FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 397

Admir74
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Admir74 » 22 feb 2026, 10:12

perodeformero je napisao/la:
22 feb 2026, 07:59
Amar je buducnost Zelje isto ko sto je Kemo Hafizovic buducnost Celika, ili Husref Sarajeva. Nista nije ni slicno danas u poredjenju sa vremenom kada je on bio trener, pa zadnji njegov mandat je gori nego ovo sto danas gledamo sa Slavisom
Nismo istu sezonu gledali..

Amar Amar Osim Osim!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 22 feb 2026, 10:40

Ja imam osjecaj da su pojedini ovdje culi od nekog da je Amar kamatar i sad se slijepo drze toga, ne znajuci uopste o cemu se radi. Amarova najveca greska je sto je laznog hadziju doveo i ocekivao od njega da bi mogao nesto napraviti.
Pored Amara, nama treba i Vukotic koji je za vrijeme hadzije bio glavni pokretac skoro svih ideja, ali je on jedini koji je na vrijeme vidio o kakvom se hajvanu radi i otisao.
Novi trener treba vec danas jer sa Slavisom nema hajra vise, ali nije samo on problem. Imamo i 20 pickica u kopackama koje misle da su zvijezde, a za to su krivi nasi navijaci. Za lajk bi **** pojeli pa se tako ove balerine u svakom cosku Sarajeva dizu u nebesa, naravno onda u svojim glavama umisle kako su bitni i kako se bez njih ne moze pa danas imamo ovo sto imamo.
Zabraniti izlaske, nagaziti ih na treningu, udariti po dzepu za svaku sitnicu pa ce to krenuti na bolje

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 22 feb 2026, 10:43

Jel dobio otkaz sta se ceka
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 22 feb 2026, 10:48

Ceka se podne nije još usto.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 feb 2026, 10:53

Argentina je napisao/la:
22 feb 2026, 10:02
GavranBeli je napisao/la:
22 feb 2026, 09:35
Kakve pare daje, pa cim je dosao prodao je dva igrača uzeo pola milke glat. Jedini trošak njegov je 1000 clanskih.
Doveli nam napadaca momak jedva ziv ostao. Doveli nam veznog iz.Izraela decko ima 25 poraza I jednu pobjedu, mentalitet igraca za druge lige. Jos nije ni prosao pripreme rodilo mu se dijete, pa ima vremena kad ces igrati. Pristali Bicakcicu ugovor na pola godine, uzet ce nam pare i za sest mjeseci opet nemamo stopera ne jednog, ne dva, nego nam cetiri trebaju. I da ne nabrajam dzaba ne daj Boze nikom.
Ne valja sa investitorom, problem ako se ne izglasa, sad problem sto je dosao. Stanje uma i mentaliteta, zato i jeste ovako stanje u drustvu.

Informacije koje iznosis nisu tacne i vise su nego polovicne.

Kad god smo imali ere gdje se ne pita ulica i mahala, klub je ima uspjeh. Neka je dosao investitor i nadam se da nece bendati nista od mahale.
Prizekljujes investitora u nadi da ces nesto promijeniti. U razgovorima si bio, znao si otprilike hoces doci u klub. Kad si dosao glavno je bilo naci trenera, napadaca, krila. I to odmah zbog situacije kakve je bila.
Ti na to sve ne dovedeš krila, napadaca, nego vratis Krpica I Radovca koji nisu igrali vise od pola godine u situaciji kakvoj jesmo.

Nikakav se ne trazi carobni stapic, nego nesto sto je minimum minimuma da bi u drugi dio usli bar spremni ici na kup, a ligu da ostanemo u sredini. O kakvom ti umu I mentalitu pises. Takav mentalitet kao tvoj nas je doveo ovdje gdje smo. Stalno opravdavanje svega I svakog.
Ja sam ovo pisao od priprema a ne od kad je liga počela.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 22 feb 2026, 10:56

ristagrad je napisao/la:
21 feb 2026, 18:07
jedan od bitnih razloga odlaska te trojice (prvenstveno bolje i karamarka) ono skidanje dresova. nesto kao sto skinose i miri stevanovicu, pa kasnije mu pjevali "miro ostani".
IQ im je nula
gomila retarda
nabobaju se i gledaju u :wtf: onog sa megafonom
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 22 feb 2026, 11:06

Gledam šta rade Freeman i Korora juniorima Veleža i pitam se koje smo mi budale. Zar nema nikog da naredi treneru da moraju da budu u rosteru i da postepeno dobijaju šansu? Teško da mogu da budu gori od pojedinaca.

