FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
72
19%
2. Borbu za Evropu
174
45%
3. Sredinu tabele
63
16%
4. Borbu za opstanak
77
20%

Ukupno glasova: 386

tiagofaria25
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tiagofaria25 » 21 feb 2026, 19:28

perodeformero je napisao/la:
21 feb 2026, 19:24
Laudrup je napisao/la:
21 feb 2026, 19:14
21 feb 2026, 17:23
Željezničar je jedini hajmo reći bošnjački klub koji ima šansu da ispadne, mislim da srpsko-hrvatska komponenta neće propustiti tu šansu ako im se ukaže, to bi realno bilo idealno za sve, a Sarajevo i Velež se ne bi nešto preterano bunili zbog toga
Željo, hvala Bogu, nije bošnjački klub i niko ga zbog toga neće i ne može izbaciti iz lige. Ako i ispadnemo, ispast ćemo jer smo baš loši.
Naravno da je bošnjački, ali nemoj da otvaramo te teme nema potrebe
Domorocki, Dimitrijević, Osim, Bukal, Divjak i još mnogi drugi se ne bi složili s tobom.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 21 feb 2026, 19:28

Sanine, znaš šta trebaš uraditi. Prvo je zahvaliti se Slovenačkoj ublehi, drugo je kontaktirati najtrofejnijeg

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 feb 2026, 19:28

Poslije onako sramotne igre bezveze je pomenuti suđenje, taman da su navukli 5 penala.

Mi nemamo nikakve igre, ne mozemo sansu napraviti, a o golu mozemo samo sanjati. Dok trener fura neke sjedaljke i dogovore.
Ne zna se koja linija nam je gora (odbrana, sredina ili napad). Lazem, odbrana je nesto najsmijesnije sto sam vidio u zadnjih 10 godina :urnebes:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 21 feb 2026, 19:30

Niko znaci od vas nije bio na stadionu kad je bila parola. Sto se niste bunili, gdje su te hiljade navijaca koji navijaju za Osima da se pobune.
Ja sam cuo samo aplauz sa svih tribina.
Amar je medju 5 najbitnijih osoba u historiji kluba, ogromne zasluge ima. Ali sam je sebi kriv izmedju ostalog za sve.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 21 feb 2026, 19:33

tiagofaria25 je napisao/la:
21 feb 2026, 19:11
Par zapazanja sa utakmice, mimo igre…
Na zapadu vise nasih nego domacih.

Cveta i Slavisa su imali neki verbalni sukob prije sto je ovaj izmjenjen, te se nisu rukovali nakon sto je Cveta napustio teren.

Golman Karic slavi golove i penale kao da igra protiv najvecih dusmana, ono driblanje lopte u mjestu dok je trosio vrijeme je toliko ponizavanje nas, imao je i proslu utakmicu na Grbavici par provokacija, odvratan je.

Ovoj ekipi treba motivator, pa tek onda trener, a Slavisa, bar koliko sam cuo, nije motivator.
Cveta je zadnju dobru tekmu odigrao protiv Borca. Od tada igra,na osnovu onog gola. Nista frajer pokazao nije,ne pricam o pripremnim.
Pokazuje se iz tekme u tekmu ,da su Vini i Cveta krila za klupe. Kazu nije bilo rijesenja kvalitetnih. Nama je doslo do grla kada su krila i napad upitanju.
Toliko nam je igra spora,da nas jedna prosjecna ekipa Veleza,izdominira,uzme na trku,na borbenost. Sigurno jedno 30 pita su ganjali i uzeli lopte,jer nasi nisu stigli ni da reaguju. Oba penala su tako dobili. Par sansi su tako iskreirali.
Ubili nas ljudi na terenu,a nisu cestite akcije odigrali.
Kod nas kad krene akcija,kada te ganjaju i vrse presing,nasa dodavanja su toliko nesigurna,da ne mozemo 2 sekunde zadrzati posjed. Krila ne znaju sta rade,Erik kriminalan,Deni od kad je dosao covjek nije nista pokazao. A svi smo ubijedjeni da je on neki majstor.
Jedini covjek koji zna lopte je Prokop. Napravio je i on gresaka danas par. Ali gledam sta rade ostali kad on ima loptu,pa nije ni cudo,sto grijesi. Niti otvaraju prostor,niti se krecu. Ne zna se ko sta radi. Mi hladno iz danasnjih prvih 11,imamo jos 5 igraca,mozda i 6 koji realno nemaju mjesta u tih 11. Mogu mozda na klupu.
Tek onda dodjemo do horor spoznaje,koliko je nama losa ekipa.
Zaista uz duzno postovanje Nijaza i Sanina,i da su tek tu 2 mjeseca,i da je sezona gotova,i da je zima......i da je milion razloga,ne mogu da vjerujem da prioritet nisu bila krila i napad. To nikako ne mogu da shvatim. Ovo je 100 posto njihova odgovornost.
Mada moram dodati cinjenicu da je nasa ekipa u protekle 2 godine katastrofalno selektirana. I da sada svi skupa " uzivamo" u plodovima tog izbora igraca.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 21 feb 2026, 19:33

