FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Vozdra Gavrane.Znam te ja uvjek bio korektan i raja orava Zenicka.Ma ovo nema ni u Zanzibaru.10.000 bio prosjek raja ginu za Zelju i vidi sta bi.Doveli se amateri iz Holandije konta raja nemoze bit los od ovih nasih mladjih kad vidiš Sabica nije ti dobro.Celik ista prica ali eto nadam se ove godine derbiju ako ne ispadnemo.Vazda bio draži Čelik nego ove buranije ali nas i buranije oducise od fudbala.
Nekako se prespava. Ekipa koja protiv dvije najlošije ekipe nije uspjela napraviti ni jednu šansu, ekipa koju je Rudar sinoć odučio od fudbala, očigledno nije ekipa koja će parirati vodećim i uzeti Kup, koji nam je jedini izlaz u Evropu, nego će se grčevito boriti za opstanak. Ne vidim kako Slaviša može nešto promijeniti. U ove dvije utakmice sve je uradio pogrešno. Ne znam ni ovi novi igrači, jesu li pojačanja ili su se samo uklopili u opšte sivilo. Od poraza više boli da mi nismo stvorili niti jednu priliku, da nismo mogli kontrolisati igru protiv dvije najlošije ekipe. Ako preživi do subote, utakmica protiv Veleža mu je biti ili ne biti, mada ako i dalje bude tvrdoglav, sa nekim svojim postavkama, možda je bolje da bude smijenjen još danas.
Koga persiraš?Crni gavran je napisao/la: ↑17 feb 2026, 05:47Pozdrav iz Zenice, Čelikovac dakako
Dolazim u miru. Nisam bio na ovom forumu mozda 6 7 godina, pa ne znam da li se smijem ovdje oglasavati, znam da prije nisam mogao, odmah mi obrisu post. Ma sta me briga,nek se obrise moj post, to je najmanji problem. Nisam dosao nikoga da vrijeđam Nikada se nisam nasladjivao necijoj muci, necu ni Vasoj.
Nisam upucen u Vasu situaciju detaljno, ali nije mi jasno nakon odlicnih rezultata, da krenu ovakvi losi rezultati.
Da Vas pitam, gledam ovu pocetnu jedanestotricu prije meca sa Rudarom, koliko momaka je iz podmlatka Zelje tu? Dosta tih igraca poznajem
Drugo, mislim da ovdje nicu krivi ni Coric, ni Adzem, e ne znam za ovog novog trenera, ovdje moje misljenje treba smjeniti upravu, komplet. Jbg oni su uvijek svugdje u svakom klubu nedodirljivi.
Pa do kada ce inace prestati dominacija Zrinjskog i Borca, jesu li to Velez, Sarajevo i Zeljo zaboravili igrati fudbal?
Eto lijep pozdrav iz Zenice, nadam se da ce Zeljo brzo izaci iz krize, vi ste navijacki gigant, kad neko skine C.Zvezdu i Partizana sa liste najposjecenijih timova u regionu, on zasluzuje svako postovanje
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Hrasno15 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 07:04Nekako se prespava. Ekipa koja protiv dvije najlošije ekipe nije uspjela napraviti ni jednu šansu, ekipa koju je Rudar sinoć odučio od fudbala, očigledno nije ekipa koja će parirati vodećim i uzeti Kup, koji nam je jedini izlaz u Evropu, nego će se grčevito boriti za opstanak. Ne vidim kako Slaviša može nešto promijeniti. U ove dvije utakmice sve je uradio pogrešno. Ne znam ni ovi novi igrači, jesu li pojačanja ili su se samo uklopili u opšte sivilo. Od poraza više boli da mi nismo stvorili niti jednu priliku, da nismo mogli kontrolisati igru protiv dvije najlošije ekipe. Ako preživi do subote, utakmica protiv Veleža mu je biti ili ne biti, mada ako i dalje bude tvrdoglav, sa nekim svojim postavkama, možda je bolje da bude smijenjen još danas.
