Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Još im dodjelili organizaciju svijetskog prvenstva to će biti tek ludnica.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Shategabri
U jednoj maloj BiH nije moguće uvesti red, cvjeta korupcija i kriminal, sistem je sve osim funkcionalan, al hajmo uvesti red u Meksiko.Saurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:04Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Baš će ovi tek tako dopustiti da neko zavodi red, a kontrolišu sve, policiju, vojsku, političare.
To je duboko ukorjenjen sistem, nema tu pomoći.
Koševo Zapad
Samo treba čvrsta ruka jer slična situacija je bila u Salvadoru pa ih je čovjek počistio i konzervirao kao sardine.Tamošnji narod konačno može prošetati ulicom bez straha da će mu neko prosuti mozak.Shategabri je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:10U jednoj maloj BiH nije moguće uvesti red, cvjeta korupcija i kriminal, sistem je sve osim funkcionalan, al hajmo uvesti red u Meksiko.Saurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:04Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Baš će ovi tek tako dopustiti da neko zavodi red, a kontrolišu sve, policiju, vojsku, političare.
Ukloniti jednog čovjeka ne znači da će zaustavi kartel jer samo dođe druga budala.Uklonili su Eskobara pa jel' to zaustavilo kartele naravno da nije i dalje droga uredno ide iz Kolumbije.
Btw ovaj El Mencho je bivši policajac to govori dosta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Shategabri
Nije Njemačka, Austrija, Švedska preko noći postale ovo što jesu.Saurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:17Samo treba čvrsta ruka jer slična situacija je bila u Salvadoru pa ih je čovjek počistio i konzervirao kao sardine.Tamošnji narod konačno može prošetati ulicom bez straha da će mu neko prosuti mozak.Shategabri je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:10U jednoj maloj BiH nije moguće uvesti red, cvjeta korupcija i kriminal, sistem je sve osim funkcionalan, al hajmo uvesti red u Meksiko.Saurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:04Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Ukloniti jednog čovjeka ne znači da će zaustavi kartel jer samo dođe druga budala.Uklonili su Eskobara pa jel' to zaustavilo kartele naravno da nije i dalje droga uredno ide iz Kolumbije.
Btw ovaj El Mencho je bivši policajac to govori dosta.
Godine truda, rada, odgoja, sistema.
Tamo nikad nije bilo sistema.
Još bitnije, Amerima odgovaraju takvi kakvi jesu.
Ma s tim kartelima jedin atomska pomaže.
Mada i to upitno, oni su ko žohari.
Pa i onaj lik što je sniman meksički Narcos je bivši policajac.
Koševo Zapad
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa odakle će se Ameri drogirati ? Naravno da trebaju slijediti primjer Bukelea , ali Meksiko i Kolumbija su totalno druga priča . Ipak se tu najviše Ameri pitajuSaurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:04Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ne znam na koju mislis?VensanKasel je napisao/la: ↑22 feb 2026, 23:32Interesantno da si zaboravio navesti najveću bajku ikad , baš me čudi![]()
Al ozbiljno
Nije problem samo to nerazumijevanje odakle se finansira npr javni prevoz i što pola ljudi ne razumije da ako je nešto džabe onda je iz poreza.
Problem je što mi nemamo ni optimizovanu poresku politiku.
Naši političari se hvale npr budžetskim suficitom a eto npr fale nam sigurni tramvaji i trolejbusi.
Poreska politika bi trebala biti jedan optimizovan i dobro upakovan paket koji sistemu tj državi omogućava da funkcioniše. Predvidiv sistem, koji ne uzima ni previše ni premalo.
Kod nas se država često ponaša kao firma. Često su naslovi u smislu 'ove godine smo prikupili pola miljarde više poreza'. To samo po sebi za nas kao gradjane ništa ne znači.
Ps. Jedno pitanje: Elektroprivreda BiH na računu za struju ima naknadu za obnovljive izvore energije. Jel se ko sjeća kad je to uvedeno? Ta naknada malo je reći 'smrdi' na korupciju.
Problem je što mi nemamo ni optimizovanu poresku politiku.
Naši političari se hvale npr budžetskim suficitom a eto npr fale nam sigurni tramvaji i trolejbusi.
Poreska politika bi trebala biti jedan optimizovan i dobro upakovan paket koji sistemu tj državi omogućava da funkcioniše. Predvidiv sistem, koji ne uzima ni previše ni premalo.
Kod nas se država često ponaša kao firma. Često su naslovi u smislu 'ove godine smo prikupili pola miljarde više poreza'. To samo po sebi za nas kao gradjane ništa ne znači.
Ps. Jedno pitanje: Elektroprivreda BiH na računu za struju ima naknadu za obnovljive izvore energije. Jel se ko sjeća kad je to uvedeno? Ta naknada malo je reći 'smrdi' na korupciju.
- VensanKasel
- Kontakt:
Rosicky je napisao/la: ↑23 feb 2026, 11:36Ne znam na koju mislis?VensanKasel je napisao/la: ↑22 feb 2026, 23:32Interesantno da si zaboravio navesti najveću bajku ikad , baš me čudi![]()
Al ozbiljno![]()
Banovaće me , ne uklapa se u ovo doba
Šta je sa Džejom i Tomom ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Wilshere10
- Kontakt:
Ma ovi debili uveli garant, ko ce drugi? Teroristicka vlada koja je sinonim za kriminal, korupciju, zataskavanje, podmetanje. Na njih mi smrdi to.
