FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alipasino » 17 feb 2026, 20:43

Najveci komentar zadnjih 10 godina nekog forumaša.Ja sam optimista i mislim da necemo ispast.Eto dokle smo dosli.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 17 feb 2026, 20:43

AhmedNurudin je napisao/la:
17 feb 2026, 20:26
Oni su bez milaka zbog kartona ako nam to nešto znači. Bio im je standardan U21 igrač u polju, zabio je i zrinjskom ali oni nisu opterećeni time jer imaju Karića na golu U21. Nadam se da nam može pomoći, poraz na Grbavici je pokazao koliko suspendovan igrač može značiti. Vraćaju im se pidro nukic i hrkac iz suspenzije oni nisu ni igrali protiv sirokog. Mi smo što se kartona tiče kompletni.
Ne treba gledat njih nego sebe, a mislim da možemo dole odigrati dobro jer niko i neočekuje previše, pritom igrat ćemo na tranziciju, a to smo barem ove sezone znali kvalitetno odigrat.
Pobjeda dole može preokrenut sve.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 feb 2026, 21:24

zeljovolimte je napisao/la:
17 feb 2026, 19:08
Tesko je biti pametan, ovo ni najveci pesimista nije mogao predviditi.

Morali smo ozbiljnije uci u ovaj dio sezone. Ovakvom igrom necemo nikoga pobjediti.

Nas na ljeto bar im ugovori isticu, napustaju: Muftic, Abdulahovic, Sukilovic, Odinaka, Eric, Semdin, Bicakcic, Foco, Peixoto, Jaganjac, Krpic.

To je 11 igraca, a u medjuvremenu se moramo rijesiti Trupea, Sedorfa, Osmanovica, Rakica.

I na ljeto bi mogao ici opet totalni reset i autobuska stanica.
Vec sad moramo golmana traziti, prvu ili rezervnu opciju.

Nemoguce je napraviti ekipu koja ce moci biti tu i iduce sezone.
Jedino 3-5-2 ili 3-4-3 ili sa Prokopom ili Milosevicem na krilu.

Nesto se mora desiti..
Dje ce brate milos na krilo moj rahmetli dedo brzi od njega
Meni nije jasna raja sve tjeraju, ali im milosevic igracina
Kume frajr prespor vrti loptu u krug pegla je i kad je pred golom ne moze da stigne da osuta, jer je prespor
Lik je jedan od igraca koji usporavaju igru, tehnicki je medju najboljima, lijepi se lopta za noge i sve to stoji, ali dzaba prespor je
Frajr igra svaku utakmicu i nikad ne moze da pridje golu
Evo odigrao je skoro 20 utakmica i bezopasan jee
Odinaka vise u protivnickom sesnaesterxu nego on, ali odinakina tehnika smijesna i svi ga tjeraju
Stalno svi se tjeraju, ali milosevic je neforiljiv, a kladim se da ce ga prije Dragovic zabiti nego on
Meni je on igrac za cuvat posjed, rezultat i nista vise od toga
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 feb 2026, 21:52

Svi su bili loši, bez iznimke...

Muftić ispucava loptu u aut a utakmica se lomi i mi kao nešto pritišćemo.
Bekovi, ne znam ko je više lutao i ko je sporiji. Nastić ili Troupee. Uvlače se u sredinu idu nešto naprijed ljudi nam pucaju kontre dva na dva.
Štoperi... Ne znaš ko je više pogubljen i zbunjen na terenu. 200 lopti bacili u bunar i dva puta pogodili našeg igrača.
Erick kao da je na terminu prvi put ne može da poveže pasa a gleda samo kako će se sa nekm pobiti.
Milošević zuji i dribla a malo efekta. Nit on zna kud bi nit ga neko prati.
Alić zalutao na krilo. 15 puta se zabio u protivničkog igrača. Kakav bek na krilu majo draga.
Cvetanovski u prvih 30 minuta bar jedno 15 lopti predao protivniku.
Rakić i ono što sam mislio da može on ne može.
Prokop je možda jedini koji bi se mogao nešto izdvojiti ali nije to uopšte teško u moru indisponiranih igrača sa niskim samopouzdanjem. Treba li reći šta je profulao i koliko je lopti izgubio i on.
Od zamjena jedini Vidi imao nešto vrijedno pomena a i on je više puta usrao nego dobroga donio.

