FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
83
21%

Ukupno glasova: 399

Valter
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Valter » 24 feb 2026, 19:46

Mislim da je vrijeme da pokušamo bez Miloševića u prvoj postavi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 feb 2026, 19:47

Ja očekujem isti sastav kao protiv Veleža. Jedino možda Osmanović ili Šukilović (Ne daj Bože) umjesto Nasića ako se radi o ozbiljnijoj povredi.

slika

Dino je vrlo pragmatičan kao i svaki stariji trener. Uostalom, nemojte potcjenjivati uticaj pomočnika na dosadašnje rezultate. Nadam se da sljedeći trener dovodi svoj štab kompletan.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 feb 2026, 19:48

perodeformero je napisao/la:
24 feb 2026, 19:41
lakilone je napisao/la:
24 feb 2026, 19:34
24 feb 2026, 19:00
Ova grupa igrača je najgora u ovoj ligi, čuj ima kvaliteta pa gdje ga ima u odbrani napadu na klupi ja ne vidim nigdje nikakav kvalitet, na golu gdje
Skoro najskuplja ekipa lige smo, kvaliteta itekako ima.
Pa dobro gdje ga vidiš ima li nešto za šta se možeš uhvatiti, ja kvalitet ne vidim nigdje sve šuplje kod đevđir svaki segment igre ne znaš koji je gori, ali bukvalno, ili su rekli nećemo igrati nikako samo ćemo onako se zajebavati, ali opet onda i to je nekvalitet, treba prvo definisati šta je kvalitet
Ova ekipa kao i proslogdisnja je u rangu veleza, a daleko al bas daleko kvalitetom iza ova tri kluba na vrhu...i to je sva istina.

Nase nerealne ambicije, konstantne smjene i turbulencije dovode do pada igraca psihicki sto rezultira velikim padovima u igri koji nekada predugo traju.

Jucer sam napisao da je nas cilj da budemo 4. i ako se ukaze prilika onda napast 3. mjesto. U kupu ako se sta uradi dobro i jest. Dokle god neki trener se nalazi od 3./5. pozicije sa malim bodovnim zaostatkom za onim ispred nas, ne treba se tjerat taman izgubio 10 utakmica u nizu.

Apsolutno nisam fan adzema, ali treba rec realno da smo otjerali covjeka dok je bio na poziciji i situaciji na tabeli koja je i jeste bila cilj...u sustini otjerali smo ga jer smo
ispali iz utrke za titulu u kojoj realno nikad i nismo bili...ista stvar se desila i sa Edisom i sa Basicem i Sa Coricem.

Onda se dovodi zamjena s brda s dola, pa ide jos gori pad..onda se luta sa 3/4 trnera i tako u krug
=\_1921_/=

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 19:48

MrAmarOsim je napisao/la:
24 feb 2026, 19:27
Savo bi bio najveća greška ikad, ali hajde, kad tonemo, barem znamo da postoje još veći nivoi.
Sutra se nadam da će Dino izvesti ovo:
Muftić (iako sam i dalje dubokog mišljenja da je zreo za klupe)
Galchev - Bičakčić - Osmanović - Alić
Pejić
Milošević - Gojak
Prokop
Muharemović a drugi špic bilo ko, svi su toliko loši da mi se povraća od same pomisli da bi ih sutra gledao.
Bravo za Gojaka. Sjetimo se sta su Basic i Akrapovic radili Al Jaberu. Mozda Dino stavi Gojaka kao onda Jabera pa nas mali odusevi. O njemu sam cuo sve najbolje. Nejasno mi je zasto nije dobijao priliku.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 24 feb 2026, 19:56

invincible1921 je napisao/la:
24 feb 2026, 19:48
24 feb 2026, 19:41
lakilone je napisao/la:
24 feb 2026, 19:34

Skoro najskuplja ekipa lige smo, kvaliteta itekako ima.
Pa dobro gdje ga vidiš ima li nešto za šta se možeš uhvatiti, ja kvalitet ne vidim nigdje sve šuplje kod đevđir svaki segment igre ne znaš koji je gori, ali bukvalno, ili su rekli nećemo igrati nikako samo ćemo onako se zajebavati, ali opet onda i to je nekvalitet, treba prvo definisati šta je kvalitet
Ova ekipa kao i proslogdisnja je u rangu veleza, a daleko al bas daleko kvalitetom iza ova tri kluba na vrhu...i to je sva istina.

