Amar Dedić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Edincapitano
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la Edincapitano » 17 feb 2026, 22:52

jasmin10 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:45
nebeskasila je napisao/la:
17 feb 2026, 22:42
jasmin10 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:32

Joj druze pa ne igra trenutno u Celiku. Nisi treninzi u Realu bolji nego u Benfici.
Pretjera ga malo. Jedte Benfica velik klub, ali ne moze u istu recenicu sa Realom ni u cemu
Pa da li ti fakat misliš da se u Realu trenira nešto bolje nego u Benfici? Drugo je to sto Real ima najbolje igrače svijeta i po tome se ne mogu porediti.
Benfica za trenera ima Mourinha i njegov trenerski stab dok Real ima Arbelou.
Hajd ba suti vise, gledaj utakmicu i uzivaj

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 17 feb 2026, 22:52

Edincapitano je napisao/la:
17 feb 2026, 22:50
jasmin10 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:42
Edincapitano je napisao/la:
17 feb 2026, 22:39

Sigurno je isto trenirati kao desni bek protiv Viniciusa i Mbappea svaki dan kao i Rafa i Skjellerup u Benfici. :rol: :rol: :rol:

Ovo samo govori tvoje znanje oko fudbala
Hahahaha kakav glupan. Pa nije ti to termin da igras svaki trening 11 na 11 i tako napreduješ :rol:
Boze sacuvaj kakav glupan.
Jos jedan dokaz koliko malo znas o fudbalu. Svaki put kad nesto napises, totalno se izblamiras. :rol:

Svaki trening se zavrsava igrom, makar 5 na 5 ili 11 na 11, gdje se radi taktika. To zna svaka osoba koja je igrala fudbal jos od mladjih kategorija, a kamoli na ovom nivou. Sta ti mislis da oni rade inace, hodaju okolo i ljube se?

Druga stvar, ogromna je razlika igrati s naprimjer Mbappeom ili Viniciusom. To su momci koji su osvojili Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo i koji te guraju do maksimuma, jer su oni najbolji. Kad igras s njima, moras biti medju najboljima na svijetu. Logika, prijatelju.

I trece, intenzitet treninga u Realu i Benfici, kao i uslovi oko trening centra, su kao dan i noc. Pogledaj malo na internetu pa ces vidjeti.

Sve u svemu, glatko se vidi da nikad nisi igrao fudbal nigdje, osim mozda sto si nekad usao kao golman na terminu. :rol:
On ti je struĆnjak za francuske defanzivce što se prodaju po triput većoj cijeni u epl.
Koševo Zapad

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 17 feb 2026, 22:52

Joj što kakite za gol. Da mi je samo vidjeti tog RB koji bi bolje reagovao u onoj situaciji protiv Viniciusa. Miske je ljudima u onakvim situacijama izvaljivao kukove a kamo li ne Vinicius.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 feb 2026, 22:52

231983 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:52
Joj što kakite za gol. Da mi je samo vidjeti tog RB koji bi bolje reagovao u onoj situaciji protiv Viniciusa. Miske je ljudima u onakvim situacijama izvaljivao kukove a kamo li ne Vinicius.
:thumbup:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 feb 2026, 22:53

231983 je napisao/la:
Pa ono je sasvim normalna reakcija beka. Drugo je to sto je ovaj zavukao nemoguce. Ne napada bek agresivno svaki put kad krilo ima loptu, posebno ne u onoj situaciji.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 17 feb 2026, 22:55

jasmin10 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:53
231983 je napisao/la:
Pa ono je sasvim normalna reakcija beka. Drugo je to sto je ovaj zavukao nemoguce. Ne napada bek agresivno svaki put kad krilo ima loptu, posebno ne u onoj situaciji.
Pa zato i kažem. Jbt ovdje ispade kao da je kreno Amar da ga dribla, ovaj mu uzeo loptu, provukao dva put kroz noge i zabio gol.
Pa sta je trebao tačno da mi je znati!? Da je povukao nogu samo bi ga oborio, penal, i opet ista stvar. Plus žuti karton.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 17 feb 2026, 23:05

Bravo Amare! :bih:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 feb 2026, 23:19

Vrhunska partija i tacka. Odigrao je na najvisem nivou.
Jedino sto je vidljivo jeste fizicka sprema, kao da je pao pred kraj, kad ode u kontru sporo se vracao, znao je nekad setkati. Vjetovatno ovi sitni izostanci da su uzeli danak, ali vratit ce se to ubrzo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 17 feb 2026, 23:20

