Postao/la DirkNowitzki » 21 feb 2026, 00:15
Siroki je u prvom poluvremenu drzao rezultatski prikljucak, a onda su nam tri minute u drugom dijelu bile sasvim dovoljne za trijumf. Odigrali smo u kontinuitetu desetak ozbiljnih odbrana i napravili krucijalnu razliku. Kako sam i ocekivao Plummer i Young su odigrali odlicne utakmice, pogotovo se to odnosi na Plummera. Iako je mogao da zabije vrlo komotno i 30 poena, nego je promasio 2/3 otvorena suta sto inace pogadja.
Bosna je podigla nivo igre za jos jedan stepen dolaskom Caruthersa, jer je odlican razigravac, ne gleda prvo kos kao West. Napadi su tecniji, lopta sve vise kruzi. Djoko je i danas bio vrlo slab, a Halilovic pokazao da nema samopouzdanja ni protiv Sirokog i nije nam nista ponudio. Gutica ne treba komentarisati. Novak dobio par minuta, mozda je na kraju mogao i vise, ali ok je i ovo.
Zubac je odigrao ponovo vrlo dobar mec, a da je nakon ofanzivnih skokova ubacio zicere, mogao je biti odlican. Pero odigrao solidnu utakmicu, Atic takodjer odigrao svoje minute, ne previse na parketu.
Kako sam neki dan i najavio, Dusan Makitan je ozbiljan igrac u najavi, ali mislim da se Igokea tu osigurala glede njegovog ugovora. Veceras je isklcio i mali Nikola Saric, treba pratiti njegov razvoj. Igokea je u ovom utakmicu izgubila tokom sedmice, jer im je tokom ovih zadnjih sest dana ovo bila treca utakmica, sa ne tako velikim fondom igraca.
Poslije Dubaija sam napisao da se vidjelo da su se nasi momci dozirali za zavrsnicu Kupa, sto je odlicno, jer i da smo dali sve od sebe protiv Dubaija ne bi mogli doci do trijumfa. Nismo napravili istu gresku kada smo “poginuli” protiv Zvezde, a nista na kraju nije znacilo. Onda smo los mec odigrali protiv Reggiane. To se sada Igokei desilo, prvo su izgubili od Zvezde, iako su vecinu meca bili u egalu, a onda od Unicsa u Laktasima. Borac je dosta mlada ekipa, cisto sumnjam da u dva uzastopna dana mogu ponoviti dobru partiju.
Borac ce na domacem terenu koji ce sigurno biti vreo zeljeti doci do trijumfa, ali mislim da je razlika u kvaliteti velika i da cemo doci do trijumfa. Meni je Siroki ove sezone bolja ekipa od Borca, ali vidjet cemo sutra.
Utisak vecerasnje utakmice kada je Caruthers pap, a cijela ekipa Bosna haman utrcala na teren da ga podigne. Bosna od pocetka sezone ima 21-12, omjer pobjeda, i jednu nerijesenu utakmicu, u Belgiji.
P.S. Partizan je veceras ponovo dozivio fijasko, dosta stranaca ne igra na zavrsnici Kupa, potajno se nadam da cemo uz punu Zetru imati sansu da dodjemo do trijumfa u tom mecu.