I što je 'najgore' pored osvojena 4.boda od mogućih 33. u posljednjih 11.kola, mi smo i dalje u trci za Evropu, 7.bodova je ništa.. problem je što ide katastrofalan raspored, što nama trebaju hitno pojačanja, štoper i dva krila, i da trener što prije uspije nekako razdrmati ekipu..mamonelafo je napisao/la: ↑23 feb 2026, 10:187 od europe, 6 od zone ispadanja... Nevjerovatno šta se nama desilo.....Levin je napisao/la: ↑23 feb 2026, 10:09Ko god da dođe treba dovesti svoj stručni štab...Ko će na užarenu klupu Željezničara? Među tri glavna kandidata i Ivaylo Petev
Fudbalski klub Željezničara nastavio je lutati u sportskoj politici pa je jučer nakon samo četiri utakmice smijenio novog trenera Slavišu Stojanovića, a sada je u potrazi za novim šefom stručnog štaba.
Plavi već 11 utakmica zaredom u prvenstvu ne znaju za pobjedu i tonu ka borbi za opstanak, pošto ih od zone ispadanja dijeli šest bodova, a uprava na čelu s Nijazom Brkovićem sada traga za "vatrogascem".
Kako saznaje Klix, tri kandidata se trenutno ističu kao primarne opcije uprave za trenersku poziciju, a riječ je o Deanu Klafuriću, Ivaylo Petev i Denis Ćorić.
Ova trojica stručnjaka trenutno nemaju angažman i uskoro će obaviti pregovore s upravom Plavih, a ostaje da se vidi na koga će pasti izbor rukovodstva.
Klafurić je bez posla otkako je ove zime napustio Široki Brijeg, gdje je prvo bio trener, a onda i sportski direktor. On je prethodno vodio i Velež te odlično poznaje prilike u domaćem nogometu, što se baš i ne može reći za Ivayla Peteva.
Petev je bio selektor reprezentacije BiH dvije godine (od početka 2021. do kraja 2022. godine) i vodio je Zmajeve na 20 utakmica, ali nikada nije radio u domaćem nogometu.
Bugarin je posljednji angažman imao na klupi Baniyasa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je proveo samo šest utakmica.
Treća opcija je povratak Ćorića na trenersku poziciju, s koje je, prema mnogima, i nepravedno smijenjen u maju prošle godine.
Nakon toga je Ćorić kratko vodio Al-Faisaly, s kojim je osvojio i trofej u Jordanu, a trenutno je bez posla.
Uprava Željezničara i nema mnogo vremena da pronađe Stojanovićevog nasljednika, pošto ekipu nova utakmica čeka već u srijedu, kada na Grbavici u četvrtfinalu Kupa BiH dočekuju Slogu iz Doboja.
Za vikend ih odmah čeka i veliki derbi sa Zrinjskim u 23. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine.
Željo je trenutno šestoplasirani tim prvenstva BiH sa 25 bodova, od četvrtog mjesta, koje može voditi u Evropu, udaljen je sedam, a od zone ispadanja šest bodova.
Što se tiče ovih imena, Bog me ubio ako znam šta bih izabrao..
Petev sigurno najviše uspjeha i iskustva ima, ali i on dobije otkaz nakon 6.utakmica, plus nikada nije vodio nijedan tim u našoj ligi,a naša je definitivno specifična.
Klafurić mi je nekako najbliži, mislim da bi najprije od svih ponudio rezultate, tako je bilo i u Veležu i u Širokom..
Ćorića ne bih ni u ludilu, nek' mu u Posušju i Gošku zabije Zrinjski 5. za poluvrijeme.. o blamaži u kupu da ne pričam.