Nije baš momentum da pričamo o ljetu ali još jednom se nadam da naši skauti prate Camaja. Strašan igrač je u pitanju. Jučer 2 maestralna pogotka na utakmici sa Vošom. Peti gol u četiri utakmice.

Čudi me kako još nema članaka o stanju. Baš je potrebna neka pamet da se zaključi šta se desilo i šta se događa sa trenerom?

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 22 feb 2026, 11:10

muharemovicdzelo je napisao/la:
22 feb 2026, 11:06
Gledam šta rade Freeman i Korora juniorima Veleža i pitam se koje smo mi budale. Zar nema nikog da naredi treneru da moraju da budu u rosteru i da postepeno dobijaju šansu? Teško da mogu da budu gori od pojedinaca.

Nije baš momentum da pričamo o ljetu ali još jednom se nadam da naši skauti prate Camaja. Strašan igrač je u pitanju. Jučer 2 maestralna pogotka na utakmici sa Vošom. Peti gol u četiri utakmice.

Čudi me kako još nema članaka o stanju. Baš je potrebna neka pamet da se zaključi šta se desilo i šta se događa sa trenerom?

Realno si upravu, ako mislimo nesto napraviti, trebamo dovesti takve igrace, platiti dobre pare , drugacije tones li tones

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 22 feb 2026, 11:12

Pazar odavno ima dobru šemu za igrače a siguran dam da nemaju u ovom trenutku više para od nas, jednostavno samo su trenutno u boljoj psihološkoj situaciji nego mi kao i naravno manji je pritisak igrati kod njih nego kod nas. Camaj je strašan igrač i mogao bi nam valjati ako ikad bude opcija za dovesti.

Nadam se da danas imaju trening i da će 2 sata provesti šutajući na gol sa 20 metara i izvodeći kornere i prekide. Jer ni jedan prekid u ove 3 ligaške utakmice nije bio opasan po protivnika a ovaj navodno ekspert za prekide.

Emindoks20
Kontakt:

Post Postao/la Emindoks20 » 22 feb 2026, 11:17

Kakve veze ima investitor sto je dosao. Vidno je da igracima trener nije legao. Treneri iz Slovenije imaji svoj cudan odnos i nacin rada. Pogledajte vecinu, isto umrli, nemaju zivota u sebi uopste. Nema te opustenosti. Nasi treneri su uvijek znali da ustogljenosti i izmisljanjem nece postici nista. Adzema necu da branim uopste, ali moze se vidjeti razlika da su s njim dosta opusteniji bili i bez obzira sto smo gubili, stvarale su se svaku utakmicu opasne sanse. Energija Cvete, Vinija, itd proslu polusezonu i sad se ne moze porediti. Njima treba neka manje filozofska glava koja ce znati s njima. Bilo ko da dodje bit ce bolji za njih, ovaj ne zna jednostavno. A pojacanja necu da komentarisem puno, govorim mjesecima da treba krilo i napadac i niko nista. Te pare ogromne sto su se dale bespotrebnim pojacanjima smo mogli dati za brutalno krilo al eto.

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 22 feb 2026, 11:18

Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon mjesec dovode u pitanje upravu,investitora...

