Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Coolpanda24
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 feb 2026, 20:57

Evo izašao je cijeli intervju.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 16 feb 2026, 21:36

Ako Deket i Jakupovic budu i približni talenti kako se očekuje, bio bi to brutalan napad.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 16 feb 2026, 21:38

torbica je napisao/la:
16 feb 2026, 18:35
BenjooJutub je napisao/la:
16 feb 2026, 18:29
RightBack je napisao/la:
16 feb 2026, 17:45
slika

I kako onda SLovenija? Msm nebitan je ovaj mali, nego vise mi je interesantan fenomen te nase dijaspore koja zaboravi korijene i prihvata sve tudje kao bolje.. nevjerovatno.
Sumnjam da bilo ko iz Slovenije zaboravi korijene.. jednostavno je nemoguće. Možda prije 20ak godina, bilo je par slučaja ali danas ne.

Više Slovenci u Sloveniji žele biti Bosanci, nego obratno. :D
Sto igraju onda za sloveniju
Ne postoji ni promil šanse da ovaj Jakupović i bilo ko poslije njega ko je Bosanac, zaigra za Sloveniju. :salut:

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 17 feb 2026, 04:47

Coolpanda24 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:57

Evo izašao je cijeli intervju.

Jasno i glasno je rekao da bih prihvatio poziv u A repku. Kao što je neko gore napisao treba ga pozvati odmah sada za utakmice lige nacija i osigurati. Momak je zvuči rijetko inteligentan za fudbalera svojih godina. Jako pozitivna vijest.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 feb 2026, 07:28

Do starta LN, sigurno ce odigrati jos koju utakmicu za Borac, tako da je sasvim realno da dobije poziv tada. Kad je Vukovic mogao dobiti poziv, moze i on. Imacemo 4 utakmice u 10 dana, sirok izbor igraca ce biti jako bitan.

Dok ne pocne LN, ne znam kakvi su sljedeci ciklusi, treba ga 100% vec u U21 prebaciti.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 17 feb 2026, 07:57

Ne znam da li je neko obratio pažnju ali ne samo da je rekao da bi se odazvao pozivu reprezentacije već je rekao NAŠE ZEMLJE. Nije rekao reprezentacije BiH kao što bi možda neko ko je ne osjeća svojom rekao.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 17 feb 2026, 08:47

Ima mali vic za igru nema staa, loptu u prostor, dribling bas zrelo igra za svoj godine a i energican je dostaa.

Bilo bi extra kada bi se jedan ovakav igrac sa ovakvim osobinama sto prije nametnuoo i uhvatio prikljucak za ovim mladim momcima sto vec igraju u A selekciji, ....u biti ovaj mali najbolje se snalazi na poziciji polušpica ili kako volimo reci 10ke sto u biti nama prijeko treba u veznom redu i postojecem rosteru da bi dodatno unaprijedili igru i uspjeli sta kreirati prema naprijed

Iako, iskreno sumnjam da ce uskoro i ubrzo biti nesto ozbiljnije od njega, da je negdje u ozb klubu u ozbilunijoj akademijii vec bi to bila drukcija prica u dosta isklesan igrac vec sad.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 17 feb 2026, 09:52

DeeWa je napisao/la:
17 feb 2026, 07:57
Ne znam da li je neko obratio pažnju ali ne samo da je rekao da bi se odazvao pozivu reprezentacije već je rekao NAŠE ZEMLJE. Nije rekao reprezentacije BiH kao što bi možda neko ko je ne osjeća svojom rekao.
Da i meni je to odmah 'zaparalo usi'. Svi ostali pricaju o repci BIH kao da igraju za Banglades. Mada mi smo ovdje donji ako brzo ne reagujemo. Jer malom je nagrada i poziv u Srb mlade repke dok je kod nas to samo A repka.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 17 feb 2026, 12:18

Mali ako zeli za srbiju da igra neka ide i otice, ako zeli da ostane za nas da igra ostat ce, to je to

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 feb 2026, 11:13

Posebnu dimenziju Šaljićevoj priči daje njegovo porijeklo – fudbalski i životno jedinstvena situacija. Rođen u Beču, otac iz Banjaluke, majka iz slovačke Žiline. Tri jezika, tri kulture, jedan identitet.