Kladim se da ce nas Sloga izbaciti. S njima igramo u kupu,pa onda u prvenstvu,a izmedju svega toga svinjski. Ispadamo iz kupa 10000%

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 21 feb 2026, 19:34

DRHAUSE je napisao/la:
21 feb 2026, 19:12
VibeTribeX je napisao/la:
21 feb 2026, 19:02
DRHAUSE je napisao/la:
21 feb 2026, 18:07
oni narko dileri sa tribina uzeli pare od Senada i otjerali Amara čovjeka koji je sa svojim ocem simbol kluba.
:clap: :clap: :clap:
Zamisli "navijača Želje" koji više poštuje Amara Zulica i njegovu ekipu
J... im zulic mater i oni njemu
Bijeda klasična
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 21 feb 2026, 19:34

Realno nema šanse da se sad pruža šansa nekome sa strane ko nema pojma gdje stiže. Posebno ne u jeku loših rezultata. To bi bio samo još gori fijasko. Rekao sam i ranije da budući eksperimenti ne dolaze u obzir. Stojanović mora da odstupi sam. Ako nema namjeru to da uradi onda su dužni da mu lijepo uruče otkaz. Pronaći kratkoročno rješenje da nas prebaci do mirne luke a na ljeto tražiti dugoročno rješenje. Sada ne tražiš dugoročno rješenje jer je to trenutno nemoguće.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 21 feb 2026, 19:34

Kriv je samo sto je sutio. Trebao je javno reci oko novca jer je sud utvrdio da je ipak klub njemu dugovao.
Trebao se sam pozvati na otvatanje istoka ili kad su mu ocu digli spomen plocu?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 21 feb 2026, 19:36

muharemovicdzelo je napisao/la:
21 feb 2026, 19:34
Realno nema šanse da se sad pruža šansa nekome sa strane ko nema pojma gdje stiže. Posebno ne u jeku loših rezultata. To bi bio samo još gori fijasko. Rekao sam i ranije da budući eksperimenti ne dolaze u obzir. Stojanović mora da odstupi sam. Ako nema namjeru to da uradi onda su dužni da mu lijepo uruče otkaz. Pronaći kratkoročno rješenje da nas prebaci do mirne luke a na ljeto tražiti dugoročno rješenje. Sada ne tražiš dugoročno rješenje jer je to trenutno nemoguće.
I onda opet dugorocnom rijesenju traziti nekog da mu moze pozar ugasiti. I onda te iste vatrogasce ispljuvati na svaki moguci nacin.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 21 feb 2026, 19:36

godrina je napisao/la:
21 feb 2026, 19:30
Niko znaci od vas nije bio na stadionu kad je bila parola. Sto se niste bunili, gdje su te hiljade navijaca koji navijaju za Osima da se pobune.
Amar je medju 5 najbitnijih osoba u historiji kluba, ogromne zasluge ima. Ali sam je sebi kriv izmedju ostalog za sve.
Senad je optužio Amara, na sudu izgubio, sve presude su bile u Amarovu korist, da nisu, mediji bi jedva dočekali da objave da je Amar kamatario klub. Onda je Senad platio podizanje transparenta. Nije se čuo aplauz sa svih tribina.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 feb 2026, 19:38