Ukratko, jedna skupina indisponiranih igrača koji pokušavaju nešto bez jasnog cilja.

Na Slaviši je da to utegne a ako ne može da tražimo nekoga ko može.

Edit : Možda malo pretjerujem ali meni je to tako izgledalo.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 17 feb 2026, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 feb 2026, 21:53

Jedini logičan slijed je dodatno čišćenje ekipe. Problematični igrači se moraju maknuti. Igrači na koje se ne računa moraju na tribine. Igrači koji igraju toplo-hladno također. Nekima klupa a nekima tribina. Da malo dođu sebi. To moraju da urade ma ko bio trener u Mostaru. Što se tiče Stojanovića, dati mu utakmicu u Mostaru da nas demantuje i da nam pokaže zašto je tu. Nakon utakmice i rezultata procijeniti šta dalje. Nešto nam moraju ponuditi pa kako god. Igru, borbu, zalaganje, volju, da pogledaju barem prema golu.

Ako budemo poraženi i ako ne bude igre nema se tu šta dalje pričati. Raspored je paklen, Sloga nam stiže a u kupu još imamo šanse, da smo najgori ja se opet nadam da možemo otići do kraja. Po meni nema smisla da saradnja ide i dalje ako budemo poraženi u Mostaru a posebno ako ne prikažemo bar nešto od igre. Ako budemo poraženi a on ostane samo bi pali u identičnu zamku kao sa Brunom. Čekanja nema posebno kad je kup tu. Tu utakmicu ako ne riješimo kod kuće tamo se sigurno nećemo čupati.

Opet kažem ne smijemo upasti u zamku kao sa Brunom. Fudbala nigdje a nadamo se da ćemo progirati i onda čekamo. Ne. Po meni je bolje da se odmah kaže da je odabir promašen i da smo pogriješili sa trenerom nego da se radimo ludi. Promašeno pa šta? I drugi su mašali pa eno ih. Odmah punom parom na posao da se greška anulira. Ni slučajno se ne smije dogoditi da nam rezultati kažu da je trener promašen a da se mi radimo ludi jer ne želimo da nam se ta greška upiše pa ga puštamo još i još i još da demantuje kritičare i da pokuša da nas sapere.

Ključno je da se neka lica sklone. Neki na tribinu a neki na klupu. Potrebna nam je promjena energija i snage. Gurnuti par mladića sa pojačanjima pa da vidimo od čega su. Nakon sinoć kontam da gore ne može. Ljudi su nas odučili od fudbala.

Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Freeman - Muharem.

Na klupu djecu i one što su najmanje loši. Ostale na tribine. Teško da može gore od sinoć. Ako ništa pojedinci će se napeti da se pokažu na debiju a neki malci da zaslužuju šansu i da ih se šikanira onako. Hoćemo li mi nešto lošije izgledati sa Ćosićem na golu? Teško. Sa Freemanom i Ibraheemom na krilu? Teško. Muftića i Mateja poslati na hlađenje. Kao i Ericka. Neka ih malo u šeheru.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 17 feb 2026, 21:57

muharemovicdzelo je napisao/la:
17 feb 2026, 21:53
Jedini logičan slijed je dodatno čišćenje ekipe. Problematični igrači se moraju maknuti. Igrači na koje se ne računa moraju na tribine. Igrači koji igraju toplo-hladno također. Nekima klupa a nekima tribina. Da malo dođu sebi. To moraju da urade ma ko bio trener u Mostaru. Što se tiče Stojanovića, dati mu utakmicu u Mostaru da nas demantuje i da nam pokaže zašto je tu. Nakon utakmice i rezultata procijeniti šta dalje. Nešto nam moraju ponuditi pa kako god. Igru, borbu, zalaganje, volju, da pogledaju barem prema golu.

