Ja vec duze vrijeme nemam ton na BS playeru. Probao sve, obrisao, pa instalirao al isto.
Film i kinematografija
Moderator/ica: insider
Re: Film i kinematografija
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Imam ga i ja sve ok radi, koristim ga samo radi titlova koje povuce odma sa neta
U sustini ,i ne gledam nista preko njega jer filmove i serije skidam na usb pa na TV-u gledam
Arsenal All The Way !
Loving Adults
Original title: Kærlighed for voksne
https://www.imdb.com/title/tt14592948/? ... ng%2520adu

Original title: Kærlighed for voksne
https://www.imdb.com/title/tt14592948/? ... ng%2520adu

Kod mene radi normalno.Koristim BS verzija 2.78
1974---1975---1976---2001---2013---2020
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Meni se nekako ni malo nije svidio film, zena me jos peglala u kinu da izadjem. Ja ne znam, ali ovo su vise reklame nego filmovi, ali ajd.
GGMU
- Donnie Darko
- Kontakt:
reklama za šta
RIP Robert Duvall more legendarnih filmova ali ova scena mi je prva prosla kroz glavu kad sam procitao vijest.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
- Beduin
- Kontakt:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ako ovaj Hamnet ne osvoji nagradu za najbolji film mogu slobodno da dovezu tanker venecuelanske nafte i zapale akademiju, a onda se poseru na zgariste.
Od nominovanih sam odgledao sve osim ovog stonotenisera , za kojeg me realno zaboli kara, ovog nekog "tajnog agenta" i ovaj norveski nisam stigo jos.
Svi ostali su 10 stepenica ispod, ako izuzmemo Train Dreams, on je 2 stepenice ispod.
Film nema mane.
Nisam ovako uzivo u filmu jos od Birdmana, a od toga je proslo 10 godina i u tom razdoblju to i jesu 2 najbolja filma.
Svi su na filmu ubili,od djece pa preko Jessie pa do Mescala.
Prica je vrhunska,prejako odradjeno, svidja mi se sto se dijalozi ne vode u stihovima kao kod milion drugih Sekspirovih adaptacija.
Doduse ovo bas i nije pure Sekspir adaptacija ,al nebitno.
Masterpiece 1/1
NAPOKON
Od nominovanih sam odgledao sve osim ovog stonotenisera , za kojeg me realno zaboli kara, ovog nekog "tajnog agenta" i ovaj norveski nisam stigo jos.
Svi ostali su 10 stepenica ispod, ako izuzmemo Train Dreams, on je 2 stepenice ispod.
Film nema mane.
Nisam ovako uzivo u filmu jos od Birdmana, a od toga je proslo 10 godina i u tom razdoblju to i jesu 2 najbolja filma.
Prica je vrhunska,prejako odradjeno, svidja mi se sto se dijalozi ne vode u stihovima kao kod milion drugih Sekspirovih adaptacija.
Masterpiece 1/1
NAPOKON
- invincible1921
- Kontakt:
Ja sam osto sokiran kad sam vidio da je onaj Sinners u nominacaijama za oskaraDzoni je napisao/la: ↑20 feb 2026, 01:49Ako ovaj Hamnet ne osvoji nagradu za najbolji film mogu slobodno da dovezu tanker venecuelanske nafte i zapale akademiju, a onda se poseru na zgariste.
Film nema mane.
Masterpiece 1/1
NAPOKON
Ono ok film, al doslovno basic film plus tema vidjena i snimljena barem nekoliko puta
Zar je filmska industrija bas tolko grohnula da ovakav film ima 10 nominacija za oskada
=\_1921_/=
Neki ljudi to ne daju reci, ali nazalost je tako.invincible1921 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 02:04Ja sam osto sokiran kad sam vidio da je onaj Sinners u nominacaijama za oskaraDzoni je napisao/la: ↑20 feb 2026, 01:49Ako ovaj Hamnet ne osvoji nagradu za najbolji film mogu slobodno da dovezu tanker venecuelanske nafte i zapale akademiju, a onda se poseru na zgariste.
Film nema mane.
