Amir mozda i jest bolji i ako i on nista nije bas pokazao u repki a Gigovic je taraba ipo, momak samo zna trcati, ne kazem da Benjo je puno bolji ali nije neki skandal sto Barbarez ne stavlja Gigovica prije Benje, to je sve tu negdje.Daduli je napisao/la: ↑24 feb 2026, 08:02Umjesto Tahirovića bi trebao igrati Janelt, ali nemamo ga. Umjesto Tahirovića bi trebali igrati Krunić ili Huseinbašić, ali otjerani su. Umjesto Tahirovića bi trebali igrati Gigović ili Hadžiahmetović jer su bolji, ali znamo da će ovaj imati prednost...Zglavkar je napisao/la: ↑23 feb 2026, 22:21Najlakše je reći da neko ne valja, uvijek je pitanje koga onda ubaciti.
Po meni su dvije opcije ako bismo krenuli bez Tahe, jedna je da Gigović bude uz Šunjića. On u Young Boysima sad i igra neku osmicu/box-to-box i malo je podigao formu zadnjih mjesec-dva.
Druga je opcija da taj bude Amir Hadžiahmetović. S tim da je on kreativno još slabiji od ove dvojice ali bi isto tako bio korisniji od obojice u fazi odbrane, dakle za tranziciju bismo se skroz oslonili na bočne pozicije. U tom slučaju obavezno bih igrao i sa Džekom i Demirovićem jer se znaju izvući i biti korisni izvan 16-terca.
....................... Demirović......Džeko...
.. Alajbegović..............................................Memić
...................Hadžiahmetović.....Šunjić
Kolašinac....Muharemović....Katić......Dedić
......................,.................Vasilj
Da sad ne polemišem Memić vs Alajbegović vs Esmir, to je već prežvakana priča i na Barbarezu da procijeni šta je optimalno protiv njihovih krila i bekova.
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Tahirović je igrač koji će odigrati veoma dobru utakmicu u prvom poluvremenu a u drugom poluvremenu da ga ne primjetiš na terenu. Njemu je još uvijek najbolja utakmica u reprezentaciji onaj debi protiv Islanda a realno ako gledamo ima kvalitet da odigra utakmice kvalitetno. Momak ima veoma dobru dugu loptu i to treba iskoristiti kad je on terenu ali je problem što on igra u paru sa Šunjićem u veznom redu gdje faktički ostaju samo njih dvojica da organizuju napad. Svi znamo da je Šunjić sa loptom taraba ali garantujem da igramo neku formaciju sa ofanzivnim veznim ili sa 3 igrača u veznom redu da bi i Benji bilo lakše igrati. Samo da me neko ne krene napadati slažem se da momak nije za startnih 11 u reprezentaciji pogotovo jer nije standardan ni u klubu ali mi na njegovoj poziciji nemamo nekog ko je bolji za klasu, imamo Amira ali on isto u reprezentaciji nije pokazao neki vau kvalitet već nam jedino može pomoći protiv Velsa u playoffu jer igra u Championshipu pa je pokupio ostrvskog načina igre odnosno tempa.
Zaključak je da se niko ne bi bunio ako bi Tahirović u reprezentaciji bio na klupi i protiv slabijih protivnika dobijao minutažu ali mi nemamo ekstra kvalitet na njegovoj poziciji da ga izbacimo iz startnih 11 kako sam gore naveo. Jedini igrač koji bi ga odmah mogao sigurno izbaciti iz startnih 11 je Janelt ali teško da će moći nastupati za nas.
