FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
37
11%
Treći
109
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
7%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
7%

Ukupno glasova: 347

hazarder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hazarder » 20 feb 2026, 20:42

Neće Vico dati licencu za 2 kluba iz Federacije u jednoj sezoni taman da Stupčanica u Olovu napravi 1:1 repliku Wembleya. Bez minimalno 4 kluba iz RSa Borac nema šanse u ligi pored Zrinjskog i neće se dozvoliti gubitak sigurnih bodova taman da dan pred zadnje kolo moraju na vanrednoj sjednici izmjene propozicija izglasat

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 20 feb 2026, 20:46

hazarder je napisao/la:
20 feb 2026, 20:42
Neće Vico dati licencu za 2 kluba iz Federacije u jednoj sezoni taman da Stupčanica u Olovu napravi 1:1 repliku Wembleya. Bez minimalno 4 kluba iz RSa Borac nema šanse u ligi pored Zrinjskog i neće se dozvoliti gubitak sigurnih bodova taman da dan pred zadnje kolo moraju na vanrednoj sjednici izmjene propozicija izglasat
Što će licence za dva kluba iz Federacije??

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2026, 20:47

hazarder je napisao/la:
Da ponovimo opet, Telgetija je najavio 50 posto Premier lige ce da cine klubovi iz Rs, sretno nam svima bilo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2026, 20:49

DoktorXabaras je napisao/la:
20 feb 2026, 20:38
misstianopenaldo je napisao/la:
20 feb 2026, 20:27
MSOZ101 je napisao/la:
20 feb 2026, 20:24

Čuj treba ih pustit, a prošle sezone nama protiv njih četiri penala nisu suđena. Ista je to bagra, samo se u sebe uzdat i to je to.
Koje je manje zlo, uje ili cetalji. Ja bi iskreno volio da je sto manje ovih vicinih ubleha.

A sta bude onda kad su zadnji i predzadnji?
Imaš Širiki koji nikad nije bio u kombinacijama sa Zrinskim i te utakmice su uvijek na nož, isto tako i Posušje samo što su posušaci manje kvalitetni pa im nisu uspjeli otkinuti koji bod, mada su prošle sezone im uzeli.
Dok s druge strane imaš Viconu grupu koja je podređena Borcu koja osigurava Borcu skoro 50% bodova u prvenstvu.

Ispadanjem dva kluba iz rs-a, tj. bio bi jedan klub manje iz tog entiteta Borac gubi 12 sigurnih bodova u čini prvenstvo daleko regularnije.
De ba nemojte naivni biti, mozda ispadne jedan iz RS koji je najmanje poslusan a mozda ni jedan, vidjecemo.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 20 feb 2026, 20:49

Hoce "Potkovani" i slagat'!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 20 feb 2026, 20:54

20 feb 2026, 20:46
hazarder je napisao/la:
Što će licence za dva kluba iz Federacije??
Ne smije se narušiti balans da hipotetski za koju godinu imaš recimo 4-5 "probošnjačkih" (kako mrzim taj izraz) klubova. 3 bh 3 hr 4 srb je minimum, ako se ukaže prilika 4 2 4 da bude ne bi me iznenadilo. Doduše i klubovi iz FBiH olakšavaju situaciju jer čini mi se izuzev Čelika i donekle Slobode niko ni nema ambicije za najviši rang.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 20 feb 2026, 20:56

MSOZ101 je napisao/la:
20 feb 2026, 20:24

Čuj treba ih pustit, a prošle sezone nama protiv njih četiri penala nisu suđena. Ista je to bagra, samo se u sebe uzdat i to je to.
Koje je manje zlo, uje ili cetalji. Ja bi iskreno volio da je sto manje ovih vicinih ubleha.

Imaš Širiki koji nikad nije bio u kombinacijama sa Zrinskim i te utakmice su uvijek na nož, isto tako i Posušje samo što su posušaci manje kvalitetni pa im nisu uspjeli otkinuti koji bod, mada su prošle sezone im uzeli.
Dok s druge strane imaš Viconu grupu koja je podređena Borcu koja osigurava Borcu skoro 50% bodova u prvenstvu.

Ispadanjem dva kluba iz rs-a, tj. bio bi jedan klub manje iz tog entiteta Borac gubi 12 sigurnih bodova u čini prvenstvo daleko regularnije.
Kad bi tako bilo mozda bi se i imalo cemu nadati sljedece godine...