Imas sada Veleza i Slogu, ako se ne promjeni nista, ide opet 0 bodova.
Po meni, trebalo mu se još sinoć zahvaliti.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑17 feb 2026, 07:54Hrasno15 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 07:04Nekako se prespava. Ekipa koja protiv dvije najlošije ekipe nije uspjela napraviti ni jednu šansu, ekipa koju je Rudar sinoć odučio od fudbala, očigledno nije ekipa koja će parirati vodećim i uzeti Kup, koji nam je jedini izlaz u Evropu, nego će se grčevito boriti za opstanak. Ne vidim kako Slaviša može nešto promijeniti. U ove dvije utakmice sve je uradio pogrešno. Ne znam ni ovi novi igrači, jesu li pojačanja ili su se samo uklopili u opšte sivilo. Od poraza više boli da mi nismo stvorili niti jednu priliku, da nismo mogli kontrolisati igru protiv dvije najlošije ekipe. Ako preživi do subote, utakmica protiv Veleža mu je biti ili ne biti, mada ako i dalje bude tvrdoglav, sa nekim svojim postavkama, možda je bolje da bude smijenjen još danas.
Imas sada Veleza i Slogu, ako se ne promjeni nista, ide opet 0 bodova.
-
MisterBlue
- Kontakt:
Kud ne pade sinoć snijeg da odgodi utakmicu. Kako bi nam sad dobro došla reprezentativna pauza od 2 sedmice da se restartujemo i dozovemo…
Nestasica apaurina i ostalih sedativa za smirenje.Okrenut se crnom trzistu.
Vidjet ćemo, Husković i Galchev nisu registrovani, to je razlog što nisu bili u zapisniku. Ara isto.avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 feb 2026, 00:56Jel' problem ovo izvesti u Mostaru?
--------------Cosic----------------
Galcev--Bicakcic--Osmanovic--Alic
---------Pejic--------------Hodzic-----------
Vini----------Prokop---------------Cveta
------------Huskovic---------------
Mrs u pm i sef i komplet strucni stab
Ljudi moji ono je strasno bilo i mucno gledati onako nemocnog Zelju na svojoj grbavici protiv zadnje ekipe lige, heeeej rudara, nije to borac ili zrinjski ili sarajevo...ljudi su igrali ko da se ni u putu nisu sreli, goru utakmicu Zelje nisam odavno gledao.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Huskovic je izgleda bio vec registrovan prosle sedmice...Bonton je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:29Vidjet ćemo, Husković i Galchev nisu registrovani, to je razlog što nisu bili u zapisniku. Ara isto.avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 feb 2026, 00:56Jel' problem ovo izvesti u Mostaru?
- Lokomotifa
- Kontakt:
Slaviša je pokazao da ne umije. Kraj priče. Žao mi je.
Svaka čast upravi koja se fakat potrudila i dovela veliki broj igrača samo sa jednim ciljem - da napravimo iskorak i izborimo Evropu. A Slaviša ekipu gradi oko Rakića, Radovca, Šukilovića i ostalih. Ma adio ba. Dovedemo Muharema Huskovića, predstavimo ga kao rješenje u napadu, frajer na tribinama sjedi otkako je došao.
Najbolje rješenje je Denis Ćorić, treba ga još danas kontaktirati, a razlog je vrlo prost: zna gdje je pogriješio i sad će biti puno pametniji, posebno u formiranju stručnog štaba, sad neće sigurno dozvoliti Joldiće, Guše i Dervišije da mu rade iza leđa.
Dakle, Sanin i Nijaz imaju podršku, osjećam da im je stalo, ali promjena trenera mora doći još danas ako se ne želimo boriti za opstanak. Do njih je.
