FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
73
19%
2. Borbu za Evropu
174
45%
3. Sredinu tabele
63
16%
4. Borbu za opstanak
77
20%

Ukupno glasova: 387

GavranBeli

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GavranBeli » 20 feb 2026, 09:15

Samo cinjenica da si doveo Pejica na polusezoni kad ti gori s svih strana, i dao mu slobodno jer mu se dijete rodilo govori kakav je to amaterizam. Prošle pripreme, prvo kolo i covjek ti počinje trenirati prije 10 dana. I mislis da ces s tim nesto dobro napraviti. Al zato ima trener, Holanđani i udri po njima.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 20 feb 2026, 09:18

GavranBeli je napisao/la:
20 feb 2026, 09:15
Samo cinjenica da si doveo Pejica na polusezoni kad ti gori s svih strana, i dao mu slobodno jer mu se dijete rodilo govori kakav je to amaterizam. Prošle pripreme, prvo kolo i covjek ti počinje trenirati prije 10 dana. I mislis da ces s tim nesto dobro napraviti. Al zato ima trener, Holanđani i udri po njima.
Glupane. Zakon mu omogucava slobodno za taj period.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 feb 2026, 09:20

zeljovolimte je napisao/la:
20 feb 2026, 09:18
Evo primjera bezmozgovica :urnebes: znaci u pola sezone neko dobije dijete, nama gori igramo protiv nekoga, uzmi slobodno jer mu zakon omogućava. Znao sam da ima glupana al ovaj je level pro.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 20 feb 2026, 09:24, ukupno mijenjano 1 put.

lexluthor
Kontakt:

Post Postao/la lexluthor » 20 feb 2026, 09:23

Kakav zakon ne brukaj se. Cisti amaterizam je bilo dovesti ga uopste a pustiti ga da dodatno odmara to je vec katastrofa.
Nama gori po desnoj strani i u spicu ali zato idu vezni ko na traci.

Nepopularno misljenje ali mi smo slabiji nego u prvom dijelu sezone, pogotovo povratkom sulejmana zvanog “od sad se ja pitam ovde” krpica.
Brukamo se sa ovim laznim pojacanjima, svi nam se smiju. Ali navikli smo.
Ide jos jedno trijeznjenje u selu pored mostara, e onda ce mozda pojedinci progledati.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 20 feb 2026, 09:28

lexluthor je napisao/la:
20 feb 2026, 09:23
Kakav zakon ne brukaj se. Cisti amaterizam je bilo dovesti ga uopste a pustiti ga da dodatno odmara to je vec katastrofa.
Nama gori po desnoj strani i u spicu ali zato idu vezni ko na traci.

Nepopularno misljenje ali mi smo slabiji nego u prvom dijelu sezone, pogotovo povratkom sulejmana zvanog “od sad se ja pitam ovde” krpica.
Brukamo se sa ovim laznim pojacanjima, svi nam se smiju. Ali navikli smo.
Ide jos jedno trijeznjenje u selu pored mostara, e onda ce mozda pojedinci progledati.
Čovjek u takmičarskoj formi,igrao tekme dok su se naši pripremali,zato ne prdi,kao da će 5 dana promjeniti nešto.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 feb 2026, 09:31

Vidjeli smo kako je odigrao 45minuta.Bas je razvalio. Igro u ekipi koja je zadnja na tabeli gol razlika 11:52, prvi im bjezi samo 45 bodova. Igrao u ekipi koja od 16 kola ima 14 poraza. Neka malo odmori jbga teška sezona pa u Zelji moze kad hoce.

I ti kao tjeras igrace koji su tu skoro godinu, da bi pojačanju dao slobodno kao da si Mesija doveo, a mi ne znamo gdje gonim kao klub. Posušje te dere, mrtvi Rudar koji ušao u ligu prije manje od godinu.

Cuj zakon mu omogucava ko da radi u vodovodu i kanalizacijama.
E zato smo tu gdje jesmo.

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 20 feb 2026, 09:50

20 feb 2026, 09:31
Vidjeli smo kako je odigrao 45minuta.Bas je razvalio. Igro u ekipi koja je zadnja na tabeli gol razlika 11:52, prvi im bjezi samo 45 bodova. Igrao u ekipi koja od 16 kola ima 14 poraza. Neka malo odmori jbga teška sezona pa u Zelji moze kad hoce.

I ti kao tjeras igrace koji su tu skoro godinu, da bi pojačanju dao slobodno kao da si Mesija doveo, a mi ne znamo gdje gonim kao klub. Posušje te dere, mrtvi Rudar koji ušao u ligu prije manje od godinu.

Umri gade
1921-1987

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 20 feb 2026, 09:51

uzeo si maha
nek crknu dusmani, najjaci smo

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 20 feb 2026, 10:10

Istina bas trigeruje pojedine.