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 20 feb 2026, 21:02

Doduše kad pogledam ovaj skor Širokog protiv Borca zadnjih godina čini mi se da oni više naginju rs nego hr komponenti. Šta je ovo jbt pa Realu bi otkinuli bod nekad čajnoslu.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 20 feb 2026, 21:25

20 feb 2026, 20:56

Kad bi tako bilo mozda bi se i imalo cemu nadati sljedece godine...
Tako ne moze biti, jer tako je bilo prosle sezone, pa stupcanica bez licence ostaje Posusje, al zato iz RS-a uđe trećeplasirani. Nemamo nikakve sanse osim da na neki nacin probamo da maknemo nase smecare iz nasih dijelova i tu pritisak izvrsimo, ovako rade sta hoce i kako hoce i to ti je to.

PS na scaki nacin onemogucit navijace borca da budu na Kosevu. Sloge, Posusja, Rudari i to i nemaju navijace i sluze kao instrumenti borcu i zrinjskom, treba vracati istom mjerom navedenima.

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 20 feb 2026, 22:10

eccehomo je napisao/la:
20 feb 2026, 18:13
Galantni je napisao/la:
20 feb 2026, 17:54
Jeli vam sad jasno sto su Mladost Kakanj izbacili bez ispaljenog metka, a ubacili svoje. Evo zapamtite ovo sad. Pocetak sledece sezone, automatski tri cetiri kiksa nasa zbog sudija, lagano minus 9 bodova i cao titula. Okupirali su sve moguce pore ovog sporta. Jedini nacin da se ova agonija prekine, je da se prekine liga i ne igra se. Jedini nas uspjeh moze biti da udjemo u grupe ovako kroz kvalifikacije, sto je ravno osvajanju lige prvaka
Igranje ove lige gubi svaki smisao. Prošle godine Sloga protiv Borca izvede treći tim, naprasno ih uhvatila viroza. Evo ove godine ponovo izostave petoricu najboljih igrača. Cirkus, a nema nikakvih sankcija. Šta nam rade ovi četnici ovo nije normalno.
Evo neki dan u NBA jedan tim neopravdano izostavi 4-5 najboljih igrača i bude drastično kažnjen, a kod nas? Četničija je zahajala i ne pušta, služe se svim sredstvima. Ima li iko u ovom Borcu bar zrno sportskog duha i da se oglasi povodom ovoga. Šta nam je činiti da se stane u kraj ovom teroru Vice i kompanije.
Zadnja izmjena: Galantni, dana/u 20 feb 2026, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 feb 2026, 22:28

Galantni je napisao/la:
20 feb 2026, 22:10
eccehomo je napisao/la:
Galantni je napisao/la:
20 feb 2026, 17:54
Jeli vam sad jasno sto su Mladost Kakanj izbacili bez ispaljenog metka, a ubacili svoje. Evo zapamtite ovo sad. Pocetak sledece sezone, automatski tri cetiri kiksa nasa zbog sudija, lagano minus 9 bodova i cao titula. Okupirali su sve moguce pore ovog sporta. Jedini nacin da se ova agonija prekine, je da se prekine liga i ne igra se. Jedini nas uspjeh moze biti da udjemo u grupe ovako kroz kvalifikacije, sto je ravno osvajanju lige prvaka
Igranje ove lige gubi svaki smisao. Prošle godine Sloga protiv Borca izvede treći tim, naprasno ih uhvatila viroza. Evo ove godine ponovo izostave petoricu najboljih igrača. Cirkus, a nema nikakvih sankcija. Šta nam rade ovi četnici ovo nije normalno.
Evo neki dan u NBA jedan tim neopravdano izostavi 4-5 najboljih igrača i bude drastično kažnjen, a kod nas? Četničija je zahajala i ne pušta, služe se svim sredstvima. Ima li iko u ovom Borcu bar zrno sportskog duha i da se oglasi povodom ovoga. Šta nam je činiti da se stane u kraj ovom teroru Vice i kompanije.