Nase nerealne ambicije, konstantne smjene i turbulencije dovode do pada igraca psihicki sto rezultira velikim padovima u igri koji nekada predugo traju.

Jucer sam napisao da je nas cilj da budemo 4. i ako se ukaze prilika onda napast 3. mjesto. U kupu ako se sta uradi dobro i jest. Dokle god neki trener se nalazi od 3./5. pozicije sa malim bodovnim zaostatkom za onim ispred nas, ne treba se tjerat taman izgubio 10 utakmica u nizu.

Apsolutno nisam fan adzema, ali treba rec realno da smo otjerali covjeka dok je bio na poziciji i situaciji na tabeli koja je i jeste bila cilj...u sustini otjerali smo ga jer smo
ispali iz utrke za titulu u kojoj realno nikad i nismo bili...ista stvar se desila i sa Edisom i sa Basicem i Sa Coricem.

Onda se dovodi zamjena s brda s dola, pa ide jos gori pad..onda se luta sa 3/4 trnera i tako u krug
Pa ja to govorim poredim ih sa ovim gore nemaš kvaliteta ni promil da se možeš fajtati s njima, ali dosta navijača misli da može samo malo treba neki trener da to malo izmiksa i da ih naloži, isto kao kad kažu onaj sistem je propao zato što ljudi nisu valjali, a inače komunizam je odličan moglo se tu nešto uraditi. Yebo te Sarajevo ima mladih igrača može ekipu od 15 sastaviti bez problema da igra ovu ligu, to što je Sarajevo boli me qurac kažem kako jest, pogledaj Borac što je uradio s mladim igračima nemoguće da im Vico sve to namješta, a ti ovde igraš sa 10 igrača, jer nemaš zaštićeno godište da ubaciš a da ti ne smeta u igri bukvalno, znači u startu si hendikepiran ti igraš sa 10, a protivnik sa 11
Zadnja izmjena: perodeformero, dana/u 24 feb 2026, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 19:57

ljudi gojak je premlad pa da je ronaldo sa igra u ovoj situaciji sta vam je vise

kad vec ne moze i necete brku,
da i ja lupim sta mislite za radomira djalovica, lik uzeo duplu krunu u rijeci , mlad, a menalo neki dan ga spomenu na podcastu kaze koja je legenda lik kako se sprijateljio sa igracima da su bili na sve spremni za njega uraditi,
to nije los model ja msm za ove nase primadone jer cvrsta ruka ne djeluje za ove bez ambicija likove koji su pod ugovorima i solidnim platama , bukvalno im ne mozes nista

dobio je otkaz u kayserisporu i slobodan je - sto mi je u neku ruku razumljivo jer nije mogao prenijeti pristup u kayseri iz rijeke ne zna jezik i td

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 20:01

berjan je napisao/la:
24 feb 2026, 19:57
ljudi gojak je premlad pa da je ronaldo sa igra u ovoj situaciji sta vam je vise
Ne znam sto je mlado 18 godina, a moras imati jednog u21. Ako Gojak stvarno ni minute ne moze da zasluzi dok su mu konkurencija Rakic, Sabic, Jaganjac i slicni onda treba momku dati papire. Ja sumnjam da je losiji od njih, ali ako je toliko los onda sta ce nam ikako?

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 20:07

sanjinusto je napisao/la:
24 feb 2026, 20:01
berjan je napisao/la:
Ne znam sto je mlado 18 godina, a moras imati jednog u21. Ako Gojak stvarno ni minute ne moze da zasluzi dok su mu konkurencija Rakic, Sabic, Jaganjac i slicni onda treba momku dati papire. Ja sumnjam da je losiji od njih, ali ako je toliko los onda sta ce nam ikako?
mlad igrac mora samopouzdanje i sigurnost od starijih na terenu, (da ce ga pokriti neko ako pogrijesi, zastiti i td)

od kog sad da ima samopouzdanje? ovi nemaju sami izmedju sebe, nema lidera na terenu nema niceg, vidjeli ste na sta je licio dragovic u mostsru ko bambi na ledu

ok ja sam ZA ali kad osiguras opstanak i ostane lupam 5 utakmica bez rezultatskog znacaja i onda nek igraju od pocetka po 2-3 ako treba