“Sa bratom i sestrom najčešće pričam na njemačkom, s ocem na bosanskom, a s majkom na slovačkom. To je kod nas normalno. I svi znaju sve jezike. Odrastao sam u takvom okruženju i mislim da me to oblikovalo i kao osobu i kao igrača.”

Upravo zbog toga reprezentativna priča oko njega nosi dodatnu težinu. Trenutno je član austrijske U21 selekcije, ali interes drugih saveza nikada nije bio tajna.

“Razgovora je bilo,” kaže odmjereno i dodaje: “Ali u ovom trenutku sam potpuno fokusiran na Austriju i njihovu U21 reprezentaciju. Tu sam rođen, tu sam odrastao. Šta nosi budućnost – zaista ne znam.”

U razgovor se diskretno uključuje i njegov otac Eldin, čovjek čija se uloga u Sanelovom razvoju ne može izmjeriti brojkama. Koliko je ponosan na sina govori i jedan zanimljiv detalj iz privatnog života – zidovi, ali i radni prostor, odavno su ispunjeni uokvirenim Sanelovim dresovima. Simbolika je dodatno naglašena i na samom Eldinu – tijelo mu krase tetovaže ljiljana, ali i motivi posvećeni sinu.

"Njegova karijera je njegova. Nikada nisam želio da osjeti pritisak s moje strane. Uvijek sam mu govorio – savjet ću dati, ali odluka mora biti tvoja. Najvažnije mi je da ostane zdrav, čvrsto na zemlji i sretan u onome što radi.”

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 19 feb 2026, 12:02

Zlatko Dalić će danas biti na utakmici Zrinjskog protiv Crystal Palacea, gdje će uživo pogledati Duju Dujmovića i Bornu Sosu. S obzirom na to da Hrvatsku u martu čeka prijateljska turneja u SAD-u, želi isprobati nekoliko novih igrača, pogotovo nakon povrede Joška Gvardiola.

Ne znam ni da li bi on uopšte imao pravo igrati za nas, ali iskreno, bio bi baš zanimljiv ako to stvarno stoji. Mi u našoj ligi kao da ne možemo naći nijedan pravi reprezentativni potencijal, a Hrvati izgleda mogu?! Možda je na kraju svega to samo novinarska patka i Dalić ustvari dolazi prvenstveno da pogleda Bornu Sosu, da vidi da li opet može računati na njega za njihovu repku – to mi zvuči ipak mnogo realnije.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 19 feb 2026, 12:16

hansbosna je napisao/la:
19 feb 2026, 12:02
Zlatko Dalić će danas biti na utakmici Zrinjskog protiv Crystal Palacea, gdje će uživo pogledati Duju Dujmovića i Bornu Sosu. S obzirom na to da Hrvatsku u martu čeka prijateljska turneja u SAD-u, želi isprobati nekoliko novih igrača, pogotovo nakon povrede Joška Gvardiola.

Ne znam ni da li bi on uopšte imao pravo igrati za nas, ali iskreno, bio bi baš zanimljiv ako to stvarno stoji. Mi u našoj ligi kao da ne možemo naći nijedan pravi reprezentativni potencijal, a Hrvati izgleda mogu?! Možda je na kraju svega to samo novinarska patka i Dalić ustvari dolazi prvenstveno da pogleda Bornu Sosu, da vidi da li opet može računati na njega za njihovu repku – to mi zvuči ipak mnogo realnije.

Nisam ispratio o čemu se radi ali koristeći logiku rekao bih da je vjerovatno odlučio doći zbog Sose u Crystalu, a da će usput pogledati meč u kojem ima i na drugoj strani kakvih takvih Hrvata. To mu je leglo kao kec na desetku jer ima Zrinjski više od pola ekipe Hrvata. Ne vjerujem iskreno da neko iz Zrinjskog ima velike šanse jer je u Hrvatsku teško upasti i iz Hrvatske lige ako nisi eventualno u Dinamu (a i to ponekad teško), ali će svakako možda poslužiti da se nekoga zabilježi za dalju budućnost.