Zaključak je da se niko ne bi bunio ako bi Tahirović u reprezentaciji bio na klupi i protiv slabijih protivnika dobijao minutažu ali mi nemamo ekstra kvalitet na njegovoj poziciji da ga izbacimo iz startnih 11 kako sam gore naveo. Jedini igrač koji bi ga odmah mogao sigurno izbaciti iz startnih 11 je Janelt ali teško da će moći nastupati za nas.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Kad Dzeko ode poslje ovog ciklusa, najbolje bi nam bilo da igramo 4-2-3-1, Demirovic i Tabakovic nek se bore ko ce biti prvi spic.CAZIN je napisao/la: ↑24 feb 2026, 10:54Tahirović je igrač koji će odigrati veoma dobru utakmicu u prvom poluvremenu a u drugom poluvremenu da ga ne primjetiš na terenu. Njemu je još uvijek najbolja utakmica u reprezentaciji onaj debi protiv Islanda a realno ako gledamo ima kvalitet da odigra utakmice kvalitetno. Momak ima veoma dobru dugu loptu i to treba iskoristiti kad je on terenu ali je problem što on igra u paru sa Šunjićem u veznom redu gdje faktički ostaju samo njih dvojica da organizuju napad. Svi znamo da je Šunjić sa loptom taraba ali garantujem da igramo neku formaciju sa ofanzivnim veznim ili sa 3 igrača u veznom redu da bi i Benji bilo lakše igrati. Samo da me neko ne krene napadati slažem se da momak nije za startnih 11 u reprezentaciji pogotovo jer nije standardan ni u klubu ali mi na njegovoj poziciji nemamo nekog ko je bolji za klasu, imamo Amira ali on isto u reprezentaciji nije pokazao neki vau kvalitet već nam jedino može pomoći protiv Velsa u playoffu jer igra u Championshipu pa je pokupio ostrvskog načina igre odnosno tempa.
A iza njih nesto ovako Kerim - XXX- Esmir/Memic, mozda Memica lijevo a Kerim u sredinu treba isto probati.
Neznam kakav je onaj mali Ajdin Hasic, on u formi bio bi super kao desetka a onda imas cak i naprimjer Esmira ili Memica kao jokera da udje s klupe. Kerim po meni mora igrati od prve minute pa dok se ne umori skroz.
Ovako pojacamo isto sredinu jer onda Benjo moze vise se povuci i nemat taj pritisak da konstantno vodi igru jer vidi se da nije to taj kvalitet, ovako bi mu naprijer Ajdin mogao vise pomoci a bili bi jaci sto se tice trke s troje na sredini.
Pa Mahmić bi riješio dosta tih problema sa pozicijom u sredini. Za sljedeći ciklus bi moralo biti tako.
Memić (2001), Alajbegović (2007), Bajraktarević (2005), Mahmić (2005) je vala dosta dobro. Uzeti još Ličinu (2007) i plus će neko iskočiti (mogu čak i Hasić ili Baždar dogurati do jačeg nivoa, ali očekujem nekog još jačeg).
Memić (2001), Alajbegović (2007), Bajraktarević (2005), Mahmić (2005) je vala dosta dobro. Uzeti još Ličinu (2007) i plus će neko iskočiti (mogu čak i Hasić ili Baždar dogurati do jačeg nivoa, ali očekujem nekog još jačeg).
-
Sindikat12
- Kontakt:
Benjo ima dugu loptu i to je to, kao kreator jedne ekipe om je limitiran. Slab je u duelima, alibi kretanje izmedju linija, ne preuzima odgovornost u izgradnji napada i nema dovoljno progresivnih pasova da ekipu izvede iz pressinga.CAZIN je napisao/la: ↑24 feb 2026, 10:54Tahirović je igrač koji će odigrati veoma dobru utakmicu u prvom poluvremenu a u drugom poluvremenu da ga ne primjetiš na terenu. Njemu je još uvijek najbolja utakmica u reprezentaciji onaj debi protiv Islanda a realno ako gledamo ima kvalitet da odigra utakmice kvalitetno. Momak ima veoma dobru dugu loptu i to treba iskoristiti kad je on terenu ali je problem što on igra u paru sa Šunjićem u veznom redu gdje faktički ostaju samo njih dvojica da organizuju napad. Svi znamo da je Šunjić sa loptom taraba ali garantujem da igramo neku formaciju sa ofanzivnim veznim ili sa 3 igrača u veznom redu da bi i Benji bilo lakše igrati. Samo da me neko ne krene napadati slažem se da momak nije za startnih 11 u reprezentaciji pogotovo jer nije standardan ni u klubu ali mi na njegovoj poziciji nemamo nekog ko je bolji za klasu, imamo Amira ali on isto u reprezentaciji nije pokazao neki vau kvalitet već nam jedino može pomoći protiv Velsa u playoffu jer igra u Championshipu pa je pokupio ostrvskog načina igre odnosno tempa.