Zasto Bicakcic ide glavom na lopte koje su 20/30cm od visoko od zemlje
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 feb 2026, 19:40

invincible1921 je napisao/la:
21 feb 2026, 19:38
Zasto Bicakcic ide glavom na lopte koje su 20/30cm od visoko od zemlje
Zato sto ne zna nogom.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 feb 2026, 19:40

Dajte Svraku posljednji kapiten koji je osvojio titulu, sigurno zna kako klub dise
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 21 feb 2026, 19:41

Hrasno15 je napisao/la:
21 feb 2026, 19:36
godrina je napisao/la:
21 feb 2026, 19:30
Senad je optužio Amara, na sudu izgubio, sve presude su bile u Amarovu korist, da nisu, mediji bi jedva dočekali da objave da je Amar kamatario klub. Onda je Senad platio podizanje transparenta. Nije se čuo aplauz sa svih tribina.
Ne gledaju oni utakmicu
Oni gledaju u onog sa megafonom
Rade ono što im zulic i ostale karne oko njega govore
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 21 feb 2026, 19:41

muharemovicdzelo je napisao/la:
21 feb 2026, 19:34
Ko je ostao? Nasi ili su neznalice ili su im zatvorena vrata. Od trenera sa ligaskim iskustvom jedino je Klafuric vrijedan pomena, osoba koja je guzicom zatvorila vrata svugdje, ali eto mozda zna razdrmati ekipu.

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 21 feb 2026, 19:42

21 feb 2026, 19:24
Laudrup je napisao/la:
21 feb 2026, 19:14
21 feb 2026, 17:23
Željezničar je jedini hajmo reći bošnjački klub koji ima šansu da ispadne, mislim da srpsko-hrvatska komponenta neće propustiti tu šansu ako im se ukaže, to bi realno bilo idealno za sve, a Sarajevo i Velež se ne bi nešto preterano bunili zbog toga
Željo, hvala Bogu, nije bošnjački klub i niko ga zbog toga neće i ne može izbaciti iz lige. Ako i ispadnemo, ispast ćemo jer smo baš loši.
Naravno da je bošnjački, ali nemoj da otvaramo te teme nema potrebe

Naravno da nije bošnjački, već bosanski ili tiga bosansko herecegovacki. Naravno da ne treba otvarati glupe teme.

Sto se fudbala tiče, nisam prevelik optimist da ćemo ostati u ligi sa ovim rosterom.
Ovi trenutni bolikurci sto igraju, nit rod nit pomoz Bog kad je željo u pitanju.

Daj Boze da neki veliki motivator stigne i spasi nas, ja jednostavno izlaz iz ovog ne vidim.

Nisam bio ni da se Denis ni adzem otjera, ali mi ovaj lik totalno pogubljen izgleda, ni kriv ni dužan ali mu pomoći nema
Zadnja izmjena: Rivaldinho, dana/u 21 feb 2026, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 21 feb 2026, 19:43

Davno sam pricao sa Amarom oko svega,pola sto se ovdje pise nije istina,i cekao je tada taj sud,i rekao da ce pricati. Svi znamo sta je sud rekao.
Ne krivim ja Amara sekunde,jer je davao svoje pare. Krivim ove mangupe sto su mu pravili transparent,sto neko rece ebo ti njih kada vise cijene narkomana,nego Amara.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 21 feb 2026, 19:48

Ono što večeras mora biti objavljeno je da je Slaviša bivši, taman da Dino Pekić bude trener u srijedu.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 21 feb 2026, 19:48

Ja da sam Nijaz sjeo bi sa grupom i sve ispeglao, ako je Amar Osim uopšte opcija. Ali ja se plašim da je vrijeme pregazilo Amara isto kao što je Husrefa kod kona. Ja sam bliži opciji vraćanja Denisa Ćorića, ali dati mu punu slobodu da odlučuje o stručnom štabu. On je dobar motivator i vrhunski poznavalac lige. Nažalost, sve što Slaviša nije.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”