Odma racunaj kao i ove rumune ove sezone, izvucemo najaceg moguceg, cudo bi se desilo da izvucemo nekog kao Zrinjski i Bojac.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Elezi lagan ko pero, dominirali smo svih 90min, rezultat je mogao biti jos veci, bravo momci 
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
zaboravio sam i Banica spomenut i cestitat mu, odlican golman!!plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:25Ja kad sam u januaru rekao da se borimo na 3 fronta, da cemo sve uzet do kraja, raja mi se smijala ovdje. Strasno dobro izgledamo, ovo je Mamicev rukopis na ekipi, za nevjerovat je koliko smo cvrsti i sigurni. Bravo Mario, ekipa i Mamicu, cestitke za ovih zadnjih 5/6 mjeseci!!!!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Samo da se ovima iz Banja Luke svi ne sklanjaju, svjesni su i oni da ne bi bili šampioni.plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:27zaboravio sam i Banica spomenut i cestitat mu, odlican golman!!plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:25Ja kad sam u januaru rekao da se borimo na 3 fronta, da cemo sve uzet do kraja, raja mi se smijala ovdje. Strasno dobro izgledamo, ovo je Mamicev rukopis na ekipi, za nevjerovat je koliko smo cvrsti i sigurni. Bravo Mario, ekipa i Mamicu, cestitke za ovih zadnjih 5/6 mjeseci!!!!
- napoleon72
- Kontakt:
Istina, al to je bilo prije 10-15 godina. Vidi ovo.HordasFks je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:15Pa ne znam ali kad pogledas sezone od 2010 pa do 2015 sjever je svaku tekmu bio 70% popunjen,istok zapad isto bili dobro popunjeni.Prosjek bio 7-10k po tekmi.A sad jedva 3knapoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:11Pa gdje su onda ti silni navijaci na utakmicama?Ne mozes me ubijedit da 13k standardnih navijaca (koji prate ligu i dolaze i na male ligaske tekme) nocas sjedi kuci i gleda prenos. To su simpatizeri, nece na Posusje i Rudar, hoce Zelju i Aktobe. Ja znam 20 takvih, dok imam ekipu od 3-4 druga koji dolaze na svaku. Znaci omjer 1:6 maltene.

Nek je samo 5% od ovog broja ljudi iz okruzenja Sarajeva koji su dolazili na utakmice, to je 20 hiljada. Vidi samo po trofejima:
Kup 2014: 12000 na tribinama
Titula 2015: 25000 na tribinama
Kup 2019: 10000 na tribinama
Titula 2019: 17000 na tribinama
Kup 2024: 8000 na tribinama
A brojke u Evropi rastu, na ljeto kad su svi ovi koji su 2015. bili u maju protiv Slobode, sad tu u julu kad je Evropa. A nove navijace tesko dovest, nekad djeca sama isla i ulazila s nekim random cikom, danas roditelji ne pustaju djecu u skolu sama da odu, pred svakom skolom 30 dzipova svaki dan. Mijenja se to, demografski tonemo, tako i klub. Nema nas, pomirite se s tim.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Inace pljuvali smo dovodjenje Banica, Cvitanovica i jos niza igraca, od cistaca do Mirvica,Tana naravno sad niko nista nece reci i za pametne poteze koje smo vukli, valjda trebamo samo negativu i razdor da unosimo ili neke koji to nisu rasili nazivati ih botovima. Ono sto sam pratio Banica u HR, kao sto rekose cita igru, sudjeluje u igri i otvara igrace, nekad to dovede izlijetanje i do kiksa ali donosi ekipi na mnogo polja puno toga.
