FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Hoće li manijaci sačekati trenera i igrače kao što su sačekali Adžema poslije derbija?
Amar nam je donio puno puno srece, nevjerovatno puno. Ali sta nakon toga ?VibeTribeX je napisao/la: ↑21 feb 2026, 17:25to su karne koje se nista ne pitajuperodeformero je napisao/la: ↑21 feb 2026, 16:43Zato što su navijači javno porucili da ovaj više nikada neće ući u klub
glupa bijednika koji misle da su bitni
nista za klub nisu uradili
Amar nam je toliko srece donio i onda ga sljam i ludski otpada nasao tjerati
za dzenaze im skupljali daBogda sve i jednom ko ista ima sa tom parolom
majku vam j.... vazda onu raspalu
Onda je izgubio titulu od Veleza kuci, pa je napravio niz od 5 poraza, pa je otjeran iz Veleza. Taj Amar koji je harao je ostao u 2010.
Posle toga nista, to svi njegovi angazmani poslije toga pokazuju.
Crno na bijelo.
Sto se tice sadasnjeg Zelje, pocinjem da sumnjam da li postoji Sanin i koliko se razumije u fudbal.
U onako mrtvu ekipu sto se tice ofanzivne linije ne dovest nikoga moze samo ili neznalica ili neprijatelj.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Odličan rezultat u Prijedoru. Remi je za nas bio najbolja opcija. Još da kone trehnu Posušje i nada se opet vraća.
Dok UDBA i Misimovic vode klub vama nema sreće, oni narko dileri sa tribina uzeli pare od Senada i otjerali Amara čovjeka koji je sa svojim ocem simbol kluba.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
ipak, mislim (ne tvrdim) da je jedan od bitnih razloga odlaska te trojice (prvenstveno bolje i karamarka) ono skidanje dresova. nesto kao sto skinose i miri stevanovicu, pa kasnije mu pjevali "miro ostani".perodeformero je napisao/la: ↑21 feb 2026, 17:57Znaš šta onda treba investitor da uradi, da kaže nema problema evo milion nečega da se dovede dečko koji će zabijat golove. Pa kako je navodno došao taj investitor tri igrača su bukvalno pobjegla odavde i to tri glavna igrača, ima li još negdje takav primjer
Bar ti nisi glupan. Šta je mogao dovesti u tih mjesec dana? I ovo što su doveli je previše, čovjek još ni papire nije završio. Naravno da niko nije očekivao ovakav jad i bijedu, ali istrpiti se mora jer sve je bolje od one agonije koju proživljavamo već godinama.
Već sam napisao nekoliko puta, za mene je ova sezona završena, sljedeća se pika. Tu ćemo vidjeti i Nijaza i Sanina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Nekad je bio problem što se izgubi 5 tekmi, sad kad se naniže 5 pobjeda zaredom osjećamo se isto ko da smo Ligu prvaka osvojili, a da ne pričamo o tome kad povremeno pobijedimo Zrinjski, Borac ili Sarajevo. Doživimo ekstazu kao da smo "velikog Reala pobijedili na penale".
Gledam ovaj snimak, i nadam se da će nakon 7 godina, opet se nešto ovakvo desiti...
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Opet kazem nenormalno je sto se nije dovelo makar jedno koliko toliko pristojno krilo, po mogućnosti ljevak.
Trenutno nasi igraci na krilu:
Cvetanoski- hronicno nekonstantan igrac, imao je on ovakve utakmice i prosle sezone, imao je faze sezone gdje se potpuno gasio, isto kao u ove tri utakmice.
Vini- igrac da udje s klupe, ne znam otkud ideja da on moze otpocetka utakmice nesto.
Sabic- nije sekunde momak napredovao, nema koristi vise njega forsirati, naprosto ne napreduje.
Onda i ta famozno pravilo U21 i pozicija napadača, pa bolje bi prosli da je taj Cosic na golu, pa bio i bezveze, a da se doveo ozbiljan spic, nego ovo sto gledamo, pa mi smo taoci Rakica i Jaganjca koji moraju igrati, plus Sabic kao krilo.
Trener mora dobiti otkaz kraj price.