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 20:10

berjan je napisao/la:
24 feb 2026, 20:07
sanjinusto je napisao/la:
24 feb 2026, 20:01
berjan je napisao/la:
mlad igrac mora samopouzdanje i sigurnost od starijih na terenu, (da ce ga pokriti neko ako pogrijesi, zastiti i td)

od kog sad da ima samopouzdanje? ovi nemaju sami izmedju sebe, nema lidera na terenu nema niceg, vidjeli ste na sta je licio dragovic u mostsru ko bambi na ledu

ok ja sam ZA ali kad osiguras opstanak i ostane lupam 5 utakmica bez rezultatskog znacaja i onda nek igraju od pocetka po 2-3 ako treba
Jedan ti mora igrati svakako po pravilima. Ne znam sto se ne bi probao Gojak. Tesko mi je zamisliti da je losiji od Sabica ili Rakica. Ali kazem opet, ako je toliko los onda mu treba dati papire i da trazi sebi klub.

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 20:18

ja stvarno , sabic ne znam kad se sjetim na kosevu kako je pitare derao kad smo 1-1 odigrali, i kod cosica relativno je ok bio

i sad jos iskusniji je sezonu ali je uzas, u mostaru je sve pogresno uradio, ne zna vratiti galcevu dupli pas lik trci beze on se okrece fol u sredinu negdje i ide ko driblat nesto, ne znam uzas je stvarno nista od njega

rakic ne znam gura se jak je, moze dobro odigrati i presing i odbranu na tom prednjem, on i pejic su rasturili zrinski na grbavici kretsnjem i pritiskom kad smo odigrali onu utakmicu bez greske, e sad za napad ne znam moram reci da protiv radnika npr ti moras napraviti napadacu 5 sansi -ekipa
a znamo svi da se nije to desilo, nit krpic niti jaganjac niti rakic nisu primirisali lopti nesto a ne sansama nekim da su fulali 100%tne u zadnji 10 utakmica

jaganjac momak nije nas igrac , ali vidi se da voli zelju , trci trudi se nesto vraca ali nema talenta, a i on ko krpic isto sa samim tim onda nije nikad ni u spicu gore i nismo opasni

teska situacija nema sta...

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 feb 2026, 20:32

Treba nam neko na klupi za koga ce igraci ginut na terenu ko ce napravit atmosferu takvu da ce makar zbog njega ici da zgaze i pobijede protivnika, posto smo skontali da to nisu u stanju niti zele da urade za klub i nas navijace koji im dajemo podrsku gdje nikad nece imat pogotovo za ovo sto pruzaju na terenu.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 24 feb 2026, 20:58

Levin je napisao/la:
24 feb 2026, 19:47
Ja očekujem isti sastav kao protiv Veleža. Jedino možda Osmanović ili Šukilović (Ne daj Bože) umjesto Nasića ako se radi o ozbiljnijoj povredi.

slika

Dino je vrlo pragmatičan kao i svaki stariji trener. Uostalom, nemojte potcjenjivati uticaj pomočnika na dosadašnje rezultate. Nadam se da sljedeći trener dovodi svoj štab kompletan.
možda je do mene, al nisam od Ericka vidio ništa dobro od derbija na Grbavici kad je iščačkao loptu Cimirotu i zabio. Ja njega ne bih ni na klupi volio vidjet u narednim utakmicama. Ne zna se frajer okrenut, lopte gubi konstantno, osnovne pasove fula. Pejić (osim penala, **** :oops: ) jedini meni kakvu takvu sigurnost ulijevao u Mostaru, ja se nadam da ćemo vidjet njega kao zadnjeg veznog i Miloševića i Prokopa malo ispred njega.

Milošević nije stvarno ništa konkretno pokazao al nije ni ogromnih grešaka imao. On očito nije igrač koji će nešto preokrenuti nego sistemski igrač koji dobro igra kad je uigran sa ostalima oko sebe, a loše kad su ostali pogubljeni. On i Prokop su super izgledali na pripremama i mislim da tu ima baš potencijala kad se još uigraju i kad budu imali Pejića u formi iza sebe.