Moj savjet je spremite se fizicki a i psihicki, nauljite "ono moje" iz podruma i budite spremni, jer uskoro prema svim prilikama sprema se belaj, mislim opcenito u drzavi, jer ovo sa njima je neizdrzivo. Vrijeme je....
Kako da mi kazes da si dijaspora bez da kazes da si dijaspora...
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 feb 2026, 22:42

napoleon72 je napisao/la:
20 feb 2026, 22:28
Galantni je napisao/la:
20 feb 2026, 22:10
eccehomo je napisao/la:

Moj savjet je spremite se fizicki a i psihicki, nauljite "ono moje" iz podruma i budite spremni, jer uskoro prema svim prilikama sprema se belaj, mislim opcenito u drzavi, jer ovo sa njima je neizdrzivo. Vrijeme je....
Kako da mi kazes da si dijaspora bez da kazes da si dijaspora...
Zadnja izmjena: SHZ82, dana/u 20 feb 2026, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 feb 2026, 22:42

Hajdeee je napisao/la:
20 feb 2026, 20:18
Bili su se na sekundu smirili i uozbiljili sa sudjenjem i polako se sve vracalo na pravu relaciju i odnos.
Kada su skontali da smo proradili i poceli da igramo i radimo u skladu sa kvalitetom i mogucnoscu, pocelo se sve vracati na staru pricu.

Uopste ne vidim nacin kako da se prekine ova situacija.

Slijedece sezone cemo m imati paklenu ekipu, siguran sam u to...i od prvog kola krece sakacenje i podapinjanje.

I uopste ne znam sta raditi po tom pitanju.
Mah, oni se smire samo kad nikome nismo zanimljivi. Svaki put kad bi se iole približili ide kandzijanje. Vidjeli smo i zeljanu na pocetku sezone kad su bili pri vrhu, kandzijanje. Cim se odljepe na 10+ bodova imas normalno sudjenje manje-vise.

Ne vidim ni ja način da mi u Vicinoj eri uzmemo titulu. Kup mozda ali titulu nikako. Sasjece te tako da se i igračima zgadi igrati fudbal.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 feb 2026, 22:45

Siroki je Vicin takodjer, evo u nedjelju imaju zadatak uzeti bodove Zrinjskom i rijesiti borbu za titulu.
Zatim se dvije slijedece sklanjaju tj Slogi i Borcu i kao nagradu kad im mi gostujemo poslat ce susije da nas zakolju, a oni slave najdrahi dan u godini kad im mi gostujemo.
**** vise ovo dabogda se ugasilo.
a Barbarezu i Spahicu koji su se prihvatili reprezentacije i skrivaju sav kriminal saveza koji radi sa ligom J*** mrtve od do

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 feb 2026, 22:45

Pregurali smo doba kad gost nije mogao boda uzet, pregurali smo Ilju Dominkovica i Muniba Usanovica, pregurali smo doba mesetarenja Brkovica i Osima i utakmice koje su se na poluvremenu dogovarale, a proci ce i ovo. Nicija nije do gore zorila.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2026, 22:52

napoleon72 je napisao/la:
20 feb 2026, 22:45
Pregurali smo doba kad gost nije mogao boda uzet, pregurali smo Ilju Dominkovica i Muniba Usanovica, pregurali smo doba mesetarenja Brkovica i Osima i utakmice koje su se na poluvremenu dogovarale, a proci ce i ovo. Nicija nije do gore zorila.
Razlika je sto je ovaj promijenio statut da ti bude dozivotno i sto poslije njega kad dodje bosnjo nastavice se po starom, kad je neko iz reda bosnjaka na celu onda ide propaganda o nacionalnom kljucu, ustupcima dok kod ovog to nema, ovaj krade i otima bec da se iko za bilo.sta pita, mada kad vidim kako mu sve glatko prolazi bez ikakve pobune onda skontas da ovaj narod i nije za boljeg. Znamo da se nece nista rijesiti al zna se barem kako mozemo utjerati strah u kosti da im ne ide sve ovako glatko, da ti ne salje Musu ili Martinovica da ne idemo kao kurban na klanje i da gledas one nakaradne faulove.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 20 feb 2026, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

kosevodom
Kontakt:

Post Postao/la kosevodom » 20 feb 2026, 22:52

Brzo se zaboravilo da je posusje ISPALO i da je bosnjacki klub, tacnije stupcanica OSTECENA za ulazak. Desio se presedan NEMOGUC da prvak federacije ne ude, a da se ne dadne sansa ni drugoplasiranom celiku da odigra playoff ako vec stupcanica nije mogla. U tom trenutku je posusje bilo u raspadu, bez igraca i nisu ni mogli igrati playoff ako se sjecate, tako da ih je aico spasio i zaduzio kod sebe.

