BarbareZeljin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 15:46
Ja cu samo par stvari istaci.
Ja bi dao punu podrsku treneru. Samo iz par razloga. Svi pricamo ponizili nas 0-3 sinoc. Tako je sve ste upravu.
Ali naa 5-6 godina ova nesorta od igraca sistemski ponizava. Treneri se mijenjaju kao na traci,imamo nizove poraza i bez pobijede kakve nismo imali u bivsoj Jugi. Pricamo o gubljenju svlacionice,mislim da je vakat da se svlacionica izgubi za igrace a ne za trenere.
Ko god pokusa zavesti red,uvesti modernije formacije,dokaze se da ovi igraci i oni od prije par sezona nemaju kvalitet. Namjerno opstruiraju,vezu poraze za porazima.
Treba se jednom.za sva vremena presjeci sa nekvalitetom. Slavisa jeste fulio u obje tekme. Ali trenerska logika je takva da nove igrace ne mozes utrpati odmah u ekipu. To je bilo oduvijek tako. Uredu podcijenio si ligu i mislio da ces izgurati. Meni je ono sinoc samo dokaz kakav nekvalitet se kod nas nakupio.
Vjerovatno ima vas koji misle da treba da leti. Mozda ste i upravu.
Ali vece ponizenje je sta smo mi trpili godinama. Ono sinoc je samo diploma za sveukupan nerad.
Vidi Barba. Moje mišljenje je da treba da leti. Ne možeš dva puta zaredom promašiti sa formacijom, ne možeš. Cijele pripreme je pokušavao formaciju koja je izgledala solidno i tu formaciju ne koristi nikako u prvenstvu. Je li glup? U Posušju se žali da nema energije i discipline, jesmo li mi krivi? Nakon promašene formacije na toj utakmici umjesto da se vrati "sigurici" sa priprema on izvodi još gluplji eksperiment. Raspad sistema vidi dijete i već je u 30. minuti morao da mijenja stvari. Ne možeš forsirati k'o sivonja i tražiti neke stvari od ovih amatera kad oni ne mogu, moraš im se na neki način prilagoditi. Neka pokušava dvije godine sa Muftićem, Sedorfom, Šukilovićem, Trupeom i Osmanovićem iznošenje lopte kroz pas igru, neće naučiti jer ne mogu. Mislio sam da ne mogu biti lošiji ali ih je on takvim učinio. Kakvi kazneni treninzi u 21h? Pušta im neke Japance da gledaju, ne znaju ko će igrati prvih 11 dva sata prije utakmice? Definitivno zalutao kod nas, to može možda proći u normalnim sredinama a mi to nismo. Igrali smo protiv dvije najlošije ekipe u ligi, ono čisto da se spomene. Jedan šut o okvir gola.
Kad ne budu dio ekipe: Muftić, Abdulahović, Trupe, Odinaka, Šukilović, Osmanović, Sedorf, Erik, Radovac, O'hand, Cvetanoski, Šabić, Rakić, Vini, Jaganjac, Konings, Krpić tek tad možemo nešto očekivati. Nikad nafake nećemo imati sve dok jedan od njih bude tu iz raznih razloga.