Da je natkrivena barem jedna tribina, ne sumnjam da bi posjeta bila bolja za 3-4 milje. Ovako hvala ljudima koji dođu po ovakvom vremenu, međutim nema opravdanja kada je lijepo vrijeme. Momci to zaslužuju.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Generalno nemamo samonmi taj problem ima i Vojvodina, pstali timovi iz vecih gradova u Srbiji, Hr itd. Na to dodas i neuslovan stadion, poslijeratnim i prijeratnim generacijama nije bio problem biti na tribini gdje je 2 metra snijega a danas je problem ovoj x generaciji ako na stolici nema grijac.napoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:28Istina, al to je bilo prije 10-15 godina. Vidi ovo.HordasFks je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:15Pa ne znam ali kad pogledas sezone od 2010 pa do 2015 sjever je svaku tekmu bio 70% popunjen,istok zapad isto bili dobro popunjeni.Prosjek bio 7-10k po tekmi.A sad jedva 3knapoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:11
Pa gdje su onda ti silni navijaci na utakmicama?Ne mozes me ubijedit da 13k standardnih navijaca (koji prate ligu i dolaze i na male ligaske tekme) nocas sjedi kuci i gleda prenos. To su simpatizeri, nece na Posusje i Rudar, hoce Zelju i Aktobe. Ja znam 20 takvih, dok imam ekipu od 3-4 druga koji dolaze na svaku. Znaci omjer 1:6 maltene.
Nek je samo 5% od ovog broja ljudi iz okruzenja Sarajeva koji su dolazili na utakmice, to je 20 hiljada. Vidi samo po trofejima:
Kup 2014: 12000 na tribinama
Titula 2015: 25000 na tribinama
Kup 2019: 10000 na tribinama
Titula 2019: 17000 na tribinama
Kup 2024: 8000 na tribinama
A brojke u Evropi rastu, na ljeto kad su svi ovi koji su 2015. bili u maju protiv Slobode, sad tu u julu kad je Evropa. A nove navijace tesko dovest, nekad djeca sama isla i ulazila s nekim random cikom, danas roditelji ne pustaju djecu u skolu sama da odu, pred svakom skolom 30 dzipova svaki dan. Mijenja se to, demografski tonemo, tako i klub. Nema nas, pomirite se s tim.
nema veze brate, uzet cemo sigurno kup i superkup, titulu ce biti tesko jer borac nema gdje izgubit, al svejedno ovo je ekipa koja ima sljedeci sezonu bez problema. Ekipa se dize svaku tekmu, sa nalo srece napast grupnu fazu, uveo je Ljajic Pazarce, a i nas ceN3R3D je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:28Samo da se ovima iz Banja Luke svi ne sklanjaju, svjesni su i oni da ne bi bili šampioni.plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:27zaboravio sam i Banica spomenut i cestitat mu, odlican golman!!plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:25Ja kad sam u januaru rekao da se borimo na 3 fronta, da cemo sve uzet do kraja, raja mi se smijala ovdje. Strasno dobro izgledamo, ovo je Mamicev rukopis na ekipi, za nevjerovat je koliko smo cvrsti i sigurni. Bravo Mario, ekipa i Mamicu, cestitke za ovih zadnjih 5/6 mjeseci!!!!
Zadnja izmjena: plisek, dana/u 21 feb 2026, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
- Vrhbosnian
- Kontakt:
MARIO CVITANOVIĆ
FK Sarajevo konačno ima čovjeka na kormilu koji razumije i moderni fudbal ali i kontekst lige i uslova u kojima se mi takmičimo. Čovjek koji je za jako kratko vrijeme uradio fenomenalnu selekciju igrača, pri tome priliku dao apsolutno svima i to na više pozicija, priliku dao ogromnom broju mladih igrača. Konačno imamo trenera koji pri tome nije tvrdoglav u vezi zamisli sa sistemom i formacijama i priprema ekipu da može igrati više njih i odgovoriti na više različitih načina u odnosu na protivnika. Konačno smo vidjeli da se formacija po potrebi promjeni na poluvremenu, pri tome se igrači prilagođavaju novim pozicijama jako prirodno. Konačno imamo sigurnu i disciplinovanu odbranu, golmana koji blista kao plod toga, a što je najviše proizašlo iz samopouzdanja i smirenosti koja je prenesena na ekipu. I ka kraju, sve javne izjave i potezi apsolutno na mjestu.
Nadam se da će ovo biti dugogodišnje rješenje za naš stručni štab.