Trenutno nasi igraci na krilu:
Cvetanoski- hronicno nekonstantan igrac, imao je on ovakve utakmice i prosle sezone, imao je faze sezone gdje se potpuno gasio, isto kao u ove tri utakmice.
Vini- igrac da udje s klupe, ne znam otkud ideja da on moze otpocetka utakmice nesto.
Sabic- nije sekunde momak napredovao, nema koristi vise njega forsirati, naprosto ne napreduje.
Onda i ta famozno pravilo U21 i pozicija napadača, pa bolje bi prosli da je taj Cosic na golu, pa bio i bezveze, a da se doveo ozbiljan spic, nego ovo sto gledamo, pa mi smo taoci Rakica i Jaganjca koji moraju igrati, plus Sabic kao krilo.
Trener mora dobiti otkaz kraj price.
MrAmarOsim je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:09Nekad je bio problem što se izgubi 5 tekmi, sad kad se naniže 5 pobjeda zaredom osjećamo se isto ko da smo Ligu prvaka osvojili, a da ne pričamo o tome kad povremeno pobijedimo Zrinjski, Borac ili Sarajevo. Doživimo ekstazu kao da smo "velikog Reala pobijedili na penale".
Amar, koji ima odriješene ruke, je penicilin za ovakve skupine ojebina kakve mi trenutno imamo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma mene samo brine sto se anemija sa kraja prosle polusezone prenijela na pocetak proljeca. 3 od 3 poraza gdjr apsolutno nista donro nisi pokazao. Sad je pritisak nenormalan i treba neka pobjeda da se sve izvuce.
Sa ovakvom igrom ne mogu biti optimistican nikako. Ovo je odron.
Sa ovakvom igrom ne mogu biti optimistican nikako. Ovo je odron.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Moralo se dovesti koliko toliko pristojno krilo, nista specijalno u skladu s tim da je januarski prelazni rok, ali neko makar koji je bolji od Vinija.Virtu4l je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:08
Bar ti nisi glupan. Šta je mogao dovesti u tih mjesec dana? I ovo što su doveli je previše, čovjek još ni papire nije završio. Naravno da niko nije očekivao ovakav jad i bijedu, ali istrpiti se mora jer sve je bolje od one agonije koju proživljavamo već godinama.
Već sam napisao nekoliko puta, za mene je ova sezona završena, sljedeća se pika. Tu ćemo vidjeti i Nijaza i Sanina.
Strašno ovo izgleda. A što jenajgore, ne nazire se kraj. Najveći fol je da trenutno nemamo statut usvojen, skupštinu nam čini jedan čovjek, isti taj imenuje upravu i ima većinski glas u upravi. Ovom stojanoviću je kostić bio pomoćnik. Definitivno je rješenje trener iz Hrvatske, Sopić ili šta znam. Nemamo realno ekipu, puno je izmiksano, a trener želi da igra pas igru. Sterilni smo u napadu. Oba krila su očajna, u završnicu nam dolaze maximalno 4 igrača. Prestrašno. Otjerali smo neke igrače, neki su sami otišli, nismo se pojačali gdje smo najviše trebali. Trener nema ideju nikakvu, itako dalje i tako dalje.. tuga je da smo dali sve a dobili ništa.. vidjećemo na šta će ovo izać... Ide borba za opstanak i to grčevita.
- PointBlank
- Kontakt:
gdje ovo napisa i osta ziv drug? Dva puta je Sarajevo mlatnuo i ubio ligu, i da nije bilo korone i prekida uzeo bi i titulu. A to je bilo ovako 2019/2020.. jel tako? Ili se fudbal u zadnjih 5-6 godina promijenio.godrina je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:03Amar nam je donio puno puno srece, nevjerovatno puno. Ali sta nakon toga ?
Onda je izgubio titulu od Veleza kuci, pa je napravio niz od 5 poraza, pa je otjeran iz Veleza. Taj Amar koji je harao je ostao u 2010.
Crno na bijelo.
Sto se tice sadasnjeg Zelje, pocinjem da sumnjam da li postoji Sanin i koliko se razumije u fudbal.
U onako mrtvu ekipu sto se tice ofanzivne linije ne dovest nikoga moze samo ili neznalica ili neprijatelj.