Sef ne da ga ne bi pustio, nego bi mu povecao broj treninga. Ovaj ne bi ni smio pitat. :D

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 20 feb 2026, 10:13

blap je napisao/la:
20 feb 2026, 10:10
Istina bas trigeruje pojedine.

Sef ne da ga ne bi pustio, nego bi mu povecao broj treninga. Ovaj ne bi ni smio pitat. :D
Zato i radi gdje radi. U kafani 🤣🤣🤣🤣
1921-1987

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 feb 2026, 10:33

lexluthor je napisao/la:
20 feb 2026, 09:23
... sulejmana zvanog “od sad se ja pitam ovde” krpica...
@lexluthor možeš li nam malo elaborirati ovo iznad?! Možda ljudi dobiju bolju sliku. :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 20 feb 2026, 10:36

svako normalan bi covjeku kojem se rodilo dijete dao slobodno. Al valja nac argument za pljuvanje po upravi koja je preuzela prije mjesec i po.. daj bilo sta

pojacanja ce se ova pokazati sigurno, kvalitet uvijek ispliva a ovo su kvalitetniji igraci puno od onih koje mijenjaju. Sve je na Slavisi i nacinu na koji ce ih strucni stab posloziti. Nadamo se već u subotu.

Jel iko imao priliku vidjeti Aru na treningu, kako se cini? Jel u formi?
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 20 feb 2026, 10:41

Ovako i Nodi, prvo nešto objavi pa kasnije edituje po istom postu.
Iste tjelo, ista duša.
Kažem ja H........

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 20 feb 2026, 10:43

ibz je napisao/la:
20 feb 2026, 10:36
svako normalan bi covjeku kojem se rodilo dijete dao slobodno. Al valja nac argument za pljuvanje po upravi koja je preuzela prije mjesec i po.. daj bilo sta

pojacanja ce se ova pokazati sigurno, kvalitet uvijek ispliva a ovo su kvalitetniji igraci puno od onih koje mijenjaju. Sve je na Slavisi i nacinu na koji ce ih strucni stab posloziti. Nadamo se već u subotu.

Jel iko imao priliku vidjeti Aru na treningu, kako se cini? Jel u formi?

Armin i Gaichev izgledaju najspremnije u ekipi bar ono sto se vidilo imaju ogromna pluca, Gaichev po meni fakat pojačanje ako Bog da a.Armin je prespreman... Vidi se nakupljeno iskustvo i pohvale ko god je s njim radio na fizičkoj spremi...noge ko Sedorf 😁
Bicakcic...ljudi ne treba ni komentarisat svi cemo vidjet kakav je covijek igrac i lider. Vec se osjeti njegov autoritet na treningu s razlogom. S lakoćom igra plus po meni se čini jako spremnim.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 20 feb 2026, 10:44

Uh dresa 😎😎 sminka bas

slika

slika

slika

I jakna je bomba :bow:

Sommersby
Kontakt:

Post Postao/la Sommersby » 20 feb 2026, 10:55

20 feb 2026, 09:20
Evo primjera bezmozgovica :urnebes: znaci u pola sezone neko dobije dijete, nama gori igramo protiv nekoga, uzmi slobodno jer mu zakon omogućava. Znao sam da ima glupana al ovaj je level pro.
Ti si, mozda, ovdje jedini koji nema ni pameti (citaj: mozga), ni srama. Samo kritikujes, vrijedjas, pljujes po svemu. Pretpostavljam da se nisi ostvario kao otac (ili si mlad pa nisi, ili su ti djeca davno odrasla, pa si zakazao kao ocinska figura). Da jesi, znao bih koliko je to bitno za nekoga i da ne postoji nista u tom trenutku rodjenja djeteta sto je iznad toga. Na stranu sto je svaka uredjena zemlja to zakonski uredila, pa u svim djelatnostima imas pravo na slobodne dane, nego sto to nije ni ljudski nekome uskratiti. Svaki muskarac treba biti uz svoju suprugu u tim trenucima jer ona mu je zivotni partner, cesto i najveci oslonac u zivotu, pa je red da i on to bude njoj. Puna podrska ljudima koji su Pejicu to dozvolili. Postoje stvari bitnije od sporta, tri boda ili bilo kojeg drugog posla..

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 20 feb 2026, 11:01

Jel ovo sa Slogom u kupu, igramo u srijedu u 16 sati??
Kakav idiotski termin.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 20 feb 2026, 11:02

Vi sto ste bili ma treninzima, ima li sanse da vidimo Ibraheema,Freemana,Garciu,Gojaka ili Dragovica u prvih 11 sutra?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 feb 2026, 11:10

Bosanski legionar Prokop: "Što mogu reći, jednostavno obožavam"

Kada je debitirao za Austriju Beč sa 17 godina, Sarajevo nije bilo ni na radaru Dominika Prokopa. Ali sada, kako tehnički nadareni igrač otkriva u intervjuu za kicker, radije bi ostvario svoje snove u Željezničaru nego provodio vrijeme u potrazi za drugim loptama u Hartbergu.

