26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

invincible1921
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la invincible1921 » 22 feb 2026, 19:03

Benko123 je napisao/la:
22 feb 2026, 17:59
Edincapitano je napisao/la:
22 feb 2026, 15:24
Hajde da malo probudim ovu temu,

Sutra da je tekma, kako bi krenuli prvih 11? I koje zamjene bi napravili u toku utakmice?

Svi su zdravi aBd. :bih:
Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Sunjic Hadziahmetovic Alajbegovic
Dzeko Demirovic

Dzeku koji je u ovako dobroj formi i ovako se dobro osjeca ne smijemo ostaviti na klupi. Ono sto je bitno, dao bih mu maximum 60 minuta i onda ubacio Tabakovica umjesto njega. Memic umjesto Bajraktarevica u 70oj minuti takodjer da na brzinu sta pokusa istrcati.

Gledam ovih prvih 11, stvarno svi igraju i svi su u dobroj formi. Pored njih: Memic, Tabakovic, Bazdar, Barisic, Karic koj igraju fino u zadnje vrijeme. Samo molim Boga da ne bude nekih povreda u narednom periodu…
Ja bih samo zamjenio Dzeku i Tabakovica, mislim da je bolje imat dzeku kad i velsani padnu u kondiciji tamo oko 60/70..a da Tabakovic igra dok su svjezi
=\_1921_/=

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 22 feb 2026, 19:36

Jedan kolega forumaš je napravio detaljnu analizu njihove reprezentacije i zaključak je bio da su najopasniji po bokovima i da će sigurno forsirati akciju po stranama. Zato očekujem od Memića da igra jer je puno korisniji u odbrani i od Bajraktarevića i od Alajbegovića.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 feb 2026, 19:41

231983 je napisao/la:
22 feb 2026, 18:54
22 feb 2026, 18:36
Benko123 je napisao/la:
22 feb 2026, 17:59

Vasilj
Dedic Katic Muharemovic Kolasinac
Bajraktarevic Sunjic Hadziahmetovic Alajbegovic
Dzeko Demirovic

Dzeku koji je u ovako dobroj formi i ovako se dobro osjeca ne smijemo ostaviti na klupi. Ono sto je bitno, dao bih mu maximum 60 minuta i onda ubacio Tabakovica umjesto njega. Memic umjesto Bajraktarevica u 70oj minuti takodjer da na brzinu sta pokusa istrcati.

Gledam ovih prvih 11, stvarno svi igraju i svi su u dobroj formi. Pored njih: Memic, Tabakovic, Bazdar, Barisic, Karic koj igraju fino u zadnje vrijeme. Samo molim Boga da ne bude nekih povreda u narednom periodu…
Tesko da Kerim moze igrati 90 minuta protiv ekipe kao Vels. Protiv Aston Ville je crko tamo oko 60e, jer englezi strasno puno trce. Ali isto tako Kerim je u super formi a Memic cijeli ciklus je bas dobar u repki. Tesko.

Mislim da je bolje da Memic krene od prve da trci prvi 60e minuta pa kad malo Vels uspori da upadne Kerim tu.

Dzeko zabija da, ali i dalje je to druga liga Njemacke a ovi momci u Velsu svi igraju u premier league, a njihova najjaca strana je trka a to je Edinova najslabija strana trenutno a Tabakovic zabija isto ko lud u boljoj ligi nego cvajta.

Po meni Haris- Ermedin naprijed, Memic od prve i zamjene Kerim i Dzeko oko 60e.
Jedino ako se i treća engleska liga zove Premier league.
Pola ih igra u premier league i ostali u championchip, mozda neko igra cak i u trecoj ligi, ali kako god prvih 11 im igra u najboljoj ligi na svijetu.

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 22 feb 2026, 19:50

22 feb 2026, 19:41
231983 je napisao/la:
22 feb 2026, 18:54
22 feb 2026, 18:36

Tesko da Kerim moze igrati 90 minuta protiv ekipe kao Vels. Protiv Aston Ville je crko tamo oko 60e, jer englezi strasno puno trce. Ali isto tako Kerim je u super formi a Memic cijeli ciklus je bas dobar u repki. Tesko.

Mislim da je bolje da Memic krene od prve da trci prvi 60e minuta pa kad malo Vels uspori da upadne Kerim tu.