Ako budemo poraženi i ako ne bude igre nema se tu šta dalje pričati. Raspored je paklen, Sloga nam stiže a u kupu još imamo šanse, da smo najgori ja se opet nadam da možemo otići do kraja. Po meni nema smisla da saradnja ide i dalje ako budemo poraženi u Mostaru a posebno ako ne prikažemo bar nešto od igre. Ako budemo poraženi a on ostane samo bi pali u identičnu zamku kao sa Brunom. Čekanja nema posebno kad je kup tu. Tu utakmicu ako ne riješimo kod kuće tamo se sigurno nećemo čupati.

Opet kažem ne smijemo upasti u zamku kao sa Brunom. Fudbala nigdje a nadamo se da ćemo progirati i onda čekamo. Ne. Po meni je bolje da se odmah kaže da je odabir promašen i da smo pogriješili sa trenerom nego da se radimo ludi. Promašeno pa šta? I drugi su mašali pa eno ih. Odmah punom parom na posao da se greška anulira. Ni slučajno se ne smije dogoditi da nam rezultati kažu da je trener promašen a da se mi radimo ludi jer ne želimo da nam se ta greška upiše pa ga puštamo još i još i još da demantuje kritičare i da pokuša da nas sapere.

Ključno je da se neka lica sklone. Neki na tribinu a neki na klupu. Potrebna nam je promjena energija i snage. Gurnuti par mladića sa pojačanjima pa da vidimo od čega su. Nakon sinoć kontam da gore ne može. Ljudi su nas odučili od fudbala.

Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Freeman - Muharem.

Na klupu djecu i one što su najmanje loši. Ostale na tribine. Teško da može gore od sinoć. Ako ništa pojedinci će se napeti da se pokažu na debiju a neki malci da zaslužuju šansu i da ih se šikanira onako. Hoćemo li mi nešto lošije izgledati sa Ćosićem na golu? Teško. Sa Freemanom i Ibraheemom na krilu? Teško. Muftića i Mateja poslati na hlađenje. Kao i Ericka. Neka ih malo u šeheru.
@muharemovicdzelo ima li ijedna naznaka da bi se to moglo desiti ili svi mi to bez veze iščekujemo i nadamo se tome?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 17 feb 2026, 21:58

Pejić, Galchev i Bičo moraju igrati u subotu, u kakvoj god formi bili. Ja bih i Nastića stavio na lijevog stopera i Alića na beka. Ara isto ako je iole spreman - za njega bar znamo da će ginuti. Moramo vratiti stabilnost u zadnjoj liniji. Nastić nije najbrži igrač, ali ima tehniku i iskustvo koje se nažalost ne ističe još jer nema s kim igrati, svi oko njega pogubljeni i/ili nezainteresovani. Mislim da bi s kvalitetnim igračima oko sebe (gore pobrojanim) bio skroz drugi.

Velež nije toliko kvalitetan, mislim da će se i prefurati da će nas poderati kući (lako je to pomisliti kad nas pogledaš), i da ih možemo iznenaditi, al' sa ovim igračima koji su zadnju igrali, ne.

Imam osjećaj da Slaviša misli da može izvući nešto iz ovih panjeva, ma nema šanse dragi Slaviša. Zaboravi na Ericka, Rakića, Trupea, Šukilovića, Seedorfa. Možda oni na treningu i pokažu nešto ali oni nisu dobre utakmice odigrali od septembra. Niko od njih. **** te taj profesionalni fudbaler koji ne zna solidnu partiju pružit u 5-6 mjeseci. Nadam se da je Nijaz sjeo s trenerom i da će pokazati muda i presjeći za ove igrače, i da neće više eksperimentisati s formacijama. Daj nam 4-2-3-1. Mora sredina biti bliže štoperima, pogotovo kad pokušavaš iznijeti loptu kako pokušavaš. Daj Mukija da vidimo na krilu il špicu. Skini i Muftu, vidi se na njemu da nije ni fudbalski ni psihički u dobrom stanju. Možda ga klupa razdrma. Ne vidim šta bi drugo moglo.

