FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma karlos ce ubijati nismo ni svjesni
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Fali idalje napadac...Ako Carlos zna igrati nema zime ali da sacekamo.Prijatno sam iznenadjen Hujberom,fino igra za sada.Bolji puno od Beganovicanokee je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:31Sta ima kakav si.? Kad se sjetim koliko si se ti raskukao na pripremama kako nam fali nekoliko pojačanja..itd..NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:27Odavno lakse nije bilo gledati utakmicu(jos da nije onog vjetra zaledio sam se),bez srkleta,rutinski i sigurno.Nova 3 boda,opet bez primljenog gola,more sansi,3 gola
Bravo momci i bravo Cvitanovicu!
Okrenut se kupu to nam je najveci prioritet,U Banja Luci ako uradimo sta uradimo stvarno se ne treba ni najmanje srkletit tu.
I koliko se ovdje generalno kukalo na faking pripremne utakmice..
Evo željana vam je primjer, po ko zna koji put..
Ne treba se zalijetati,uvijek se mucimo u martu idu sad kup utakmice ide Banja Luka ali ni pod jednim trenerom nismo ovako sigurno igrali bez panike stvaramo sanse i ne sjecam se kad smo primili gola.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- jurisicduska
- Kontakt:
Ako taj Brazilac bude bar nivo Renana kad je bio u formi. Mi smo bas dobro složeni. Šteta fkt sto nismo malo raznovrsniji naprijed ali hajde. Bice i to uredu na ljeto.
- luckystrike
- Kontakt:
Šteta samo što ne zabi, im'o je dvije fine šanseDoktorXabaras je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:41Ma odigro vrhunsku utakmicu, kao i svaku protiv Posušja![]()
Generalno su svi manje vise bili na nivou, ali bih izdvojio Elezija, Cimirota, Gojkovica i Banica.
Elezi kretnjama izmedju linija otvarao toliko prostora pogotovo po krilima. Uvijek na pravom mjestu iz drugog plana, zasluzio je jos jedan go.
Cimirot komandovao sredinom terena, uvijek blizu lopte kad je iznosimo, miran, tacan. Zadnje tri utakmice podsjeca na period iz 2015 i vidi se skok u formi i samopouzdanju. Nesagledivo je koliko nam takav igrac na centru znaci.
Gojkovic jak na lopti, kapitenski odigrao, trebala nam je njegova jedna ovakva utakmica da se i on pocne vracati. Dojmila su me 2-3 istrcavanja na centar i osvojeni zracni dueli. Prekid akcije protivnika u startu i osvojena lopta. Osim onog momenta kad mu lopta traljavo prodje kroz noge u drugom kad je Posusje imalo jedinu priliku, vrhunska utakmica.
Banic isijava samopouzdanjem i sigurnoscu, mislim da brani u zivotnoj formi.
Jos me i Hujber odusevio. Ne toliko igrom, jer je imao nekoliko besmislenih gresaka i losih pasova, koliko zalaganjem i zeljom. Covjek je mjesec dana u klubu/gradu, a ponasa se kao da je odrastao u Fuada Midzica i dohvacao lopte na Kosevu do svoje 15te. Nikad nije previse te vatre u igracima.
Elezi kretnjama izmedju linija otvarao toliko prostora pogotovo po krilima. Uvijek na pravom mjestu iz drugog plana, zasluzio je jos jedan go.
Cimirot komandovao sredinom terena, uvijek blizu lopte kad je iznosimo, miran, tacan. Zadnje tri utakmice podsjeca na period iz 2015 i vidi se skok u formi i samopouzdanju. Nesagledivo je koliko nam takav igrac na centru znaci.
Gojkovic jak na lopti, kapitenski odigrao, trebala nam je njegova jedna ovakva utakmica da se i on pocne vracati. Dojmila su me 2-3 istrcavanja na centar i osvojeni zracni dueli. Prekid akcije protivnika u startu i osvojena lopta. Osim onog momenta kad mu lopta traljavo prodje kroz noge u drugom kad je Posusje imalo jedinu priliku, vrhunska utakmica.
Jos me i Hujber odusevio. Ne toliko igrom, jer je imao nekoliko besmislenih gresaka i losih pasova, koliko zalaganjem i zeljom. Covjek je mjesec dana u klubu/gradu, a ponasa se kao da je odrastao u Fuada Midzica i dohvacao lopte na Kosevu do svoje 15te. Nikad nije previse te vatre u igracima.
U novi boj...
