Svi znaju da Tobe godinama tako pise o Velezu...
Znaju to i oni...
A ako bi se islo po tom rezonu, onda bi se trebao banovati svaki nas navijac koji pljuje po FK Sarajevo i na kraju bi na temi ostala mozda tri covjeka...
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Svi znaju da Tobe godinama tako pise o Velezu...
Ko misli da gurbeti nakon juga nece isprositi i zapad, a nakon zapada i trening kamp je lud covjek. To vam je sigurica, takav je to mentalitet. Jedino sto se ne zna hocemo li mi i narednih 8 ili 16 godina igrati u Zenici nakon 3 pretkola. Od 2019 idemo tamo, 10tak milijardi je kanton potrosio u tom periodu, treba podsjecati sve svaki dan.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:36Dace im al cekaj prvo teren da im naprave. Do tada ce nama smetati sto su karte online, sto je skupstina za vrijeme iftara, pljuvacemo Mirvaha i sve zivo i nadacemo se da je neko lud da nam napravi stadion tj investitor ili da investitor u ovoj zabokrecini napravi od Koseva Aliance Arenu.teamnorth1989 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:31poslije stadiona trebaju im i trening centar napraviti, cuj zafalilo pa dodali milion, a na Kosevu ne mogu semafor da naprave, stolice da promijene da ono ruglo od atletske uljepsaju ako vec nece da je maknu.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:00Gledaj politckog skupa kod kona hahha ovo nema nigdje, Olimpijski stadion godinama propada, simbol grada, olimpijade hahah samo naprijed raspali politicari dajte im jos naseg novca bankrotiro kanton ako Bog da, da nas vodi i ulaze najveci klosar vazda cu podrzat i necu rijeci rijeci lose kad vidim ove spodobe i dusmane i ovu frljavu Karic, po kojoj osnovi sponzoriraju ove sto se za opstanak bore i daju im vise nego klubu koji ce evo samo u ovom periodu izaci u evropu a ovi se bore da opstanu, reci nam Karicko i Magoda bordo klosaru?
Ima ovdje itekako istine.napoleon72 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:18I trebaju im napravit kad se bore za to. Vidite, nista ni njima nije palo s neba. Prije samo 10 godina, imali su rusevinu od stadiona. Danas imaju top moderan stadion koji se jos gradi. A sto nisu dobili nista u periodu od 2006. do 2016. kad je krenula izgradnja? Sto tad nisu bili miljenici vlasti? Moras se borit svim sredstvima za nesta. Lobirat, moljakat, prosit, pritiskat, slat prijedloge, idejna rjesenja... kod njih svaka nova uprava iza sebe ostavi barem nesta sredjeno na Grbavici.teamnorth1989 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:31poslije stadiona trebaju im i trening centar napraviti, cuj zafalilo pa dodali milion, a na Kosevu ne mogu semafor da naprave, stolice da promijene da ono ruglo od atletske uljepsaju ako vec nece da je maknu.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:00Gledaj politckog skupa kod kona hahha ovo nema nigdje, Olimpijski stadion godinama propada, simbol grada, olimpijade hahah samo naprijed raspali politicari dajte im jos naseg novca bankrotiro kanton ako Bog da, da nas vodi i ulaze najveci klosar vazda cu podrzat i necu rijeci rijeci lose kad vidim ove spodobe i dusmane i ovu frljavu Karic, po kojoj osnovi sponzoriraju ove sto se za opstanak bore i daju im vise nego klubu koji ce evo samo u ovom periodu izaci u evropu a ovi se bore da opstanu, reci nam Karicko i Magoda bordo klosaru?
A mi? Na sastanak oko stadiona posaljemo Poturu. Prodajemo karte za derbi pod maskom "prve na nasem stadionu", kojem nasem? Mandic kaze da nam je dao sve sto smo trazili, sto ga niko nije demantovao? Ajla ode u opcinu i prijeti vijecnicima da ce im Horde doci na adresu. Sad staticar zatvori tribinu, lisice trce po terenu, al "samo je jedan dom". A kad se Merlinu digne cuna da pravi koncert, ili izboris trece pretkolo, putuj igumane. DaBogda svi u drzavi napravili krovove i arene, a mi pitari cemo svaki dan u nebo gledat i govorit "ma nece valjda", kad cekamo da s neba padne.
Isto tako nešto što smo mi trebali napustiti davnih dana.bordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2026, 17:17Al Kosevo je bruka drzave, kantona ,grada , i sve i jedne politicke partije nema iznimke.
Sam sebi frajer smiješan, jaka dijagnoza bašLujkaa je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:04Ubaci ti element kitu u cmar. I tebi i velezu![]()
A igrali smo mi domace i na Otoci , Zenici,Travniku, Doboj-Kakanj . Najlakse otici samo pitanje gdje ??bordobijeli je napisao/la: ↑24 feb 2026, 17:17Al Kosevo je bruka drzave, kantona ,grada , i sve i jedne politicke partije nema iznimke.