Gospodine Prokop, odigrali ste prve utakmice za svoj novi klub Željezničar. Kako je prošlo?

Srećom, zabio sam u pobjedi u kupu protiv drugoligaša; to je bio dobar prvi korak. Međutim, imali smo katastrofalan početak ligaške sezone porazom od 0-3 protiv Prijedora; sve na čemu smo radili prije toga kao da je nestalo.

Kako ste uopće završili u Sarajevu? Do sada su u Premijer ligi igrali samo Austrijanci s bosanskim korijenima.

Sve se dogodilo tako brzo; ne mogu ni reći kako je Željezničar saznao za mene. Ali moja situacija u Hartbergu se nedavno promijenila od one koju sam zamišljao. Zato sam se zimi suočio s odlukom da ili odmah odem ili pričekam dok ne budem dostupan kao slobodan igrač ljeti. Jer pod tim okolnostima definitivno ne bih produžio ugovor. Ali nisam htio otići samo zato što sam bio nesretan; htio sam otići negdje gdje klub vjeruje u mene i ima ciljeve i viziju.

Kako te je klub uvjerio?

Željezničar je bio odlučan u namjeri da me dovede i iznio je svoju viziju kako se klub namjerava vratiti na vrh. Činjenica da su zimi stigli i Bičakčić, koji je dugo igrao u Bundesligi, bivši reprezentativac Bojan Nastić, bivši igrač Rapida Pejić i Muki Husković pokazuje da je klub odlučan u snažnom povratku. Čak i ako stvari nisu krenule savršeno.

Nije li ulogu odigrala činjenica da je i Muharem Husković, bivši suigrač iz Hartberga, završio u "Plavima"?

Ne, nisam čak ni znao da Muki pregovara kad sam potpisao. Saznao sam tek nekoliko dana kasnije. Svakako je lijepo imati nekoga koga već poznaješ. Iako je znatno mlađi, zapravo sam ga malo poznavao iz Austrije Beč. Tada smo zajedno igrali u Hartbergu i od tada znam da je sjajan dečko.

Jeste li već razgovarali s Pejićem o bečkom derbiju?

Već sljedeći dan smo Aleksu pozdravili s "Forza Violom". Naravno, razgovarali smo o tome; bilo je dosta toga za raspraviti. I meni je to bilo znatno ugodnije nego njemu.

Kako je snalaziti se sa stranim jezikom? Je li vam kratki boravak u Gorici u tome pomogao?

Sada prilično tečno govorim jezik, ali manje zbog Gorice, a više zato što mi je baka gradišćanska Hrvatica iz blizine Oberpullendorfa. Stoga sam oduvijek imao vezu s tim jezikom, iako sam ga naučio kasnije, a ne kao dijete.

Koliko je ime Ivice Osima još uvijek prisutno u "Želji"?

Još uvijek je vrlo prisutan. Adresa kluba je Bulevar Ivice Osima, ispred stadiona nalazi se ogroman Osimov portret, a njegov citat i portret također vise u tunelu za igrače. On je ovdje legenda i još uvijek ponos kluba.

Klub je vidio i bolje dane.

Podsjeća me na Austriju Beč i Rapid Beč – klub iz glavnog grada i bivšeg rekordnog prvaka s velikim ambicijama, ali Zrinjski i Borac Banja Luka su ih pretekli posljednjih godina. Njihov posljednji naslov datira iz 2018., a njihov posljednji naslov prvaka bio je 2013. Naravno, bio sam upoznat sa Željezničarom, ali nisam bio svjestan koliko je klub velik. Neki ljudi tvrde da je to klub s najvećom posjećenošću na Balkanu, ali to ne mogu potvrditi.

Trenutno ste šesti na tablici, koji je cilj kluba? Je li mjesto u startnoj postavi Europskog kupa još uvijek moguće?

Očekivanja su visoka, ali kao šesti na tablici očito smo izvan borbe za prvenstvo ove sezone. Naš izvorni cilj bio je završiti treći. S našim novim pojačanjima to bi još uvijek moglo biti moguće, iako već zaostajemo deset bodova za trećim mjestom nakon lošeg početka. Također imamo još jednu priliku za europska natjecanja, nakon što smo stigli do četvrtfinala kupa. Ali naš trenutni fokus je na okončanju ove krize i snažnom završetku druge polovice sezone.

Već ste spomenuli ime Bičakčić. Kakvu auru on projicira?