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Sve razumijem brate ali za ovo nema opravdanja,ovo je stvarno sramota.Usao sam 20 minuta do utakmice kunem ti se nije vise od 200 ljudi bilo.
Pa neka se i tema rezultati zatvori kada navodimo razloge lose posjete.
Ne znam koji je qurac sa rajom
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Odbrana bordo tima piše historiju! Pala tri rekorda, može li i četvrti?
U večerašnjoj utakmici protiv Posušja, ekipa Sarajeva je uspjela u sedmoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici sačuvati svoju mrežu, a uračuna li se i Kup, ta brojka iznosi osam utakmica.

Kada je 22. novembra prošle godine Tarik Ramić u Prijedoru pogodio mrežu Sarajeva, malo ko je mogao slutiti da će to biti početak sjajnog niza odbrane bordo tima. Sarajevo je do kraja jeseni odigralo još četiri utakmice u prvenstvu, dva puta remiziravši bez golova, te uz dvije pobjede protiv velikih rivala, Željezničara i Zrinjskog, nakon čega je uslijedila zimska pauza. U nastavku prvenstva, tim Marija Cvitanovića je nastavio sa pobjedama, a u prve četiri proljetne utakmice u WWin ligi BiH i Kupu BiH, Sarajevo je ubilježilo isto toliko pobjeda, ponovo bez ijednog primljenog gola i tako postavilo čak tri nova klupska rekorda:
- Osam uzastopnih utakmica bez primljenog gola
Nikada ranije Sarajevo nije vezalo 8 zvaničnih utakmica u kojima nije primilo gol, a dosadašnji rekord iznosio je sedam utakmica, postavljen u proljeće i ljeto 2011. godine, kada je Sarajevo završilo sezonu sa pet ligaških utakmica bez primljenog gola, nakon čega je na početku nove sezone eliminisalo švedski Örebro iz Evrope, također bez primljenog gola u obje utakmice.
- 734 minute bez primljenog gola u svim takmičenjima
Večerašnjom utakmicom oboren je i rekord od 717 minuta bez primljenog gola u svim takmičenjima, a koji je postavljen također u periodu od maja do augusta 2011. godine.
- 644 minute bez primljenog gola u Premijer ligi BiH
Još jedna rekord koji je nastao u istom tom periodu, a odnosi se samo na utakmice najvišeg ranga takmičenja u BiH. Sarajevo je tada uspjelo uvezati 608 minuta bez primljenog gola, a večeras je taj rekord popravljen za dodatnih 36 minuta.
Pred odbranom bordo tima je ostao još samo jedan rekord, a tiče se broja minuta u svim prvenstvenim utakmicama, računajući i one iz prvenstva bivše države. Rekord je to star 52 godine, tačnije iz 1974. godine, kada je Sarajevo uvezalo 714 minuta bez primljenog gola u Prvoj saveznoj ligi. Obzirom da je bordo tim trenutno na 644 minute u WWin ligi BiH, to znači da će i ovaj rekord biti oboren ukoliko odbrana Sarajeva u narednom kolu u Banjaluci uspije izdržati najmanje 71 minut bez primljenog gola.
Izvor: Bordo vremeplov
U večerašnjoj utakmici protiv Posušja, ekipa Sarajeva je uspjela u sedmoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici sačuvati svoju mrežu, a uračuna li se i Kup, ta brojka iznosi osam utakmica.

Kada je 22. novembra prošle godine Tarik Ramić u Prijedoru pogodio mrežu Sarajeva, malo ko je mogao slutiti da će to biti početak sjajnog niza odbrane bordo tima. Sarajevo je do kraja jeseni odigralo još četiri utakmice u prvenstvu, dva puta remiziravši bez golova, te uz dvije pobjede protiv velikih rivala, Željezničara i Zrinjskog, nakon čega je uslijedila zimska pauza. U nastavku prvenstva, tim Marija Cvitanovića je nastavio sa pobjedama, a u prve četiri proljetne utakmice u WWin ligi BiH i Kupu BiH, Sarajevo je ubilježilo isto toliko pobjeda, ponovo bez ijednog primljenog gola i tako postavilo čak tri nova klupska rekorda:
Nikada ranije Sarajevo nije vezalo 8 zvaničnih utakmica u kojima nije primilo gol, a dosadašnji rekord iznosio je sedam utakmica, postavljen u proljeće i ljeto 2011. godine, kada je Sarajevo završilo sezonu sa pet ligaških utakmica bez primljenog gola, nakon čega je na početku nove sezone eliminisalo švedski Örebro iz Evrope, također bez primljenog gola u obje utakmice.