Evo i na Areni komentatori kažu da je moralo ovdje ići na udvajanje Vinija, nijednom nisu spomenuli Dedića kao krivca bilo kakvog.
Samo je stručnjacima s foruma krivac glavni.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 feb 2026, 23:23

Ne možeš ondje ništa, sa onim moraš da živiš i to je to. Vini je previše dobar da bi ga iko zaustavio pa da nema nijednom neku 100%tnu šansu ili da ne da gol. Dedić je svoje odradio na maestralan način, maksimalno je usporio Vinija što je i bio zadatak.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 feb 2026, 23:23

Ma Dedic je veceras dokazao da moze igrati ovaj nivo. Protiv bilo kojeg drugog igraca na svijetu ( osmi mbapea i lamina) bi njegovo postavljanje bilo na vrijeme ali protiv ove zvijeri je to prekasno.
Steta sto je ljudski odron ali ovakav rad nogu i brzina su nevjerovatni.
Od njega mi je gori samo arda guler koji je kao nas jusuf nurkic. Zabio glavu u crnacko dupe i da mu ovaj na terenu kaze pusi mi cundarsona on bi to i uradio.

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 17 feb 2026, 23:37

Jedan od boljih bekova u Evropi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 feb 2026, 00:04

Odličan je bio večeras, najviše mi se svidjela defanzivna odgovornost, dvije utakmice protiv Reala i jednog od najboljih krilnih igrača na svijetu su to definitivno pokazale.

Šteta one majstorije Vinija ali yebiga, to su takvi igrači malo im prostora treba i kaznit će te mada ne mislim da će onaj gol uticati generalno na mišljenja o njegovoj partiji. Realno dva tri puta je u direktnom duelu zaustavio Viniciusa, mislim da ga nijednom nije prošao 1vs1, a u drugom poluvremenu je u jednoj situaciji fino odbio i Mbappeov nalet.

Što se tiče ofanzive tu mi je isto bio okej, par puta se našao blizu šesnaesterca i generalno je donosio dobre odluke osim one jedne situacije gdje je dao kratak poprečni pas kojeg je presjekao igrač Reala, ali mislim da mu je saigrač odmah faulom sasjekao potencijalnu kontru.

Evidentno je, također, da je malo ostao bez snage pred kraj ali nije to prvi put da vidim kod njega jer očigledno ove česte povredice u zadnje dvije-tri sezone utiču na to pa mu je teško izdržiti vrhunski tempo na meču. Ja se nadam da on može riješiti te mišićne probleme jer će mu to stvarati velike probleme u budućnosti. Sjećam se recimo Pjanića tamo negdje do 2012. ili 2013 godine, imao sam osjećaj da je svaku drugu-treću tekmu nešto sitno povrijeđen i da nikada neće imati kontinuitet, ali se kroz godine totalno riješio tih problema. Mislim ne znam jesu li i kod njega bile mišićne povrede, samo priželjkujem sličan scenario i kod Amara :D

Recimo i Kolašinac je bio takav, koliko je samo puta bio povrijeđen u Arsenalu, ali nakon odlaska u Marsej i ulaska u neke zrele/najbolje godine to se opet smanjilo na neki podnošljiv nivo, ne računajući naravno onu povredu koljena proljetos.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CHR
Kontakt:

Post Postao/la CHR » 18 feb 2026, 01:06

Dobar post.

Ne pamtim da je Kola bio takav. Kola je pretrom(klasicni engleski bek iz 2000tih), btw. Deda samo tako moze na krilo.

Zato Kola danas igra stopera. :mrgreen:

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 18 feb 2026, 02:39

Uh sta reci.

Tip utakmice i protivnika koje ako imas srece sretnes jednom u karijeri.

Real trenutno ubitacan.

Dedic je na svojoj povrsini koju pokriva precnik 40 metara uvijek imao dva mislim najbrza i mozda najskuplja igraca u svijetu.

Ako ste obratili paznju sigurno instrukcije Murinja da se stoji minimalno 10 metara od igraca da ne bi ispali u duelu i to je pratio bas svaki igrac Benfike.

Dedic se cijelo vrijeme drzao toga i cak je dobio instrukcije u kojim samo situacijama moze da ide naprijed. Vrlo vrlo disciplinovano je to odradio.

E sada kod gol situacije mozda je morao da ide vise u tijelo ispao je malo pasivan na prvi pogled. Ono je situacija gdje protiv takvog protivnika okrenutim licem prema golu s loptom na ivici 16 moras imat dva igraca. Na nesrecu izvisio je tu sam , napravio malo losiji izvor, golman je isto bio van optimalne pozicije i ispade strasan go. 8 od 10 i mnogo iskusnijih bekova bi izvisili tu .