Zato jer smo nikakvi, samo ocekujemo da neko nesto uradi za nas, mada Kosevo je gradsko i simbol grada a treiraju i Kosevo i nas kao da nismo iz ovog grada, jedni se 15 godina bore za veliko nista, evropa im dodje kao statisticka greska a drugi redovno istu igraju,osvjaju i opet prstom niko mrdnuo nije od nas pa do grada, onda opet opalimo da je klub kriv, Mirvic,Tan nedaj Boze da se organizujemo, napisemo lihvarima iz opstine nesto, protestujemo. Ova frljava je bila gradonacelnica gledala svaku priliku da pogura kone a nas kao da Bog nije dao, to ti je kad se seljak uhvati fotelje pa konta da je tu jedan klub i da moze sve nase pare dati njima.TETRAPAK je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:59Ko misli da gurbeti nakon juga nece isprositi i zapad, a nakon zapada i trening kamp je lud covjek. To vam je sigurica, takav je to mentalitet. Jedino sto se ne zna hocemo li mi i narednih 8 ili 16 godina igrati u Zenici nakon 3 pretkola. Od 2019 idemo tamo, 10tak milijardi je kanton potrosio u tom periodu, treba podsjecati sve svaki dan.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:36Dace im al cekaj prvo teren da im naprave. Do tada ce nama smetati sto su karte online, sto je skupstina za vrijeme iftara, pljuvacemo Mirvaha i sve zivo i nadacemo se da je neko lud da nam napravi stadion tj investitor ili da investitor u ovoj zabokrecini napravi od Koseva Aliance Arenu.teamnorth1989 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:31
poslije stadiona trebaju im i trening centar napraviti, cuj zafalilo pa dodali milion, a na Kosevu ne mogu semafor da naprave, stolice da promijene da ono ruglo od atletske uljepsaju ako vec nece da je maknu.
Lako je na druge sve svaliti, sta smo mi uradili? Vise su navijaci kona loborali nego mi za 3 zivota, prosili, moljakali, akcije pravili itd. mada Kosevo nije nase vlasnistvo i kao takvo su trebali da uloze 100 puta vise a ne da dajemo nase pare da se njima gradi stadion i kako ovaj rece da im se dize cijena haha pa to nema nigdje na svijetu. Komsic urgira gdje stigne, onda ova Karic gdje su ove nase ublehe?napoleon72 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:18I trebaju im napravit kad se bore za to. Vidite, nista ni njima nije palo s neba. Prije samo 10 godina, imali su rusevinu od stadiona. Danas imaju top moderan stadion koji se jos gradi. A sto nisu dobili nista u periodu od 2006. do 2016. kad je krenula izgradnja? Sto tad nisu bili miljenici vlasti? Moras se borit svim sredstvima za nesta. Lobirat, moljakat, prosit, pritiskat, slat prijedloge, idejna rjesenja... kod njih svaka nova uprava iza sebe ostavi barem nesta sredjeno na Grbavici.teamnorth1989 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:31poslije stadiona trebaju im i trening centar napraviti, cuj zafalilo pa dodali milion, a na Kosevu ne mogu semafor da naprave, stolice da promijene da ono ruglo od atletske uljepsaju ako vec nece da je maknu.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:00Gledaj politckog skupa kod kona hahha ovo nema nigdje, Olimpijski stadion godinama propada, simbol grada, olimpijade hahah samo naprijed raspali politicari dajte im jos naseg novca bankrotiro kanton ako Bog da, da nas vodi i ulaze najveci klosar vazda cu podrzat i necu rijeci rijeci lose kad vidim ove spodobe i dusmane i ovu frljavu Karic, po kojoj osnovi sponzoriraju ove sto se za opstanak bore i daju im vise nego klubu koji ce evo samo u ovom periodu izaci u evropu a ovi se bore da opstanu, reci nam Karicko i Magoda bordo klosaru?
A mi? Na sastanak oko stadiona posaljemo Poturu. Prodajemo karte za derbi pod maskom "prve na nasem stadionu", kojem nasem? Mandic kaze da nam je dao sve sto smo trazili, sto ga niko nije demantovao? Ajla ode u opcinu i prijeti vijecnicima da ce im Horde doci na adresu. Sad staticar zatvori tribinu, lisice trce po terenu, al "samo je jedan dom". A kad se Merlinu digne cuna da pravi koncert, ili izboris trece pretkolo, putuj igumane. DaBogda svi u drzavi napravili krovove i arene, a mi pitari cemo svaki dan u nebo gledat i govorit "ma nece valjda", kad cekamo da s neba padne.