Večerašnjom utakmicom oboren je i rekord od 717 minuta bez primljenog gola u svim takmičenjima, a koji je postavljen također u periodu od maja do augusta 2011. godine.
Još jedna rekord koji je nastao u istom tom periodu, a odnosi se samo na utakmice najvišeg ranga takmičenja u BiH. Sarajevo je tada uspjelo uvezati 608 minuta bez primljenog gola, a večeras je taj rekord popravljen za dodatnih 36 minuta.
Pred odbranom bordo tima je ostao još samo jedan rekord, a tiče se broja minuta u svim prvenstvenim utakmicama, računajući i one iz prvenstva bivše države. Rekord je to star 52 godine, tačnije iz 1974. godine, kada je Sarajevo uvezalo 714 minuta bez primljenog gola u Prvoj saveznoj ligi. Obzirom da je bordo tim trenutno na 644 minute u WWin ligi BiH, to znači da će i ovaj rekord biti oboren ukoliko odbrana Sarajeva u narednom kolu u Banjaluci uspije izdržati najmanje 71 minut bez primljenog gola.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Banic nije u zivotnoj formi, ovo su normalne partije kakve je pruzap u HNLBejker je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:57Generalno su svi manje vise bili na nivou, ali bih izdvojio Elezija, Cimirota, Gojkovica i Banica.
Pogodi ko nikad neće ovo spomenuti, ko nikad neće ništa lijepo reći nego čekaju da hraknu.Lik je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:06Odbrana bordo tima piše historiju! Pala tri rekorda, može li i četvrti?
DNOVINARI.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Sta se ovo desi ljudi, nisam mogao ni zamisliti da ce ovako odigrati. Potpuna dominacija 90 minuta.
Elezi Krdzalic Gojkovic Kupresak FENOMENALNO
Puno brze smo igrali nego kada je Ljajic tu. Stvarno jos ne mogu da vjerujem da smo ovako izdominirali.
Mada Banic brani samo jer mu je Musija zamjena mislim da nam treba neki kapitalac tu
Elezi Krdzalic Gojkovic Kupresak FENOMENALNO
Puno brze smo igrali nego kada je Ljajic tu. Stvarno jos ne mogu da vjerujem da smo ovako izdominirali.
Mada Banic brani samo jer mu je Musija zamjena mislim da nam treba neki kapitalac tu
Ma kakvo opravdanje ramazan, vrijeme i neatraktivan protivnik. Nikakvo. Doći će ko je naučio. Ko nije, taj će tražiti izgovore.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:06Sve razumijem brate ali za ovo nema opravdanja,ovo je stvarno sramota.Usao sam 20 minuta do utakmice kunem ti se nije vise od 200 ljudi bilo.
Ne treba kvariti ovu utakmicu pričom o posjeti, čestitke ekipi i stručnom štabu.
Nikad poraz, samo lekcija.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Slazem se,vikend je tako da ko hoce naci ce nacin za sve ko nece uvijek ce naci izgovor.tabba77 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:24Ma kakvo opravdanje ramazan, vrijeme i neatraktivan protivnik. Nikakvo. Doći će ko je naučio. Ko nije, taj će tražiti izgovore.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:06Sve razumijem brate ali za ovo nema opravdanja,ovo je stvarno sramota.Usao sam 20 minuta do utakmice kunem ti se nije vise od 200 ljudi bilo.
Ne treba kvariti ovu utakmicu pričom o posjeti, čestitke ekipi i stručnom štabu.
Samo kazem da ekipa zasluzuje vise od ovoga ali ne treba nikoga vuci za rukav ko sto kazes,ko je naucio doci ce
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Samo ću reći - svaka čast svima i samo ovako da nastave. Nema se nikome ništa prigovoriti. Kad dođeš ovako da pogledaš i kad ti ovako uzvrate, ništa ljepše. Od ozbiljnosti, zrelosti, trke, razigranosti, borbe itd. Rutinski završili sve bez imalo problema.
Od igrača, posebno bih pohvalio Cimirota, Gojkovića, Krdžalića, Hujbera, kao i standardnog Banića. Cimirot je poslije ovih priprema preporođen, diktira sve na terenu, iako mu samo zamjeram što nekad previše petlja i izgubi loptu. Gojković kao zid, nevjerovatno strahopoštovanje donosi kod protivnika. Krdžalić odličan, samo ovako da nastavi i uz Cimirota jedina opcija u veznom redu koja pridonosi kreaciji. Banić je na drogama, klasa. Hujber odličan, jak, stamen, prodoran i puno bolji igrač od Beganovića. Ljajić danas nije falio, čak štaviše bolje je bilo bez njega jer se ekipa rasteretila, dobio se drugog igrača koji više trči od njega, a i manje se lopta carinila.
