Serie A

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Juventinisimo » 21 feb 2026, 00:18

milanist je napisao/la:
20 feb 2026, 13:43
Juventinisimo je napisao/la:
20 feb 2026, 00:45

Pa nije bas realno ocekivati instant rezultate...Spalu se moze tek ocjenjivati slijedece godine nakon ljetnih priprema, eventualnog dovodjenja nekih igraca, itd.
Tesko je promjeniti mentalitet odbrana, koji je tu bio godinama(fino se ustalio :crazy: ) do napad, kreativnost, presing, itd...nekada ti i nije zao izgubiti kada igras fudbala, desava se, lopta okrugla..Puno je lakse igrati samo odbranu, i cekati nesto na individualnost, pogotovo kada imas dobre igrace..
Za mene je Spala napravio veliki pomak...ali i njemu treba dovesti igrace koje on zeli, da ih uklopi u tim..kao i svakom treneru..
Kod Maxa smo znali biti prebijeni na nasem stadionu od Salernitane, Empolija, itd..znalo se desiti da posteno ne sutnemo prema golu..Motta i Tudor u pet deka sa Maxom..
Chivu je recimo dobio gotov tim, Inter igra isto zadnjih nekoliko godina, isti stil vise manje...njemu je posao puno laksi..

Juventusu prvenstveno treba barem dva klasa vezna igraca...da nam kojim slucajem dodje Tonali i jedan priblizno dobar kao on...bio bi to jako dobar tim...odbrana/sredina/napad, sve bi bilo puuuuno bolje..
Treba i prodati neke bezkicmenjake...

PS. Ramazan je...necemo se tuci... :mrgreen:
Problem veliki timova i jeste to sto se odmah ocekuje neki upjeh, nema tu puno vremena za 'gubljenje'. To mozes u manjim sredinama, gdje se cijene neke druge stvari, jer titule realno tu niko i ne ocekuje. Da je recimo Cesc uzeo Juve kojim slucajem pa zavrsio na 8 mjestu, dobio bi nogu, makar da su igrali lijepo kao barca birvaktile. Tako isto i Spaleti, od njeg se ocekuje odmah nemi rezultat, za sad je to top 4, sto realno i moze ostvariti.

Treba vama i vise od samo dva klasna vezna. Da se ne lazemo, da ne mislis da blatim samo po juveu. Treba i Milanu svasta nesta.
Ali otkud sad da je Tonali klasa, ja znam jednog iz tvog tabora koji je govorio da je Sandro pranje para, da nema taj neki "faktor" i da po njemu taj faktor vise imaju Mireti i Fagioli. Doduse taj je i Rafi predvidjao da ce zavrsiti u Bragi za sezonu dvije, mislio da je Rafa brazilac cak. Donarumu isto smatra losim. Trenutno mu je top neki zgaravica, sipac 🤣 vazda se palio na lose igrace 😃

Ps. Necemo dok je ramazana eto, odmori malo 🤣
Kako ne blatis...stavio si Juve sa malim slovom.. :mrgreen:

Istina da bi trebalo jos nekih igraca, prvenstveno na bekovima...meni je napad za rotaciju dobar :mrgreen: , sezona je duga...pa ne mozemo mi dovesti igrace kao Real...to ne moze niko u Italiji..
Realno, svugdje ti nesto fali, neko bolji bi mogao tu doci...ali ne moze se imati 23 igraca podjednake kvalitete...uvijek ce biti neko malo losiji, sa manjom platom, itd...Tu dolazi do trenerovog znanja, kako da rotira, osvjezi ekipu, odmori neke igrace..
Zbog toga je Andrea i htjeo tu famoznu superligu, da to bude nekako ujednaceno barem financijski, dok ce se kvalitet sam postaviti na svoje mjesto...dok u engleskoj tamo neki sedamnaesto plasirani potrosi 100/150 na transfere, cijela talijanska liga potrosi isto.. :crazy:
Talijani jednostavno ne mogu parirati englezima, nekim bogatunima koji istresaju nenormalne svote novca..Nije bas da ne mogu, nego jednostavno nece da se upustaju u tu trku, jer ce to kostati a nema sa cime da se "podupre"...Prvenstveno mislim na marketing, TV, priliv novca..

Sto se tice velikih timova i instant uspjeha, to je istina, to se ocekuje u big 3 u Italiji...mada, ja mislim, to ovakvim nacinom nece ici...ako pogledas historiju, evo recimo Juventusa, svaki transfer smo dovodili 1/2 nova, kvalitetna igraca, da se poboljsa cijeli tim, tako je isto i Milan radio, kao i Inter...
Danas to samo radi Inter...Juventus dovodi nekih 7/8/10 igraca :crazy: . Milan proda najboljeg igraca, gotovo svake godine...pa ne moze to tako, nije samo trener da se krivi, cijeli sistem je "pukao"...
Mi sada imamo novog trenera, koji vec trazi nove igrace...znaci opet iz pocetka...samo se nadam da nece izmjeniti cijeli tim.. :crazy:
Razlog je isto financijski, nema se, pa se traze neki igraci za FREE. Slabo to moze uroditi plodom, ako je igrac klasa, onda za njega se interesuju englezi, Real, Barca, PSG...itd
Talijani mogu dovesti igraca sa 3/3.5/4 zvjezdice....realno govorim, za nesto jace, bosla da dodje u paketu zvani FREE.
Verrattija nikad necu oprostiti nasoj upravi.. :twisted:

Neki su ovdje pisali za Inter, da ce se boriti za top4...Ja sam napisao, pa nisu se raspali?!(mada me to ne bi puno pogodilo i da se raspadnu :mrgreen: ) Doveli su novog trenera, ali sistem je isti...filozofija je jako slicna..
Ja njih ne volim(samo radi radnjih na zelenom stolu a ne terenu), i meni se cini da sam ih stavio da ce zavrsiti iza Juventusa i Milana.. :mrgreen: To je jedini razlog, ali oni imaju jako dobar i uigran tim..meni njihovi uspjesi sa novim trenerom nisu iznenadjenje..

Bolja vremena nece doci, jer u Italiji vole fotelje vise nego u Bosni...Savez vode nesposobni...sudije nesposobne, VAR soba nesposobna...razvijanje mladih igraca je u kanalu...nista ne proizvode..zive i dalje od stare slave od prije 20/30/40 godina...fudbal se promjenio iz korjena, a oni tvrdoglavi k'o magarci....pa Hrvatska proizvede vise igraca godisnje nego oni.. :shock: ....infrastrukturu necu ni spominjati..
U Italiji se klubovi prvenstveno "tuku" van terena....uvijek neka sr**a...ovaj pokrao ovoga, ovaj onoga...to je do saveza...ne mogu to da rijese, ili ne zele da rijese...ako ne rijese, ovako ce i biti u buducnosti..
Sudije trebaju biti kaznjavane drasticno, ali isto tako i ljudi u VAR sobi...sudije donekle i mogu razumjeti, ne moze se sve vidjeti, ali VAR... :shock: :crazy:

Redovno citam forum, ali nekada ne upratim ko sta pise...a i bilo je davno, vjerujem...Tonali je uvijek bio klasa, drugi imaju svoja misljenja, to cijenim, neka svako pise sta mu je na umu...
Predpostavljam da je Pogba ili Mig?! :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.