Dzeko zabija da, ali i dalje je to druga liga Njemacke a ovi momci u Velsu svi igraju u premier league, a njihova najjaca strana je trka a to je Edinova najslabija strana trenutno a Tabakovic zabija isto ko lud u boljoj ligi nego cvajta.

Po meni Haris- Ermedin naprijed, Memic od prve i zamjene Kerim i Dzeko oko 60e.
Jedino ako se i treća engleska liga zove Premier league.
Pola ih igra u premier league i ostali u championchip, mozda neko igra cak i u trecoj ligi, ali kako god prvih 11 im igra u najboljoj ligi na svijetu.
K. Darlow – Leeds United (Premier League, Engleska)
N. Williams – Nottingham Forest (Premier League, Engleska)
D. Lawlor – Cardiff (Treća engleska)
J. Rodon – Leeds United (Premier League, Engleska)
J. Dasilva – Coventry City (Championship, Engleska)
E. Ampadu – Leeds United (Premier League, Engleska)
H. Wilson – Fulham (Premier League, Engleska)
D. James – Leeds United (Premier League, Engleska)
J.James – Leicester (Championship, Engleska)
D. Brooks – Bournemouth (Premier League, Engleska)
B. Johnson – Crystal Palace (Premier League, Engleska)

8 iz premier league,2 iz championshipa i 1 iz treće lige

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 feb 2026, 20:24

Zglavkar je napisao/la:
22 feb 2026, 19:36
Jedan kolega forumaš je napravio detaljnu analizu njihove reprezentacije i zaključak je bio da su najopasniji po bokovima i da će sigurno forsirati akciju po stranama. Zato očekujem od Memića da igra jer je puno korisniji u odbrani i od Bajraktarevića i od Alajbegovića.
Zbog toga bi ja mislim trebalo igrati sa tri nazad i duplim blokom
naprijed rejal

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 22 feb 2026, 20:34

Oni najvise napadaju s desne strane.

Ja bih isao ovako u defanzivi 3-4-2-1:
Vasilj
Barisic Muharemovic Kola
Dedic Hadziahmetovic Tahirovic Memic
Bajraktarevic Demirovic
Dzeko

Kad napadamo:
Vasilj
Deda Barisic Muharemovic Kola
Hadziahmetovic
Bajraktarevic Tahirovic Memic
Dema Dzeko

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 22 feb 2026, 20:50

Vasilj-Dedić, Barišić, Muharemović, Kolašinac- Memić, Hadžiahmetović (jer nema Janelta, Krunića i Huseinbašića), Šunjić, Gigović-Demirović, Tabaković. U drugom poluvremenu između 50 i 60. minute najkasnije uvesti Bajraktarevića i Alajbegovića, Džeku najkasnije oko 70. minute.
Glory Glory Man United

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 feb 2026, 21:11

Ne mozes biti pametan nikako. Ocekujemo tvrdu tekmu sa puno trke,bez neke apsolutne dominacije jedne ekpe.
4-2-3-1
Vasilj GK
Dedic,Nikola, Muharemovic, Kolasinac
Isus krist, Benjamin
Memic Demirovic (kao ss) bajraktarevic
Dzeko
Mislim da je krenuti sa edinom u ovakvoj tekmi pametnije nego sa Tabakom. Tabak nije igrac koji ce primiti loptu odrhvati stopera i okrenuti stranu. On je igrac za 16 i da tu ubija.
Memic i Dedic kombinacija nije nesto funkcionisala jer su imali slicne kretnje i smetali su jedan drugom. Ali sa druge strane dopustiti njima dvojici da se smjenjuju u napadu bi napravilo pravu pometnju velsanima. Sada jedan napada,kroz par minuta drugi. Demirovic kao ss koji bi radio za ekipu i kupio lopte koje Dzeko spusti bi moglo proci u ovakvoj tekmi. Ja bih im dao loptu,postavio odbranu sa isusom ispred i cekao da Edin spusti jednu na demija ili Memiju, Bajraktarevica... Ocekivati da cemo mi imati loptu protiv njih i stvoriti 10-ak prilika je ludost.
Ova formacija pravi jedan problem a to je Alajbegovic. Takvog igraca u ovakvoj formi ostaviti na klupi je takodje grijeh ali gdje ga utrpati? Mozda njega kao amf sa free rolom a Demirovica u spic te Dzeko i Tabak na klupi.
Uglavnom tesko je i kako god da izaberes jedan ili 2 igraca u top formi CE na klupu.

