacije za ispadanje i sudije ce uraditi sve da ispadnemo , ovo se mora uozbiljiti maksimlno. Cak i vlado jagodic nije los izbor do kraja sezone.
E cuj vlado jagodic. Najbolje jos i jusufebgovica dovesti..
Zivotom potpisujem da bi glat uzeo utakmicu veceras, a u posusju bod.
Mozda, moguce.
Ali stvar je u tome sto se takvi ublehasi i propali treneri poput Jagodica ili Jusufbegovica ne trebaju uopste dovoditi u istu recenicu sa Zeljom. To je poenta.
Ovo o cemu govori Pablo.

Zasto se tjerao Coric? to je bila greska, koja je preko Adzema dovela do ovog sad.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 17 feb 2026, 00:58

ma ovo veceras bi uzeo i Jusufbegovic i to da smo ga iz areninog studija pred utakmicu dovukli, nema se tu sta pricat. Rudar ti uvali 3 gola na Grbavici
Curva Sud

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 feb 2026, 01:02

let3 je napisao/la:
17 feb 2026, 00:48
Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 23:42

Ništa nisam vidio. Jedno apsolutno i veliko NIŠTA. Da budem iskren, više sam vidio od Adžema u prve dvije utakmice nego od njega.

I apsolutno mi je nevjerovatno da trener ovakvog renomea pokaže je veliko NIŠTA u prve dvije utakmice.

Iskreno, mi u Vrapčičima nemamo mnogo šansi sa ili bez njega. Velež izgleda kao dobro organizovana i vođena ekipa i u dobroj formi bez obzira na poraz od Širokog a mi se nećemo sad nekom magijom posložiti do te utakmice. Lično bih dao Slaviši još jednu utakmicu i onda odlučio o njegovoj sudbini.

Prosto mi je nemuguće da jedan takav trener ne pokaže ništa.
A zasto bi mu se davala jos jedna sansa, pored zivog Dzurbuzovica. Ko je to on ? cime je zasluzio ?

Kaze Slavisa poslije Posusja "ne valja nista" :rol: ko biva to je strucna analiza ekipe koju je vodio na pripreme i mjesec dana uigravao :tokralju:
A onda dođe zadnja ekipa lige iz Prijedora, ponizi ga na domacem terenu, a on mrtav hladan izjavi kako je razocaran i kako ce popricati sa ljudima u klubu :rol: da ne pricam da ga je Koper sutnuo, a Viking mu uvalio cenera u evropi.

Sto prije se kutarisati ovog novog Brune.
Pa druže Džurbuzović mu je prvi pomoćnik ako nisi primjetio. Zašto misliš da bi on bilo šta drukčije napravio. Valjda bi savjetovao Šefa da je mislio da treba nešto drukčije. Svaki trener se itekako oslanja na svoje pomoćnike.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 17 feb 2026, 01:02

Ljudi pricaju o Vladi Jagodicu nakon 2 poraza.. i nazalost ne trolaju

Ja bih dao sansu da vidimo sta ce biti kad pocnu igrati ovi dovedeni igraci. Ali jasno je da smo sve kasno odradili, neki igraci nisu prosli pripreme, oni koji jesu, prodali su se a bili bitni. Bas nekako ne ide na ruku nista. Svidja se meni kako Stojanovic prica, ali realno ako ne pocne pokazivati na terenu, dzaba sto je realan.

Ja zelim gledati Cosica na golu. Sedorfa ne mogu gledati kao organizatora igre, nadam se da ce Bicakcic biti taj stoper od kojeg ce krenuti napad. Neko onda mora prici i uzeti loptu, tu vidim Hodzica kad Erick vec nece. Gore Prokop i krila nek trce i u napadu sa ovim Huskovicem sta bog da. Realno prelose ovo izgleda u obe utakmice, kao da su placeni da izgube a ne da pobjedjuju.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 feb 2026, 01:07

Problema hiljadu, a niti jedan da se riješi.
Po meni da su ovi igrači najveći problem. Oni su mrtvi, nema kod njih više emocije, nema volje, nema profesionalnosti, oni su u tolikoj dubiozi da njima niti jedan trener ne može pomoći, što trener više traži od njih, oni su mrtviji. Svejedno bilo ko da je trener, bio to Coric, Amar, Slaviša, Guardiola, nema njima pomoći. Nemaju muda, a znanja još manje.
Svi će ovi igrači upasti u sivilo ekipe. Nadam se da ću pogriješiti, ali ako ovo bude, crno nam se piše.
Krila mrtva, napadači još više, odbrana da ne pričam, sredina se jedina trza, jer im najviše guraju loptu, pa oni na smjene naprave bljesak sa nekim pasom, okretanjem strane i slično.