Plus BIH je geografski blizu Hrvatske i mnogo mu je i lakše i jeftinije pogledati taj meč nego u Engleskoj.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 19 feb 2026, 12:27

DeeWa je napisao/la:
19 feb 2026, 12:16
hansbosna je napisao/la:
19 feb 2026, 12:02

Nisam ispratio o čemu se radi ali koristeći logiku rekao bih da je vjerovatno odlučio doći zbog Sose u Crystalu, a da će usput pogledati meč u kojem ima i na drugoj strani kakvih takvih Hrvata. To mu je leglo kao kec na desetku jer ima Zrinjski više od pola ekipe Hrvata. Ne vjerujem iskreno da neko iz Zrinjskog ima velike šanse jer je u Hrvatsku teško upasti i iz Hrvatske lige ako nisi eventualno u Dinamu (a i to ponekad teško), ali će svakako možda poslužiti da se nekoga zabilježi za dalju budućnost.

Plus BIH je geografski blizu Hrvatske i mnogo mu je i lakše i jeftinije pogledati taj meč nego u Engleskoj.
:thumbup: zvuci logicno

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 20 feb 2026, 09:13

Šta ljudi na kraju bilo sa Krunićem? Vidim u CZ igra kvalitetno. Nestade iz repke a nikad nikakvo objašnjenje, bar ja nisam upratio. Ima li išta zvanično, da je neko relevantan komentarisao? On više ne želi, Barba njega ne želi ili nešto treće? Ne zanimaju me mahalske priče.

Karakajac
Kontakt:

Post Postao/la Karakajac » 20 feb 2026, 10:11

Krunic je glavni igrac u Zvezdi, bez njega je Zvezda skroz drugi tim. Mislim da je problem bas to, sto igra u Zvezdi, a mislim da je i on stavio tacku na reprezentaciju kivan sto ga je Sergej precrtao u prvih par meceva kad nije bio u formi. Znajući nase podneblje sad ne moze niko da mu "oprosti" sto je pevao himnu Srbije na finalu kupa.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 20 feb 2026, 10:13

edvaE2 je napisao/la:
20 feb 2026, 09:13
Šta ljudi na kraju bilo sa Krunićem? Vidim u CZ igra kvalitetno. Nestade iz repke a nikad nikakvo objašnjenje, bar ja nisam upratio. Ima li išta zvanično, da je neko relevantan komentarisao? On više ne želi, Barba njega ne želi ili nešto treće? Ne zanimaju me mahalske priče.
I mene zanima. Nikad niko ni na pressici da ga pita. A nije se ni Rade oglašavao koliko znam.
To što je pjevao himnu Srbije nije razlog sigurno. A isto bi tako sutra postupili i Nikola (2), Adrian i ostali s Hrvatskom. Treba prihvatiti da je drzava takva kakva jeste i da se ništa neće promijeniti nikad.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 feb 2026, 10:16

Pjevao himnu Srbije nedavno i vi se stvarno pitate sto ga nema u reprezentaciji?
Valjda se vec moglo namirisati i prije toga kakav je karakter, a to je samo pokazao kasnije.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 20 feb 2026, 10:33

Dok je igrao za repku bio Bosanac, pa sada kad više ne igra postao je Srbin. Dajte ljudi, osvrnite se oko sebe i skontajte gdje živimo. Što se prije pomirite s tim, biće vam lakše. Država smo takva kakva jesmo i manite se utopijskih priča.

Elem, igrao je 8 godina i odjednom nestao. Ok, mogu prihvatiti, ali ne mogu da vjerujem da niko od ovih debilnih "kakva je atmosfera novinara" nije nikada pitao selektora zašto ne igra momak koji ima 42 utakmice za repku (A+U21) i nije u godinama, tj. može još dosta ponuditi.

Jel to što je Srbin pa nas i ne zanima, ili ovi debili znaju zašto ali neće u javnost?

Mene iskreno zanima, pogotovo što na tim pozicijama igraju likovi sa 2 lijeve noge. Trebamo znati koji je razlog, koji god da je.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 20 feb 2026, 10:46

Imate ovdje kratko o Radetu, kad je bio problem sa Hadžijom, Barbarez je spomenuo da nisu bili zadovoljni ni sa Krunićem i tjt.
Vjerovatno nezalaganje na treninzima ili šta već.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 feb 2026, 11:01

Vise volim gledat Tahirovica nego ovog pjevača himne Srbije.
Iako je klasa u odnosu na Benju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.