P. S. Nek niko ne govori treba strpljenje, treba vrijeme, bla bla, Željo je takav klub koji traži rezultate odmah i rezultate u kontinuitetu. To je Slaviša dobro rekao na početku 'Ovo je klub koji ne trpi prosjek' i baš zato treba da ode jer klub koji ne trpi prosjek možda ode u Federalnu ligu zbog njegovih katastrofalnih odluka.
VTŽ!
Svaka čast upravi koja se fakat potrudila i dovela veliki broj igrača samo sa jednim ciljem - da napravimo iskorak i izborimo Evropu. A Slaviša ekipu gradi oko Rakića, Radovca, Šukilovića i ostalih. Ma adio ba. Dovedemo Muharema Huskovića, predstavimo ga kao rješenje u napadu, frajer na tribinama sjedi otkako je došao.
Najbolje rješenje je Denis Ćorić, treba ga još danas kontaktirati, a razlog je vrlo prost: zna gdje je pogriješio i sad će biti puno pametniji, posebno u formiranju stručnog štaba, sad neće sigurno dozvoliti Joldiće, Guše i Dervišije da mu rade iza leđa.
Dakle, Sanin i Nijaz imaju podršku, osjećam da im je stalo, ali promjena trenera mora doći još danas ako se ne želimo boriti za opstanak. Do njih je.
P. S. Nek niko ne govori treba strpljenje, treba vrijeme, bla bla, Željo je takav klub koji traži rezultate odmah i rezultate u kontinuitetu. To je Slaviša dobro rekao na početku 'Ovo je klub koji ne trpi prosjek' i baš zato treba da ode jer klub koji ne trpi prosjek možda ode u Federalnu ligu zbog njegovih katastrofalnih odluka.
VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Nije menadžeru, to je razlog što je treniro odvojeno od ekipe.Hazre je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:35Huskovic je izgleda bio vec registrovan prosle sedmice...Bonton je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:29Vidjet ćemo, Husković i Galchev nisu registrovani, to je razlog što nisu bili u zapisniku. Ara isto.avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 feb 2026, 00:56Jel' problem ovo izvesti u Mostaru?
Sinoć nakon utakmice igraci Rudara istrčaju sprinteve pred kamerama.
Sjećam se Amara nakon jedne utakmice protiv Slobode u Tuzli da su se palili reflektori i treniralo se u 00.00h navece.
Ovim manekenima treba jedna čvrsta ruka a ne gospoda kao Stojanović.
Sjećam se Amara nakon jedne utakmice protiv Slobode u Tuzli da su se palili reflektori i treniralo se u 00.00h navece.
Ovim manekenima treba jedna čvrsta ruka a ne gospoda kao Stojanović.
-
itatabisine
- Kontakt:
Ako imate snage pogledajte pregled utakmice. Ono je horor, zaista sa tribina nije tako djelovalo ali kada se pogleda na miru jos veca tegoba u stomaku i dusi.
Zaista je nevjerovatno da kod prvog gola igraci Rudara imaju 50 metara praznog prostora kroz sredinu terena, nigdje nikog, onakav gol juniori ne bi primili. Haj da je bio korner ili prekrsaj pa da su nas ljudi ufatili na kontru, ali mi smo iz naseg napada dozvolili onakvu tranziciju, pa tu nije do trenera vec do igraca, gdje su bili Prokop, Milosevic, Eric, gdje su bili Sukilovic Sedorf Nastic i Alic, ono je zaista amaterizam od igraca.
Ne moze covjek biti pametan, ali opet smatram da promjenom trenera ne bi nista dobili, premalo je vremena da dodje neko novi i da preuzme vruc krompir. Slavisa je ipak prosao pripreme, po imenima ima solidan igracki kadar da li ce uspjeti posloziti ekipu vidjet cemo.
Moj savjet mu je da se rijesi svih bivsih igraca od Muftica, Sukilovica, Trupea, Erica, Sedorfa, Jaganjca, Krpica, Rakica jer sve dok i jedan od nabrojanih bude u rosteru mi necemo doci do pozitivnog rezultata.
