FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 12:59

sanjinusto je napisao/la:
23 feb 2026, 12:48
Kad smo mi zadnji put imali trenera sa ovakvim CV-om? Frajer je dva puta osvojio ligu Slovenije, srpsku ligu, vodio Levski, dvije reprezentacije. Neko ce reci davno je to bilo, ali 99% trenera iz BiH nikad nece ostvariti ni pola od toga. Kad takav trener dodje i apsolutno nista ne pokaze, cak se obruka, to samo govori koliko je tesko raditi u nasoj ligi, posebno u Zelji.

Uvijek je bolje dovesti nekoga ko poznaje ligu nego se kockati. Ovdje su se ti moderni skolovani stranci vazda sramotili. Izuzeci su treneri poput Zekica, ali takvi su rijetki. Kad takvog ubodes, e njemu daj slobodu i par prelaznih rokova. Izuzev toga, nema potrebe gubiti vrijeme i ganjati neki satro kontinuitet. Cim zajebe, nabij ga nogom.

Tako da, moze se neko podsmijavati Dini ovdje i sigurno on nije trajno rjesenje, ali Dino ne bi imao tri poraza na kontu. Vecina iskusnijih PLBiH trenera ne bi trenutno imala tri poraza sa ovom ekipom.
Sve je to mozda tacno na papiru kad gledas CV, ali zaboravljamo da mi pricmo o korumpiranoj PLBIH, gdje vlada Vico i njegova banda. Gdje vaze neka druga nepisana mafijaska pravila.

Evo, naprimjer ovaj Klafuric sa kojim se navodno povezujemo je nogiran iz svakog kluba gdje je radio ! ako je toliko dobar zasto ga nisu zadrzali Velez ili Siroki :crazy: pa koji ce nam qrc takav ?

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 23 feb 2026, 13:04

Nije nama problem do modernih i skolovanih trenera, problem je do igraca amatera koji ne znaju osnove fudbalske igre.
Kod nas igraci znaju odigrati prvom do sebe i stati, nema kretanja bez lopte, nema otvaranja prostora, nema nista, djaba ti i Klop kad su igraci amateri.

Pogledajte igrace Zrinjskog i pitare, koliko toliko imaju skolovanije igrace koji znaju igrati bez lopte, pogledajte samo akciju pitara za treci gol, pa ja onakvu kombinatoriku i kretnju kod nasih igraca nisam vidio od Odovica.

Mi moramo vremenom dovest skolovanije igrace, pa tek onda dovesti trenera koji ce raditi s njima, za ove trenutne cini mi se da je Dino vrhunac da bi se razumjeli i da bi mogli nesto odigrat

Bonton
Kontakt:

Post Postao/la Bonton » 23 feb 2026, 13:06

let3 je napisao/la:
23 feb 2026, 12:59
Kad smo mi zadnji put imali trenera sa ovakvim CV-om? Frajer je dva puta osvojio ligu Slovenije, srpsku ligu, vodio Levski, dvije reprezentacije. Neko ce reci davno je to bilo, ali 99% trenera iz BiH nikad nece ostvariti ni pola od toga. Kad takav trener dodje i apsolutno nista ne pokaze, cak se obruka, to samo govori koliko je tesko raditi u nasoj ligi, posebno u Zelji.

Uvijek je bolje dovesti nekoga ko poznaje ligu nego se kockati. Ovdje su se ti moderni skolovani stranci vazda sramotili. Izuzeci su treneri poput Zekica, ali takvi su rijetki. Kad takvog ubodes, e njemu daj slobodu i par prelaznih rokova. Izuzev toga, nema potrebe gubiti vrijeme i ganjati neki satro kontinuitet. Cim zajebe, nabij ga nogom.

Tako da, moze se neko podsmijavati Dini ovdje i sigurno on nije trajno rjesenje, ali Dino ne bi imao tri poraza na kontu. Vecina iskusnijih PLBiH trenera ne bi trenutno imala tri poraza sa ovom ekipom.
Sve je to mozda tacno na papiru kad gledas CV, ali zaboravljamo da mi pricmo o korumpiranoj PLBIH, gdje vlada Vico i njegova banda. Gdje vaze neka druga nepisana mafijaska pravila.