Konstano mijenjanje trenera ne dovodi nicemu. Moramo biti svjesni da smo imali prevelika očekivanja i stvarali iluzije da možemo ove sezone od gov. Pitu napravit. Nazalost sezona ova ko zov ko mrtav... Na ljeto ce se morat klub postavit od početka sto se tiče sportskog segmenta. Ljudi koji su došli sad itekako misle dobro klubu i rade sve da se dovedu igraci ali kvalitetni igraci nece doc dok se ne ustalilmo sa transferima i dok smo nepoznati na transfer msrketu. Ljudima su vezane ruke... Jucer sam bio svjedok koliko je gospodin Nijaz,Dino,Kosoric,Slavisa... Koliko ih boli ova situacija. Ljudi moramo shvatiti da od ove sezone nema ništa,moramo se smirit i dat podrsku upravi!
Slažem se da trebaju vise izlazit u javnosti al sta da nam kazu? Kada su izašli posljednji put sve što je rečeno i radi se na tome,klub je u razradi organizaciji 100 projekata odjednom i mnogo toga ce se i ozvancitii i vidjet ce da rade dobre stvari od kampa pa na dalje....
Nacin na koji gledat ostatak ove patnje ne znam ni ja kako je moguć i kako to izdrzat al to nam je sudbina.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 22 feb 2026, 11:19

Emindoks20 je napisao/la:
22 feb 2026, 11:17
Kakve veze ima investitor sto je dosao. Vidno je da igracima trener nije legao. Treneri iz Slovenije imaji svoj cudan odnos i nacin rada. Pogledajte vecinu, isto umrli, nemaju zivota u sebi uopste. Nema te opustenosti. Nasi treneri su uvijek znali da ustogljenosti i izmisljanjem nece postici nista. Adzema necu da branim uopste, ali moze se vidjeti razlika da su s njim dosta opusteniji bili i bez obzira sto smo gubili, stvarale su se svaku utakmicu opasne sanse. Energija Cvete, Vinija, itd proslu polusezonu i sad se ne moze porediti. Njima treba neka manje filozofska glava koja ce znati s njima. Bilo ko da dodje bit ce bolji za njih, ovaj ne zna jednostavno. A pojacanja necu da komentarisem puno, govorim mjesecima da treba krilo i napadac i niko nista. Te pare ogromne sto su se dale bespotrebnim pojacanjima smo mogli dati za brutalno krilo al eto.
Igraci su picke obicne, smetljari…Nije im valjao Basic, Denis, Amar, Adzem niko im ne valja…goni ih u pm previse smo mi njih razmazili.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 22 feb 2026, 11:33

Cvetanoski rak rana kluba, od kad je on tu nema nikakvog uspjeha, on, muftic jedini jos ostali ja mislim iz te generacije...

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 22 feb 2026, 11:37

Lokomotifa je napisao/la:
22 feb 2026, 09:44
Realno, slabije se komunicira sa javnošću u zadnje vrijeme.

1) Klub je morao još sinoć objaviti da je Slaviša bivši jer navijači gube strpljenje. Sramotno smo odigrali sve tri utakmice u ligi pod njegovim vodstvom.

2) Klub je prestao objavljivati informacije o jugu. Izgleda da ova firma što je dobila posao nije u stanju ni šator razapeti (što je raja i govorila kad smo vidjeli da Butmir nije prošao).

3) Klub je prestao objavljivati vlogove sa treninga i utakmica, što je bilo nešto što su svi navijači voljeli.

Šta se ba dešava?
Jug se neće 100% počet intenzivno gradit dok to ne bude u nekom vremenskom periodu da bude završen do pred izbore, pa da to mogu predstaviti kao neki veliki uspijeh na svojim predizbornim skupovima.

Ovo što se tiče vlogova, ako je Slaviša i sam rekao da ima problema u svlačionici, šta ćeš snimat kad su svi nadrkani i nezainteresovani, opališ koju sliku i postaviš, vidiš i da na slikama nema neke prevelike euforije i veselja, nego su slike samo gdje treniraju.