Ovo je bio horor!
Golman - Štoperi - duga lopta i tako 90' minuta..
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2026, 01:10

Mamba21 je napisao/la:
17 feb 2026, 01:07
Problema hiljadu, a niti jedan da se riješi.
Po meni da su ovi igrači najveći problem. Oni su mrtvi, nema kod njih više emocije, nema volje, nema profesionalnosti, oni su u tolikoj dubiozi da njima niti jedan trener ne može pomoći, što trener više traži od njih, oni su mrtviji. Svejedno bilo ko da je trener, bio to Coric, Amar, Slaviša, Guardiola, nema njima pomoći. Nemaju muda, a znanja još manje.
Svi će ovi igrači upasti u sivilo ekipe. Nadam se da ću pogriješiti, ali ako ovo bude, crno nam se piše.
Krila mrtva, napadači još više, odbrana da ne pričam, sredina se jedina trza, jer im najviše guraju loptu, pa oni na smjene naprave bljesak sa nekim pasom, okretanjem strane i slično.

Ovo je bio horor!
Golman - Štoperi - duga lopta i tako 90' minuta..
Zato kazem pojacanja se mogu dokazati samo ako svi zajddno igraju. Bicakcic sa sukilovicem i osmanovicem ce biti Amar Drina, nece Pejic biti pojacanje uz Ericka i Odinaku. Prokop je klasa, ali danas na momente i on lose izgleda uz ove igrace. Nema sanse da se iko dokaze ako je sam na terenu.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 feb 2026, 01:10

Levin je napisao/la:
17 feb 2026, 01:02
let3 je napisao/la:
Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 23:42

Ništa nisam vidio. Jedno apsolutno i veliko NIŠTA. Da budem iskren, više sam vidio od Adžema u prve dvije utakmice nego od njega.

I apsolutno mi je nevjerovatno da trener ovakvog renomea pokaže je veliko NIŠTA u prve dvije utakmice.

Iskreno, mi u Vrapčičima nemamo mnogo šansi sa ili bez njega. Velež izgleda kao dobro organizovana i vođena ekipa i u dobroj formi bez obzira na poraz od Širokog a mi se nećemo sad nekom magijom posložiti do te utakmice. Lično bih dao Slaviši još jednu utakmicu i onda odlučio o njegovoj sudbini.

Prosto mi je nemuguće da jedan takav trener ne pokaže ništa.
A zasto bi mu se davala jos jedna sansa, pored zivog Dzurbuzovica. Ko je to on ? cime je zasluzio ?

Kaze Slavisa poslije Posusja "ne valja nista" :rol: ko biva to je strucna analiza ekipe koju je vodio na pripreme i mjesec dana uigravao :tokralju:
A onda dođe zadnja ekipa lige iz Prijedora, ponizi ga na domacem terenu, a on mrtav hladan izjavi kako je razocaran i kako ce popricati sa ljudima u klubu :rol: da ne pricam da ga je Koper sutnuo, a Viking mu uvalio cenera u evropi.

Pa druže Džurbuzović mu je prvi pomoćnik ako nisi primjetio. Zašto misliš da bi on bilo šta drukčije napravio. Valjda bi savjetovao Šefa da je mislio da treba nešto drukčije. Svaki trener se itekako oslanja na svoje pomoćnike.
Jesam.. i to je posebna komedija da bolji bude pomocni slabijem :lol: to samo kod nas ima.
Treba biti obratno. Lazem, Dino treba biti sef struke, a Slavisa ne treba biti uopste u Zelji. Da smo normalni, kao sto nismo.

Zasto mislim da bi drugacije napravio :wtf: jel me sad zayebavas sa ovim pitanjima ;)
Pa svaki forumas bi bolje postavio igru sinoc. Zapravo, ono nije ni igra vec izbij-nabij taktika. Nabij loptu gore na Rakica pa nek se on hrve sa dvojicom na leđima. Dok spanci pod vodstvom Ognjenovica vezu po terenu Grbavice i trpaju golove, nas kloc tupog pogleda gleda negdje u daljinu i jedva ceka kraj utakmice. A bogami jedva ceka i da ga nogiraju i da pokupi plate od Zelje.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 feb 2026, 01:16, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2026, 01:15

let3 je napisao/la:
17 feb 2026, 01:10
Levin je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Jesam.. i to je posebna komedija da bolji bude pomocni slabijem :lol: to samo kod nas ima.
Treba biti obratno. Lazem, Dino treba biti sef struke, a Slavisa ne treba biti uopste u Zelji. Da smo normalni, kao sto nismo.