Evo, naprimjer ovaj Klafuric sa kojim se navodno povezujemo je nogiran iz svakog kluba gdje je radio ! ako je toliko dobar zasto ga nisu zadrzali Velez ili Siroki :crazy: pa koji ce nam qrc takav ?
Iz Veleža nije nogiran nego je sam otišo kad su mu se počeli mješat u poso.

Iz Širokog je otišo zbog nedostatka finansija.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 13:08

Bonton je napisao/la:
23 feb 2026, 13:06
let3 je napisao/la:

Iz Veleža nije nogiran nego je sam otišo kad su mu se počeli mješat u poso.

Iz Širokog je otišo zbog nedostatka finansija.
A sta je ovo
TSC was drawn to play against Maccabi Tel Aviv in the play-off in August, and went on to lose 8–1 on aggregate, to drop down to the 2024–25 UEFA Conference League. However, following a string of poor results, which saw him win only two games in the opening five league matches of the season, Klafurić resigned on 30 August 2024.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 23 feb 2026, 13:11

brko brko i samo brko
nek crknu dusmani, najjaci smo

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 feb 2026, 13:13

let3 je napisao/la:

Pa to i kazem za CV. Vlado Jagodic ne bi zijano ove tri utakmice i ne bi ovako ocajno izgledali. Gluho bilo, ne prizivam ga, ali to je nasa liga. Nema veze sto je Stojanovic 10x jaci trener na papiru.

Sto se tice Klafurica, nije bas tako. Iz Veleza je otisao jer ga je tadasnja uprava pravila budalom. U Sirokom su problem bile pare, oni se raspadaju.

U trenutnoj situaciji, Klafuric je za nas premija, a nisam siguran ni da bi pristao da nas preuzme.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 feb 2026, 13:15

Xabi Alonso je slobodan, ali i on je nogiran iz Reala, ne treba nam takav trener...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 13:16

23 feb 2026, 13:13

U trenutnoj situaciji, Klafuric je za nas premija, a nisam siguran ni da bi pristao da nas preuzme.
Pa ja ne zelim trenera kojeg je Maccabi natrpao 8-1 i kojeg je nogirala Backa Topola.
Topoli nije dobar, ljudi ga nabise nogom nakon 5 kola, a za Zelju je ko biva dobar. E ne moze :mrgreen:

Radije cu gledati Dinu na klupi Zelje.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 feb 2026, 13:20

let3 je napisao/la:
23 feb 2026, 13:16

Pa ja ne zelim trenera kojeg je Maccabi natrpao 8-1 i kojeg je nogirala Backa Topola.
Topoli nije dobar, ljudi ga nabise nogom nakon 5 kola, a za Zelju je ko biva dobar. E ne moze :mrgreen:

Postujem misljenje. I ja cu radije gledati Dinu nego neke prevare, iako ne mislim da je Klafuric prevara. Ali eto kad pominjemo Velez, pogledajte njih. Lutali od tjeranja Klafurica, nekakve Canadije, Buzove i druge prevare dovodili. Na kraju staromodni i prevazidjeni Ibro Rahimic dodje i od igraca za federalne napravi ekipu koja ce umjesto nas u Europu. To je nasa liga.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 feb 2026, 13:21

Eh kad bi bilo šanse za Bjelicu :kafa:

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 23 feb 2026, 13:24

Selekcija naših ekipa zadnjih par godina je da uvijek imamo 2 - 3 dobra igrača, 2-3 prosječna i ostalo je nivo druge lige. To kad ukombinuješ u jednu ekipu dobiješ da smo tu negdje između 4.-6. mjesta na tabeli.

Svjesni smo da je ekipa prosječna i ako zaredamo dvije pobjede uvijek napadamo titulu, a ako zaredamo dva poraza ispadamo iz lige.

Bar 10 igrača koji su igrali protiv Prijedora i protiv Rudara nisu nivo za PL (Čak i za posljednjeplasiranu ekipu):

- Krpić, Odinaka, Osmanović, Seedorf, Peixoto, Rakic, Sabic, Sukilovic, Troupee, Konnings...