Objave eventualne o promjenama u SŠ ne očekujem do sutra, ali hajde da sačekamo.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

RedBullGrbavica
Kontakt:

Post Postao/la RedBullGrbavica » 22 feb 2026, 11:42

ELDIABLO20 je napisao/la:
22 feb 2026, 11:19
Emindoks20 je napisao/la:
22 feb 2026, 11:17
Igraci su picke obicne, smetljari…Nije im valjao Basic, Denis, Amar, Adzem niko im ne valja…goni ih u pm previse smo mi njih razmazili.
Treba se zapitati što mi imamo 7 igrača kojima ističe ugovor u junu i vjerojatno neće biti produžen a oni su ili standardni u postavi ili ulaze sa klupe. Kakva je njihova motivacija? Primjetan je rapidni pad forme Muftića, Odinake, Ericka, Vinija, dok Šuki i Krampa nikad i nisu bili u formi. Nešto malo se trudi Jaganjca ali on je svakako na posudbi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 feb 2026, 11:44

Lokomotifa je napisao/la:
22 feb 2026, 09:44
Realno, slabije se komunicira sa javnošću u zadnje vrijeme.

1) Klub je morao još sinoć objaviti da je Slaviša bivši jer navijači gube strpljenje. Sramotno smo odigrali sve tri utakmice u ligi pod njegovim vodstvom.

2) Klub je prestao objavljivati informacije o jugu. Izgleda da ova firma što je dobila posao nije u stanju ni šator razapeti (što je raja i govorila kad smo vidjeli da Butmir nije prošao).

3) Klub je prestao objavljivati vlogove sa treninga i utakmica, što je bilo nešto što su svi navijači voljeli.

Šta se ba dešava?
Druže zaboravi na to sve. To se neće više dešavati. Bar ne u dogledno vrijeme ako ikako.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 feb 2026, 11:46

addebisi je napisao/la:
22 feb 2026, 11:33
Cvetanoski rak rana kluba, od kad je on tu nema nikakvog uspjeha, on, muftic jedini jos ostali ja mislim iz te generacije...
Inace bilo je uspjeha prije Cvetanoskog...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 22 feb 2026, 11:58

19vendetta87 je napisao/la:
22 feb 2026, 11:46
addebisi je napisao/la:
22 feb 2026, 11:33
Inace bilo je uspjeha prije Cvetanoskog...
Ma nije, prije cvetanoskog su bili drugi koji su bili na tom nivou, uglavnom meni on ne bi nikad igrao prvu postavu, prije bih Ibraheema stavio... Najbolja sezona karijere 6 golova, sta dalje pricati, ako to zadovoljava kriterije navijaca Željeznicara ok, ali mene ne... svaka iole bolja ekipa koja je dobro pozicionirana na tabeli ima krila koja postizu preko minimalno 10 golova u sezoni...

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 feb 2026, 12:00

Info za sve oko juga.
Mi se tu nista ne pitamo, jer ne dajemo novac. Ide javno, kao da je u pitanju tender za cestu park, autoput i radit ce se kao sto se te stvari rade. Mislim da se stima za izbore otvaranje.

Sta da radimo s time? Nista. Nek naprave jer mi sami tesko da bi mogli napraviti iakljucivo radi novca. Nije nam teret, jer i bez kuga nam bije pun stadion, pala je posjeta. Eventualno ako u Evropu idemo kojim slucajem iako ne vidim kako, imat cemo minus 3000 za posjetu (1-2 kola, to je cca 50k). U odnosu da dobivamo tribinu od 6M, tih 50k je beznacajno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 22 feb 2026, 12:10

muharemovicdzelo je napisao/la:
22 feb 2026, 11:06

Pa ne znam ni ja šta se više pokušava sa Šabićem kad momka malo jači vjetar nosi svaki put.
Sine u teretanu do jeseni pa ćemo vidjeti šta dalje, al trenutno nema smisla jer nit je lepršav nit prodoran...
Dragović je s ekipom, volio bih ga vidjeti malo više minuta, a i ovu pomenutu dvojicu da se priključe na klupu.
A ne ovako klupa s golmanom, bekom, 2 stopera, 2 špica, 5 veznjaka pri čemu je bar jedan od 5 morao bit u prvih 11 po mišljenju svih, a po mom još jedan.
Pošteno, pa kako bude.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GrbavicaHrammm, kontra, Taree i 43 gosta.