Pridružio nam se tek prije nekoliko dana, ali igrač poput Ermina Bičakčića očito je fantastičan za nas. Odigrao je preko 150 utakmica Bundeslige za Hoffenheim, bio je član reprezentacije i igrao je na Svjetskom prvenstvu. Ima bogato iskustvo i prisutnost koja nam je možda nedostajala u prvih nekoliko utakmica.

Kakvi su vaši dojmovi o treneru i ligi do sada?

Trener Slaviša Stojanović već je postigao znatan uspjeh s dobrim razlogom. Osvojio je naslov prvaka s Crvenom zvezdom iz Beograda, a prije toga osvojio je i naslov prvaka Slovenije. Zna što želi i ima jasnu viziju. O ligi još ne mogu puno reći. Iz onoga što sam do sada vidio, svaki klub ima dobre igrače, što nije iznenađujuće na Balkanu. Liga se znatno poboljšala posljednjih godina. Ovdje ima nekih istaknutih igrača, poput Adema Ljajića kod naših gradskih rivala, koji je dugo igrao u Italiji za Fiorentinu, Romu i Inter. A koliko je dobra bosanska reprezentacija vidjeli smo tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Da se vratimo na vašu situaciju u Hartbergu: Je li vam se baš Schmidova brza tranzicijska igra nije toliko svidjela?

Bio sam standardni starter pod Markusom Schoppom, tako da nisam bio zadovoljan svojom trenutnom situacijom. Nisam se baš uklapao u sustav Manfreda Schmida. Igrač sam koji voli imati loptu u nogama, koji preferira igrati kratka dodavanja i koji voli graditi igru iz obrane. Trener je imao drugačije ideje, ali nije kao da se uopće nismo slagali. Drago mi je što sam sada pronašao ovo rješenje.

Što još uvijek očekujete od svojih bivših kolega?

Hartberg je započeo s dva remija, iako sam vidio samo najzanimljivije trenutke. Sve je još uvijek moguće, ali liga je izuzetno tijesna. Imam tamo mnogo prijatelja i želim im sve najbolje. Pokazali su da njihov čvrsti, neumoljivi stil igre može naštetiti svakom protivniku. Stoga mislim da su svakako sposobni završiti među prvih šest.

Imali ste obećavajući početak svoje profesionalne karijere u Austriji Beč. Od tada nije sve išlo po planu; kakva je vaša dosadašnja procjena?

Nogomet je moja strast otkad znam za sebe. Moram priznati, nikad nisam zamišljao da ću završiti u trećoj ligi u Njemačkoj (Wehen Wiesbaden; op. ur.), u Hartbergu ili sada u Bosni. Kad sam kao mladi igrač došao iz Austrije Beč, imao sam drugačije ciljeve. Ali stvari su se odvijale onako kako jesu. Zahvalan sam na uvidima koje sam stekao i ljudima koje sam upoznao. Doživio sam dosta toga, ali mogu se pogledati u ogledalo jer sam uvijek davao sve od sebe. Putovanje je odredište. Zato sam uzbuđen vidjeti što budućnost nosi. I da, definitivno mogu zamisliti da ću ovako nastaviti još nekoliko godina. Što mogu reći? Nogomet je i dalje moja strast. Jednostavno ga volim.

Horst Hötsch (kicker)
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 20 feb 2026, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 20 feb 2026, 11:13

Sommersby je napisao/la:
20 feb 2026, 10:55
20 feb 2026, 09:20

Ti si, mozda, ovdje jedini koji nema ni pameti (citaj: mozga), ni srama. Samo kritikujes, vrijedjas, pljujes po svemu. Pretpostavljam da se nisi ostvario kao otac (ili si mlad pa nisi, ili su ti djeca davno odrasla, pa si zakazao kao ocinska figura). Da jesi, znao bih koliko je to bitno za nekoga i da ne postoji nista u tom trenutku rodjenja djeteta sto je iznad toga. Na stranu sto je svaka uredjena zemlja to zakonski uredila, pa u svim djelatnostima imas pravo na slobodne dane, nego sto to nije ni ljudski nekome uskratiti. Svaki muskarac treba biti uz svoju suprugu u tim trenucima jer ona mu je zivotni partner, cesto i najveci oslonac u zivotu, pa je red da i on to bude njoj. Puna podrska ljudima koji su Pejicu to dozvolili. Postoje stvari bitnije od sporta, tri boda ili bilo kojeg drugog posla..
zamisli koliko bi čovjeku bilo drago da igra za klub koji mu ne da da ode vidjeti svoje novorodjeno dijete. Ginuo bi na terenu, al u qurcu. Zao mi ovih ljudi po forumu, zamisli ti tog zivota i odrastanja kad su ti ovakve stvari normalne.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”