Koga bih posebno izdvojio, ne samo večeras nego inače je Agon Elezi. Jedan od najboljih veznjaka koje sam ovdje gledao. Momak je kao osa na terenu, ne stoji nikad, bori se, pritiska, prilazi, odvlači, spušta, šuta, unosi nekakav pozitivan hajp među ekipu. Također, dugo nisam gledao igrača koji se bolje ubacuje, jer svaku utakmicu imao par šansi za postizanje gola, a završnica mu je odlična. Tačno se vidi koliko mu znači ovaj klub. Drago mi je što se pokazao ovako dobro jer sam od svih pojačanja koja su došla na ljeto, od njega najviše očekivao.
Cvitanoviću i SŠ čestitam. Šta je čovjek uradio za kratko vrijeme, kapa dole. Također mi je drago da se pokazao dobro, jer ga je napadalo 90% navijača. Još jednom se pokazalo da treba stati na loptu i sačekati. Kao što sam i govorio, donio novu energiju, napravio zajedništvo i poradio na psihičkom planu i donio na početku zrno taktike koja je upalila. Svi su ga zaebavali, vodio par utakmica u par godina i slične nebuloze, ali se pokazalo koliko su školovani hrvatski treneri. Za sve ijednog našeg trenera je televizor u boji.
Idemo dalje, Veleza moramo dobiti.
Od igrača, posebno bih pohvalio Cimirota, Gojkovića, Krdžalića, Hujbera, kao i standardnog Banića. Cimirot je poslije ovih priprema preporođen, diktira sve na terenu, iako mu samo zamjeram što nekad previše petlja i izgubi loptu. Gojković kao zid, nevjerovatno strahopoštovanje donosi kod protivnika. Krdžalić odličan, samo ovako da nastavi i uz Cimirota jedina opcija u veznom redu koja pridonosi kreaciji. Banić je na drogama, klasa. Hujber odličan, jak, stamen, prodoran i puno bolji igrač od Beganovića. Ljajić danas nije falio, čak štaviše bolje je bilo bez njega jer se ekipa rasteretila, dobio se drugog igrača koji više trči od njega, a i manje se lopta carinila.
Koga bih posebno izdvojio, ne samo večeras nego inače je Agon Elezi. Jedan od najboljih veznjaka koje sam ovdje gledao. Momak je kao osa na terenu, ne stoji nikad, bori se, pritiska, prilazi, odvlači, spušta, šuta, unosi nekakav pozitivan hajp među ekipu. Također, dugo nisam gledao igrača koji se bolje ubacuje, jer svaku utakmicu imao par šansi za postizanje gola, a završnica mu je odlična. Tačno se vidi koliko mu znači ovaj klub. Drago mi je što se pokazao ovako dobro jer sam od svih pojačanja koja su došla na ljeto, od njega najviše očekivao.
Cvitanoviću i SŠ čestitam. Šta je čovjek uradio za kratko vrijeme, kapa dole. Također mi je drago da se pokazao dobro, jer ga je napadalo 90% navijača. Još jednom se pokazalo da treba stati na loptu i sačekati. Kao što sam i govorio, donio novu energiju, napravio zajedništvo i poradio na psihičkom planu i donio na početku zrno taktike koja je upalila. Svi su ga zaebavali, vodio par utakmica u par godina i slične nebuloze, ali se pokazalo koliko su školovani hrvatski treneri. Za sve ijednog našeg trenera je televizor u boji.
Ako neko ima snimak utakmice ili zna kad je na Areni repriza molim da pošalje u PP please. Nisam bio u mogučnosti gledati utakmicu a prema pisanju ovdje imalo se šta vidjeti.
-
rimljanin90
- Kontakt:
+1GalileoGalilei je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:30Samo ću reći - svaka čast svima i samo ovako da nastave. Nema se nikome ništa prigovoriti. Kad dođeš ovako da pogledaš i kad ti ovako uzvrate, ništa ljepše. Od ozbiljnosti, zrelosti, trke, razigranosti, borbe itd. Rutinski završili sve bez imalo problema.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Sta bi s previse defanzivaca bipolarac ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.