Realno. Mada po meni kljucni problem sa Kosevom je sto se ne isplati ulagati a nama se ne ide sa Koseva. Da se ne lazemo to je tako. Iako je istina da mi ne micemo prstom da se nesto radi. Naprotiv ofiramo se gdje god nesto probamo. Tako da jbg ne pada njima s neba. Nego se guraju, laktaju, lobiraju vuku za rukav i malo po malo dodjose od rusevine do respektabilnog stadiona za nase prilike.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 18:29Lako je na druge sve svaliti, sta smo mi uradili? Vise su navijaci kona loborali nego mi za 3 zivota, prosili, moljakali, akcije pravili itd. mada Kosevo nije nase vlasnistvo i kao takvo su trebali da uloze 100 puta vise a ne da dajemo nase pare da se njima gradi stadion i kako ovaj rece da im se dize cijena haha pa to nema nigdje na svijetu. Komsic urgira gdje stigne, onda ova Karic gdje su ove nase ublehe?napoleon72 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:18I trebaju im napravit kad se bore za to. Vidite, nista ni njima nije palo s neba. Prije samo 10 godina, imali su rusevinu od stadiona. Danas imaju top moderan stadion koji se jos gradi. A sto nisu dobili nista u periodu od 2006. do 2016. kad je krenula izgradnja? Sto tad nisu bili miljenici vlasti? Moras se borit svim sredstvima za nesta. Lobirat, moljakat, prosit, pritiskat, slat prijedloge, idejna rjesenja... kod njih svaka nova uprava iza sebe ostavi barem nesta sredjeno na Grbavici.teamnorth1989 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:31
poslije stadiona trebaju im i trening centar napraviti, cuj zafalilo pa dodali milion, a na Kosevu ne mogu semafor da naprave, stolice da promijene da ono ruglo od atletske uljepsaju ako vec nece da je maknu.
Pitar6785 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 18:59Eno gurbeti napadaju Karicku i magodu zasto pricaju javno sto kanton daje pare,KAO ODKUD IM PRAVO DA TO GOVORITE JAVNO. Kao 8 m km sto je ulozeno u privatni klub (vlasnik sanin Mirvic) to su pare MIRVIC sanina. Nisu to pare KANTONA to su manijaci kazu donirali klubu.
A sutra ce pricat kako je stadion grbavica njihov stadion kako su oni svoim srestvima napravili istok jug farsadu. A za 10 godina ce pricat kako su oni imali investitora prije nas i kako smo mi to od njih kopirali.
Hz - FK SARAJEVO godisnje se jednom sturo oglasi u vezi koseva, zasto bi nacelnik bilo sta radio na kosevu. Kad dodje kraj mandata nacrta 2-3 makete provali se ko ajnadzic dajem stadion za 1 marku, al dan prije izbora
ma derpaš mrtvi, bratu sina napravio
Zato smo prvi da pljujemo, zato kad necu da pljujem i da iznosim nesto sto drugi vole cut odma si bot, normalno da nije palo sa neba, Koldzo prije smanji im davanja odma se digne hajka nevidjena i odma poveca cifru, to je samo jedan od milion primjera, kod nas sjedi sine i pljuj Tana,Mirvica sto nije napravio stadion a drzava za 30 godina gradski nije napravila. Ove suplje Kosevo nije isplativo praviti vla bla su suplje, smanji mu kapacitet, srusi i nek naprave fudbalski stadion, al jok prece konama dati i hvaliti se kako im je vrijednost skocila za 6 mil, mi smo i Butmir morali otkupiti bez da su nam marku donirali.Hordas1990 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 18:55Realno. Mada po meni kljucni problem sa Kosevom je sto se ne isplati ulagati a nama se ne ide sa Koseva. Da se ne lazemo to je tako. Iako je istina da mi ne micemo prstom da se nesto radi. Naprotiv ofiramo se gdje god nesto probamo. Tako da jbg ne pada njima s neba. Nego se guraju, laktaju, lobiraju vuku za rukav i malo po malo dodjose od rusevine do respektabilnog stadiona za nase prilike.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 18:29Lako je na druge sve svaliti, sta smo mi uradili? Vise su navijaci kona loborali nego mi za 3 zivota, prosili, moljakali, akcije pravili itd. mada Kosevo nije nase vlasnistvo i kao takvo su trebali da uloze 100 puta vise a ne da dajemo nase pare da se njima gradi stadion i kako ovaj rece da im se dize cijena haha pa to nema nigdje na svijetu. Komsic urgira gdje stigne, onda ova Karic gdje su ove nase ublehe?napoleon72 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:18
I trebaju im napravit kad se bore za to. Vidite, nista ni njima nije palo s neba. Prije samo 10 godina, imali su rusevinu od stadiona. Danas imaju top moderan stadion koji se jos gradi. A sto nisu dobili nista u periodu od 2006. do 2016. kad je krenula izgradnja? Sto tad nisu bili miljenici vlasti? Moras se borit svim sredstvima za nesta. Lobirat, moljakat, prosit, pritiskat, slat prijedloge, idejna rjesenja... kod njih svaka nova uprava iza sebe ostavi barem nesta sredjeno na Grbavici.