FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 19 feb 2026, 19:54

muharemovicdzelo je napisao/la:
19 feb 2026, 15:17
U početnih 11 će (konačno) doći do promjena. Trebalo bi da dođe do promjene kapitena. Galcho je unešen u cometu. Biće još raskida pored Holanđana. Biće još pojačanja tamo gdje smo najtanji.
Mislim da je za pojacanja kasno. Pogotovoo jer ce nam doci igraci van ritma, dok uhvate formu i kondiiciju mart je. Ovo se mora izgurati sa ovim sto imamo, a imamo broj igraca van svake pameti.

Cisto informativno, poceo je treci krug, kup sa Slogom igramo vec u srijedu. Mora se pristup promjeniti, nije samo sutat igrace. Puno bolje mogu ovi igraci, ali mora se i klub i trener puno ozbiljnije postaviti prema njima.

Nek pojacanja cekaju ljeto. A svakako ove sezone su veoma male sanse za Evropi po svemu prikazanom. Da pare ne.znace dobre rezultate, ova ekipa je ubjedljivo najskuplja od rata.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2026, 20:04

Pogledajte šta je Mikić uradio kod gola Zrinjskog, djeci od pionira do juniora treba pokazivati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 19 feb 2026, 20:14

Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 20:04
Pogledajte šta je Mikić uradio kod gola Zrinjskog, djeci od pionira do juniora treba pokazivati.
Extra potez, kvalitetan i logičan. Samo je potrebno dovesti ovakvog igrača, skautirati. Druga austrijska odakle je došao ispade kvalitetnija od holandske, čovjek se posprda sa odbranom Engleskog premijerligaša. Poznavajući rad zrinjskog ne vjerujem da je puno skuplji od Koningsa samo u klubu trebaju raditi ljudima kojima je klub u interesu a ne talovi.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 19 feb 2026, 20:24

Da je neko danas bio na treningu ne bi bilo glupih pitanja šta je sa onim raskidom a šta je sa onim. Ko je bio mogao je da primijeti šta su igrali i šta su spremali a na koga se ne računa i koga nije bilo na treningu.

Sad gledam delegiranje. Krš. U subotu nas čeka cazinski ljepotan na centru. Odlično. Nakon nedosuđenih penala konačno očekujem normalno suđenje i da nas ne kradu. Ironično. Tandem Nikšić-Kaplan ništa ne prepušta slučaju pa čak ni kada stiže Željo koji nema pobjedu od 18.10.2026. godine u ligi.

Mišljenja sam da će utakmica u subotu dati rješenja na mnoga pitanja. Nešto računam da će biti ujedno i prelomna samo je pitanje na koju će stranu da ode.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 19 feb 2026, 20:25

Da mi je za života dočekati ovakva takmičenja na Grbavici i ovakve protivnike...

Nažalost, naša realnost je Mulaosmanović, Gušo, Djurbuzović i Kosorić
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 19 feb 2026, 20:29

Znači, vrijeme je pokazalo da nas je Adžem u talu sa Šukalom i onim članom uprave zaboravio sam kako se zove (hvala Bogu bivši član uprave), da su nas doveli na samo dno, haman pred ispadanje.

Statistika je neumljiva: Seedrof, Troupee, Konings, M'Hand, Osmanović, Rakić - svi treba da odu.

Jedini tračak nade su nam igrači koje dovodi nova struktura i svaka im čast na tome: Galchev, Bičakčić, Pejić, Hodžić, Prokop.

Razlika drastiĆna.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 feb 2026, 20:30

Ja ne znam koji **** treniraju na mjestu gdje svaka šuša može doći da ih posmatra, ko je kome **** mater ko je kome ženu, ko se naljutio na koga ko je istjeran s treninga, pa gdje to ima jebote

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 19 feb 2026, 20:32

Lokomotifa je napisao/la:
19 feb 2026, 20:29
Znači, vrijeme je pokazalo da nas je Adžem u talu sa Šukalom i onim članom uprave zaboravio sam kako se zove (hvala Bogu bivši član uprave), da su nas doveli na samo dno, haman pred ispadanje.