Zaista je nevjerovatno da kod prvog gola igraci Rudara imaju 50 metara praznog prostora kroz sredinu terena, nigdje nikog, onakav gol juniori ne bi primili. Haj da je bio korner ili prekrsaj pa da su nas ljudi ufatili na kontru, ali mi smo iz naseg napada dozvolili onakvu tranziciju, pa tu nije do trenera vec do igraca, gdje su bili Prokop, Milosevic, Eric, gdje su bili Sukilovic Sedorf Nastic i Alic, ono je zaista amaterizam od igraca.
Ne moze covjek biti pametan, ali opet smatram da promjenom trenera ne bi nista dobili, premalo je vremena da dodje neko novi i da preuzme vruc krompir. Slavisa je ipak prosao pripreme, po imenima ima solidan igracki kadar da li ce uspjeti posloziti ekipu vidjet cemo.
Moj savjet mu je da se rijesi svih bivsih igraca od Muftica, Sukilovica, Trupea, Erica, Sedorfa, Jaganjca, Krpica, Rakica jer sve dok i jedan od nabrojanih bude u rosteru mi necemo doci do pozitivnog rezultata.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Evo me ko hazre postajem. U akciji prije 1 gola,Prokop je krenuo u akciju prema naprijed i jako dobro je sve odradio,ali Rakic nije uspio da odigra i izgubio je loptu,citav nas veznj red je ispao. U kobtra napadu katasteofalna reakcija i procijena Seedorfa ,i kraj price. Istih par situacija se desilo jos nekoliko puta. Samo cudo nas je spasilo da vec na poluvremenu ne gubimo 3 razlike.itatabisine je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:46Ako imate snage pogledajte pregled utakmice. Ono je horor, zaista sa tribina nije tako djelovalo ali kada se pogleda na miru jos veca tegoba u stomaku i dusi.
Sad ne govlrim tebi brate nista,ali moram ovo istaci. Ekipu cini 11 igraca,sistem i ono sto radis na terenu je nesto sto se uigrava i za to moras imati kvalitetne i inteligentne igrace.
Evo dovoljno mi je bilo da pogledam 2 tekme i onih par na pripremama,danodgovorno kazem da je Dominik Prokop najjaci vezni igrac koji je igrao za nas u zadnjih 15 tak godina. Jos od doba Ivice Huljeva i Semira Stilica.
Ako ti igrac ode naprijed,to sto si glup pa ne znas da pokrijes ili da odreagujes na kontru,to je druga stvar.
Jedva cekam da vidim Madzida i Prokopa u tandemu.
Inace J*** im pleme za ovaj osjecaj koji su navijacima nabili....
Kakva hrpa netalenta nakupljena u par sezona. Od Nijaza se ocekuje da ovo stabilizuje. Da dovede tog **** napadaca i krilo,da bar na nesto pocnemo liciti.
Ocekujem da ostaneteni ligi i nista vise. Ne ocekujem ni Europu,samo da krenete u dobrom smijeru.
Ovo se vise neda gledati. Ovakav jad odavno nije vidjen. A nagledali smo se svega proteklih godina.
Moj Madzide kakva si ti igracina,kad si sa ovim oko sebe nas uvjerio da smo neka ekipa.
Ja sam vam rekao da ce Prokop i Huskovic pokidati ovu ligu. Rang iznad su. Slusaj hazretaBarbareZeljin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 09:05Evo me ko hazre postajem. U akciji prije 1 gola,Prokop je krenuo u akciju prema naprijed i jako dobro je sve odradio,ali Rakic nije uspio da odigra i izgubio je loptu,citav nas veznj red je ispao. U kobtra napadu katasteofalna reakcija i procijena Seedorfa ,i kraj price. Istih par situacija se desilo jos nekoliko puta. Samo cudo nas je spasilo da vec na poluvremenu ne gubimo 3 razlike.itatabisine je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:46Ako imate snage pogledajte pregled utakmice. Ono je horor, zaista sa tribina nije tako djelovalo ali kada se pogleda na miru jos veca tegoba u stomaku i dusi.
