Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Benjamin Tahirović
Ovo ni Barbarez više ne može ignoriaat. Jednostavno, ovo je previše.
Zao mi je Benje, ali očevidno da tu nema kvaliteta. Treba izmisliti novo rješenje!
Zao mi je Benje, ali očevidno da tu nema kvaliteta. Treba izmisliti novo rješenje!
Definitivno. Hajde da je on klupa u Juventusu, Cityu i slicnim ekipama, kao kad je Pjanic bio u Barci. Ovaj jbt ne moze u ekipi iz Danske biti starter. Pa sta ce on traziti protiv jakih ekipa u reprezentaciji? A pogotovo ako kojim slucajem na SP odemo. Sramota ce biti vidjeti da nam je on glavni veznjak.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma nevazno uopste da li je prva postava ili klupa u klubu,lik nema kvalitet za prvih 11 u reprezentaciji... Ja se smijem kladit onog malog Telalovica sa 17 godina stavi umjesto Tahirovića pokazat ce vise za 90 minuta... Po meni bolje dati nekom liku iz nase premijer lige šansu nego ovu patnju sa Tahirom gledat,necemo se nigdje plasirat jer s njim sredina ne postoji...DamirT je napisao/la: ↑23 feb 2026, 19:25Definitivno. Hajde da je on klupa u Juventusu, Cityu i slicnim ekipama, kao kad je Pjanic bio u Barci. Ovaj jbt ne moze u ekipi iz Danske biti starter. Pa sta ce on traziti protiv jakih ekipa u reprezentaciji? A pogotovo ako kojim slucajem na SP odemo. Sramota ce biti vidjeti da nam je on glavni veznjak.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
Edincapitano
- Kontakt:
Telalovic nece u 100 godina igrati u klubovima gdje Benjo igrao, jest Benjo tanak ali nemoj mjesati kruske i jabuke. Benjo da nadje pravi klub samo sigurno je dovoljno dobar da igra u repki, nije bez veze imao ugovor s Romom, Ajaxomrishovski je napisao/la: ↑23 feb 2026, 20:11Ma nevazno uopste da li je prva postava ili klupa u klubu,lik nema kvalitet za prvih 11 u reprezentaciji... Ja se smijem kladit onog malog Telalovica sa 17 godina stavi umjesto Tahirovića pokazat ce vise za 90 minuta... Po meni bolje dati nekom liku iz nase premijer lige šansu nego ovu patnju sa Tahirom gledat,necemo se nigdje plasirat jer s njim sredina ne postoji...DamirT je napisao/la: ↑23 feb 2026, 19:25Definitivno. Hajde da je on klupa u Juventusu, Cityu i slicnim ekipama, kao kad je Pjanic bio u Barci. Ovaj jbt ne moze u ekipi iz Danske biti starter. Pa sta ce on traziti protiv jakih ekipa u reprezentaciji? A pogotovo ako kojim slucajem na SP odemo. Sramota ce biti vidjeti da nam je on glavni veznjak.
itd.
I ja bi volio da imamo Pjanica ili makar Medunjanina ili nesto slicno, cak i Krunic je Maradona za Benjo ali NEMAMO.
Imali smo Huseinbasica pa se nesto syebalo, pa sad kofole momak ne valja a igra u Bundesligi. Sami smo krivi, mozda je i Denis supak, neznam, ali sigurno se previse lagano odpisujemo igraca koji igraju na dobrom nivou, isto tako s Anelom. Ali dobro to je druga prica.
Benjo je uvijek tu i daje svoj maksimum, sad to sto nije Busquets je nesto drugo. Barbarez njega zove i daje mu
priliku u prvih 11, on daje svoj maksimum i to je to, nemam nista zamjeriti momku, samo podrska.
Ma cijeli vezni red nam je los, nije samo tahirovic. Svi su oni tu negdje, jednostavno smo tanki na toj poziciji, a uvijek nam je to bila jaca strana. Spaha mora traziti tu neka rijesenja, jer ovako nismo konkurentni za nesto vise.