Reci mi da nikada nisi platio racun za el.energiju bez da mi kazes to, da placas racune a ne neko drugi za tebe znao bi da ta naknada postoji pa skoro desetak godinaWilshere10 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 16:14Ma ovi debili uveli garant, ko ce drugi? Teroristicka vlada koja je sinonim za kriminal, korupciju, zataskavanje, podmetanje. Na njih mi smrdi to.![]()
- Wilshere10
- Kontakt:
Pa uveo je ovaj kriminalac koji je sada premijer. Reci mi da si botinjo bez da mi kazes to.TefalTava je napisao/la: ↑23 feb 2026, 18:31Reci mi da nikada nisi platio racun za el.energiju bez da mi kazes to, da placas racune a ne neko drugi za tebe znao bi da ta naknada postoji pa skoro desetak godinaWilshere10 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 16:14Ma ovi debili uveli garant, ko ce drugi? Teroristicka vlada koja je sinonim za kriminal, korupciju, zataskavanje, podmetanje. Na njih mi smrdi to.![]()
![]()
- feniksptica
- Kontakt:
Ne znam sto se opterecujete s tim.
Pogledam iznos i platim. Dovoljno od tog glava zaboli, zimi pogotovo.
Mislim ako vev gledas sve stavke i kukas sto se ne zalis, pitas sluzbeno, posaljes mail..istrazis
Pogledam iznos i platim. Dovoljno od tog glava zaboli, zimi pogotovo.
Mislim ako vev gledas sve stavke i kukas sto se ne zalis, pitas sluzbeno, posaljes mail..istrazis
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Vidi se kome roditelji plaćaju račune.
Don't hate what you don't understand.
Kako ga je skinuo
I found freedom. Losing all hope was freedom.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
MostarNeretva
- Kontakt:
To je to , puno je to dublje i komplikovano.VensanKasel je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:39Pa odakle će se Ameri drogirati ? Naravno da trebaju slijediti primjer Bukelea , ali Meksiko i Kolumbija su totalno druga priča . Ipak se tu najviše Ameri pitajuSaurman je napisao/la: ↑23 feb 2026, 09:04Meksiko treba slijediti primjer Bukelea i dovesti zemlju u red.Kod njih maltene narko karteli vode državu jer ipak velika lova je u pitanju a korupcija drma na svim nivoima u truhlom sistemu.Nešto kao kod nas.
Još im dodjelili organizaciju svijetskog prvenstva to će biti tek ludnica.![]()
Hajmo reci ovako dal je najvecem Meksickom komsiji u interesu da ne spominjem ime da Meksiko bude totalno sredjena i mocna drzava sa punom kontrolom svih bitnijih drustvenih tokova. Normalno da ne .. najbolje ovako .. samo naravno da odmaralista i jeftina radna snaga budu na raspolaganju
Re: Chat - bez politike i ratnih pric
Pretpostavio sam da može u taj smjer otići zato sam vagao dal' da spomenem il' ne. Ne plaćaju mi roditelji račune.TefalTava je napisao/la: ↑23 feb 2026, 18:31Reci mi da nikada nisi platio racun za el.energiju bez da mi kazes to, da placas racune a ne neko drugi za tebe znao bi da ta naknada postoji pa skoro desetak godinaWilshere10 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 16:14Ma ovi debili uveli garant, ko ce drugi? Teroristicka vlada koja je sinonim za kriminal, korupciju, zataskavanje, podmetanje. Na njih mi smrdi to.![]()
![]()
Kad sam pročitao ovu stavku kroz glavu mi je prošla ona hajka oko minihidrocentrala, priča o Begi Gutiću i njegovoj fabrici za proizvodnju turbina, o Mirzi Teletoviću itd.
Oni preko naknade u suštini uzimaju od svih a daju kao vid podsticaja za izgradnju malih hidrocentrala jer time podstiču prelazak na obnovljivu energiju.
Bez da dublje ulazim u ovo, to nam odražava karakter države.
Ostalih 3,5 miliona KM od sergija, uloženo je u Jablanicu.Mještani Buturović Polja kod Konjica ovih dana useljavaju u osam novoizgrađenih porodičnih kuća čiju je izgradnju finansirala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, kao dio sveobuhvatnog programa pomoći stanovništvu pogođenom poplavama 2024. godine.
U oktobru 2024. Rijaset Islamske zajednice je putem svojih institucija, medžlisa i džemata organizirao sergiju za obnovu kuća i infrastrukture, putem koje je prikupljeno 5.795.000 KM.
Na osnovu javne i transparentne procedure koju su provele općinske vlasti, odabrane su porodice kojima je bila najpotrebnija obnova domova. Na području Konjica, u Buturović Polju, izgrađeno je osam porodičnih kuća iz temelja, ukupne vrijednosti 2.350.000 KM.
Da ne bi IZ, osam porodica iz Buturović Polja i dalje bi spavalo po kontenjerima, godinu i par mjeseci poslije poplava.
Potez za svaku pohvalu.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Zakon o OIEiEK iz 2019. godine
🎶 Oohh, it's Carrick, you know
Hard to believe it's not Scholes 🎶
Hard to believe it's not Scholes 🎶
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 3 gosta.