U jednom prosjecnom Brondbiyu ne moze da bude glava ekipa, sta mi da onda ocekujemo. On puni za koju sedmicu 23 godine nije on vise toliko mlad.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Kako nije mlad…Sindikat12 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 14:38Benjo ima dugu loptu i to je to, kao kreator jedne ekipe om je limitiran. Slab je u duelima, alibi kretanje izmedju linija, ne preuzima odgovornost u izgradnji napada i nema dovoljno progresivnih pasova da ekipu izvede iz pressinga.CAZIN je napisao/la: ↑24 feb 2026, 10:54Tahirović je igrač koji će odigrati veoma dobru utakmicu u prvom poluvremenu a u drugom poluvremenu da ga ne primjetiš na terenu. Njemu je još uvijek najbolja utakmica u reprezentaciji onaj debi protiv Islanda a realno ako gledamo ima kvalitet da odigra utakmice kvalitetno. Momak ima veoma dobru dugu loptu i to treba iskoristiti kad je on terenu ali je problem što on igra u paru sa Šunjićem u veznom redu gdje faktički ostaju samo njih dvojica da organizuju napad. Svi znamo da je Šunjić sa loptom taraba ali garantujem da igramo neku formaciju sa ofanzivnim veznim ili sa 3 igrača u veznom redu da bi i Benji bilo lakše igrati. Samo da me neko ne krene napadati slažem se da momak nije za startnih 11 u reprezentaciji pogotovo jer nije standardan ni u klubu ali mi na njegovoj poziciji nemamo nekog ko je bolji za klasu, imamo Amira ali on isto u reprezentaciji nije pokazao neki vau kvalitet već nam jedino može pomoći protiv Velsa u playoffu jer igra u Championshipu pa je pokupio ostrvskog načina igre odnosno tempa.
U jednom prosjecnom Brondbiyu ne moze da bude glava ekipa, sta mi da onda ocekujemo. On puni za koju sedmicu 23 godine nije on vise toliko mlad.
Najbolje godine
Craig Bellamy, selektor Velsa, nahvalio Zmajeve pred polufinale baraža za Mundijal 2026. godine.
- Gledao sam mnogo njihovih utakmica i moram biti impresioniran - kazao je Bellamy, dodavši da će utakmica biti teška, da je fizička snaga BiH izuzetna, da su Zmajevi disciplinovani, dobro vođeni i iskusni.
- Imaju puno kaliteta. Vrlo brzo dolaze do lopte. U tranziciji su izuzetni. Jedna od boljih selekcija u Evropi. Uvijek završe s pokušajem da pogode gol. Tako da moramo biti svjesni toga. Puno je komplikacija u vezi s tom utakmicom, ali mora ih biti. Ovo je doigravanje za Svjetsko prvenstvo, tako da to moramo očekivati...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne želi ulogu favorita pa šilji naopako da naše uspava a rastereti svoje igrače.DamirT je napisao/la: ↑25 feb 2026, 14:16Craig Bellamy, selektor Velsa, nahvalio Zmajeve pred polufinale baraža za Mundijal 2026. godine.
- Gledao sam mnogo njihovih utakmica i moram biti impresioniran - kazao je Bellamy, dodavši da će utakmica biti teška, da je fizička snaga BiH izuzetna, da su Zmajevi disciplinovani, dobro vođeni i iskusni.
- Imaju puno kaliteta. Vrlo brzo dolaze do lopte. U tranziciji su izuzetni. Jedna od boljih selekcija u Evropi. Uvijek završe s pokušajem da pogode gol. Tako da moramo biti svjesni toga. Puno je komplikacija u vezi s tom utakmicom, ali mora ih biti. Ovo je doigravanje za Svjetsko prvenstvo, tako da to moramo očekivati...
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:

Edin s klupe zadnjih 30min da ih dotuče.
Ova trojica iza Demira se mogu rotirati i u varijantu s Esmirom u sredini.
Problem nastaje što kada ti zatreba izmjena u ovoj trojci, moraš mijenjati i sistem, a znaš da uvijek moraš paziti na staklene nogice Seu i Dedaru.
Pošteno, pa kako bude.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma nema sanse da tako igramo.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑25 feb 2026, 14:35
![]()
Problem nastaje što kada ti zatreba izmjena u ovoj trojci, moraš mijenjati i sistem, a znaš da uvijek moraš paziti na staklene nogice Seu i Dedaru.