Druže jesi li ti skonto da si upravo dokazao ono o cemu ja pišem..lik je igrački limitiran i to su skontali svi ti klubovi u kojima je igrao,zbog toga i jeste sa 22 godine zavrsio u Danskoj ligi i sad ce i tu zavrsiti na klupi..Edincapitano je napisao/la: ↑23 feb 2026, 20:23Telalovic nece u 100 godina igrati u klubovima gdje Benjo igrao, jest Benjo tanak ali nemoj mjesati kruske i jabuke. Benjo da nadje pravi klub samo sigurno je dovoljno dobar da igra u repki, nije bez veze imao ugovor s Romom, Ajaxomrishovski je napisao/la: ↑23 feb 2026, 20:11Ma nevazno uopste da li je prva postava ili klupa u klubu,lik nema kvalitet za prvih 11 u reprezentaciji... Ja se smijem kladit onog malog Telalovica sa 17 godina stavi umjesto Tahirovića pokazat ce vise za 90 minuta... Po meni bolje dati nekom liku iz nase premijer lige šansu nego ovu patnju sa Tahirom gledat,necemo se nigdje plasirat jer s njim sredina ne postoji...DamirT je napisao/la: ↑23 feb 2026, 19:25
Definitivno. Hajde da je on klupa u Juventusu, Cityu i slicnim ekipama, kao kad je Pjanic bio u Barci. Ovaj jbt ne moze u ekipi iz Danske biti starter. Pa sta ce on traziti protiv jakih ekipa u reprezentaciji? A pogotovo ako kojim slucajem na SP odemo. Sramota ce biti vidjeti da nam je on glavni veznjak.
itd.
I ja bi volio da imamo Pjanica ili makar Medunjanina ili nesto slicno, cak i Krunic je Maradona za Benjo ali NEMAMO.
Imali smo Huseinbasica pa se nesto syebalo, pa sad kofole momak ne valja a igra u Bundesligi. Sami smo krivi, mozda je i Denis supak, neznam, ali sigurno se previse lagano odpisujemo igraca koji igraju na dobrom nivou, isto tako s Anelom. Ali dobro to je druga prica.
Benjo je uvijek tu i daje svoj maksimum, sad to sto nije Busquets je nesto drugo. Barbarez njega zove i daje mu
priliku u prvih 11, on daje svoj maksimum i to je to, nemam nista zamjeriti momku, samo podrska.
Nije uopste u pitanju klub i u kakav klub ce on otici,svugdje ce biti isto...
Lik se jednostavno krije na terenu to ti je najbolje pokazao Katić kad ga je morao zvati na Bilinom da mu priđe da bi mogli iznijeti loptu,a on se sakrio iza 2 igrača... I sta Katiću preostaje nego da je napuca na protivnicku polovinu..
Nemam ništa protiv momka lično,niti ću reći da se ne trudi,ali jednostavno igrač manje na terenu...Ono sto pruza moze pruziti i igrac iz premijer lige..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Ni minute danas ,za najboljeg veznjaka buduce svjetske klase.
Filip Andre Tahirovic.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
-
nebeskasila
- Kontakt:
Mozda bi i on pokazao nesto vise da ima bolje igrace pored sebe iako ne vjerujem. Mislim kad nikad vise ne bi dobio poziv da nista izgubili ne bi. Mlohav je , ima priliku u zivotu koju ne doceka svak, ali on ne zns iskoristiti. Od Rome, Ajaxa, dodje do Danske lige, u kojoj ce propasti skroz. Zalosno.
- PasodelMar
- Kontakt:
Huremu je Barbarez svetinja pa tek onda sve ostalo. Tahirovic nikad u životu nije ni bio za prvih II. To mu je pored one početne 352 formacije u karijeri jedan od većih gafova, a karijera mu je poker-bih-poker.Sindikat12 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 19:14@hurem da cujemo opravdanje za ovo malo malo klupiranje u prosjecnom Brodbyju?