Zasto mislim da bi drugacije napravio :wtf: jel me sad zayebavas sa ovim pitanjima ;)
Pa svaki forumas bi bolje postavio igru sinoc. Zapravo, ono nije ni igra vec izbij-nabij taktika. Nabij loptu gore na Rakica pa nek se on hrve sa dvojicom na leđima. Dok spanci pod dvostvom Ognjenovica vezu po terenu Grbavice i trpaju golove, nas kloc tupog pogleda gleda negdje u daljinu i jedva ceka kraj utakmice. A bogami jedva ceka i da ga nogiraju i da pokupi plate od Zelje.
Ne braneci nikoga, ali usporediti njih dvojicu je smijesno po imenu i renomeu, Cv-u.
Treba privremeno rjesenje do ljeta inace cemo i tog novog otjerati kad sklopimo sad niz teskih tekmi(svaka je za nas preteska).
Fk Željezničar.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 17 feb 2026, 01:17

Znate sta je ne kontam gleda Stojanovic vidi ne valja . Zasto ne probati najjednostavniju taktiku koja pali a to je nabij na krilo nek je cvetanovski ili Vinicius probaju uhvatit i sta bude bude . A ujedno guraj krpica rakica jaganjca ko god da je u napadu u sesnesterac napravi guzvu . To ti je kad vidis da ne mozes napraviti napad preko centra terena. Ti moras imati igrace da ti vuces loptu kroz centar terena. Ti si mogao 2011/12 kad si u veznom redu imao Zebu , Svraku , Bekrica i Jamaka. Ali ti nemas takve igrace. Ili eventualno da imas jednog Stilica kao 2019 koji ce biti uvijek tacno gdje treba biti i slati najbolje moguce pasove a ujedno niko mu ne moze oduzeti loptu jer ima najbolji dribling u ligi . Tebi jedan Deni Milosevic on nema sta traziti kao kreator igre zato i ne igra na desetki jer ne zna . Ali je vaznije da ti pojacas odbranu a ne pokusavati neke gluposti za sto nemas igrace.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 feb 2026, 01:18

let3 je napisao/la:
17 feb 2026, 01:10
Levin je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Pa svaki forumas bi bolje postavio igru sinoc. Zapravo, ono nije ni igra vec izbij-nabij taktika. Nabij loptu gore na Rakica pa nek se on hrve sa dvojicom na leđima. Dok spanci pod vodstvom Ognjenovica vezu po terenu Grbavice i trpaju golove, nas kloc tupog pogleda gleda negdje u daljinu i jedva ceka kraj utakmice. A bogami jedva ceka i da ga nogiraju i da pokupi plate od Zelje.
De odvadi malo ,razumijem tesko ti pao poraz ali nemoj mlatiti budalastine zbog toga.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 feb 2026, 01:25

delinjo je napisao/la:
17 feb 2026, 01:18

De odvadi malo ,razumijem tesko ti pao poraz ali nemoj mlatiti budalastine zbog toga.
Ma jarane, ne mogu vise da gledam ove trenerske ublehe koje dovodimo godinama. Da ih ne nabraj sad.
Smucilo mi se veceras kad gledam one nase jadnike kako se vucaraju po terenu ko prebijene macke, dok igraci posljednjeplasirane ekipe grizu na 3-0 i vrse presing na nasoj polovini :wtf: pa **** vise, to je ponizavajuce za gledati. Realan budi.

Pablo,
za mene je teren jedino mjerilo, nikakvi CV-evi, renomei iz proslosti i slicno. A vidimo sta se desava na terenu :oops:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 feb 2026, 01:27

let3 je napisao/la:
17 feb 2026, 01:25
delinjo je napisao/la:

Ma jarane, ne mogu vise da gledam ove trenerske ublehe koje dovodimo godinama. Da ih ne nabraj sad.
Smucilo mi se veceras kad gledam one nase jadnike kako se vucaraju po terenu ko prebijene macke, dok igraci posljednjeplasirane ekipe grizu na 3-0 i vrse presing na nasoj polovini :wtf: pa **** vise, to je ponizavajuce za gledati. Realan budi.

Pablo,
za mene je teren jedino mjerilo, nikakvi CV-evi, renomei iz proslosti i slicno. A vidimo sta se desava na terenu :oops:
Razumijem frustraciju ,ali ovdjr se pise da su Adzem,Dino ,Edis bolji treneri da ij sve sastavis nisu zaradili.trecinu para kao Slavisa od fudbala valjds to nesto govori ,druga je stvsr sto Slavisa vjerovstno nije trener za Zelju i ovu ligu.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2026, 01:32

let3 je napisao/la:
17 feb 2026, 01:25
delinjo je napisao/la:

Pablo,
Pa
Ne moze biti 50 trenerskih ubleha, a da nije nista do igraca? Ne govorim za trenutno stanje vec opcenito.. Previse problema da je to samo trener..
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 feb 2026, 01:44

Pravo rijetko trener ima taj luksuz da bira igrače kad dođe u neki klub. Već imaš to što imaš i može ti se dovesto ono što je dostupno u tom trenutku. Na treneru je da izvuće najbolje što može iz igrača koje ima na raspolaganju.