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 22 feb 2026, 21:14

napapijri1987 je napisao/la:
22 feb 2026, 21:11
Ne mozes biti pametan nikako. Ocekujemo tvrdu tekmu sa puno trke,bez neke apsolutne dominacije jedne ekpe.
4-2-3-1
Vasilj GK
Isus krist, Benjamin
Dzeko
Mislim da je krenuti sa edinom u ovakvoj tekmi pametnije nego sa Tabakom. Tabak nije igrac koji ce primiti loptu odrhvati stopera i okrenuti stranu. On je igrac za 16 i da tu ubija.
Memic i Dedic kombinacija nije nesto funkcionisala jer su imali slicne kretnje i smetali su jedan drugom. Ali sa druge strane dopustiti njima dvojici da se smjenjuju u napadu bi napravilo pravu pometnju velsanima. Sada jedan napada,kroz par minuta drugi. Demirovic kao ss koji bi radio za ekipu i kupio lopte koje Dzeko spusti bi moglo proci u ovakvoj tekmi. Ja bih im dao loptu,postavio odbranu sa isusom ispred i cekao da Edin spusti jednu na demija ili Memiju, Bajraktarevica... Ocekivati da cemo mi imati loptu protiv njih i stvoriti 10-ak prilika je ludost.
Ova formacija pravi jedan problem a to je Alajbegovic. Takvog igraca u ovakvoj formi ostaviti na klupi je takodje grijeh ali gdje ga utrpati? Mozda njega kao amf sa free rolom a Demirovica u spic te Dzeko i Tabak na klupi.
Uglavnom tesko je i kako god da izaberes jedan ili 2 igraca u top formi CE na klupu.
Morat će krenut Edin il Tabak,mi nemamo kvalitet da iznosimo konstantno loptu iz naše zone u njihovu tako da ćemo često ispucavati duge lopte na Edina ili Tabaka ko god bude,ako bude Dema sam napadač,nema hajra od toga

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 22 feb 2026, 21:14

Nije ni to lose,ybg nikad nismo imali klupu i nekog jokera da uvedemo. Sad to imamo, samo treba prepoznat momentum kad izvrsiti rokade i tjt.
Definitivno tu nece bit mnogo sansi, 2-3 u vrh glave, ko je uvali prvi,to je to. Memara je prevazan igrac,moze igrat sve,jako odgovoran,nema sanse da on ide na klupu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 feb 2026, 21:23

Na osnovu čega bi Esmir trebao igrati ispred Kerima ?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 feb 2026, 21:30

zikerrz21 je napisao/la:
22 feb 2026, 21:14
napapijri1987 je napisao/la:
22 feb 2026, 21:11
4-2-3-1
Vasilj GK
Isus krist, Benjamin
Dzeko
Morat će krenut Edin il Tabak,mi nemamo kvalitet da iznosimo konstantno loptu iz naše zone u njihovu tako da ćemo često ispucavati duge lopte na Edina ili Tabaka ko god bude,ako bude Dema sam napadač,nema hajra od toga
Slazem se. Zato sam i mislio da Edin bude prvi spic a Demirovic kao ss. To je jedna od dilema. Druga je sigurno Esmir i Kera sin. Obojica imaju prednosti i mane. Kerim jer je genijalac i voli da igra s obje noge,voli loptu ali odbrana skripi. Esmir takodje voli loptu ali desna noga mu sluzi samo da sa njom udje u bus. Sto se tice odbrane tu je definitivno u prednosti nad kerimom. Memic nije tehnicar kao ova dvojica ali je brzi te od njih trojice najsigurniji da nece uci u neki lud dribling ili uzimati nerezonske suteve. Kako god tih 6 igraca ( Memic, Demirovic, Bajraktarevic,Dzeko,Tabak, Alajbegovic) ne mogu igrati. Minimalno dvojica a mozda cak i trojica od njih ce morati na klupu.
Ne bih bio barbi u kozi. Koga god da stavis moze ti donijeti pobjedu a moze i biti flop u odredjenoj formaciji.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 22 feb 2026, 21:32

Desno Memic lijevo Kerim
Naprijed Dzeko i Ermedin
Jos su sigurni Vasilj, Dedic, Katic, Tarik, Seo i Šunjić... Benjo vjerovatno jedanaesti, u zavianoati od forme.
To ce uraditi Sergej a vi pišite šta hoćete.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 feb 2026, 21:34