Benjo i Sunjic sigurno su u prvih 11, igramo s dva napadaca, znaci Dzeko i Demirovic. Kerim mislim da ide od prve minute lijevo a Memic desno, Esmir na klupu.
Vidjecemo ako ima muda Barbarez ovaj put da ubaci Harisa umjesto Edina oko 60e minute kad crkne, jer Edin sigurno nece poceti sad s klupe kad zabija svaku utakmicu u Schalkeu.
I naravno ide Katic prije Barisica, cijeli ciklus je tandem Tarik - Katic nasi stoperi, ako je zdrav, nema sanse da sjedi na klupi zbog Barisica.
Ja kada redam postavu prvo stavim Memića pa onda ostale redam. On nam je glavni motor.Edincapitano je napisao/la: ↑25 feb 2026, 15:04Ma nema sanse da tako igramo.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑25 feb 2026, 14:35
![]()
Benjo i Sunjic sigurno su u prvih 11, igramo s dva napadaca, znaci Dzeko i Demirovic. Kerim mislim da ide od prve minute lijevo a Memic desno, Esmir na klupu.
Vidjecemo ako ima muda Barbarez ovaj put da ubaci Harisa umjesto Edina oko 60e minute kad crkne, jer Edin sigurno nece poceti sad s klupe kad zabija svaku utakmicu u Schalkeu.
I naravno ide Katic prije Barisica, cijeli ciklus je tandem Tarik - Katic nasi stoperi, ako je zdrav, nema sanse da sjedi na klupi zbog Barisica.
Njega na desno krilo, a kad se Seo povrijedi Memica na njegovo mjesto, a na Memicevo Esmira.
Bojim se da je Barisic kiks igrac, bar sto se repke tice. 
Ono sto je igrao u reprezentaciji, uzasno je bio nesiguran i panicar sa loptom. Sad ne znam je li se popravio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Ma dobro, moja je želja da vidim ovakvu repku.
Šta će SŠ uraditi vidjećemo.
U biti Benjin posao bi bio da odigrava kratko za Seu, Amara i Kerima, te povremeno promjena strane na Dedaru ili direktno u prostor za Esmira.
Amir slično samo defanzivnije, destruktivnije i bez dugih lopti.
Npr nekolicina je pisala o Barišiću kao kikseru s loptom.
J sam za Katića sam kada protivnici nabijaju lopte u 16, skok i pozicioniranje mu je najjače od igrača koje što imamo (na stranu Tarik), ali kada protivnici grade igru na nogama/prostoru/posjedu uvijek me jeza prođe kad ga gledam, pa zato Barišić, pogotovo sad Braga, više mu je lopta u nogama, ne bi trebalo da tu bude problema. Dennis druga liga, Mujakić LB, Radeljić jok, Košpo igra primaveru, itd.
Ako bi igrao kako je do sad s 2 gore patili bi se u posjedu gore od Željezničara, a Sergej ne bi ni Edina vadio ni na 60 ni 90, jer "iskustvo, Edin je odličan target man, unosi samopouzdanje, šta ako budu penali" i štatijaznam, tako da u mojoj kombinatorici je svjesno klupiran.
Šta će SŠ uraditi vidjećemo.
U biti Benjin posao bi bio da odigrava kratko za Seu, Amara i Kerima, te povremeno promjena strane na Dedaru ili direktno u prostor za Esmira.
Amir slično samo defanzivnije, destruktivnije i bez dugih lopti.
Npr nekolicina je pisala o Barišiću kao kikseru s loptom.
J sam za Katića sam kada protivnici nabijaju lopte u 16, skok i pozicioniranje mu je najjače od igrača koje što imamo (na stranu Tarik), ali kada protivnici grade igru na nogama/prostoru/posjedu uvijek me jeza prođe kad ga gledam, pa zato Barišić, pogotovo sad Braga, više mu je lopta u nogama, ne bi trebalo da tu bude problema. Dennis druga liga, Mujakić LB, Radeljić jok, Košpo igra primaveru, itd.
Ako bi igrao kako je do sad s 2 gore patili bi se u posjedu gore od Željezničara, a Sergej ne bi ni Edina vadio ni na 60 ni 90, jer "iskustvo, Edin je odličan target man, unosi samopouzdanje, šta ako budu penali" i štatijaznam, tako da u mojoj kombinatorici je svjesno klupiran.
