FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
176
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
81
21%

Ukupno glasova: 395

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 feb 2026, 11:58

Kad Dino gurne Hodzica na špica protiv Sloge od muke :mrgreen:

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 23 feb 2026, 12:05

Petev zaplakao na Face TV-u i usao u legendu. Cuj Petev.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2026, 12:06

Ma ovo je sve šuplja... Dino garant ostaje do kraja sezone.

Broj utakmica : 29
Pobjede : 18
Neriješene : 8
Porazi : 3
Dati golovi : 48
Primljeni golovi : 21
Gol razlika : +27

Dino, povedi nas pa kud puklo...
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 23 feb 2026, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 feb 2026, 12:06

MisterBlue je napisao/la:
23 feb 2026, 11:55
Očigledno je problem kontinuitet. Ne možemo očuvati pobjednički niz. Svaku sezonu krenemo manje vise dobro i onda pad nastane kad uđemo u decembar pa se izvlačimo do marta. Promijeniti svake sezone trenera i 10 igrača to ne može podnijeti ni Liverpool a kamo li mi.

Ako dođe Petev strah me da ne bude mlađa verzija Slaviše, dobije dobar ugovor, uzme kešovinu i nabere. Treba nam naravno mlad i agresivan, bezobrazan i nahajcan trener, ali ko će sjesti na ovako užarenu klupu sa ovakvim rasporedom?!
Pa valjda je svima jasno da za kontinuitet mi nemamo igracki kadar...

Medjutim ja govorim evo npr ti sad potpises ugovor sa Cryatal palacom i cilj ti je da budes 10. na tabeli. Otvori ae sezona i nanizes pobjeda i nakon 10 kola si 5. na tabeli

Onda uslijedi logican pad radi manjka sirine i kvaliteta i nanizes neke poraze i padnes na 9. mjesto...i ovi te otpuste dok si 9. na tabeli a cilj prije sezone je bio da budes 10.

Iskreno sa ovakvom politkom necemo nidokle...
=\_1921_/=

RedBullGrbavica
Kontakt:

Post Postao/la RedBullGrbavica » 23 feb 2026, 12:11

ELDIABLO20 je napisao/la:
23 feb 2026, 11:31
Znaci protiv Sloge gledamo Sulju u napadu :puke:
Ma biće i kapiten :crazy:

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 23 feb 2026, 12:12

Ja mislim da niko ne bi rekao Slaviša odlazi, da smo protiv Posušja, Rudar i Veleža stvarali šanse, borili se, pogađali stative, nesretno gubili. Moguće čak da bi mu mi ovdje pružali podršku na forumu i na tribinama.

Međutim, način kako je FK Željezničar igrao zadnje tri utakmice je sramota, za svaku osudu. Nikad jadnije i bespomoćnije nismo izgledali na terenu.

Tako da pustite tu priču o kontinuitetu. Kontinuitet da svakako, ali da bi imao kontinuitet moraš nešto u kontinuitetu pokazivati.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 feb 2026, 12:14

Lokomotifa je napisao/la:
23 feb 2026, 12:12
Ja mislim da niko ne bi rekao Slaviša odlazi, da smo protiv Posušja, Rudar i Veleža stvarali šanse, borili se, pogađali stative, nesretno gubili. Moguće čak da bi mu mi ovdje pružali podršku na forumu i na tribinama.

Međutim, način kako je FK Željezničar igrao zadnje tri utakmice je sramota, za svaku osudu. Nikad jadnije i bespomoćnije nismo izgledali na terenu.

Tako da pustite tu priču o kontinuitetu. Kontinuitet da svakako, ali da bi imao kontinuitet moraš nešto u kontinuitetu pokazivati.
Ma vala meni je ovaj djelovo da ne zna jel poso ili doso..poprilcno sam siguran da ne zna ni sve igrace iako je proso pripreme sa njima...tako da u ovom slucaju otkaz je opravdan jer sa ovakvom letargijom mi ne bi nikog dobili..al onda se postavlja pitanje ko je doveo takvog lika
=\_1921_/=

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 23 feb 2026, 12:26

Mlad a perspekrivan a uz to bi nam zavrsio s Vicom da ne ispadnemo. Maksimovic ide zivotom