Covjek je znao, a zna i sad sta mu treba. Alispahic je bio u goroj formi nego Milosevic, pa sta Amar od njega napravi? Od Dade napravio Zidanea svojevremeno.. a svaki napadac mu je trpao golove, i Eldin, i Krpic i svaki drugi..
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Kontam sta napisem vec pola sata, al nemam rijeci ovo je najveca kriza u historiji kluba. Tuzno sta nam se desava, jos tuznije sto su svi jedva docekali ovo stanje u Zeljeznicaru, teski dani za bit navijac nekada velikog Zeljeznicara.
Nek nam je Bog na pomoci.
Nek nam je Bog na pomoci.
Ne moze me niko ba ubijedit da se u zimskom prijelaznom roku januara 2026. godine u Evropi nije mogao nac napadac ili krilo koji su bolji od Jaganjca i Sabica. Ne mora investitor milion dat za to ali oslobodila se plata Boljevica i eto. Imamo mi neki budzet i bez Sanina. Moglo se, isto kao sto se moglo dovest 4 veznjaka.Virtu4l je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:08
Mi smo najgora ekipa lige, 11 bez pobjede 6 bez datog gola i 3 bez udarca u okvir.
- gegenpressing
- Kontakt:
Nakon svega šta su mu uradili i sa porodicom i tužbama,a sve presuđeno u njegovu korist,nije lud.MrAmarOsim je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:09Nekad je bio problem što se izgubi 5 tekmi, sad kad se naniže 5 pobjeda zaredom osjećamo se isto ko da smo Ligu prvaka osvojili, a da ne pričamo o tome kad povremeno pobijedimo Zrinjski, Borac ili Sarajevo. Doživimo ekstazu kao da smo "velikog Reala pobijedili na penale".
Gledam ovaj snimak, i nadam se da će nakon 7 godina, opet se nešto ovakvo desiti...

Brohra ribo se...
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Daj Klafurića do kraja sezone
Blago rečeno katastrofa. Pogrešan izbor trenera, čovjek koji se nigdje nije zadržao duže od godinu dana, apsolutno nije rješenje za nas. Totalnk je podcijenio ligu, umislio je da je neko ime i da će se usrati pred njim. Igrači nisu dovedeni na vrijeme, nisu uigravani. Totalni raspad sistema. Nikakva igra. Jedino rješenje je trenutni prekid sa Slavišom. Amar je nerealna želja, kažu da Nijaz nije u dobrim odnosima sa Amarom, ali mislim da se pod hitno mora naći neko da zamijeni Slavišu jer sa njim boda nećemo boda osvojiti
2 puta pobjedio Sarajevo. Evo nas ko Espanjoj kad slavi bod protiv Barse. Tad je i izgubio od Veleza i tako zijanio titulu.PointBlank je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:19gdje ovo napisa i osta ziv drug? Dva puta je Sarajevo mlatnuo i ubio ligu, i da nije bilo korone i prekida uzeo bi i titulu. A to je bilo ovako 2019/2020.. jel tako? Ili se fudbal u zadnjih 5-6 godina promijenio.godrina je napisao/la: ↑21 feb 2026, 18:03Amar nam je donio puno puno srece, nevjerovatno puno. Ali sta nakon toga ?
Crno na bijelo.
Covjek je znao, a zna i sad sta mu treba. Alispahic je bio u goroj formi nego Milosevic, pa sta Amar od njega napravi? Od Dade napravio Zidanea svojevremeno.. a svaki napadac mu je trpao golove, i Eldin, i Krpic i svaki drugi..
Ne bi ja bio previse tuzan da on dodje ali nije to to. 5 poraza u nizu, pa ga i Velez nogiro. Ne mozemo izvlacit samo sto nama odgovara.
I ovaj je uzimo titule u sloveniji i srbiji a vidi ovdje.
Trenutno korisnika/ca: Babayaro, Balorda, berjan, bvsic, Cuspajz, Ferroviere1987, GIBRA, Google Adsense [Bot], imekorisnicko, Laudrup, Levin, Lokomotifa, mavi, Omerta1921 i 100 gostiju.