Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Jos bez Muse i Kamenjasa u Mejdanu. Ako jos ne dodje Roberson, plus bez Gegica pa i Marica, bit ce ovo zeznut mec.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bez Muse i Kamenjasa prvu utakmicu tj.ponovo imamo problema sa centrom,ali sansa za Makitana npr.Za Gegica isto bzvz.jer se nema sta uigravati s ekipom Spartaka koja nema nikakvih ambicija vise i koja se raspusta na kraju sezone.
Mutic i Maric ocito ne zele nastupati za Bih,drugi se supacki izvukao protiv Srbije
Mutic i Maric ocito ne zele nastupati za Bih,drugi se supacki izvukao protiv Srbije
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 21 feb 2026, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.
Čudno da nema Gegića, Mutića, Marića i IlićaKylian je napisao/la: ↑21 feb 2026, 14:34Selektor Gjergja skratio spisak,
Zmajevi se okupljaju u Tuzli 21.02.2026.
Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Dario Gjergja skratio je spisak igrača, odnosno saopštio kadar na koji će računati u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Švicarske.
Šef stručnog štaba Zmajeva uputio je pozive sljedećim košarkašima: Adnan Arslanagić (Giessen, Njemačka), Darko Talić (Borac WWin), John Roberson (Toulon, Francuska), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Tarik Hrelja (Student m:tel), Adin Vrabac (Ourense, Španija), Aleksandar Lazić (Igokea m:tel), Malik Skalonjić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Granada, Španija), Stefan Simanić (Šiauliai, Litvanija), Dušan Makitan (Borac WWin), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Ajdin Penava (Slask Wroclaw, Poljska), Reuf Livadić (Promo Donji Vakuf), Džanan Musa (Dubai, UAE) i Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE).
Realno kad izostavimo dvojac iz Dubaija, ovaj trenutni spisak nije nista jaci od Svicarske. A i mi se ponadali da ce selektor naci ovih nekoliko igraca sto su se spominjali ovdje, ali smo zaboravili da im je svima san Srbija ocito. Eto i Muticu izgleda.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Znači 12 za utakmicu u Tuzli su sljedeći:
1. Atić
2. Vrabac
3. Sulejmanović
4. Penava
5. Lazić
6. Alibegović
7. Hrelja
8. Makitan
9. Arsla
10. Gutić
11. Simanić
12. Roberson / Talić
Teško će ovo biti kući prot8v Švice ako ih pročepi šut a nama glavni igrač bude ProblemAtić
1. Atić
2. Vrabac
3. Sulejmanović
4. Penava
5. Lazić
6. Alibegović
7. Hrelja
8. Makitan
9. Arsla
10. Gutić
11. Simanić
12. Roberson / Talić
Teško će ovo biti kući prot8v Švice ako ih pročepi šut a nama glavni igrač bude ProblemAtić
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ja kad sam pisao da Mutic nece da igra kaze lupas.
Treba pitati Gjergju na pressu šta je sa zlatnim kadetima Sikirašem i Mutićem, te zbog čega nema Vojina Ilića.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Kad se sjetim koliko se Mutić ovdje godinama spominjao, zar nije bilo odmah sumnjivo zašto ga nema tolike godine? Eto, niko se od prethodnih selektora nije sjetio njega...
Slična priča i za Sikiraša. Nema potrebe da se spominje više. Pisao sam već ranije, bio je na 4 posljednja šira spiska. Ne treba se tu više ništa pitati.
Slična priča i za Sikiraša. Nema potrebe da se spominje više. Pisao sam već ranije, bio je na 4 posljednja šira spiska. Ne treba se tu više ništa pitati.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Na stranu ovi Srbi sto nece da igraju, ali nam je zestoko los sastav. Eto samo nam 2 igraca fale, a slabiji smo nekih 50% sigurno. Za nadati se da ce neko od ovih mladjih eksplodirati uskoro. Bez toga bi nam mogle biti realnost one prekvalifikacije.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
TripleThreat
- Kontakt:
Btw je l' realno da je Dario opet Gutića uvrstio na uži spisak... nevjerovatno.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Gegic je morao doći igrao je zadnje 3 utakmice preko 20 min.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Klub mu je zabranio igranje za reprezentaciju jer se tek oporavio od ozljede.bordobijeli je napisao/la: ↑21 feb 2026, 15:14Gegic je morao doći igrao je zadnje 3 utakmice preko 20 min.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Baš smo u qrcu u ovom prozoru možda u većem nego prošlom. Očekuješ da ćeš imati veoma respektabilan sastav a onda sa spiska izostanu neki od igrača koji bi trebali imati veću minutažu.
Gegić jer mu klub traži da ne dolazi znog oporavka a za njih igrao 2 zadnje utakmice sa 20+ minuta, Marić treba zaliječiti povredu a uredno u Gironi igra 10+ minuta po utakmici u nekim i 15+ minuta, Roberson privatni problemi i možda neće ni nastupati u ovom prozoru, Mutić očito ne želi nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Ilić nije poznato, Musa i Kamenjaš se priključuju u revanš utakmici.
To ti je 5 igrača koji bi imali dobru minutažu u ovom dvomeču (bez Muse i Kamenjaša) i koji bi sigurno donijeli određeni kvalitet.
Gegić jer mu klub traži da ne dolazi znog oporavka a za njih igrao 2 zadnje utakmice sa 20+ minuta, Marić treba zaliječiti povredu a uredno u Gironi igra 10+ minuta po utakmici u nekim i 15+ minuta, Roberson privatni problemi i možda neće ni nastupati u ovom prozoru, Mutić očito ne želi nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Ilić nije poznato, Musa i Kamenjaš se priključuju u revanš utakmici.
To ti je 5 igrača koji bi imali dobru minutažu u ovom dvomeču (bez Muse i Kamenjaša) i koji bi sigurno donijeli određeni kvalitet.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ako ništa, dobro je barem što prvu u dodatno okrnjenom sastavu igramo ovdje.
Sad kad si vidio ovaj jad i cemer od spiska jel planiras adjustirat ovih +15
Moje stoji jos uvijek. Vec vidim kako Lajonsi nam zlostavljaju Asima ko beba zvecku a on im jadan ni kriv ni duzan.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Nece srbi da igraju, ne moraju.
Hoce li nasu vedetu dzanana opet pupa boliti?
Hoce li nasu vedetu dzanana opet pupa boliti?
-
bordobijeli
- Kontakt:
Pa nije NBA igra za Spartak Suboticu.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 15:19Klub mu je zabranio igranje za reprezentaciju jer se tek oporavio od ozljede.bordobijeli je napisao/la: ↑21 feb 2026, 15:14Gegic je morao doći igrao je zadnje 3 utakmice preko 20 min.
Logicno. Daj bilo kakvu pobjedu. Vala sam ocekivao da cemo sad biti kompletni, al etoMaverick je napisao/la: ↑21 feb 2026, 15:46Sad kad si vidio ovaj jad i cemer od spiska jel planiras adjustirat ovih +15![]()
Moje stoji jos uvijek. Vec vidim kako Lajonsi nam zlostavljaju Asima ko beba zvecku a on im jadan ni kriv ni duzan.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ovaj Makitan ce biti zvijer, cudno mi da je odlucio odazvati se i igrati za BiH.
Pa sta ce jadan. Nece ga njegova prva ljubav.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.