Masterpiece 1/1
NAPOKON
Ono ok film, al doslovno basic film plus tema vidjena i snimljena barem nekoliko puta
Zar je filmska industrija bas tolko grohnula da ovakav film ima 10 nominacija za oskada
Kinematografija jest grohnula.
I to je tako zbog uticaja vise faktora, kako onih politickih, influenserskih, pa da toga da glumiste danas nije jednako kvalitetu onog koje je haralo u proslosti.
Dovoljno je samo pogledati red carpet sa nekih gala dogadjaja sredinom devedesetih pa uporediti kolicinu harizme i talenta sa ovim danas.
A najveci razlog sto je to tako, po meni, jest da je covjecanstvo doseglo neki kreativni plafon u umjetnosti bilo koje vrste.
Sve je vec snimljeno, sve je vec vidjeno, a kriteriji su udarili o dno.
U tim takvim postavkama imas "Sinners" sa 10 nominacija a koji je u najbolju ruku prosjek film.
Al kad u jednacinu ubacis politiku, uticaje, "crnu kulturu" dobijes 10 nominacija.
Ne kazem da se danas ne snima nista dobro,eto Hamnet je dokaz da nije tako, al opcenito...
Odgledo sam i ovaj Sentimental Value, onako mi je.
Nekako sam utiska da film obradjuje previse vaznih tema sa kojim nije imao dovoljno vremena da se bavi.
Worst person in the World mi je x puta bolji.
Pad kvalitete filmova je drastičan ali to se ne ogleda samo kroz film nego muziku i sport.
Zamsili u kakvom je stanju Oscar kad je za isti nominiran Sinners.
Zamsili u kakvom je stanju Oscar kad je za isti nominiran Sinners.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Odgledo sam Marty Supreme i ne znam sta da mislim o filmu.
Prica prati lika kojem je opsesija ping pong i koji zeli na sve moguce nacine da postane svjetski sampion.
Paralelno s tim ide druga prica kroz koju zapravo upoznajemo njegov lik i karakter , saznajemo da je u biti on jedan obicni klosar kojem je jako stalo da dodje da para i na tom putu konstantno zajebava puno ljudi kojim je zapravo stalo do njeg.
Kako film prolazi ova druga prica zapravo preuzima primat, a ping pong se ispostavlja samo kao neka posljednja misija, dok je sve ono sto se desava u "sredini" samo neki side quest koji vodi prema tome.
Na neki nacin me film dosta podsjecao na Uncut Gems samo sto su tamo karakteri koji su se pojavljivali imali puno vise smisla, dok su ovdje vise kao neki npc-jevi potrebni da bi se ta prica razvila u zeljenom smjeru.
Na kraju ne znas zapravo sta je to sto tjera Martija da prolazi kroz sve to sto prolazi, da li ovo prvo ili drugo i mozda bi tako i bilo najbolje da se ne zavrsi onako kako se zavrsi.
Nije los, moze se pogledat.
Prica prati lika kojem je opsesija ping pong i koji zeli na sve moguce nacine da postane svjetski sampion.
Paralelno s tim ide druga prica kroz koju zapravo upoznajemo njegov lik i karakter , saznajemo da je u biti on jedan obicni klosar kojem je jako stalo da dodje da para i na tom putu konstantno zajebava puno ljudi kojim je zapravo stalo do njeg.
Kako film prolazi ova druga prica zapravo preuzima primat, a ping pong se ispostavlja samo kao neka posljednja misija, dok je sve ono sto se desava u "sredini" samo neki side quest koji vodi prema tome.
Na neki nacin me film dosta podsjecao na Uncut Gems samo sto su tamo karakteri koji su se pojavljivali imali puno vise smisla, dok su ovdje vise kao neki npc-jevi potrebni da bi se ta prica razvila u zeljenom smjeru.
Na kraju ne znas zapravo sta je to sto tjera Martija da prolazi kroz sve to sto prolazi, da li ovo prvo ili drugo i mozda bi tako i bilo najbolje da se ne zavrsi onako kako se zavrsi.
Nije los, moze se pogledat.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.