Sad ne govlrim tebi brate nista,ali moram ovo istaci. Ekipu cini 11 igraca,sistem i ono sto radis na terenu je nesto sto se uigrava i za to moras imati kvalitetne i inteligentne igrace.
Evo dovoljno mi je bilo da pogledam 2 tekme i onih par na pripremama,danodgovorno kazem da je Dominik Prokop najjaci vezni igrac koji je igrao za nas u zadnjih 15 tak godina. Jos od doba Ivice Huljeva i Semira Stilica.
Ako ti igrac ode naprijed,to sto si glup pa ne znas da pokrijes ili da odreagujes na kontru,to je druga stvar.
Inace **** im pleme za ovaj osjecaj koji su navijacima nabili....
Kakva hrpa netalenta nakupljena u par sezona. Od Nijaza se ocekuje da ovo stabilizuje. Da dovede tog **** napadaca i krilo,da bar na nesto pocnemo liciti.
Ocekujem da ostaneteni ligi i nista vise. Ne ocekujem ni Europu,samo da krenete u dobrom smijeru.
Ovo se vise neda gledati. Ovakav jad odavno nije vidjen. A nagledali smo se svega proteklih godina.
Moj Madzide kakva si ti igracina,kad si sa ovim oko sebe nas uvjerio da smo neka ekipa.
-
perodeformero
- Kontakt:
Pa čim ti misliš da je Prokop jedan od najboljih igrača u zadnjih 15 godina nisu ni zaslužio drugačiji osjećaj, realno. Nijaz magija ti dovede hrpu **** od igrača i svaki je najbolji na svojoj poziciji, ne samo u ligi nego u zadnjih par godina u ovom dijelu Evrope, ali eto nekim čudom ne mogu da se sastave s loptom. A kad se sa ovim bude raskidalo dogodine tek ćeš onda vidjeti mukaBarbareZeljin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 09:05Evo me ko hazre postajem. U akciji prije 1 gola,Prokop je krenuo u akciju prema naprijed i jako dobro je sve odradio,ali Rakic nije uspio da odigra i izgubio je loptu,citav nas veznj red je ispao. U kobtra napadu katasteofalna reakcija i procijena Seedorfa ,i kraj price. Istih par situacija se desilo jos nekoliko puta. Samo cudo nas je spasilo da vec na poluvremenu ne gubimo 3 razlike.itatabisine je napisao/la: ↑17 feb 2026, 08:46Ako imate snage pogledajte pregled utakmice. Ono je horor, zaista sa tribina nije tako djelovalo ali kada se pogleda na miru jos veca tegoba u stomaku i dusi.
Inace **** im pleme za ovaj osjecaj koji su navijacima nabili....
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Nije mi nikako jasna naša logika.
Dali smo otkaz treneru koji je izborio Evropu, a zatim doveli trenera koji je odmah iz te Evrope ispao iako je bio bolji 90% dvomeča protiv bolje ekipe (na papiru). Nakon što je Adžem dobio otkaz doveli smo tog istog trenera kojeg je Adžem nadigrao i koji je dvomeč poslije primio 10 golova i te iste sezone popušio otkaz...
Dali smo otkaz treneru koji je izborio Evropu, a zatim doveli trenera koji je odmah iz te Evrope ispao iako je bio bolji 90% dvomeča protiv bolje ekipe (na papiru). Nakon što je Adžem dobio otkaz doveli smo tog istog trenera kojeg je Adžem nadigrao i koji je dvomeč poslije primio 10 golova i te iste sezone popušio otkaz...
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CCMuHa87, Ferroviere1987, ultra1987, voltron30 i 80 gostiju.