Na žalost, ovdje Slaviša pokušava nametnuti stil fudbala koji ne prolazi u ovoj ligi i za koji nema igrače.

Zbog (ne)kvaliteta zadnje linije i krilnih pozicija on jednostavno mora stati defanzivnije.

Sednji blok, usporiti igru i igrati direktnije. Ne smiješ dozvoliti da ti jedan Rudar ide u Kontru 2 na 2 ovoliko puta. Prvo sredi odbranu pa onda ostalo. Takva liga.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 feb 2026, 01:48

Puno se ispisnica mora podijeliti bgm,ne znam sta se cekalo.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2026, 01:55

delinjo je napisao/la:
17 feb 2026, 01:48
Puno se ispisnica mora podijeliti bgm,ne znam sta se cekalo.
Jos 10 MINIMALNO.
Fk Željezničar.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 17 feb 2026, 02:11

Dok mi ovdje razbijamo glavu oni svi spavaju ko bebe od holandjana brazilaca pa sve do rakica zaboli njih za Zeljom i za nama... Prosao je Zeljo i gore proci ce i ovo
Ps. Haram vam svaka marka bila u nezasluzenoj plati!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 feb 2026, 02:48

majtn22 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:17
09.08. isti protivnik, 1-1 stadion je ključao od bijesa na Adžema (opravdano, smatram da je i za ovo danas on 95% krivac)
16.02 gubimo 0-3, ljudi nas školuju raja se sprda na tribinama i aplaudiraju Rudarovim igračima, za Slavišu nisam čuo ružnu riječ
mislim da je krajnje vrijeme da se shvati da NAŠ trener ovdje ne može uspjeti, sve smo ljude iscjedili i odbacili i ne možemo očekivati da će nas neko od njih povesti u uspjeh, ne branim Adžema lik nas je unazadio 10 godina ali da je danas on na klupi bio mislim da ne bi sa stadiona izašao do petka
Ključali smo iz razloga što je to bilo treće kolo, Rudar nije znao da ulazi u Premijer ligu i kasno su krenuli i sa pojačanjima i sa svim, prva 2 kola primili 9 golova i onda nas nadigraju na Grbavici. Ni blizu situacija kao sada kada su stabilniji i uigraniji.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 feb 2026, 02:54

NekoSaDaleka je napisao/la:
16 feb 2026, 23:10
ja samo ne mogu vjerovat sa ljudi u 2026. godini nakon ovakog debakla od RUDARA iz PRIJEDORA prizivaju Amara Osima, u 2026. heeee bolan
a za ove
p
i
č
k
e
od igrača pojedinim treba napraviti pakao u Sarajevu da ne mogu izaci na ulicu da sami traze raskid
daj nam bolan juniore Kelmendija, Babanluk Korora Ćosića na gol nek bar ginu za ovaj dres
Ja eto oni će ginut 10. na tabeli u juniorskoj Premijer ligi. Zvijezda 09 ih otresla 5-0. De bolan.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 17 feb 2026, 05:47

Pozdrav iz Zenice, Čelikovac dakako

Dolazim u miru. Nisam bio na ovom forumu mozda 6 7 godina, pa ne znam da li se smijem ovdje oglasavati, znam da prije nisam mogao, odmah mi obrisu post. Ma sta me briga,nek se obrise moj post, to je najmanji problem. Nisam dosao nikoga da vrijeđam Nikada se nisam nasladjivao necijoj muci, necu ni Vasoj.
Nisam upucen u Vasu situaciju detaljno, ali nije mi jasno nakon odlicnih rezultata, da krenu ovakvi losi rezultati.
Da Vas pitam, gledam ovu pocetnu jedanestotricu prije meca sa Rudarom, koliko momaka je iz podmlatka Zelje tu? Dosta tih igraca poznajem
Drugo, mislim da ovdje nicu krivi ni Coric, ni Adzem, e ne znam za ovog novog trenera, ovdje moje misljenje treba smjeniti upravu, komplet. Jbg oni su uvijek svugdje u svakom klubu nedodirljivi.

Pa do kada ce inace prestati dominacija Zrinjskog i Borca, jesu li to Velez, Sarajevo i Zeljo zaboravili igrati fudbal?

Eto lijep pozdrav iz Zenice, nadam se da ce Zeljo brzo izaci iz krize, vi ste navijacki gigant, kad neko skine C.Zvezdu i Partizana sa liste najposjecenijih timova u regionu, on zasluzuje svako postovanje
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, delko, Hrasno15, ristagrad, Vanja8, Zigazaga i 67 gostiju.