Pa pokazali bi i ti ja vise da igramo pored boljih igraca, recimo u eri tika take barcelone mislim da bi se i ja mogo dodavat sa xavijem i iniestom na sredini terena, yebiga mi nemamo taj luksuz jer nam treba igrac koji druge igrace cini boljim, a tahir to nazalost nije.nebeskasila je napisao/la: ↑23 feb 2026, 21:52Mozda bi i on pokazao nesto vise da ima bolje igrace pored sebe iako ne vjerujem. Mislim kad nikad vise ne bi dobio poziv da nista izgubili ne bi. Mlohav je , ima priliku u zivotu koju ne doceka svak, ali on ne zns iskoristiti. Od Rome, Ajaxa, dodje do Danske lige, u kojoj ce propasti skroz. Zalosno.
Ne kazem da imamo bolje u ovom trenutku, ali se mora aktivno trazit bolje rjesenje
naprijed rejal
Pa nije ni Hadziahmetovic neka sreća ali u ovom trenutku sigurno bolja opcija od Benje.
Nas problem je sto nemamo veznjaka koji može nešto iskreirati, dati zadnji pas. Svakako možemo napadati preko bekove/krila jer nam je to najjace oružje. Dedić, Memic i na drugoj strani Seo i Kerim. Veznjaci su nam tu čisto radi defanzive da ne ispadaju i da ne idu naprijed puno. Zbog toga nam treba Kerim na krilu koji se može spustiti u srediti i dati zadnji pas ili osutati sa 30 metara.
Nas problem je sto nemamo veznjaka koji može nešto iskreirati, dati zadnji pas. Svakako možemo napadati preko bekove/krila jer nam je to najjace oružje. Dedić, Memic i na drugoj strani Seo i Kerim. Veznjaci su nam tu čisto radi defanzive da ne ispadaju i da ne idu naprijed puno. Zbog toga nam treba Kerim na krilu koji se može spustiti u srediti i dati zadnji pas ili osutati sa 30 metara.
Koliko smo mi fudbalski neuka nacija, kad se samonsjetim kako su stručnjaci tjerali Pjanića iz reprezentacije.
Nešto slično kao Džeku sada. Poslije Pjanića je nastala rupa koja je puno manja od one koja će nastati kada Džeko ode. Volio bih da griješim, ali...
Nešto slično kao Džeku sada. Poslije Pjanića je nastala rupa koja je puno manja od one koja će nastati kada Džeko ode. Volio bih da griješim, ali...
-
Edincapitano
- Kontakt:
Sve to stoji, ali ako mislis da igrac iz premijer lige BiH bi mogao uraditi ulogu ko Benjo, bas si naivan. To sto on nema mjesta u danskoj, on bi bio glavni igrac ako bi dosao u nasu mrtvu ligu, kvalitet je kao dan i noc.rishovski je napisao/la: ↑23 feb 2026, 21:21Druže jesi li ti skonto da si upravo dokazao ono o cemu ja pišem..lik je igrački limitiran i to su skontali svi ti klubovi u kojima je igrao,zbog toga i jeste sa 22 godine zavrsio u Danskoj ligi i sad ce i tu zavrsiti na klupi..Edincapitano je napisao/la: ↑23 feb 2026, 20:23Telalovic nece u 100 godina igrati u klubovima gdje Benjo igrao, jest Benjo tanak ali nemoj mjesati kruske i jabuke. Benjo da nadje pravi klub samo sigurno je dovoljno dobar da igra u repki, nije bez veze imao ugovor s Romom, Ajaxomrishovski je napisao/la: ↑23 feb 2026, 20:11
Ma nevazno uopste da li je prva postava ili klupa u klubu,lik nema kvalitet za prvih 11 u reprezentaciji... Ja se smijem kladit onog malog Telalovica sa 17 godina stavi umjesto Tahirovića pokazat ce vise za 90 minuta... Po meni bolje dati nekom liku iz nase premijer lige šansu nego ovu patnju sa Tahirom gledat,necemo se nigdje plasirat jer s njim sredina ne postoji...
itd.