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 23 feb 2026, 12:28

Pošto je meni Slaviša pljunuti Halid Muslimović ja imam teoriju da su rivali za Evropu kidnapovali Slavišu u Turskoj, a podmetnuli nam Halida Muslimovića za trenera. Nemam drugog objašnjenja za ovaj pad nakon priprema.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 23 feb 2026, 12:28

invincible1921 je napisao/la:
23 feb 2026, 12:14
Ma vala meni je ovaj djelovo da ne zna jel poso ili doso..poprilcno sam siguran da ne zna ni sve igrace iako je proso pripreme sa njima...tako da u ovom slucaju otkaz je opravdan jer sa ovakvom letargijom mi ne bi nikog dobili..al onda se postavlja pitanje ko je doveo takvog lika
Cemu bespotrebna retorika? Nije doveden prije 35 godina da se ne zna. Nijaz ga je doveo. Medjutim, zadnja je stanica da krivca za stanje u klubu trazimo u njemu.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 23 feb 2026, 12:32

Levin je napisao/la:
23 feb 2026, 12:06

Dokazano bolji od Slaviše, Adžema, Ćorića, Brune, Torabija, Tome, a Boga mi i Marencija.
MA HAJTE MOLIM VAS

berjan
Kontakt:

Post Postao/la berjan » 23 feb 2026, 12:32

ma ja djurbuz (nemam nista protiv covjeka svaka mu cast za sve) je kompetentan i obrazovan po najmodernijim standardima a brko s grbavice nije :bow:

ko je gledao podcast zadnji sa brkom , lik se iz 72ge-80te i td sjeca sastava golova ko je sta uradio, lik je pogledao trilijardu utakmica i gleda i dalje, a ima ono nesto sto ima rijetko ko , ima kliker u glavi , pronicljiv , zna procitatati ljude, zna drzati igrace na zemlji , manipulisati sa njima i td , niko niko ne moze to bolje od brke u ovoj nasoj atmosferi

i ne bih volio sad da ga dovedu na ovo sve u ovoj situaciji nego na ljeto da moze on odraditi svoje poteze i da ima pare nesto sto nikad nije imao, i vidjeli bi u roku 2 god da li je tata igrice ili ne

a ovi sto spominju nekakve mlade obrazovane trenere malo ste previse odletili, nije ovo engleski premiership nego bosna, mozda za 10 god se mogne pricati o uslovima i svemu koji su podloga za te nakve mlade obrazovane

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 12:37

E cuj Klafuric :rol: :rol:
On 17 June 2024, it was announced by Velež that Klafurić had surprisingly left the club by mutual consent.
However, following a string of poor results, which saw him win only two games in the opening five league matches of the season, Klafurić resigned on 30 August 2024.
On 6 January 2026, Klafurić left Široki Brijeg by mutual consent, amidst growing speculation about changes in the club's management.
Lika nabijaju s noge na nogu, gdje god dođe.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 feb 2026, 12:40

berjan je napisao/la:
23 feb 2026, 12:32
ma ja djurbuz (nemam nista protiv covjeka svaka mu cast za sve) je kompetentan i obrazovan po najmodernijim standardima a brko s grbavice nije :bow:

ko je gledao podcast zadnji sa brkom , lik se iz 72ge-80te i td sjeca sastava golova ko je sta uradio, lik je pogledao trilijardu utakmica i gleda i dalje, a ima ono nesto sto ima rijetko ko , ima kliker u glavi , pronicljiv , zna procitatati ljude, zna drzati igrace na zemlji , manipulisati sa njima i td , niko niko ne moze to bolje od brke u ovoj nasoj atmosferi

i ne bih volio sad da ga dovedu na ovo sve u ovoj situaciji nego na ljeto da moze on odraditi svoje poteze i da ima pare nesto sto nikad nije imao, i vidjeli bi u roku 2 god da li je tata igrice ili ne

a ovi sto spominju nekakve mlade obrazovane trenere malo ste previse odletili, nije ovo engleski premiership nego bosna, mozda za 10 god se mogne pricati o uslovima i svemu koji su podloga za te nakve mlade obrazovane
Mladi moderni treneri su najveći mit poslijeratnog BH fudbala.Ili jesi ili nisi

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 feb 2026, 12:40

Levin je napisao/la:
23 feb 2026, 12:06

Nije to sve vodio je i ranije, ali nema na transfemarktu
Dino je osvojio supercup sa Zeljom 2000
Hadziabdic, Adzem, Osim i Djurbuzovic su jedini osvojili trofeje sa Zeljom nakon rata
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2026, 12:43

Mamić smijenio Peteva, Cvitanović novi trener Dinama

Zagrebački Dinamo dva dana pred početak hrvatskog prvenstva smijenio je trenera Ivajla Peteva i na njegovo mjesto postavio Marija Cvitanovića.