Pošteno, pa kako bude.
Ja ga nisam dugo gledao, pa sam ovu zadnju Brage odgledao. Sta ja znam, nit smrdi nit miriše.
U rep. je znao kiksat i biti rastrgan kao onu zadnju protiv San Marina ili Kipra, ne znam koju je od pocetka bješe igrao. Za sada je Katić puno bolja opcija na toj poziciji, a vidjet cemo kako ce se situacija s Nidalom odvijati, mozda ga i on pretekne uskoro.
E cuj Memic lijevo, psovalo bi mu se ovdje nakon 20 minuta isto ko i Dedicu kad je igrao lijevog beka (opravdano). Daj igrace na njihovu poziciju nije PES da samo naredas one sa najboljom ocjenom i udaraj.
A i iza ove trojke bi trebali Makelele i Essien kao osiguraci a ne ovo sto mi imamo.
A i iza ove trojke bi trebali Makelele i Essien kao osiguraci a ne ovo sto mi imamo.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Pa nije njemu lijeva strana "strana", igrao je to kroz karijeru, doduše nešto ofanzivnije. A i u rep. je ako se dobro sjecam igrao bas tu poziciju jednom. A Amir i Šunjić u paru su za defanzivni dio sasvim dovoljan dvojac, pa jbt ne napada nas City.Kaunas je napisao/la: ↑25 feb 2026, 15:24E cuj Memic lijevo, psovalo bi mu se ovdje nakon 20 minuta isto ko i Dedicu kad je igrao lijevog beka (opravdano). Daj igrace na njihovu poziciju nije PES da samo naredas one sa najboljom ocjenom i udaraj.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Pa već je u repki stavljan na LW, niko mu psovao nije, odličan bioKaunas je napisao/la: ↑25 feb 2026, 15:24E cuj Memic lijevo, psovalo bi mu se ovdje nakon 20 minuta isto ko i Dedicu kad je igrao lijevog beka (opravdano). Daj igrace na njihovu poziciju nije PES da samo naredas one sa najboljom ocjenom i udaraj.
U klubovima mnogo češće.
Čak ako pogledaš G/A per minute, jači je lijevo nego desno iako razumijem poentu (i frustraciju).
Napisao sam gore, može se rotirati ta trojka u toku meča bez problema.
Amar-Kerim-Esmir ili Kerim-Esmir-Amar kako god okreneš haos je potentno ofanzivno a i Esmir je dosta pojačao defanzivnu igru u odnosu na prije godinu dana. Amar je uvijek imao, Kerim ima nešto više slobode tu al poznajući Sergeja bez igre u oba smjera će biti klupiran taman da je Lamine, tako da ne sumnjam da je i Kerim radio na tome.
Pošteno, pa kako bude.
Zna svako da je najjaci na desnom krilu, daj ga tu il stavi tu Bajraktarevica pa nek drugi udje u 60oj nije farz da moraju startat obojica.231983 je napisao/la: ↑25 feb 2026, 15:29Pa nije njemu lijeva strana "strana", igrao je to kroz karijeru, doduše nešto ofanzivnije. A i u rep. je ako se dobro sjecam igrao bas tu poziciju jednom. A Amir i Šunjić u paru su za defanzivni dio sasvim dovoljan dvojac, pa jbt ne napada nas City.Kaunas je napisao/la: ↑25 feb 2026, 15:24E cuj Memic lijevo, psovalo bi mu se ovdje nakon 20 minuta isto ko i Dedicu kad je igrao lijevog beka (opravdano). Daj igrace na njihovu poziciju nije PES da samo naredas one sa najboljom ocjenom i udaraj.
Nema veze sto nije City ovaj stil sto oni igraju bi nas pokopao da se toliko otvorimo od starta. Pa ne ganjamo 0-2 iz prve.
Al ici ce Demirovic lijevo krilo, Dzeko/Tabakovic u spic, Memic desno i ofanzivni Alajbegovic. Mozda cak umjesto Alajbegovica bude neki defanzivniji veznjak neki CMF pa da bude sa 3 na sredini.
Bitno je smirit ritam a ne ganjat se od prve minute.
15.10.2013.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, denza, General505, Maverick, Uknaac, zikerrz21 i 67 gostiju.