Uz to je Jaganjac krajnje upitan (Nije naš igrač), Joao Erick, Radovac.
Zadnja izmjena: drzgemboadislic, dana/u 23 feb 2026, 13:29, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2026, 13:26

23 feb 2026, 13:20
let3 je napisao/la:

Postujem misljenje. I ja cu radije gledati Dinu nego neke prevare, iako ne mislim da je Klafuric prevara. Ali eto kad pominjemo Velez, pogledajte njih. Lutali od tjeranja Klafurica, nekakve Canadije, Buzove i druge prevare dovodili. Na kraju staromodni i prevazidjeni Ibro Rahimic dodje i od igraca za federalne napravi ekipu koja ce umjesto nas u Europu. To je nasa liga.
Prevara teska kojem je Adzem uvalo tri komada na Pecari, pa sudije u VAR sobi nisu znale izvuci linije ofsajda, smetalo im sunce :rol: sjeti se malo, nije bilo prije 20 godina, vec ove sezone.
A smrad Klafuric poslije utamice koju su dobili na najofirniji sudijski poguranac mrtav hladan izjavljuje zasluzena pobjeda, VAR je mjerodavan :urnebes:
I takav pakaš treba da dođe u nas klub.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 23 feb 2026, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 23 feb 2026, 13:27

avalPacidoroP je napisao/la:
23 feb 2026, 13:21

Gospodin prije svega koji je na vrijeme ukazivao na zlo koje se danas skriva u našoj Državi i Gradu. Bez dlake na jeziku, vjerujem da bi o ovoj ligi imao svašta reći kada bi došao. Koliko god je nerealno niko ne može zabraniti san o tako stručnom treneru.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 feb 2026, 13:37

Ni Petev ni Klafurić nisu treneri kontinuiteta, odnosno nigdje se nizu zadržali duže od godinu dana. Kada neko ovdje napiše mlad i moderan trener, sa modernim shvatanjima, a nas Ibro Rahimić pobijedio, sa staromodnim shvatanjem fudbala. Imao je Velež mladog i modernog trenera na početku pa ih kantao kako je ko stigao. Za ovu ligu treba trener koji ima autoritet i koji je veći mangup od igrača. Evo mi smo pokušali da igramo kao moderan fudbal, da se napad gradi od golmana, da golman aktivno sudjeluje u igri. Mi smo doveli najviše veznih igrača, a igra nam se svela na to da nakon par dodavanja u odbrani, pod pritiskom se nabije lopta pa šta bude. Očigledno je da Slaviša nije vidio da za taj njegov moderan fudbal nema igrače.

Ljozeeee
Kontakt:

Post Postao/la Ljozeeee » 23 feb 2026, 13:38

Pregovara se sa klafuricem

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 feb 2026, 13:39

let3 je napisao/la:
23 feb 2026, 13:26
23 feb 2026, 13:20
let3 je napisao/la:

Prevara teska kojem je Adzem uvalo tri komada na Pecari, pa sudije u VAR sobi nisu znale izvuci linije ofsajda, smetalo im sunce :rol: sjeti se malo, nije bilo prije 20 godina, vec ove sezone.
A smrad Klafuric poslije utamice koju su dobili na najofirniji sudijski poguranac mrtav hladan izjavljuje zasluzena pobjeda, VAR je mjerodavan :urnebes:
I takav pakaš treba da dođe u nas klub.
Sta ce reci covjek, nemojte nam upisati tri boda? I cisto da znas ta kradja u Sirokom nema veze sa Sirokim. To su nam Rodjeni preko Kaplana nastimali.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 23 feb 2026, 13:41

Ja se opet od subote pitam jesmo li mi nivo federalne lige.

Nas je Velez sa federalnim igracima (Nukic, Kuzmanovic, Spahic, Salcin) potpomognut sa vedetama Serbecicem, Pidrom i Vehabovicem nadigro i pobjedio.

Da li su nabrojani igraci bolji od Bicakcica, Nastica, Alica, Galceva, Pejica, Prokopa pa u jednu ruku i Cvetanoskog.
Zadnja izmjena: itatabisine, dana/u 23 feb 2026, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 23 feb 2026, 13:41

nijaze ako citas, brko
nek crknu dusmani, najjaci smo

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 feb 2026, 13:42

avalPacidoroP je napisao/la:
23 feb 2026, 13:21
Kakav Bjelica, nogirali ga iz Dinama nakon 15 utakmica, ne treba nam takav trener. :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 23 feb 2026, 13:47

Klafuric pravi Rvat.. 🤦‍♂️

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 51 gost.