Dobre stvari :
Dobro se brzinski drzao sa onim brzanerima , puno bolje nego sam ocekivao
Svaki put kada je i sam napadao pravio je izgledne situacije za saigrace veoma siguran u napadu a to ga bas i ne krasi puno puta pravi lose izbore generalno.

Disciplinovano i fokusirano je odigrao 90% tekme.

Ima onog strasnog halfa u timu koji je fantasticno igrao duel igru, moze dosta nauciti.

Dedicu ocjena 8 po meni, svaka cast momak. Drzi se Benfike i Morinja to ti je doktorat taktike individualne i timske.

antetokounmpo
Kontakt:

Post Postao/la antetokounmpo » 18 feb 2026, 05:50

On definitivno postaje i i siguran sam da ce biti fudbalska superzvijezda. Amar je igračina!
Vec sam pisao, mislim da ga se neopravdano i prestrogo posmatra kroz neuspjeh u Marseju, koji je sve samo ne blizu elitnog fudbala. Od osvojene titule na ovamo Marsej je ekipa gubitnickog mentaliteta i mnogo, mnogo truhla sredina.

Sinoc je odigrao svojski, odlicno. Vinicius spada u top 3 najtezih igraca na svijetu za čuvati po mnogim parametrima, narocito psihickom (nije se rodio fudbaler koji isti dan moze maksimalno nasekirati i obradovati navijace Reala). Pored toga, Real je posljednjih dana uhvatio ozbiljan ritam. Ni sinoc, ni tokom cijele sezone mu se ne moze naci veca zamjerka. Naravno, imamo mi cudan mentalitet. Ako odmah nisi Marcelo "za one stvari si". Niko veca ocekivanja i brza usta iz udobnosti svog kauca od nas nema. Polahko.

Buduci kapiten, 100+ nastupa za repku i epitet jednog od najboljih bekova svoje generacije ce ponijeti kad okaci kopacke o klin.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 18 feb 2026, 08:09

Bila je još jedna identična situacija poslije gola, samo što Vini nije pogodio, tj. golman je odbranio. Vrlo dobra utakmica, ali nije perfektna. Naravno, treba uzeti u obzir da je ovo vrhunski nivo fudbala, nema dalje.

Nešto ne vjerujem da ga je na kraju umor stigao, prije bih rekao da je to naredba s klupe da bude malo više gore obzirom da su gubili.

Čini mi se i da ga Murinjo baš cijeni, a to nije mala stvar.

Sve u svemu, ako se nastavi razvijati, biće jedan od najboljih bekova na svijetu. Ako ga povrede zaobiđu, mi o desnom beku ne moramo razmišljati narednih 10-15 godina.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 feb 2026, 09:03

Sinoc je Real poderao Benficu i trebao je zabiti bar 4 komada bas kao sto je to Benfica učinila u njihovom zadnjem okršaju.

Ono sto je za nas najvažnije jeste da je Amar odigrao vrlo dobru utakmicu.
Sto se tiče pogotka Vinija, ono je 1 od 50. Druga stvar, vjerovatno nije ni očekivao da će šutirati iz one pozicije već da će krenuti u dribling.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 feb 2026, 09:35

Meni se svidjelo kako je odigrao, igra dostojna ovog nivoa.
Neke price o Cityu i slicno su mi nebuloza, on je prvu godinu ovdje i niposto jos nije prekucao ovaj nivo, treba da ostane tu gdje jeste i odigra jos min. jednu sezonu konstantno ovdje. Kao sto je i Mourinho rekao, mora i da rijesi neke probleme koje ocito ima na fizickoj bazi.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 18 feb 2026, 09:49

hurem je napisao/la:
18 feb 2026, 09:03
Sinoc je Real poderao Benficu i trebao je zabiti bar 4 komada bas kao sto je to Benfica učinila u njihovom zadnjem okršaju.

Ono sto je za nas najvažnije jeste da je Amar odigrao vrlo dobru utakmicu.
Sto se tiče pogotka Vinija, ono je 1 od 50. Druga stvar, vjerovatno nije ni očekivao da će šutirati iz one pozicije već da će krenuti u dribling.
Druze, onda si zakunjao prvo poluvrijeme. U drugom je Benfica takodjer imala sansi iako jeste Real bio opasniji i kreirao vise sansi. Ali prvo poluvrijeme...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, DeeWa, Google Adsense [Bot], Proximic i 38 gostiju.