FK Sarajevo konačno ima čovjeka na kormilu koji razumije i moderni fudbal ali i kontekst lige i uslova u kojima se mi takmičimo. Čovjek koji je za jako kratko vrijeme uradio fenomenalnu selekciju igrača, pri tome priliku dao apsolutno svima i to na više pozicija, priliku dao ogromnom broju mladih igrača. Konačno imamo trenera koji pri tome nije tvrdoglav u vezi zamisli sa sistemom i formacijama i priprema ekipu da može igrati više njih i odgovoriti na više različitih načina u odnosu na protivnika. Konačno smo vidjeli da se formacija po potrebi promjeni na poluvremenu, pri tome se igrači prilagođavaju novim pozicijama jako prirodno. Konačno imamo sigurnu i disciplinovanu odbranu, golmana koji blista kao plod toga, a što je najviše proizašlo iz samopouzdanja i smirenosti koja je prenesena na ekipu. I ka kraju, sve javne izjave i potezi apsolutno na mjestu.
- napoleon72
- Kontakt:
@mosarajvosa ma ja, imaju maltene svi u regionu. Svi odose vani. Pa evo pogledajte samo na ovom forumu sta raje pise iz dijaspore, a svi oni imaju svoj historijat dolaska na utakmice dok su bili tu. Tako je u svakoj mahali, u svakoj raji. Plus ti ostali problemi. Ne bi ni krov toliko rijesio, bi kad pada u septembru, po ovoj zimi bi doslo 500-600 vise.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Bravo sarajevo, najhladnija noc ove sezone na kosevu. Hujber je top igrac za klasu bolji od beganovica, elezi je najbolji igrac poslije ljajica. Gojkovic gromada
Cim si ovo napisao znao sam da ga danas zabija
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
napoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:36@mosarajvosa ma ja, imaju maltene svi u regionu. Svi odose vani. Pa evo pogledajte samo na ovom forumu sta raje pise iz dijaspore, a svi oni imaju svoj historijat dolaska na utakmice dok su bili tu. Tako je u svakoj mahali, u svakoj raji. Plus ti ostali problemi. Ne bi ni krov toliko rijesio, bi kad pada u septembru, po ovoj zimi bi doslo 500-600 vise.
imam 9 havera s kojima sam na sjever ko momak, svi zive vani sad, kad god su tu dodju sa mnom al generalno bas je puno raje otislo vani
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Bice rijesenje dok bude slusao Mamica i dok Mamic bude zadovoljan, znas i sam kad je vodio sportsku politiku Dinama, mislim na Zorana da nije bas trpio puno trenere i nemirne igrace, Bjelicu je licno Zoran smjenio nakon najboljoh rezultata u LP koje je Dinamo imao. Nego sta rekose za Hujbera panic buy hahaVrhbosnian je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:34MARIO CVITANOVIĆ![]()
- Shategabri
Ciljati na kup, u ligi rasterećeno, pritiska nema, derati sve redom, brusiti formu i dizati hemiju ekipe.
Koševo Zapad
Ja bi samo dodao i Superkup.Shategabri je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:39Ciljati na kup, u ligi rasterećeno, pritiska nema, derati sve redom, brusiti formu i dizati hemiju ekipe.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Kone cim su malo u hajpu napune kokosinjac, ispade od njih niko nije vani. Pustite se suplje, problem ne odlaska na utakmice nije jer je raja otisla vani, problem je mozda, jer smo samo lijeni, mozda ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- Shategabri
Dobro i to svakakoPendulum je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:41Ja bi samo dodao i Superkup.Shategabri je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:39Ciljati na kup, u ligi rasterećeno, pritiska nema, derati sve redom, brusiti formu i dizati hemiju ekipe.![]()
Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
To je to brate, i tako je u svakom drustvu. Ja znam 20ak ljudi koji su bili protiv Slobode 2015., od tog samo 5-6 protiv Sirokog prosle godine. Svi vani.plisek je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:38napoleon72 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 20:36@mosarajvosa ma ja, imaju maltene svi u regionu. Svi odose vani. Pa evo pogledajte samo na ovom forumu sta raje pise iz dijaspore, a svi oni imaju svoj historijat dolaska na utakmice dok su bili tu. Tako je u svakoj mahali, u svakoj raji. Plus ti ostali problemi. Ne bi ni krov toliko rijesio, bi kad pada u septembru, po ovoj zimi bi doslo 500-600 vise.
imam 9 havera s kojima sam na sjever ko momak, svi zive vani sad, kad god su tu dodju sa mnom al generalno bas je puno raje otislo vani
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: alacious, fera, OldTownDistrict i 40 gostiju.