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić uručio je otkaz Petevu zbog lošeg rada na pripremama u Sloveniji i loše atmosfere u svlačionici, jer praktično ne priča sa ključnim fudbalerima Samirom, Ćorićem, Fernandesom.

Bugarskom treneru sljeduje otpremnina pošto je imao ugovor do 2020. godine sa godišnjom platom od 250.000 evra.

Petev je prošlog septembra stigao u Zagreb, vodio je ekipu na 35 utakmica, grupnu fazu Lige šampiona završio je bez bodova i datog gola, dok mu je Rijeka uzela duplu krunu u Hrvatskoj i tako ostavila Dinamo bez ijednog trofeja prvi put poslije 11 godina.

Fudbaleri Dinama u subotu protiv Istre kreću pohod na povratak titule šampiona Hrvatske sa trenerom koji je do sada vodio drugi tim "modrih".
Svima onima koji prizivaju Peteva....

Edit : Mamić je Marija Cvitanovića doveo iz drugog tima Dinama i odmah je u sljedećoj sezoni osvojio duplu krunu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 12:45

Levin je napisao/la:
23 feb 2026, 12:43
Mamić smijenio Peteva, Cvitanović novi trener Dinama

Zagrebački Dinamo dva dana pred početak hrvatskog prvenstva smijenio je trenera Ivajla Peteva i na njegovo mjesto postavio Marija Cvitanovića.

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić uručio je otkaz Petevu zbog lošeg rada na pripremama u Sloveniji i loše atmosfere u svlačionici, jer praktično ne priča sa ključnim fudbalerima Samirom, Ćorićem, Fernandesom.

Bugarskom treneru sljeduje otpremnina pošto je imao ugovor do 2020. godine sa godišnjom platom od 250.000 evra.

Petev je prošlog septembra stigao u Zagreb, vodio je ekipu na 35 utakmica, grupnu fazu Lige šampiona završio je bez bodova i datog gola, dok mu je Rijeka uzela duplu krunu u Hrvatskoj i tako ostavila Dinamo bez ijednog trofeja prvi put poslije 11 godina.

Fudbaleri Dinama u subotu protiv Istre kreću pohod na povratak titule šampiona Hrvatske sa trenerom koji je do sada vodio drugi tim "modrih".
Svima onima koji prizivaju Peteva....

Edit : Mamić je Marija Cvitanovića doveo iz drugog tima Dinama i odmah je u sljedećoj sezoni osvojio duplu krunu.
:thumbup:

Dobro je sto podsjecas raju sa kakvim likovima se povezujemo.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 feb 2026, 12:48

Kad smo mi zadnji put imali trenera sa ovakvim CV-om? Frajer je dva puta osvojio ligu Slovenije, srpsku ligu, vodio Levski, dvije reprezentacije. Neko ce reci davno je to bilo, ali 99% trenera iz BiH nikad nece ostvariti ni pola od toga. Kad takav trener dodje i apsolutno nista ne pokaze, cak se obruka, to samo govori koliko je tesko raditi u nasoj ligi, posebno u Zelji.

Uvijek je bolje dovesti nekoga ko poznaje ligu nego se kockati. Ovdje su se ti moderni skolovani stranci vazda sramotili. Izuzeci su treneri poput Zekica, ali takvi su rijetki. Kad takvog ubodes, e njemu daj slobodu i par prelaznih rokova. Izuzev toga, nema potrebe gubiti vrijeme i ganjati neki satro kontinuitet. Cim zajebe, nabij ga nogom.

Tako da, moze se neko podsmijavati Dini ovdje i sigurno on nije trajno rjesenje, ali Dino ne bi imao tri poraza na kontu. Vecina iskusnijih PLBiH trenera ne bi trenutno imala tri poraza sa ovom ekipom.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 23 feb 2026, 12:48

Moze i Ancelotti doc al dzaba kad **** igraju. Zeljo propo klub jos jednom se dokazuje sve sto sam ranije pricao. Dovedi trenera, stavi vojnika do novog i u krug. Nama je jedini spas ispadanje iz lige

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 23 feb 2026, 12:53

Trener je nama godinama najmanji problem :)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, GIBRA, Hrasno15, Levin, Pact1921, rimljanin90, ristagrad, ultra1987 i 67 gostiju.