Statistika je neumljiva: Seedrof, Troupee, Konings, M'Hand, Osmanović, Rakić - svi treba da odu.

Jedini tračak nade su nam igrači koje dovodi nova struktura i svaka im čast na tome: Galchev, Bičakčić, Pejić, Hodžić, Prokop.

Razlika drastiĆna.
Haj ne seri ziv bio. Ispade nije imao dobru namjeru, kao da je vidovit kako ce igrati. Kad su dolazili svi ste svrsavali a sad fol ispade neko namjerno doveo Koningsa da uzme pare.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 19 feb 2026, 20:37

AhmedNurudin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:14
Virtu4l je napisao/la:
Extra potez, kvalitetan i logičan. Samo je potrebno dovesti ovakvog igrača, skautirati. Druga austrijska odakle je došao ispade kvalitetnija od holandske, čovjek se posprda sa odbranom Engleskog premijerligaša. Poznavajući rad zrinjskog ne vjerujem da je puno skuplji od Koningsa samo u klubu trebaju raditi ljudima kojima je klub u interesu a ne talovi.
Ljudi imaju kontinuitet, ne mijenjaju upravu i tim kvartalno.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 19 feb 2026, 20:39

LoveFootball1987 je napisao/la:
19 feb 2026, 20:37
Virtu4l je napisao/la:
U toj ekipi i takvoj atmosferi i Konings bi bio igračina.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 feb 2026, 20:41

Virtu4l je napisao/la:
Nije brate ali druga liga ima kvalitetnih i Surdanovic je iz vecinu proveo u drugoj ligi Austrije
Zrinjski ima sistem, imaju dobre treninge, kao sto napisa brat i Konings bi kod njih zabijao
Jebote igraju 1:1 sa Villom i Palacom, a mi se patimo s bh fenjerasima
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2026, 20:41

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:39

Evo Lagumdžija večeras igao protiv Kristal Palasa, pa će za sedam dana na Selhurst. Ovdje ga stručnjaci otpisali poslije tri utakmice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 19 feb 2026, 20:42

zeljovolimte je napisao/la:
19 feb 2026, 19:54
19 feb 2026, 15:17
U početnih 11 će (konačno) doći do promjena. Trebalo bi da dođe do promjene kapitena. Galcho je unešen u cometu. Biće još raskida pored Holanđana. Biće još pojačanja tamo gdje smo najtanji.
Mislim da je za pojacanja kasno. Pogotovoo jer ce nam doci igraci van ritma, dok uhvate formu i kondiiciju mart je. Ovo se mora izgurati sa ovim sto imamo, a imamo broj igraca van svake pameti.

Cisto informativno, poceo je treci krug, kup sa Slogom igramo vec u srijedu. Mora se pristup promjeniti, nije samo sutat igrace. Puno bolje mogu ovi igraci, ali mora se i klub i trener puno ozbiljnije postaviti prema njima.

Nek pojacanja cekaju ljeto. A svakako ove sezone su veoma male sanse za Evropi po svemu prikazanom. Da pare ne.znace dobre rezultate, ova ekipa je ubjedljivo najskuplja od rata.
Kasno za sta. Za borbu za europu ili taj famozni Kup,vrlo vjerovatno.
Ali mi se trebamo fokusirati da sto bolje igramo i spremamo ekipu za sljedecu godinu. Ako ne izborimo Europu,bice zajebano i na ljeto,ali ne bih se slozio da je kasno za dobro pojacanje.
I sa ovih 7 u ekipi,mi se nismo pojacali sto rece dzelo na kriticnim pozicijama. Nama to u igri pravi ozbiljan problem. Jalovi smo i neefikasni,sad cemo biti i neuigrani,ali mi je drago da smo krenuli radikalno u rezove i treba to istrpiti. Neuigranost ce sigurno biti problem,ali kad vidis da igraci imaju kvalitet onda to manje boli. Najgore od svega kad gledas skupinu idiota i sam sebe lazes da oni nesto mogu.
Svaka pobijeda je srcu draga,pa se cesto zanemari manjak kvaliteta,ali sto smo mi bili nerealni i prosjecne partije nasih igraca dizali u nebesa,to je zanispitivanja.
Detaljne analize su se vodile o nekim super odradjenim tekmama i isticao se kvalitet ispod prosjecnih igraca. Koji nisu bili u stanju svezati dvije dobre utakmice.
Evo ti primjer samo nasih krila. Ni jedno nase krilo,pa cak i dok je Bolja bio tu,nisu svezali 2 dobre tekme.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 19 feb 2026, 20:44