Zglavkar je napisao/la:
Ako nista raduje i da je Esmir napredovo da valja u odbranj, dosta se vraca i pomaze
=\_1921_/=

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 22 feb 2026, 21:35

Nije mi jasno otkud vam ideja da je Esmir bolji od Kerima u defanzivi?!?
To što se vraća nazad (u posljednje vrijeme) ne znači da je dobar u defanzivi. Može li se iko sjetiti neke njegove dobre defanzivne reakcije??
Kerim je puno rastrcaniji, bolji i defanzivno i ofanzivno, bez ikakve dileme.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 feb 2026, 21:41

Sveti je napisao/la:
22 feb 2026, 20:24
Zglavkar je napisao/la:
Moracemo nesto "zrtvovat" da bi iskoristili ideju "negdje drugo"....ako se sergej postavi ziheraski mi nemamo sanse u toj utakmici.

Ne mislim cisto na igrace koji ce igrat nego mora se imat neki plan kako da ih se napada i kako da se brani. Budel price 11na11, lopta je okrugla ..bojim se da od tog nema nista. Oni su i spremnija i kompaktnija ekipa od nas...u 9 od 10 slucajeva prije ce frljoka zavrist u nasem nego njihovom golu

Ja bih npr kompletnu veznu liniju maksimalno defanzivno orijentisao, dok bi u napadu dao potpunu slobodu Kerimu, Esmiru, Demirovicu ko vec bude igro..da kad se lopta dobaci do njih nek rade sta misle da je najbolje, pa taman igrali 1na4 ili rokali sa 25/30 metara

Jos jedna stvar...mi na penale necemo nikad nikog proc, tako da mora se pokusat rijesit ovo u 90
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 22 feb 2026, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 feb 2026, 21:42

231983 je napisao/la:
22 feb 2026, 21:35
Nije mi jasno otkud vam ideja da je Esmir bolji od Kerima u defanzivi?!?
To što se vraća nazad (u posljednje vrijeme) ne znači da je dobar u defanzivi. Može li se iko sjetiti neke njegove dobre defanzivne reakcije??
Kerim je puno rastrcaniji, bolji i defanzivno i ofanzivno, bez ikakve dileme.
Pretprošlo kolo, kad je startovao, sjajno ispratio kontru protivničke ekipe i sjajnom reakcijom spasio čist gol. :D A imao je još situacija kad je blokirao protivničkog igrača. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 22 feb 2026, 21:46

Nikako ne bih počinjao sa Esmirom i Kerimom zajedno; treba da igra onaj koji je trenutno u boljoj formi, a to je sada Kerim.
Obojica od starta bi bili rizik, jer fizički ne mogu da isprate ritam Velšana.
Protiv Walesa bih iskreno radije vidio „dva Memića“, pošto će se tu najviše igrati na borbu i snagu

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 22 feb 2026, 21:49

Da li je moguce 3-5-2?
Katic muharemovic Kolasinac
Dedic (Memic) Sunjic, Tahirovic, Karic ( Memic/Dedic)
Alajbegovic
Dzeko Demirovic

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 22 feb 2026, 21:54

invincible1921 je napisao/la:
22 feb 2026, 21:41
Sveti je napisao/la:
22 feb 2026, 20:24
Zglavkar je napisao/la:
Moracemo nesto "zrtvovat" da bi iskoristili ideju "negdje drugo"....ako se sergej postavi ziheraski mi nemamo sanse u toj utakmici.

Ne mislim cisto na igrace koji ce igrat nego mora se imat neki plan kako da ih se napada i kako da se brani. Budel price 11na11, lopta je okrugla ..bojim se da od tog nema nista. Oni su i spremnija i kompaktnija ekipa od nas...u 9 od 10 slucajeva prije ce frljoka zavrist u nasem nego njihovom golu

Ja bih npr kompletnu veznu liniju maksimalno defanzivno orijentisao, dok bi u napadu dao potpunu slobodu Kerimu, Esmiru, Demirovicu ko vec bude igro..da kad se lopta dobaci do njih nek rade sta misle da je najbolje, pa taman igrali 1na4 ili rokali sa 25/30 metara

Jos jedna stvar...mi na penale necemo nikad nikog proc, tako da mora se pokusat rijesit ovo u 90
Imamo ponajboljeg golmana Europe za penale i najgore izvođače istih u Europi. Najgori smo izvođači penala u fudbalu i najgori izvođači slobodnih bacanja u košarci u Europi a moguće i šire.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 20 gostiju.