Daj samo da se ne stidimo igre **** mater, makar izgubili.

Gurati omladinu sad u prvu postavu bi bila katastrofa, ali treba dati Dragoviću, Korori, Gojaku (?) šansu sa klupe. Sigurno mogu boljih i požrtvovanijih 20 minuta pružiti nego Rakić ili Krpić. Ja ne znam šta se tu dešava s Gojakom, nikako da mu se da prava prilika.. nisam očekivao da će uletiti Dragović ispred njega, ali Bgm prvo dobi Fočo šansu pa sad i Eldar, je li do stava/ponašanja?

I jel bilo treninga danas ili je hlađenje?
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 17 feb 2026, 22:00

Divim se ljudima koji Nastića nazivaju pojačanjem

Na šta taj čovjek liči, na sportistu sigurno ne

Pojačali smo se uglavnom
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 17 feb 2026, 22:04

Ćosić - Alić, Bičakčić, Seedorf, Galchev - Pejić, Erick, Dragović - Cveta, Prokop, Husković.

Nastić mi ne djeluje stabilno, Pejića bi stavio bliže Biči i Seedorfu, u fazi odbrane kao trećeg stopera. Ericka zalijepio za Vehabovića. Dragović kao spona odbrane i napada (nešto što fali u ove dvije utakmice). Cveta kao široko krilo, Prokop kao inverted winger koji ulazi unutra loptom.
Cveta, Husković i Prokop brzinom mogu napravit probleme njihovim visokim stoperima. Vinija uvest u drugom da ih nagazi dodatno kad su umorni.
Još jedna stvar, imamo nisku ekipu, kornere treba kratke izvodit, onda napunit petarac i zalomit oštru loptu, tako šansa za golom drastično raste.
Zadnja izmjena: Arma00, dana/u 17 feb 2026, 22:07, ukupno mijenjano 2 puta.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 17 feb 2026, 22:05

Magija Nijaz ce ovoga iz Amerike dovesti na prosjački štap, jadnik neće imati za imareta. Jedna ti majka kad se dogodine krenu raskidati ugovori sa ovim nastićima prokopima dokopima i ostalim, a trener to će već da bude cirkus nakon dva kola, pljuni gutu mirviću

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 17 feb 2026, 22:08

slika

Mani se Slavisa Troupea, Seedorfa, Sukilovica, Osmanovica, Krpica, Jaganjca, Rakica i Ericka.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 feb 2026, 22:08

Ova ekipa vise nigdje ne moze gola dati a kamoli uzeti bodove. Grcevita borba do zadnjeg kola, bolje sad zvati vladu nego nakon 3 kola kad budemo u jos tezoj situaciji.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 17 feb 2026, 22:10

Arma00 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:04
Ćosić - Alić, Bičakčić, Seedorf, Galchev - Pejić, Erick, Dragović - Cveta, Prokop, Husković.

Nastić mi ne djeluje stabilno, Pejića bi stavio bliže Biči i Seedorfu, u fazi odbrane kao trećeg stopera. Ericka zalijepio za Vehabovića. Dragović kao spona odbrane i napada (nešto što fali u ove dvije utakmice). Cveta kao široko krilo, Prokop kao inverted winger koji ulazi unutra loptom.
Cveta, Husković i Prokop brzinom mogu napravit probleme njihovim visokim stoperima. Vinija uvest u drugom da ih nagazi dodatno kad su umorni.
Još jedna stvar, imamo nisku ekipu, kornere treba kratke izvodit, onda napunit petarac i zalomit oštru loptu, tako šansa za golom drastično raste.
I pokušavamo čini mi se sa Slavišom igrati ili na prvu ili drugu stativu al džaba kad Erick ubaci jednu od 10 dobro.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 feb 2026, 22:15

GIBRA je napisao/la:
17 feb 2026, 22:00

Pojačali smo se uglavnom
Cuj ovog rektalnog planinara iz rajlovca. Sigurno si ti vise zaradio od botovanja nego Nastic samo u Poljskoj.