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:37

Ekipi Rudara promijenit dresove, bili bi prvaci bh da igraju za nas.

Jednostavno, moras imati atmosferu u timu i mentalitet.

Coric je narusio atmosferu u ekipi, dolaskom Adzema se jos vise narusila. Slavisa je doveden na svrsen cin u golemom minusu.

Mozda ovaj angazman Kosorica da rezultat, da se malo ekipa zblizi i da ima neko ko ce motivirati ekipu.

Aco je bio zeznuta civija u svlačionici u svim vremenima.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 feb 2026, 20:46

19 feb 2026, 20:24
Da je neko danas bio na treningu ne bi bilo glupih pitanja šta je sa onim raskidom a šta je sa onim. Ko je bio mogao je da primijeti šta su igrali i šta su spremali a na koga se ne računa i koga nije bilo na treningu.

Sad gledam delegiranje. Krš. U subotu nas čeka cazinski ljepotan na centru. Odlično. Nakon nedosuđenih penala konačno očekujem normalno suđenje i da nas ne kradu. Ironično. Tandem Nikšić-Kaplan ništa ne prepušta slučaju pa čak ni kada stiže Željo koji nema pobjedu od 18.10.2026. godine u ligi.

Mišljenja sam da će utakmica u subotu dati rješenja na mnoga pitanja. Nešto računam da će biti ujedno i prelomna samo je pitanje na koju će stranu da ode.
Pokažite Pejiću ono smrdljivo pašče Vehabovića na vakat.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 19 feb 2026, 20:48

Mi imamo problemem sto nemamo nikakav plan za nista, zato kod nas svaki igrač izgleda ko letva. Bez sistema nema dobrih igri i tu je tačka.
Sto neko napisa neka ovi holandzani odu u Mostar il Banja Luku biće 10 puta bolji.

Sama činjenica da ti ekipa prodje pripreme a onda nakon dva kola otjeras skoro 10 igraca. To nije zabilježeno ni u Zimbabveu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 feb 2026, 20:49

Nadam se da ce ova godina konacno postaviti temelje i da cemo prevazici ovu burnu proslost iza nas
Jebote 15 godina istu upravu imaju, igraci im igraju po 7,8 godina u klubu i kako nece praviti rezultate
Vrijeme je vise Zeljo za kontinuitet i uspjehe
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 19 feb 2026, 20:55

Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 20:41
Levin je napisao/la:

Evo Lagumdžija večeras igao protiv Kristal Palasa, pa će za sedam dana na Selhurst. Ovdje ga stručnjaci otpisali poslije tri utakmice.
Nek priča ko šta hoće meni je Dan odličan igrač. To što ga mi nismo koristili kako treba je druga stvar.
19 feb 2026, 20:44
Ekipi Rudara promijenit dresove, bili bi prvaci bh da igraju za nas.

Jednostavno, moras imati atmosferu u timu i mentalitet.

Coric je narusio atmosferu u ekipi, dolaskom Adzema se jos vise narusila. Slavisa je doveden na svrsen cin u golemom minusu.

Mozda ovaj angazman Kosorica da rezultat, da se malo ekipa zblizi i da ima neko ko ce motivirati ekipu.