Znaci suma sumarum, 5 ekipa se mora skloniti borcu:

-siroki nosi kelme, dobija pare, a kelme predstavnik je Jacimovic ili ti ga Juventa sport
-posusje spaseno ispadanja iz lige iako su vec ispali, na stetu stupcanice i celika
-tri kluba iz er es, primjer smo vidjeli danas evo sa slogom, a sklanjanje je prisutno i kod ostalih. mislim da je najsmjesniji primjer toga u zadnjih par godina bio kada je zvijezda 09 vodila 2-0 protiv borca, pa trener mijenja 2 strana igraca na poluvremenu koji su bili najbolji pri vodstvu, nestaje prenosa na tv, a onda u par minuta 2-3 za borac.

Protiv koga je borac gubio bodove? Protiv svakog osim tih 5 ekipa. Pametnom je sve jasno ovdje kao dan sta se desava, i bez spominjanja da je dodik ujak vici i slicno. Nevjerovatno koliko mijesaju politiku u sport i nastoje pokopati sve bosnjacko

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2026, 22:58

kosevodom je napisao/la:
20 feb 2026, 22:52
Brzo se zaboravilo da je posusje ISPALO i da je bosnjacki klub, tacnije stupcanica OSTECENA za ulazak. Desio se presedan NEMOGUC da prvak federacije ne ude, a da se ne dadne sansa ni drugoplasiranom celiku da odigra playoff ako vec stupcanica nije mogla. U tom trenutku je posusje bilo u raspadu, bez igraca i nisu ni mogli igrati playoff ako se sjecate, tako da ih je aico spasio i zaduzio kod sebe.

-siroki nosi kelme, dobija pare, a kelme predstavnik je Jacimovic ili ti ga Juventa sport
-posusje spaseno ispadanja iz lige iako su vec ispali, na stetu stupcanice i celika
-tri kluba iz er es, primjer smo vidjeli danas evo sa slogom, a sklanjanje je prisutno i kod ostalih. mislim da je najsmjesniji primjer toga u zadnjih par godina bio kada je zvijezda 09 vodila 2-0 protiv borca, pa trener mijenja 2 strana igraca na poluvremenu koji su bili najbolji pri vodstvu, nestaje prenosa na tv, a onda u par minuta 2-3 za borac.

Protiv koga je borac gubio bodove? Protiv svakog osim tih 5 ekipa. Pametnom je sve jasno ovdje kao dan sta se desava, i bez spominjanja da je dodik ujak vici i slicno. Nevjerovatno koliko mijesaju politiku u sport i nastoje pokopati sve bosnjacko
Ma cilj je da ti zgade fudbal, da dijeca ni ne pomisle da treniraju, da ti ubiju i ovo malo volje za sportom. Otjerat i ubiti volju ljudima koji ulazu, dovode dobre igrace, kad to ostvare onda i nema potrebe da im bilo sta navlace. Jasno su poslali poruku trenerima tipa Zekic,investitorima dzaba ulazete bez naseg aminovanja cemo da vas sakatimo i nikad nista osvojiti necete, dovoljan su vam primjer i kazne koje smo znali rekordno platiti bez da smo to mi uopste napravili.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 20 feb 2026, 23:06

kosevodom je napisao/la:

Moje misljenje je da je pao neki interni dogovor izmedju uprave stupcanine i saveza. Ne moze me niko ubijediti da se neki klub toliko pokrade pa da se protesti neki ovromni ne naprave ili neki bojkot

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2026, 23:11

rimljanin90 je napisao/la:
20 feb 2026, 23:06
kosevodom je napisao/la:

Moje misljenje je da je pao neki interni dogovor izmedju uprave stupcanine i saveza. Ne moze me niko ubijediti da se neki klub toliko pokrade pa da se protesti neki ovromni ne naprave ili neki bojkot
Pa onda smo i mi neki dogovor napravili, nisam jos vidio da se na nekoj ekipi izivljavalo kao na nama evo 5 godina, sluzili smo da potkusuraju svoja namjestanja preko nas tako sto su nas brutalno krali dok te ne udalje od bilo kakve borbe za trofej.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bajroni, Balorda, Jet2Holiday, Proximic, RajvoSA03 i 40 gostiju.