I **** što ne probat romb sa Gojakom il Dragovićem ispred njih i recimo Muharemom i Vinijem u napadu. Hajde Dino iznenadi nas pozitivno molim te, depresija predugo traje :crazy:
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 24 feb 2026, 21:14

i jel Nastić u konkurenciji, jel ona povreda ozbiljnija

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 24 feb 2026, 21:20

slika

Treba ovako nešto oprobat sutra

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 21:33

ibz je napisao/la:
24 feb 2026, 21:14
i jel Nastić u konkurenciji, jel ona povreda ozbiljnija
nastic dobar igrac pratio sam ga dok je u vojvodini jos bio mladi potencijal ALI...

u Antaliji gledam utakmicu zeljo-novi pazar, prilaze mi dva lika neke žuće, pitaju eto ko fol ko igra i tako u pricu, likovi su skauti Arke Gdansk poljske, koja je isto tu bila na pripremama ispituju me ima li iko dobar u zelji, kazem ja ima Konnigs kupite ga hahah

ugl da skratim likovi znaju svakog igraca i juniora i u srbiji i u bih, mašine žive , pricali o štili i td koja je igracina i td

zasto ovo pricam sve, na kraju govore mi -doveli ste Nastica, da rekoh, kaze on meni on ima unisteno koljeno...

i sad pale mi se lampice, lik igrao u prvom timu poljske u tom trenutku imao ugovor i td. i odjednom oni pustaju ga dzaba zelji?? ma naivci odmah naletili na to kao da je glup neko, ugovor ima beton sigurno jer nebi on pristao preci vamo da mu je smanjena plata iz poljske

ugl koja je poenta, fudbal je nevjerovatna masinerija danas, znaci trebaju ti veze konekcije znanje informacije rad, mi smo po tom svemu i vjv drugoligaskim klubovima u europi i onda se cudis sto ne mozes dovesti igraca kakav je ovakav je CUDNO TI

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 21:37

i povrh svega uzmu ti karamarka , kazu htjeo ici isticao mu ugovor, pa bukvalno si mu mogao dati platu ovu sto je nastic dobio i lik bi potpisao prije svega na 2-3 god sigurno

znaci likovi nas izvarali - jer su tate igrice za nas..
prosla su vremena kad je jedan lik mogso odabirati igrace i nesto pregovarati, to mora masinerija da postoji, treba proci vremena nije samo igra na terenu, moramo biti strpljivi i nekako pregurati do kraja sezone ovo

karamarko kakav takav bio je mangup ako nista da je imao gresaka jeste ali ja msm da bi on sa drugim top stoperom bio zvjer, igrao je sa krampama cijelo vrijeme

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 24 feb 2026, 21:41

joj prevare ako je tačno..

Jest jako čudno bilo što uzimaju Karamarka (i plaćaju ga) a dali nam Nastića (džaba), slični igrači prilično. Ne znam koliko je to koljeno loše ali stvarno se loše kreće, nadam se da se može iskoristiti u nekom sistemu, opet je školovan i iskusan igrač koji može pomoći.

berjan

Post Postao/la berjan » 24 feb 2026, 21:47

oni su bukvalno siguran sam vec znali sta su naumili prije nego sto su i pustili nama nastica , karamarko mladji igrac skocniji pokretniji borbeniji i moze jos nauciti
sigurno su mu dali samo nasticevu platu, nisu ni neke pare gore u poljskoj da primaju basnoslovne , ljudi nas oprase doktorski

kad su mi to rekli za koljeno hajde kontam ne mora to nista znaciti ali nece da rizikuju poljaci, ali ovo u mostaru kad sam izadje poslije jednog sprinta..

msm realno lik nije kriv nista nasi su ga doveli dali sigurno extra platu
i po meni on ce se boriti ne izgleda mi da je pakash momak ali ovako spor niti moze na stoperu nizak je, niti na beku a pogotovo wing beku

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 feb 2026, 21:57

Vas dvojica znate da klub radi ljekarske preglede je li tako?! :kafa:

Edit : Dobra vam je ova...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 24 feb 2026, 22:08

Pa kod nas Jaksic nije prosao ljekarski a razvaljuje u Borcu, toliko o ljekarskom nasem🫡

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: eldin1987, ibz, Stanceski, WeekendOffender, Zeljoo1921 i 58 gostiju.