Nije uopste u pitanju klub i u kakav klub ce on otici,svugdje ce biti isto...
Lik se jednostavno krije na terenu to ti je najbolje pokazao Katić kad ga je morao zvati na Bilinom da mu priđe da bi mogli iznijeti loptu,a on se sakrio iza 2 igrača... I sta Katiću preostaje nego da je napuca na protivnicku polovinu..
Nemam ništa protiv momka lično,niti ću reći da se ne trudi,ali jednostavno igrač manje na terenu...Ono sto pruza moze pruziti i igrac iz premijer lige..
Benjo sigurno nije za prvih 11 kod nas ako bi imali lupam Krunica ili Huseinbasica, ali ih nemamo, i sta ima onda bolje? Benjo ako nist ima iskustva koliko toliko u repki jer igra vec koliko toliko.
Ubaciti nekoga C igraca zato sto djeli lopte u nasoj ligi i mislite da ce biti bolje od Benje protiv Velsa je smijesno. To kao ja ili ti da odemo i igramo sada u danskoj, nebi nas nigdje bilo a na terminu igramo kao prime Busquets. To su dva razlicita svijeta.
U ligi nacija sigurno mozemo krenuti traziti neku drugu soluciju, onaj Kenan u Malmeu izgleda solidan, a samo ima 18 godina naprimjer, ili vidjeti s Denisom ako ima tu nesto da se vrati
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma Dzeko je ogroman ali bas imamo solidne napadace u Demirovicu i Tabakovicu i kad ode Edin ali iza Pjanica bas nista nemamo, imali smo nesto u Krunicu dok je igrao u Milanu pa onda ovaj Denis al eto syebalo so i jedno i drugo.231983 je napisao/la: ↑23 feb 2026, 22:35Koliko smo mi fudbalski neuka nacija, kad se samonsjetim kako su stručnjaci tjerali Pjanića iz reprezentacije.
Nisam znao da je neki Velšanin trener Brondbyja.
Majku mu...

ma neću naglas da kažem šta mi je naumpalo.
Majku mu...
ma neću naglas da kažem šta mi je naumpalo.
Tahirović je tip igrača koji ima jedan potez svjetske klase, pa onda 10 idućih kao da igra Federalnu ligu. Ja sam vjerovao da će od njega biti makar pristojan igrač lige petice tipa Sassuola ili sličnih klubova, a kako vrijeme odmiče sve sam sigurnije da neće.
Zato bih ja makar dva hamala u sredinu stavio da trče i defanzivno pomažu ekipi kad već nemaju neki kvalitet u posjedu.
Zato bih ja makar dva hamala u sredinu stavio da trče i defanzivno pomažu ekipi kad već nemaju neki kvalitet u posjedu.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Jako loše poređenje je neko napisao gore, kao Benjo je igrao za klubove kakve većina naših igrača ne može zamisliti.
To je jako velika glupost iz prostog razloga što samo članstvo igrača u nekom klubu ne znači ništa.
Alen Halilović je bio član Barcelone i Milana, što više od pola hrvatskih reprezentativaca nikad nije moglo ni zamisliti. Braća Modić su u naš fudbal došla preko Milana, a nisu bili nivo da igraju za prvoligaše u RS-u.
Ok, Tahirović jeste dobio nekakvu šansu u Romi, pa se vidjelo da sa 20 godina nije baš spreman za toga, pa je dobio šansu u Ajaxu, i onda se brzo vidjelo, sa 21/22 godine da nije spreman ni za toga. Evo sada ima 23 godine praktično, i pokazalo se da nije spreman ni za Brondbyja.
Njemu je Premijer liga BiH puno bliže nego se oni koji ga u zvijezde ukivaju usude priznati, samo i tu bi bio u zaostatku za većinom igrača, jer je spor.