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 17 feb 2026, 22:29

perodeformero je napisao/la:
17 feb 2026, 22:05
Magija Nijaz ce ovoga iz Amerike dovesti na prosjački štap, jadnik neće imati za imareta. Jedna ti majka kad se dogodine krenu raskidati ugovori sa ovim nastićima prokopima dokopima i ostalim, a trener to će već da bude cirkus nakon dva kola, pljuni gutu mirviću
Puši ga i ti i grande
1921-1987

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 17 feb 2026, 22:31

GavranBeli je napisao/la:
17 feb 2026, 22:15
GIBRA je napisao/la:
17 feb 2026, 22:00

Pojačali smo se uglavnom
Cuj ovog rektalnog planinara iz rajlovca. Sigurno si ti vise zaradio od botovanja nego Nastic samo u Poljskoj.
:lolno:

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 17 feb 2026, 22:32

9 od 11 igraca koji su igrali kod Adzema juce je pocelo utakmicu i mi se pitamo kako igramo lose. Jednostavno treba vremena da se posloze mnoge stvari. Puno je igraca doslo poslije priprema i po najavama bice ih jos tako da ne treba ocekivati previse.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 feb 2026, 22:34

maldini3 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:32
9 od 11 igraca koji su igrali kod Adzema juce je pocelo utakmicu i mi se pitamo kako igramo lose. Jednostavno treba vremena da se posloze mnoge stvari. Puno je igraca doslo poslije priprema i po najavama bice ih jos tako da ne treba ocekivati previse.
Duze vremena nemamo tim, nemamo lidera na terenu (muftic to nije i ne moze on biti kapiten), nemamo sistem igre, igraci nemaju svrhu na terenu i lutaju po terenu ko muha bez glave
Prokop jedan od najboljih igraca, protiv Slavije zabio, a mogao je zabiti i rudaru da nemamo los teren
Bicakcic nije igrao, Huskovic nije igrao, Galcev nije igrao,Pejic, Nastic su novi i nisu oni krivici
Da sam se pitao ostavio bih Karamaraka za kapitena, a Nastica ne bi dovodio
Nastic je ok rotacijski igrac za nase uslove, ali kao sto sam rekao nemamo sistem i svi izgledaju ispodprosjecno
Istina je da su neki igraci visak, istina je da treba rez, ali to nema veze sa novim igracima, upravom kluba
Mozda su ppgrijesili sa najavama, jer mnoge sad boli **** samo primaju platu i ne zele da se trose
Trener je potcijenio ligu, a precijenio neke nase igrace misleci da moze s njima igrati razlicite formacije, a ne znam sta rade pomocnici koji su duze vremena tu i ne ukazuju na probleme
Nas najveci problem je amf igrac, prijenos lopte izmedju veznog i napadaca gdje ne postoji nikakva konekcija izmedju veznog i napadaca
Svaki napad nam se svodi na krila, kad su krila pokrivena mi ne postojimo u napadu, sav pritisak ide na sredinu koju izgubimo i logicno je da cemo gubiti utakmice
Napadac uvijek udvojen sam odsjecen, po strani nesto pokusavamo, a u sredini ne mozemo tri pasa sastaviti
Vrlo slicno igrama repke repke i porazi na slican nacin
Zelji je potreban veliki rez sto igracki to, strucnom stabu, op To su imena koja se duze vremena motaju u klubu, a iza njih samo problemi za ravoj i funkcionisanje kluba
Za sve to moracemo cekati do augusta, a do tad prezivjeti kako znamo
Trebaju nam iskusni trener iz skole Salzburga, Porta, Dinama, Psv da Kororu, Dragovica, Mujkica, Freemana, Ibraheema pravilno razvoje, Treba nam svjeze krvi, mladih talentovanih prosperiteta…Jednostavno u dva mjeseca je nemoguce sve probleme iz proslosti rijesiti
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 17 feb 2026, 22:38

