Ne znam po čemu ne bi imali šanse u obe utakmice. Ne kažem da smo favoriti, ali uz pravi pristup, dobar odabir početne postave i dobro vođenje utakmice, apsolutno imamo šanse u obe utakmice. Vels nije super sila fudbala. Okosnicu italijanske reprezentacije čine fudbaleri Intera, pa smo ih vidjeli sinoć na djelu. Bolji su i jedni i drugi od nas, ali imamo i mi itekako oružja i kvalitet da se pobijemo s ekipama tog ranga.Ni Vels ni Italija neće upisati sigurnu pobjedu protiv nas u martu jer imamo kvalitet da se borimo s njima. Bilo je i puno većih iznenađenja od potencijalno našeg odlaska na SP.
Na jednu utakmicu svako može otkinuti rezultat protiv bilo koga, jedna majstorija igrača, jedan penal, crveni karton, korner mogu riješiti pitanje pobjednika u ovim mečevima. Nismo mi San Marino, a nisu ni Velšani Španija iz 2012. godine da nam sakriju loptu 75% vremena i da se branimo cijelu utakmicu.
Ista ova Italija se patila protiv Moldavije 90 minuta bez gola i šta, trebamo se i mi bojati da će nas kući sabiti u 16 metara ako dobijemo Vels i da nećemo prići golu.
Imamo svoje šanse, kakve god da su i treba ih pokušati iskoristiti. Da će biti teško da, ali ovi levati što misle da nemamo teoretske šanse neka prestanu iznositi mišljenja ili neka gledaju kako Demirel Hodžić pimpla lopltu na San Siru.