Ja sam se ubio pišući o tome odavno, osim što je trkački spor, ekstremno su mu spori i pokreti tijela, pa jedan Mujakić je brži u svemu od njega, o čemu pričamo onda?
Nema on toliki tehnički kvalitet da ove nedostatke nadoknadi, pa pogledajte koliko vremena mu treba za bilo kakav fudbalski normalan potez u posjedu lopte. Nema čovjek agilnosti, prosječan stoper teškaš je pet puta okretniji od njega, brži u startu na lopti, brži u svemu.
On je meni kopija Alena Mustafića iz Sarajeva, imao je start karijere na evidentno višem nivou i na konto toga se vrti još uvijek na solidnom nivou, ali već sada je evidentno da on dansku ligu nikad neće prekucati.
Baci ga zapravo u bilo koju ligu i ovi njegovi nedostaci će doći do izražaja.
To je jako velika glupost iz prostog razloga što samo članstvo igrača u nekom klubu ne znači ništa.
Alen Halilović je bio član Barcelone i Milana, što više od pola hrvatskih reprezentativaca nikad nije moglo ni zamisliti. Braća Modić su u naš fudbal došla preko Milana, a nisu bili nivo da igraju za prvoligaše u RS-u.
Ok, Tahirović jeste dobio nekakvu šansu u Romi, pa se vidjelo da sa 20 godina nije baš spreman za toga, pa je dobio šansu u Ajaxu, i onda se brzo vidjelo, sa 21/22 godine da nije spreman ni za toga. Evo sada ima 23 godine praktično, i pokazalo se da nije spreman ni za Brondbyja.
Njemu je Premijer liga BiH puno bliže nego se oni koji ga u zvijezde ukivaju usude priznati, samo i tu bi bio u zaostatku za većinom igrača, jer je spor.
Ja sam se ubio pišući o tome odavno, osim što je trkački spor, ekstremno su mu spori i pokreti tijela, pa jedan Mujakić je brži u svemu od njega, o čemu pričamo onda?
Nema on toliki tehnički kvalitet da ove nedostatke nadoknadi, pa pogledajte koliko vremena mu treba za bilo kakav fudbalski normalan potez u posjedu lopte. Nema čovjek agilnosti, prosječan stoper teškaš je pet puta okretniji od njega, brži u startu na lopti, brži u svemu.
On je meni kopija Alena Mustafića iz Sarajeva, imao je start karijere na evidentno višem nivou i na konto toga se vrti još uvijek na solidnom nivou, ali već sada je evidentno da on dansku ligu nikad neće prekucati.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Nemoj Mujakica poredit , Mujakic je po meni motoricki jedan od najacih igraca nase defenzive.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:32Jako loše poređenje je neko napisao gore, kao Benjo je igrao za klubove kakve većina naših igrača ne može zamisliti.
Kad vec nalazis mane Tahirovicu, relativna sporost tu se slazem. Al prije treba izbaciti Sunjica koji je jos sporiji. Po meni pomjeriti Tahirovica na Sunjicevo mjesto, Memica ubaciti u sredinu
Đe'š to brata Mostarac!?MostarNeretva je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:38Nemoj Mujakica poredit , Mujakic je po meni motoricki jedan od najacih igraca nase defenzive.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:32Jako loše poređenje je neko napisao gore, kao Benjo je igrao za klubove kakve većina naših igrača ne može zamisliti.
Kad vec nalazis mane Tahirovicu, relativna sporost tu se slazem. Al prije treba izbaciti Sunjica koji je jos sporiji. Po meni pomjeriti Tahirovica na Sunjicevo mjesto, Memica ubaciti u sredinu
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ptsp neda spavati i onda se svasta nesta pise231983 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:52Đe'š to brata Mostarac!?MostarNeretva je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:38Nemoj Mujakica poredit , Mujakic je po meni motoricki jedan od najacih igraca nase defenzive.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑24 feb 2026, 04:32Jako loše poređenje je neko napisao gore, kao Benjo je igrao za klubove kakve većina naših igrača ne može zamisliti.

.jpg)