Aco je bio zeznuta civija u svlačionici u svim vremenima.
Ne znam. Mislim da smo u teškom stanju po pitanju motivacije i atmosfere u ekipi. Kad je atmosfera dobra možeš i sa pola juniora izaći i to će ličiti na nešto.

Da je izgurati sezonu do kraja jer ovo ovako ne vodi nigdje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 feb 2026, 20:55

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 17:26
Ja bih prije rekao da su oni tražili raskid a mi jedva dočekali. Možda neki "holanski ustanak". :kafa:

Edit : Očekujem kod nekih od sljedećih kikseva da budu blagi izgovor jer je Seedorf ipak bio prilično standardan.
Ništa on nije bolji od Šukilovića, a kod nas je igrao prvu jer je Holandez, doveden kao neko pojačanje, vjerovatno sa većim primanjima od Šukilovića i sve to. Uglavnom više marketinški potez nego fudbalski, ako me razumiješ.

Seedorf je ove sezone svojim užasnim reakcijama skrivio golove na bar pet utakmica, dečko nema nikakvu orijentaciju u skok igri. Na zemlji sa loptom često kao bambi na ledu, meni je to tako izgledalo, lik isto da kliže a ne da trči :D

Dakle apsolutno ni po čemu nije pravio razliku na terenu. Nije ni najveća panjina koju smo gledali u Želji zadnjih godina, daleko od toga, ali daleko i od nekog pojačanja.

Trouppe defanzivno okej, čim pređe na protivničku polovinu igrač manje, dakle realno ni on nije pojačanje onakvo kakvo je trebao biti. Ono što je on igrao, igrao je par godina i Marin Galić realno.

Konningsa ne bih ni spominjao, ono što je igrao prvo je djelovao totalno nespreman, a onda kao posljedica te fizičke nespremnosti sve drugo mu je ličilo na amatera iako vjerovatno nije toliki amater koliko je izgledao kod nas.

Sa ovim Holandezima su vala komotno i Odinaku mogli nogirati, pun mi ga je qurac, onakva fizička zvijer a tako fudbalski tup igrač, žali Bože stvarno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 19 feb 2026, 21:01

NoDi80 je napisao/la:
19 feb 2026, 20:49
Nadam se da ce ova godina konacno postaviti temelje i da cemo prevazici ovu burnu proslost iza nas
Jebote 15 godina istu upravu imaju, igraci im igraju po 7,8 godina u klubu i kako nece praviti rezultate
Vrijeme je vise Zeljo za kontinuitet i uspjehe
Mentalitet pobjednika se uvijek mora traziti, ne mozes kao prva rješenja dovoditi igrace koji u životu nisu osvojili ni turnir u Klokotnici kod Doboja.

Moras peofilisati igrace po svim kriterijima, i imati stabilnost u ekipi.

Tu smo i mi kao navijači krivi, jer previse pojedinim igračima dajemo na značaju i dizemo ih iznad ekipe, gdje se ostali osjećaju previse potlačeni a ovo je timski sport.

Zamisli da veceras navijači Palasa stave metu na čelo svim igračima osim I.Sarru jer je on tobože dao gol, a ostali nisu i remizirali su sa ekipom koja igra u jednom od najslabijih prvenstva u evropi, a oni se ganjaju sa svjetskim velikanima.

Veceras je Zrinjski izasao kao pobjednik u ovom remiju, jer dosta slabija ekipa na papiru je imala tri šanse više da pobjedi dosta jaču ekipu. Svi u svijetu su očekivali da ce Zrinjski proci ko Qarabag sinoc, međutim sav rad iza kulisa se pokaze na ovakvim tekmama, a to je prvenstveno sloga i mentalitet ekipe, a mi to vec dugo nemamo , smio bi reci da posljednja ekipa sa mentalitetom i stavom je bila ona 2015 kad smo izbacili Fenecvaros, poslije toga svaka nam je godina ista.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Kompromis, Pact1921 i 50 gostiju.