maldini3 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:32
Protiv Posušja je trebalo biti 5,6 novih igrrača(kvalitetnih, a ne ovakvih poput Nastića) u prvih 11, ali mi dvije tekme zaredom igramo sa ekipom koja nikog nije pobjedila u prvoj polusezoni
Čudimo se porazima, iskreno, oni što poznaju fudbal, baš se i ne čude
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 17 feb 2026, 22:50

BarbareZeljin je napisao/la:
17 feb 2026, 20:37
Bersaga je napisao/la:
17 feb 2026, 16:16
BarbareZeljin je napisao/la:
17 feb 2026, 15:46
Ja cu samo par stvari istaci.
Ja bi dao punu podrsku treneru. Samo iz par razloga. Svi pricamo ponizili nas 0-3 sinoc. Tako je sve ste upravu.
Ali naa 5-6 godina ova nesorta od igraca sistemski ponizava. Treneri se mijenjaju kao na traci,imamo nizove poraza i bez pobijede kakve nismo imali u bivsoj Jugi. Pricamo o gubljenju svlacionice,mislim da je vakat da se svlacionica izgubi za igrace a ne za trenere.
Ko god pokusa zavesti red,uvesti modernije formacije,dokaze se da ovi igraci i oni od prije par sezona nemaju kvalitet. Namjerno opstruiraju,vezu poraze za porazima.
Treba se jednom.za sva vremena presjeci sa nekvalitetom. Slavisa jeste fulio u obje tekme. Ali trenerska logika je takva da nove igrace ne mozes utrpati odmah u ekipu. To je bilo oduvijek tako. Uredu podcijenio si ligu i mislio da ces izgurati. Meni je ono sinoc samo dokaz kakav nekvalitet se kod nas nakupio.
Vjerovatno ima vas koji misle da treba da leti. Mozda ste i upravu.
Ali vece ponizenje je sta smo mi trpili godinama. Ono sinoc je samo diploma za sveukupan nerad.
Vidi Barba. Moje mišljenje je da treba da leti. Ne možeš dva puta zaredom promašiti sa formacijom, ne možeš. Cijele pripreme je pokušavao formaciju koja je izgledala solidno i tu formaciju ne koristi nikako u prvenstvu. Je li glup? U Posušju se žali da nema energije i discipline, jesmo li mi krivi? Nakon promašene formacije na toj utakmici umjesto da se vrati "sigurici" sa priprema on izvodi još gluplji eksperiment. Raspad sistema vidi dijete i već je u 30. minuti morao da mijenja stvari. Ne možeš forsirati k'o sivonja i tražiti neke stvari od ovih amatera kad oni ne mogu, moraš im se na neki način prilagoditi. Neka pokušava dvije godine sa Muftićem, Sedorfom, Šukilovićem, Trupeom i Osmanovićem iznošenje lopte kroz pas igru, neće naučiti jer ne mogu. Mislio sam da ne mogu biti lošiji ali ih je on takvim učinio. Kakvi kazneni treninzi u 21h? Pušta im neke Japance da gledaju, ne znaju ko će igrati prvih 11 dva sata prije utakmice? Definitivno zalutao kod nas, to može možda proći u normalnim sredinama a mi to nismo. Igrali smo protiv dvije najlošije ekipe u ligi, ono čisto da se spomene. Jedan šut o okvir gola.
Kad ne budu dio ekipe: Muftić, Abdulahović, Trupe, Odinaka, Šukilović, Osmanović, Sedorf, Erik, Radovac, O'hand, Cvetanoski, Šabić, Rakić, Vini, Jaganjac, Konings, Krpić tek tad možemo nešto očekivati. Nikad nafake nećemo imati sve dok jedan od njih bude tu iz raznih razloga.
Nista ti nisi rekao sa cime se ne mogu sloziti. Ja sam nakon Posusja bio bijesan i nista mi nije bilo jasno.
Generalno sta god covjek da napise drugacije,ne moze se ne sloziti sa drugim koji misle na suprotan nacin. Ne mozes vise znati ni sta je dobro ni sta lose.
Samo razvuklo senovo dugo brate i traje li traje. Nema sta mi nismo pokusali sa trenerima u proteklih par godina. Ja samo znam da kod svih drugih ekipa godinama vise fudbalskog vidim nego kod nas.
Mi godinama dobijamo na neku atmosferu,a onog fudbalskog nam je sve manje i manje.
Nije lagan ni proces u koji smo usli. Gotovo 95 posto ekipa sa velikim ulaganjima su imali ogromne probleme u prvih par sezona. Nemali broj slucajeva je bio gdje su dozivljavali slicne stvari kao mi sinoc.
Mi smo postali sredina koja guta i trosi ljude. Vjeruj mi brate ako ovako nastavimo,pa nama nikk ziv nece htijeti doci za trenera. Mi potrosismo ljude u mjesec ili dva.
Jednom jednostavno se mora presjeci. Svako moze da pogrijesi. Igraci grijese sezonama,pa im se zaboravi. Moze i uprava da fuli i pogrijesi,ali brate stani jednom iza svog projekta cvrsto,pa i da pogrijesis,nakon odredjenog vremena se izadje i kaze ,jeste zajebali smo,preuzimamo odgovornost,radicemo jos jace i bolje .
Ne mogu se oteti dojmu,da su najveci svjetski treneri,koje je klub istrpio a bili su zreli za otkaza mnogo puta u karijeri,postali bas to sto su postali,jer je neko stao iza njih.
Ne kazem ja da to mora biti Stojanovic,pogubio se i on. Ali mi cemo djelovati vrlo neozbiljno,jer smo prije mjesec rekli da nam treba vremena 2-3 sezone da klub vratimo gdje pripada.
Znamo svi kakvu ekipu imamo,evo sad na surov navin su saznali i Brkovic i Stojanovic,ali da ga nabijemo nogom nakon mjesec i pol. Onda nam teza i prica sa prve press konferencije odmah pada u vodu.
Vjeruj mi brate sam sebi psujem sve po spisku,sto ovo pricam i najradije bi ih sve poslao u 3 pm,i trenera i igrace,ali kad malo razmislim,i na sve nelogicnosti koje ovaj covjek radi u 2 kola,ne mogu da ga krivim,jer znam koliko smo slabi.
Pogotovo sto igra prema naprijed,koji nam je i bez ovih 7 novih igraca,bio najveci problem,i ti mu nedovedes nikoga,e pa ja ne znam zaista sta mi ocekujemo.
Sinoc je 7 nasih igraca izgledalo kao Maldivi na zinskoj Olimpijadi,a kad se igra formacija koja nam odgovara,jedva da dobacimo do Bosne na Olimpijadi.
Ne znam nek rade sta hoce,ali zaista nam nije lako trpiti sve ovo.
Zadnja tvoja rečenica je suština. Imaju ljudi koji su zaduženi za ovo pa neka riješe. Niko od nas ne bi bio sretniji da pobijedimo u subotu i da se popravimo na terenu. Možda i griješim jer sam malo je reći razočaran. Neka me demantuje Slaviša već za 4 dana pa da se dozovemo kako treba :D
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Bing [Bot], mavi, Paromlinac, strucnjak9, ultra1987, Vedrana, zeljovolimte i 118 gostiju.